WARNING!!! - Imam biometrijski pasoš i lijepo mi je!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
melac

#1 Re: Da se pohvalim - Imam biometrijski pasoš i lijepo mi je!

Post by melac »

Sve je to ništa, ja imam Putovnicu. :bih:
Mrs.Zurbrigen

#2 Re: Da se pohvalim - Imam biometrijski pasoš i lijepo mi je!

Post by Mrs.Zurbrigen »

melac wrote:Sve je to ništa, ja imam Putovnicu. :bih:

biometrijsku?!?! O_O
Nekako s proljeća

#3 Re: WARNING!!! - Imam biometrijski pasoš i lijepo mi je!

Post by Nekako s proljeća »

:)

A ti kont'o da je sve rijeseno ako platis izdavanje novog pasoša...
Nekako s proljeća

#4 Re: WARNING!!! - Imam biometrijski pasoš i lijepo mi je!

Post by Nekako s proljeća »

:)

Do mene je, lapsus...naslov teme me je pravario...

Sve u svemu, biometrijski pasoš je samo jedna od stavki-preduslova za liberalizaciju viznog rezima.Tehničko rješenje..

Političko je daleko slozenije...

P.S.
Sasvim je ispravno što zadržavaš važeči pasoš.
clav

#5 Re: WARNING!!! - Imam biometrijski pasoš i lijepo mi je!

Post by clav »

madjarice su uvijek bile nagodnije i ljubaznije od cehinja, a tek od francuskinja..
Skyfox

#6 Re: WARNING!!! - Imam biometrijski pasoš i lijepo mi je!

Post by Skyfox »

nista cudno... bolje se zakovat u rupu kakvu i cekat 2012... :roll:
clav

#7 Re: WARNING!!! - Imam biometrijski pasoš i lijepo mi je!

Post by clav »

catch 22, birokratija ne bi bila birokratija, da sama sebi ne izmislja posao
FaceOff

#8 Re: WARNING!!! - Imam biometrijski pasoš i lijepo mi je!

Post by FaceOff »

Šta će tek biti kad nam jednog dana aBd zaista i ukinu vize. Moja procjena je da će minimum godinu dana nakon tog datuma biti vraćanja sa granica i žestokih komplikacija dok sve i jedan službenik granične policije u EU ne skonta da nam zaista vize više nisu potrebne.
jefferson

#9 Re: WARNING!!! - Imam biometrijski pasoš i lijepo mi je!

Post by jefferson »

Joj ove zemlje EU su sega.
Kad odes u USA ambasadu onda skontas koliko su ovi ostali nesposobni.
Ja imam vazecu vizu za USA (izasli mi u susret u ambasad i izdali mi vizu iako ne bi smjeli zbog toga sto mi istice pasos brzo), i na moje pitanje sta cu kad istekne pasos, ciko fino kaze: pa nosi stari sa novim i nece biti probleme, ili dodji da ti udarimo opet vizu na biometrisjki ako ti smeta nositi dva pasosa!
NIN

#10 Re: WARNING!!! - Imam biometrijski pasoš i lijepo mi je!

Post by NIN »

Ja samo cekam dan da nam Srbija i Hrvatska uvedu vize pa da ne mozes vise pr'nut. Zena pita hocemol' na more, a ja hocemo al' u k....! Mazohizam ili ne, cisto da se napaceni Bosnjak napokon pogleda u ogledalo, svuce teretnu pivu i konacno uvidi kakvi su ga pavijani zastupali svo ovo vrijeme.

Nije me sramota reci da sam Bosanac (mada Bosance nasa govna ne priznaju al' ko im jebe mater) jer se stidim da smo jedini ostali u zapecku Balkana, boli me kur, sto bi drugovi Makedonci rekli. Stid me obuzme na samu pomisao u kakvoj sam glupavo-mazohistickoj okolini rodjen, odrastao i zivim.

Sto bi Mirza Tanovic rek'o, da se najezis!

Staljina bi ja nama doveo! :x
bjelic

#11 Re: WARNING!!! - Imam biometrijski pasoš i lijepo mi je!

Post by bjelic »

Jessie B wrote:Dragi forumaši,
Prije nego što požurite da svoj pohabani dobri, stari, obični bh. pasoš odbacite i zamjenite supersoničnim, svemogućim biometrijskim koji će vam otvoriti brojne perspektive i pomoći da lakše putujete, između ostalog, i po zemljama Evropske unije imajte na umu sljedeće:

1. Ako namjeravate uskoro putovati u neku od zemalja članica EU, prvo se raspitajte da li u ambasadi te zemlje možete podnijeti zahtjev za vizu uopšte jer ćete, kao što smo mi, naučiti npr.
a) čiko u Ambasadi Francuske će vam ljubazno reći da u toj ambasadi ne obrađuju bh. biometrijske pasoše i da nemaju informaciju kada će početi s obradom
b) ljubazne žene u mađarskoj ambasadi će vam s čuđenjem reći da, naravno da obrađuju nove bh. biometrijske pasoše i da ni dana nisu prestali primati zahtjeve za izdavanje viza od uvođenja istih
c) ljubazne žene u mađarskoj ambasadi će vam ljubazno kontaktirati konzula Ambasade Češke u BiH i s čuđenjem potvrditi informaciju da u toj ambasadi ne obrađuju biometrijske pasoše ali da rade na tome i konzul Češke ambasade će vas preko službenica iz Mađarske ambasade ljubazno zamoliti da ga kontaktirate za 4-7 dana kada će problem možda biti otklonjen
d) s konzulom Češke ambasade ste stupili u kontakt preko Mađarske ambasade zbog toga što su neljubazne žene koje rade na šalteru u Češkoj ambasadi drsko rekle "mi ne obrađujemo bh. biometrijske pasoše i nemamo nikakve informacije da ćemo to raditi u dogledno vrijeme jer nemamo fizičke uslove za to"
Sretno!
ja danas dobio novi pasoš.
uz biometrijski pasoš vrate vam i vaš stari pasoš. tako da ako bude eventualno nekih problema sa vizama imam dva važeća pasoša :)
-Romeo-

#12 Re: WARNING!!! - Imam biometrijski pasoš i lijepo mi je!

Post by -Romeo- »

bjelic wrote:
Jessie B wrote:Dragi forumaši,
Prije nego što požurite da svoj pohabani dobri, stari, obični bh. pasoš odbacite i zamjenite supersoničnim, svemogućim biometrijskim koji će vam otvoriti brojne perspektive i pomoći da lakše putujete, između ostalog, i po zemljama Evropske unije imajte na umu sljedeće:

1. Ako namjeravate uskoro putovati u neku od zemalja članica EU, prvo se raspitajte da li u ambasadi te zemlje možete podnijeti zahtjev za vizu uopšte jer ćete, kao što smo mi, naučiti npr.
a) čiko u Ambasadi Francuske će vam ljubazno reći da u toj ambasadi ne obrađuju bh. biometrijske pasoše i da nemaju informaciju kada će početi s obradom
b) ljubazne žene u mađarskoj ambasadi će vam s čuđenjem reći da, naravno da obrađuju nove bh. biometrijske pasoše i da ni dana nisu prestali primati zahtjeve za izdavanje viza od uvođenja istih
c) ljubazne žene u mađarskoj ambasadi će vam ljubazno kontaktirati konzula Ambasade Češke u BiH i s čuđenjem potvrditi informaciju da u toj ambasadi ne obrađuju biometrijske pasoše ali da rade na tome i konzul Češke ambasade će vas preko službenica iz Mađarske ambasade ljubazno zamoliti da ga kontaktirate za 4-7 dana kada će problem možda biti otklonjen
d) s konzulom Češke ambasade ste stupili u kontakt preko Mađarske ambasade zbog toga što su neljubazne žene koje rade na šalteru u Češkoj ambasadi drsko rekle "mi ne obrađujemo bh. biometrijske pasoše i nemamo nikakve informacije da ćemo to raditi u dogledno vrijeme jer nemamo fizičke uslove za to"
Sretno!
ja danas dobio novi pasoš.
uz biometrijski pasoš vrate vam i vaš stari pasoš. tako da ako bude eventualno nekih problema sa vizama imam dva važeća pasoša :)
da, ali uz jednu sinticu, odnosno pečat na kojem piše PONIŠTENO. :D
Post Reply