Sistem vrijednosti
Mozhda ljubav i nema cijenu, ali seks svakako ima. Dvojica ekonomista su izrachunala finansijsku vrijednost dobrog seksualnog zhivota, i ona se procjenjuje na otprilike 90.000 KM godishnje.
Dalje, brak pun ljubavi osobu chini sretnom i bogatijom za josh 165.000 KM na godinu dana.
Cijenu sretje izrachunali su i za zaposlenje, rasu i starosnu dob..
Oni kazhu ( Andrew Oswald, profesor ekonomije i njegov kolega David Blanchflower) da je spomenuta svota zapravo suma novca koja bi bila zadovoljavajutja nadoknada za sretan brak, odnosno dobar seksualni zhivot.
Tako bi nezaposlenima trebalo nadoknaditi 180.000 KM godishnje da bi kompenzirali to shto nemaju posla. Za crnu boju kozhe 48.000 KM.
---
Eto, pa kalkulator u ruke i opleti, veselo.
Vrijednost zhivotnih zadovoljstava
-
The_Fluid
-
mrak
Ne kontam, kakav je to osjecaj "zaposlenosti", da si drustveno koristan? da dobijas pare? da upoznajes kolege na poslu? I opet, 180.000 km?
Prezirem ta istrazivanja, koja izgleda sluze samo da bi se objavila u avazima, tipa doktori dokazali da je cokolada zdrava, pa onda par dana nakon toga cokolada nije zdrava i sl. Glupost. Pogotovo sto novine uvijek citam odozada, pa mi odmah u*ere cejf.
Prezirem ta istrazivanja, koja izgleda sluze samo da bi se objavila u avazima, tipa doktori dokazali da je cokolada zdrava, pa onda par dana nakon toga cokolada nije zdrava i sl. Glupost. Pogotovo sto novine uvijek citam odozada, pa mi odmah u*ere cejf.
-
mrak
Da nadodam, citanje dnevnih novina (makar onih bosanskih) odavno je prestao biti cejf. Mada ponekad kupim internacionalno oslobodjenje i smijem se reklamama za kojekakve folk zvijezde koje gostuju po gradovima dijaspore.
E da, neki dan hodam ja ulicama Beca kada veliki crni plakat i bijelim slovima
HAKALA
SAMSTAG 18:00
(u prevodu Subota, za neupucene)
Ko da dolaze beatlsi pa svi znaju ko, gdje i sta.
E da, neki dan hodam ja ulicama Beca kada veliki crni plakat i bijelim slovima
HAKALA
SAMSTAG 18:00
(u prevodu Subota, za neupucene)
-
The_Fluid
angela,
sjeti se Balkan Expresa 2, tamo poljaku (na pitanje kada tje se boriti i itji partizanima) muzichar, odnosno Bori Stjepanovitju Aleksandar Berchek govori:"Malo morgen, malo morgen."
Pitanje je koliko je poljak trebao 'hajrovati' za to shto su ga zatvarali u podrum?
sjeti se Balkan Expresa 2, tamo poljaku (na pitanje kada tje se boriti i itji partizanima) muzichar, odnosno Bori Stjepanovitju Aleksandar Berchek govori:"Malo morgen, malo morgen."
Pitanje je koliko je poljak trebao 'hajrovati' za to shto su ga zatvarali u podrum?