VRANE U SARAJEVU

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
scorpion7

#26 Re: VRANE U SARAJEVU

Post by scorpion7 »

Tema ko stvorena za mene.... :D Zivim na otoci, grane mi taman na drugom spratu kraj prozora, vrana u parku ko u prici. Tamburaju, skacu, pjevaju ko na svadbi.... bacam petarde sto danju, sto nocu u 4-5-6 kad valjda hoce da odlete,cak sam i neku noc zapalio vatru na balkonu. To ih je malo rastjeralo, ali na par minuta. Zato trazim dobrovoljca koji hoce da se utalimo za pushku :D noc kod mene, noc kod njega :D :D :D
Djokej

#27 Re: VRANE U SARAJEVU

Post by Djokej »

Kod nas iz gnijezda vrana ispalo mlado, sa vrha breze.. Ono jadno ne može da leti i palo pod prozore, i vrane počele da ga hrane dole na zemlji.. Međutim, niko nije mogao hodati od njih jer su napadale raju. One su valjda mislile da neko hoće da ubije mlado, i napadale sve živo.. Moro sam poduzet vandredne mjere, uzeo vazdušni pištolj, napunio ga dijabolama i rastjero bagru :D Kažu da one onim kljunom mogu čovjeku lobanju slomiti..
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#28 Re: VRANE U SARAJEVU

Post by PipiDugaDevetka »

scorpion7 wrote:Tema ko stvorena za mene.... :D Zivim na otoci, grane mi taman na drugom spratu kraj prozora, vrana u parku ko u prici. Tamburaju, skacu, pjevaju ko na svadbi.... bacam petarde sto danju, sto nocu u 4-5-6 kad valjda hoce da odlete,cak sam i neku noc zapalio vatru na balkonu. To ih je malo rastjeralo, ali na par minuta. Zato trazim dobrovoljca koji hoce da se utalimo za pushku :D noc kod mene, noc kod njega :D :D :D
Daj mi adresu, ja već imam pušku.

Ali, ja ''igram'' za vrane.
fixer

#29 Re: VRANE U SARAJEVU

Post by fixer »

Djokej wrote:Kod nas iz gnijezda vrana ispalo mlado, sa vrha breze.. Ono jadno ne može da leti i palo pod prozore, i vrane počele da ga hrane dole na zemlji.. Međutim, niko nije mogao hodati od njih jer su napadale raju. One su valjda mislile da neko hoće da ubije mlado, i napadale sve živo.. Moro sam poduzet vandredne mjere, uzeo vazdušni pištolj, napunio ga dijabolama i rastjero bagru :D Kažu da one onim kljunom mogu čovjeku lobanju slomiti..
Kak' si samo luuuud
Troll_Happens

#30 Re: VRANE U SARAJEVU

Post by Troll_Happens »

legendo_moja wrote:Meni su vrane bas kul. Neki dan posmatram, dvije naganjaju mačku po mahali, isto ko da se igraju sa njom. Sakriju se, i kad mačka misli da je sigurna, jedna sleti, polako se približi i mazne je za rep. Jadna maca ispizila.

Ziva istina... macka jede nesto jedna joj se prikrada s ledja chopa je za rep macka se okrene vrana odskakuce a druga se primakne i klepi joj hranu löödilo o´cam :D
Djokej

#31 Re: VRANE U SARAJEVU

Post by Djokej »

fixer wrote:
Djokej wrote:Kod nas iz gnijezda vrana ispalo mlado, sa vrha breze.. Ono jadno ne može da leti i palo pod prozore, i vrane počele da ga hrane dole na zemlji.. Međutim, niko nije mogao hodati od njih jer su napadale raju. One su valjda mislile da neko hoće da ubije mlado, i napadale sve živo.. Moro sam poduzet vandredne mjere, uzeo vazdušni pištolj, napunio ga dijabolama i rastjero bagru :D Kažu da one onim kljunom mogu čovjeku lobanju slomiti..
Kak' si samo luuuud
ako ti tako kažeš..
scorpion7

#32 Re: VRANE U SARAJEVU

Post by scorpion7 »

PipiDugaDevetka wrote:
scorpion7 wrote:Tema ko stvorena za mene.... :D Zivim na otoci, grane mi taman na drugom spratu kraj prozora, vrana u parku ko u prici. Tamburaju, skacu, pjevaju ko na svadbi.... bacam petarde sto danju, sto nocu u 4-5-6 kad valjda hoce da odlete,cak sam i neku noc zapalio vatru na balkonu. To ih je malo rastjeralo, ali na par minuta. Zato trazim dobrovoljca koji hoce da se utalimo za pushku :D noc kod mene, noc kod njega :D :D :D

Za koga navijas ? FCZ ili SA :D
Lakat Jebić

#33 Re: VRANE U SARAJEVU

Post by Lakat Jebić »

ma cola je davno rek'o

"...ustrijelite sve ptice...."

samo je nastavak zajebo, nek leta, al nek ne pjevaju bar do 12 :D :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#34 Re: VRANE U SARAJEVU

scorpion7 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Za koga navijas ? FCZ ili SA :D
Babo mi navija za Saraj'vo, a ja za Želja.
:D
scorpion7

#35 Re: VRANE U SARAJEVU

Post by scorpion7 »

PipiDugaDevetka wrote: Babo mi navija za Saraj'vo, a ja za Želja.
:D
Sta me briga za koga ti babo navija :D nista od rata, ne mogu na tebe dici ruku :D al cu vrane istrijebiti u svakom slucaju....;)
PipiDugaDevetka

#36 Re: VRANE U SARAJEVU

Kako ti nije žao ptica i to najpametnijih ptica na ovim prostorima, vrana. Nisu one krive što su osvojile Sarajevo, nego mi, ljudi,...Koji mijenjamo okolinu, ne brinemo se za otpad u Zemlji Otvorenih Kontejnera. Ne znam razlog zašto se namnožilo ovoliko vrana, ima ih i oko moje zgrade mnooogooo, ali mi ne pada na pamet da ih ja ubijam. Imaju stručni ljudi za takve stvari da predlože vlastima šta da se radi sa ovolikim vranama. Medjutim, vlast neće da plati te stručne ljude da riješe problem.
Grehota je uzeti sebi za pravo i raditi ono što je Alahu/Bogu dato da određuje kada će ko sa ovoga svijeta ići.

Šta ti smeta što grakću, pa kada mlade imaju napadnu ponekoga, ali ja nisam čuo da su ikome ispile mozak. Jeste da mi je gospodja mama uvijek govorila, kako se to ponašaš, k'o da ti je vrana popila mozak, biva budala sam bez mozga, ne razmišljam.

Pa neka i seru, sve što živi treba i da sere,...Šta bi tek bilo da krave lete? Bi li onda AK-47 nabavio da ubijaš leteće krave što seru po kilu, kilu i po?

Treb'o sam ja par afričkih vrana donijeti, one sa deltastom ćubom k'o iz crtanih filmova Pokemoni. Kandže su im k'o u orla supa, a kljunom razvaljuju i slonovu glavu da dodju do mozga. Kakva bi to panika bila da se afričke vrane razmnže po Zlatnoj dolini i Dolini ćupova. Mila majka bi bio Hičkokov film Ptice. Horor, hebote, taman Željo zabije go, a vrane napadnu golmana i sudija prekine tekmu jer je golmanu probušena lobanja od strane ptica.

sheilak

#37 Re: VRANE U SARAJEVU

Post by sheilak »

Image

:-D
astrid

#38 Re: VRANE U SARAJEVU

Post by astrid »

Vrane fino čiste smeće koje ljudi bacaju :-) Dakle,ljudi su krivci što se ovoliko vrana naselilo.
Meni lično ne smetaju :D
Eh,a jednom su me napale :zoka: Vraćam se ja sa pijece Otoka,prolazim pored garaža ispred nebodera...a ono vruuuuće,upeklo....Kad pored mene malo vranče(tako se zove njihova beba :? )"čuči" ,nekako bolesno izgledalo :sad:,a ja pametna,krenem da vidim šta je maloj vrani....Ooooooooo kad su velike graknule iza mojih leđa.Krenem ja malo brže,a one zamnom....što ja više žurim,one prave više krugova oko mene.Jedna me samo malo krznu kandžom.Stigoh ja u toj žurbi do kafića ssh-a,pa se sklonih.Malo virnem,vidim nema ih..Nastavim lagano dalje :run: Hmmmm,kako su branile svoju bebu :)

A jednom na Vilsu..Neki čiko bacio bajat hljeb.Došli vrabci..nema šanse da kljucnu.Pokušaše i golubovi..ništa :zoka:
Kad,stiže vrana..uze hljeb..probala malo,skonta tvrdo..uze ga sleti do Miljacke umoči,vrati se gore i pojede :thumbup: :lol:
bellisperennis

#39 Re: VRANE U SARAJEVU

Post by bellisperennis »

otoka je najstrašnija :cry: mene fakat strah tamo proći kraj Miljacke, drveće se crni od groznih ptičurina. da napadnu čovjeka teško da bi se spasio :shock: :run:
pametolog

#40 Re: VRANE U SARAJEVU

Post by pametolog »

Jedna vrana gakala i po polju skakala, uto dodje crni kos i odgrize vrani nos. Ja gledao na Otoci svojim ocima...
A druga vrana otisla u kladionicu i uplatila za 5 maraka, a dobila 200. I otisla i kupila hrane za macke za 100 maraka i dala onoj maci sto su je zezali. I pride jos po' litre alpskog od 3.2%mm.
Ma vrane su to, buraz, nema s'njima cile-mile!
BSn

#41 Re: VRANE U SARAJEVU

Post by BSn »

Neki dan pred zgradom neka ozlijedjena vrana, a dvije ju napadaju. Kad mi jedna proleti izmedju glave i buketa... Jao, kako sam je zaganj'o, mislim da je dozivjela pravi horor u kontra-varijanti (nije mi zao glave, nego buketa - ust'o u pola 8 da ga nadjem friskog). :D

Fakat su cudne zvjerke, a nekad su nam pitomi carsijski golubovi smetali.
Macan Online

#42 Re: VRANE U SARAJEVU

Post by Macan Online »

Možeš li je sa jednom dijabolom usmrtiti ako je pogodiš negdje u trup ?
Head Shot je vjerovatno smiri iz prve.
sodom

#43 Re: VRANE U SARAJEVU

Post by sodom »

gdje su sada oni silni zastitnici pasa...
ljudi su tako selektivni i ograniceni da je to čudo jedno.
BSn

#44 Re: VRANE U SARAJEVU

Post by BSn »

sodom wrote:gdje su sada oni silni zastitnici pasa...
ljudi su tako selektivni i ograniceni da je to čudo jedno.

Kao i u slucaju pasa, zdravlje ljudi mora biti primarno. Da li ce se nesto vranama ubacivati u hranu cime bi ih se na prirodan nacin rijesilo (da postanu sterilne), ili na neki drugi primjeran nacin, potpuno je nebitno, ali ovo se mora rijesiti.
Bas kao i u slucaju pasa, vlast je kriva sto je stanje ovakvo kakvo je.
Lakat Jebić

#45 Re: VRANE U SARAJEVU

Post by Lakat Jebić »

kad smo kod pasa, u mene mahali ih ima bog zna koliko, i to su se podijlili u copore. neku noc oko 1, ja na balkon izasao da zapalim...pokolj, 15 minuta cujes lavez, cvilez...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#46 Re: VRANE U SARAJEVU

Post by Truba »

jel to neko pokušava usporediti pse i vrane :mrgreen: pa nisu u istoj poziciji :lol:
Lutalica_sa

#47 Re: VRANE U SARAJEVU

Post by Lutalica_sa »

Nacin da se rijesite vrana:

-Kupovina plasticne cijevi ne krace od 50 cm
-Nabavka igli (one koje dobijete pri kupovini kosulje)
-Papir (moze i novina, o mogucnosti Avaz jer je i tako za smece)
-Makaze (pozeljne)
Dakle, nakon sto ste obezbijedili sva ova sredstva nacinit cete slijedeci korak. Avaz iskomadate na komadice promjera 5cm sa 15cm. Uvijete taj komad papira i napravite fisek od njega. Gledajte da spic dobro natopite pljuvackom. Nakon sto ste napravili fisek, malu iglicu koju ste dobili prilikom kupovine kosulje (to su one zapakovane u plasticnu foliju) gurnite u spic fiseka i jos jednom natopite pljuvackom da se papir oko igle stvrdne. Stavite fisek u cijev i dio koji viri iz cijevi odsjecite makazama ili ga jednostavno rukama odstranite od ostatka fiseka.
Slijedeci korak je strpljenje. Napravite zaklon i cekajte vrane. Kada zeljena ptica dodje na zapikanu destinaciju ne oklijevajte da iskoristite maksimalni kapacitet vasih pluca ciljajuci u glavu ili prsa ptice.
Trebat ce vam izvjestan period dok ne usavrsite vasu preciznost ali uzmite si vremena, isplatiti ce se. Nakon sto ste uspjesno odstranili vranu, posluzite se jednom kesom (granapskom jeftinom). Stavite vranu u kesu i bacite je u kontejner ili je jednostavno bacite lokalnim mackama koje ce vam biti zahvalne.
PS Ako imate jos pitanja vezanih za taktike odstranjivanja vrana obratite mi se ovdje na forumu i uz malu naknadu u eurima bit cu vise nego zadovoljan da vam odam tajne uspjesne eliminacije ove ogavne pticurine. :-D
-Romeo-

#48 Re: VRANE U SARAJEVU

Post by -Romeo- »

Lutalica_sa wrote:Nacin da se rijesite vrana:

-Kupovina plasticne cijevi ne krace od 50 cm
-Nabavka igli (one koje dobijete pri kupovini kosulje)
-Papir (moze i novina, o mogucnosti Avaz jer je i tako za smece)
-Makaze (pozeljne)
Dakle, nakon sto ste obezbijedili sva ova sredstva nacinit cete slijedeci korak. Avaz iskomadate na komadice promjera 5cm sa 15cm. Uvijete taj komad papira i napravite fisek od njega. Gledajte da spic dobro natopite pljuvackom. Nakon sto ste napravili fisek, malu iglicu koju ste dobili prilikom kupovine kosulje (to su one zapakovane u plasticnu foliju) gurnite u spic fiseka i jos jednom natopite pljuvackom da se papir oko igle stvrdne. Stavite fisek u cijev i dio koji viri iz cijevi odsjecite makazama ili ga jednostavno rukama odstranite od ostatka fiseka.
Slijedeci korak je strpljenje. Napravite zaklon i cekajte vrane. Kada zeljena ptica dodje na zapikanu destinaciju ne oklijevajte da iskoristite maksimalni kapacitet vasih pluca ciljajuci u glavu ili prsa ptice.
Trebat ce vam izvjestan period dok ne usavrsite vasu preciznost ali uzmite si vremena, isplatiti ce se. Nakon sto ste uspjesno odstranili vranu, posluzite se jednom kesom (granapskom jeftinom). Stavite vranu u kesu i bacite je u kontejner ili je jednostavno bacite lokalnim mackama koje ce vam biti zahvalne.
PS Ako imate jos pitanja vezanih za taktike odstranjivanja vrana obratite mi se ovdje na forumu i uz malu naknadu u eurima bit cu vise nego zadovoljan da vam odam tajne uspjesne eliminacije ove ogavne pticurine. :-D
šta reče i osta živ. sad će se javiti vranoljubci pa se ujediniti sa psetoljubcima i reći kako je to nehumano i predložiti otvaranje azila za vrane, o trošku budžeta naravno, te kako i one imaju osjećaje..................... :-) :-) :-)
katamaran101

#49 Re: VRANE U SARAJEVU

Post by katamaran101 »

Na Otoci, kad počnu da pasu, ni trava više ne niče...
A, kad polete, kao da tornado krene...

Nemamo mi sokolara sa svojim sokolovima, sve to soko sređuje za vrijeme treninga, što je u svijetu viđen sport, samo kod nas nešto malo zapelo...a, vrane se rasprostrle.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#50 Re: VRANE U SARAJEVU

Post by Truba »

ja sam se jednom pjehe vraćo od trebe :mrgreen: i na otoci fino laganini more vrana navečer u 2 sata po travi i onim jumbo reklamama...
:mrgreen: sva sreća da sam ih mogao zaplašiti pljeskanjem :skoljka:
Post Reply