http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100523081
Pitanje za forumaše: kako može pp aparat da eksplodira?
Aparat sigurno nije eksplodirao na takav nacin.MAN-lion's coach wrote:trimi68 wrote:Vozač je stradao nakon što mu je protivpožarni aparat eksplodirao u rukama.![]()
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100523081
Pitanje za forumaše: kako može pp aparat da eksplodira?
Jednostavno.
EDT:
Boca se tlači na 20 bara a radni pritisak je 14
To ti je isto ako ubaciš dezedorans bocu u vatru.
I da prska se sa udaljenosti najmanje 2 m.
mislim da hauba ako se ono malo ne otkoci kad pozar izbija tek, auto eksplodira... znam da su mi uvijek govorili kad sam tek pocinjala voziti, ako mi se ikad to desi prvo da dignem rucicu od haube pa bjezim da ne eksplodira, valjda se jednostavno pravi taj efekat kao sa vratima ako je skroz onako zatvoreno...chuchumbamayumbe wrote:Aparat sigurno nije eksplodirao na takav nacin.
Logicki razmisljajuci, prije bi momak bio oprzen tim izvorom toplote, nego sto bi nastradao aparat, jel tako?!
Mene kopka da nije gruhnulo nesto drugo oko motora, samo nemam pojma sta moze biti tako eksplozivno ispod haube?!
Moguce da je to bio efekat isto kao kada vatrogasci otvore vrata na sobi u kojoj je pozar, a vatra sukne napolje, e mozda se to isto desilo i sa pozarom koji je bio ispod haube, on otvorio i ono gruhnulo?!
samo prenosim sta su mi svi govorili uvijek...MAN-lion's coach wrote:Nema veze hauba sa eksplozijom.Ama baš nikakve.Slabo su te učili.
Uporedi haubu sa poklopcem na serpi.Dile wrote:samo prenosim sta su mi svi govorili uvijek...MAN-lion's coach wrote:Nema veze hauba sa eksplozijom.Ama baš nikakve.Slabo su te učili.veze nemam kako funkcionise to sve oko vatre i auta
po ovome on je znaci fino otkocio haubu, izasao iz auta i onako dok gori rukama podigaoamrica wrote:Jedan od komentara na portalu:
"ja sam bio na licu mjesta dogadjaja ,auto se zapalilo i covjek je izasao i podigao haubu i onda je doslo do eksplozije covjek je odmah pao i krv mu je pocela sikljati iz usiju,nosa,usta ..."
Zao mi covjeka
To i ja mislim. Fakat ne kontam kako je aparat mogao eksplodiratichuchumbamayumbe wrote:Mozda aparat uopste nije ni eksplodirao, nego su eksplodirali gasovi prilikom naglog oslobadjanja, i pri tome ubili momka, i ostetili aparat?
Od sad, pozar gasim jambolijom. PP aparat out, jambolija in.MAN-lion's coach wrote:Jednostavno.trimi68 wrote:Pitanje za forumaše: kako može pp aparat da eksplodira?
EDT:
Boca se tlači na 20 bara a radni pritisak je 14
To ti je isto ako ubaciš dezedorans bocu u vatru.
I da prska se sa udaljenosti najmanje 2 m.
E ovo je po meni najvažnije sada. Čovjek je poginuo i to je to, nesretan slučaj, ali treba utvrditi odgovornost vozača za ugrožavanje putnika. Jasno je da treba pomoći na cesti, ali njegova briga su putnici i samo putnici, tj. oni su na prvom mjestu, a tek potom slijedi pomaganje drugima. Baš tako, trebao je zaustaviti autobus dalje. Na kraju krajeva, gorio je auto, materijalna stvar, a čovjek je bio u tom momentu nepovrijeđen. Dakle, razloga za takvu ishitrenu reakciju vozača GRASa nije bilo. Da je neko bio zaglavljen U autu i tada je trebao parkirati bus dalje, pa ići pomagati. S ljudske strane razumijem vozača, naši ljudi su takvi, trče bez razmišljanja u pomoć pa ponekad nehotice i nanesu još veću štetu, ali on je u tom momentu bio profesionalni vozač i tu nema pardona. Padaju mi na um učiteljice kad su vani s razredom pa prvo što rade čim je nešto sumnjivo u blizini što bi moglo ugroziti djecu, one ih evakuišu, drugo ih ne interesuje.Frank Sinatra wrote: Ne moze se puno zamjeriti vozacu grasovog autobusa, samo je htio da pomogne, ali je po meni morao zaustaviti autobus malo dalje od zapaljenog auta. Ovako je nehoticno doveo u opasnost putnike. Sreca nije bilo jos povrijedjenih. Strasno kako je covjek izgubio zivot