Vlada FBiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
yasaq

#1 Vlada FBiH

Post by yasaq »

Neki dan nađoh u avazu konkurs za radno mjesto u Vladi FBiH i odlučih zaganjah papire koje su tražili da bih predao na vrijeme. Između ostalog tražili su i dokaz o poznavanju rada na računaru. Kako imam zvanje elektrotehničara računske tehnike i automatike i višegodišnje iskustvo u administriranju računarskih sistema i mreža za šta imam i dokaz nije mi ni palo na pamet da če mi komisija poslati odgovor kako im nisam dostavio dokaz o poznavanju rada na računaru. Odlučih se žaliti i dobih odgovor da sam morao dostaviti dokaz o poznavanju rada na računaru bez obzira na vrstu srednje škole. To znaći da naša Vlada FBiH ne priznaje naš obrazovni sistem jer po njihovom trebao upisati nakon škole neki jednomjesečni kurs tipa: ... onda kliknemo Open, pa onda idemo u MyDocuments...
Isto tako po njihovom inženjer informatike bi trebao upisati kurs da bi mogao konkurisati za posao.

Vjerovali ili ne
melb26sa

Post by melb26sa »

Tako je bilo i na ADSu gdje su i ljudima koji su zavrsili engleski jezik na filozofiji trazili dokaz o poznavanju jezika (valjda diploma nije dovoljna) u formi certifikata o zavrsenom kursu.

Sada cujem da se to promijenilo pa i diploma zadovoljava.

Ne daj se i ganjaj svoja prava.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ocito namjesten konkurs.

I da im dostavis potvrdu o tom nekakvom kursu - reci ce ti da si na pogresnom racunaru radio ;) :D
Post Reply