Dragi moji,
Ne znam je li ova tema vec bila, ako jeste ja se izvinjavam

, ali zanima me kakvo je vase stajaliste vezano za vize, mislim od ljudi koji nemaju dvojna drzavljanstva??? Ja licno osjecam toliki nivo frustracije, svaki put kada idem negdje bakcem se sa vizama (EU) i to godinama, nije vise stvar ni u parama sto se daju (iako je i to) vec u tom nekom osjecaju da te ponizavaju i da si gradjanin drugog reda

Na kraju mi je pukao film i rekla sam sama sebi (nakon maltretiranja u austrijskoj ambasadi

) da necu vala u EU vise dok god nam ne ukinu te famozne vize...jeste da stalno nesto iznalaze ali mislim da je krajnje vrijeme da budu ukinute na jesen, ako ista zbog svih ovih koji su bili pametni pa uganjali dvojna drzavljanstva na vrijeme pa im naravno vize i ne trebaju...
Znam i da je teska ekonomska situacija i sve, ali kad npr gledam da odem negdje za rodjendan i sl (a ima jos toliko destinacija u Evropi koje bih voljela vidjeti) sve je lako srediti, i let i smjestaj i izlete, sve online mozes sam ali kad se sjetim da mi viza treba i do Slovenije tolika me ljutnja uhvati i na ovu drzavu i sve da bih najradije nekog ubila
Jeste li se vi pomirili sa ovom situacijom ili se nadate da ce nas konacno pustiti iz tora i omoguciti konacno bezvizni rezim na jesen???
Hvala