Viza za Veliku Britaniju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#51 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by Entropio »

1-3 sedmice. Tako mi je rečeno kad sam predao papire prošle sedmice.
gizmolina

#52 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by gizmolina »

danas su mi javili da dodjem po pasos u ambasadu....pitala sam sluzbenika koji me je pozvao da li sam dobila vizu ili ne,ali je odgovorio da je koverat zatvoren i da bi mogao samo da nagadja....tako da....moram jos malo da pricekam :-) :-) :-) :-) ....zurim tamo :run: :run: :run:
Edin H.

#53 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by Edin H. »

gizmolina wrote:danas su mi javili da dodjem po pasos u ambasadu....pitala sam sluzbenika koji me je pozvao da li sam dobila vizu ili ne,ali je odgovorio da je koverat zatvoren i da bi mogao samo da nagadja....tako da....moram jos malo da pricekam :-) :-) :-) :-) ....zurim tamo :run: :run: :run:
J.... ih viza :oops:
EH123

#54 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by EH123 »

Pozdrav! Zanima me slijedece,ako mi neko moze pomoci i odg na moje pitanje.Naime,u roku od iduca 2 mjeseca planiram se udati ,a buduci suprug je drzavljanin Portugala,ali zivi u V.Britaniji,i posto ja ne mogu odmah dobit portugalske papire,ovdje trenutno radim,da li ja mogu ici u V.Britaniju kao njegova supruga bez vize ,ili ako mi treba viza koliko mogu tamo ostati,jel se moram nakon odredjenog vremena opet vratit u BiH,i vjerovatno onda ne bih smjela tamo ni radit? Ako neko zna nesto ,help :D thnx
Edin H.

#55 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by Edin H. »

EH123 wrote:Pozdrav! Zanima me slijedece,ako mi neko moze pomoci i odg na moje pitanje.Naime,u roku od iduca 2 mjeseca planiram se udati ,a buduci suprug je drzavljanin Portugala,ali zivi u V.Britaniji,i posto ja ne mogu odmah dobit portugalske papire,ovdje trenutno radim,da li ja mogu ici u V.Britaniju kao njegova supruga bez vize ,ili ako mi treba viza koliko mogu tamo ostati,jel se moram nakon odredjenog vremena opet vratit u BiH,i vjerovatno onda ne bih smjela tamo ni radit? Ako neko zna nesto ,help :D thnx
Bices u boljoj poziciji nego da si se udala za Britanca, jer neces podpadati pod Engleske, nego pod zakone Evropske unije. Dobices boravak i radnu dozvolu. Ne moras se vratiti u BiH nakon odredjenog vremena.
Javi se na pp ako ti treba vise informacija.
EH123

#56 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by EH123 »

Aha,hvala puno,ok cujemo se u pp :) thnx jos jednom
Sunrise00

#57 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by Sunrise00 »

ja sam na ljeto planirala neko putovanje po engleskoj..medjutim ne bih sad rezervisala smjestaj nego bih spavala u B&B-ima usput :D
kako cu aplicirati za vizu bez smjestaja potvrdjenog?

ili da trazim garantno pismo od nekoga iz UK, jer bih dio vremena ionako bila kod nekog, pa da ne komplikujem... :D kolike su sanse da ispadne problem s ovom solucijom?

hvala :D
Sunrise00

#58 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by Sunrise00 »

iko? :D
Entropio

#59 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by Entropio »

Rezerviši hotel za period koji želiš biti tamo i to predaš za vizu. Kad dobiješ vizu, otkažeš rezervaciju hotela i ideš kako si planirala prvobitno.
Sunrise00

#60 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by Sunrise00 »

Entropio wrote:Rezerviši hotel za period koji želiš biti tamo i to predaš za vizu. Kad dobiješ vizu, otkažeš rezervaciju hotela i ideš kako si planirala prvobitno.
mogu li uraditi to isto sa garantnim pismom, da neko potvrdi da sam kod njega...a ne budem :D
Entropio

#61 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by Entropio »

Sunrise00 wrote:
Entropio wrote:Rezerviši hotel za period koji želiš biti tamo i to predaš za vizu. Kad dobiješ vizu, otkažeš rezervaciju hotela i ideš kako si planirala prvobitno.
mogu li uraditi to isto sa garantnim pismom, da neko potvrdi da sam kod njega...a ne budem :D
Pa zašto komplikovati s garantnim pismom kad možeš ovako... odeš na Booking.com i završiš to za 2 minute... Ali pretpostavljam da može i tako.
m_niky

#62 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by m_niky »

moze li mi neko molim Vas da napise sta je sve potrebno od papira da se preda za dobijanje viza, posto se skroz slabo snalazim na njihovoj stranici, nakon sto se ispuni online prijava?
Senko Gunne

#63 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by Senko Gunne »

Zanima me samo jedno! Da li je moguce dobiti radnu vizu ako sam zavrsio srednu skolu,i upisao sam bio fakultet,ali su ga u medjuvremenu ukinuli,tako da prakticno nisam ni krenuo na predavanja,ali sam bio dobio index,tako da moram cekati sledecu godinu da upisem neki drugi fakultet,a u Londonu imam brata kod njega bih radio. Znaci,da li bih dobio radnu vizu kako bih radio kod brata u Londonu? Ako moze neko da mi odgovori,bio bih mu zahvalan!
missko

#64 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by missko »

Edin H. wrote:
EH123 wrote:Pozdrav! Zanima me slijedece,ako mi neko moze pomoci i odg na moje pitanje.Naime,u roku od iduca 2 mjeseca planiram se udati ,a buduci suprug je drzavljanin Portugala,ali zivi u V.Britaniji,i posto ja ne mogu odmah dobit portugalske papire,ovdje trenutno radim,da li ja mogu ici u V.Britaniju kao njegova supruga bez vize ,ili ako mi treba viza koliko mogu tamo ostati,jel se moram nakon odredjenog vremena opet vratit u BiH,i vjerovatno onda ne bih smjela tamo ni radit? Ako neko zna nesto ,help :D thnx
Bices u boljoj poziciji nego da si se udala za Britanca, jer neces podpadati pod Engleske, nego pod zakone Evropske unije. Dobices boravak i radnu dozvolu. Ne moras se vratiti u BiH nakon odredjenog vremena.
Javi se na pp ako ti treba vise informacija.
Kako je za raju koja ima prebivaliste u zemljama sengena , stalni boravak i zaposljenje u Njemackoj npr. Koja je procedura? Neke su mi karte izletile za tekmu pa ne znam kako ide s vizom a ti si tu najkonkretniji.?
graue_maus

#65 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by graue_maus »

stavi u google viza za GB i izbacit ce ti agencije koje rade vize za GB .........nazoves ih i oni ti sve odrade nemoras nikud ici i u nekom redu cekat ........
_amy_

#66 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by _amy_ »

.
Last edited by _amy_ on 13/07/2014 20:52, edited 1 time in total.
Edin H.

#67 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by Edin H. »

Bravo MIP :D

Nista od ukidanja viza za Veliku Britaniju, cak stavise d 27. marta nosioci bh. pasoša koji vizu budu tražili u Sarajevu te usluge će plaćati £59 skuplje. :-)
marajaa

#68 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by marajaa »

gizmolina wrote:juce sam u Sa aplicirala za vizu za UK, sve je vrlo jednostavno i jako brzo se odvijalo, popunila sam on line aplikaciju, na kraju koje mi je odredjen dan i sat dolaska, te sam istu odstampala i na nju zalijepila fotografiju za pasos, da bih potvrdila navedene podatke iz aplikacije ponijela sam pozivno pismo mog svekra koji ima boravak u UK,London i njegove supruge koja je britanski drzavljanin, moj zahtjev za godisnji odmor, tri zadnje platne liste, potvrdu o zaposlenju i radnu knjizicu na uvid, potvrdu o stanju bankovnog racuna za koji me je majka ovlastila da ga mogu koristiti, i potvrdu o tome kako bi objasnila porijeklo novca na stednom racunu, rezervisane povratne karte za supruga i mene,ja ih nisam platila kako neki rade,jer u slucaju da me odbiju zelim izbjeci bespotreban trosak :D takodje, sam prilozila vjencani list, kopiju suprugovog pasosa koji je hr drzavljanin i njemu viza nije potrebna, zatim kopiju mog indexa sa PhD studija i original na uvid, te potvrdu Univerziteta o redovnom studiranju, potvrdu da se protiv mene ne vodi krivicni postupak, stari pasos na uvid koji je zadrzan zajedno sa vazecim pasosem, ostavila otiske svih prstica i jedan fotosesn koji je obavio vrlo ljubazan gospodin na salteru, cijeli razgovor je obavljen na lokalnom jeziku, uplatila sam 195 km i sada cekam da me obavijeste....pozdrav :-) :-)
FML!!!!!
zovem se crveno

#69 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by zovem se crveno »

Da li je neko predao zahtjev za vizu u aprilu 2014. Ja sam 02.04.2014 i još nisam dobila odgovor
aazz94

#70 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by aazz94 »

Da li mi moze neko reci je li mozda skoro predavao za vizu u UK i koliko dugo se treba cekati?
Bozur2014

#71 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by Bozur2014 »

Predala sam ja 4.6.2014. Rekli mi da ce biti odgovor za 10-15 dana. Ja kupila kartu za prekosutra odnosno 2.7.2014. I ni odgovora ni pasosa. Katastrofa!!! Neodgovorni su. Nekulturni i bezobrazni. Da sam bar dobila neku potvrdu da su mi uzeli pasos pa bih fino na sud, a ovako ne znam ni kome sam je predala ni kome sam uplatila pare. Karta propade i to ti je to. Organizacija 0. Rade samo one vize koje su duplo placene kao prioriteti
zovem se crveno

#72 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by zovem se crveno »

Ista situacija i sa mnom. Ja sam zvala i rekli su mi da ne znaju kada će biti gotovo. Kako shvatim da su jako bezobrazni, kontaktiram i njihov odjel u UK i Poljsku ambasadu da mi istog trena daju napismeno gdje se moj pasoš nalazi i zbog čega nisam u zakonom predviđenom roku dobila odgovor. U roku od 4 h su me zvala da podignem pasoš i dobila vizu
raskopusa

#73 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by raskopusa »

Bozur2014 wrote:Predala sam ja 4.6.2014. Rekli mi da ce biti odgovor za 10-15 dana. Ja kupila kartu za prekosutra odnosno 2.7.2014. I ni odgovora ni pasosa. Katastrofa!!! Neodgovorni su. Nekulturni i bezobrazni. Da sam bar dobila neku potvrdu da su mi uzeli pasos pa bih fino na sud, a ovako ne znam ni kome sam je predala ni kome sam uplatila pare. Karta propade i to ti je to. Organizacija 0. Rade samo one vize koje su duplo placene kao prioriteti
da si na vrijeme predao,sad bi bio rahat.zahtjev za vizu mozes predati tri mjeseca ranije od planiranog puta.tako da je vise do tebe nego do njih.
aazz94

#74 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by aazz94 »

zovem se crveno wrote:Ista situacija i sa mnom. Ja sam zvala i rekli su mi da ne znaju kada će biti gotovo. Kako shvatim da su jako bezobrazni, kontaktiram i njihov odjel u UK i Poljsku ambasadu da mi istog trena daju napismeno gdje se moj pasoš nalazi i zbog čega nisam u zakonom predviđenom roku dobila odgovor. U roku od 4 h su me zvala da podignem pasoš i dobila vizu
Mozes li mi molim te reci ako si dobila vizu, kako si prevodila dokumente, je l trebalo imati pecat ili samo onako kao do sad sto se raadilo, napisati samo ili... Molim te odgovori mi, ja sam predala, ali sad se bojim tog prevoda? :)
_amy_

#75 Re: Viza za Veliku Britaniju

Post by _amy_ »

.
Post Reply