Uskoro se spremam na jedan malo duzi put,i tokom tog putovanja nekako se potrefilo da imam skoro 15 sati izmedju letova u Bejrutu,Liban.Eh sad,posto nisam nikad ranije bio tamo,molio bih,ako neko zna,da mi kaze,mogu li dobiti Libansku vizu na aerodromu,samo na jedan dan...
Unaprijed hvala...
P.S. Imam Bosanski pasos,stari...
viza za Liban(on)
-
NeshoSA
#2 Re: viza za Liban(on)
Na zalost, nece ti pomoci ni novi pasos. Tacno je da se viza moze dobiti na aerodromu, na osnovu security clearance-a od General Security, za koji treba aplicirati dovoljnu kolicinu vremena unaprijed (mjesec do dva) od strane firme/osobe u Libanu. Bez security cleareance-a neces moci izaci iz medjunarodne zone (niti ne pokusavaj, nisu bas nagodni za neku zajebanciju).
-
among
#3 Re: viza za Liban(on)
Ma ja,skonto sam,jbg...sta sad,sjedi na aerodromu 12 sati,ucrvacu se al jbg...hvala u svakom slucaju...NeshoSA wrote:Na zalost, nece ti pomoci ni novi pasos. Tacno je da se viza moze dobiti na aerodromu, na osnovu security clearance-a od General Security, za koji treba aplicirati dovoljnu kolicinu vremena unaprijed (mjesec do dva) od strane firme/osobe u Libanu. Bez security cleareance-a neces moci izaci iz medjunarodne zone (niti ne pokusavaj, nisu bas nagodni za neku zajebanciju).
-
Target2010
#4 Re: viza za Liban(on)
ja znam da je threat malo stariji i nije aktuelan, ali rekoh da kazem i svoje iskustvo sto se tice za Liban, mozda nekome i zatreba ... U svakom slucaju mi MORAMO imati vizu za Liban (zahvaljujuci nasoj cijenjenoj vladi).. i mozemo takodje dobiti i turisticku vizu... ali sa mukom... ja sam htio da idem u Liban ove godine, i naravno nakon dostavljenih dokumenata koju su od mene zahtjevali (standardni dokumenti) kazali su mi da trebaju oni (Libanska ambasada Berlin) nekih mjesec dana da dobiju odobrenje iz MUP-a Libana.. Naravno, i dobio sam poziv nakon vise od mjesec dana sa odgovorom "NE" ... okay.. nista drugo nisam ni ocekivao... pitao sam ambasadu za razloge, ali mi nisu mogli reci, jer kako kazu, to je odluka "odozdo" i oni s njom nemaju nista. To znaci, da mi vise niko nije htio pomoci, i da su u uzeli tu informaciju zdravo za gotovo... No, ja ona u ovom slucaju preuzimam stvar u svoje ruke, tako da fiktivno igram ulogu radnika ambasade i pokusavam da sredim odobrenje iz Libanona. Zvao sam njhov ministerij koji je zaduzen za odobrenje viza, i naravno nakon nekoliko poziva i razgovora sa nezainteresiranim radnicima ministarstva, dospio sam do odjela koji je zaduzen za vize... U razgovoru sa radnikom koji je na svu srecu bio najnormalniji od nekoliko predhodnih sa kojima sa pricao, ponudio mi je pomoc, nakon sto sam mu ja ispricao svoje dogodovstine sa vizom. Nasao je moje dokumente na kojima je pisala odbijenica, ali razloga za odbijenicu nije ni bilo prema njegovim rijecima, sto sam i znam.. Tako da sam morao da pisem u dva navrata molbe za ponovno odobrenje vize kao i moj razlog boravka u Libanonu, i plus jos neke extra dokumente su zahtjevali od mene kao gdje radim, gdje studiram,i neke kopije mojih pecata sa predhodnih pasosa, jer su vec unaprijed znali iz mojih molbi da sam boravio u mnogim zemljama svijeta, i 2-3 sedmice nakon slanja svoje zadnje molbe dobio sam putem e-mail potvrdu iz security general Libana, odjela za viza da mi je viza odobrena. Sa tim kodom tj. brojem fajla poslao sam ponovno dokumente u ambasadu u Berlinu, nakon cega mi je viza odobrena. Nakon toga sjeo u avion pa preko Amman (Royal Jordanian Airlines) tj. 2 dana spa na mrtvom moru (po drugi put) otisao za Beirut i iskusio poznati Beirut night Life ... Znaci, conclusion... sve se moze kad se hoce... samo stvar morate preuzeti u svoje ruke, kao sto vidite radnici ambasade uopste nisu tu da pomognu, nego samo da urade ono sto im je receno... malo ja unfair.. ali thats the way it is.. jer sam se ja zafrkavao sa Beirutom i njihovim ministarstvima skoro 2 mjeseca, zvao, slao mailove, postu.. etc etc.. dok na kraju nije urodilo plodom... ali et' bilo se i u Beirutu, i idemo dalje.. ...