Mozda sam takodje pogrijesio postajuci na "razne diskusije" al nisam bio siguran gdje da stavim pa stavih ovdje.. Moderator feel free da prebacis temu gdje pripada ili eventualno zatvoris ako vec postoji...
Naime zivim u inostranstvu (student) vec nekoliko godina i u zemlji u kojoj se trenutno nalazim sam kupio vazdusnu pusku. Nisam clan nikakvog streljackog niti lovackog drustva/kluba jer u drzavi gdje se trenutno nalazim ne postoje restrikcije za posjedovanje vazdusnog oruzja, a pusku koju imam koristim samo za rekreativno gadjanje..
Studij je pri kraju i naravno namjeravam da se vratim u BiH, pa me interesuje kakav je trenutno zakon u BiH vezano za to oruzje jer namjeravam da sa sobom ponesem i tu pusku.. Radi se o klasicnoj Pusci (na oprugu) kalibar 5.5mm izlazna brzina je 305m/s ako se ne varam (prilicno brzo).. Ovdje sam se raspitao na aerodromu i rekli su mi da necu imati problema iznijeti je iz drzave ali da moram provjeriti BiH zakone jer postoji mogucnost da je necu moci unijeti u BiH..
Jos da napomenem da sam iz Sarajeva (vezano za eventualne razlike u zakonima na nivou Kantona/Entiteta, a ne zbog ku.rch..enja
Unaprijed hvala svima koji se potrude pomoci...