Vatromet iza ponoci!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

annes

#26 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by annes »

Djaba prica al fkt
samo Zeljo i Cola mogu napuniti kosevo :D
Rosa Parks

#27 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by Rosa Parks »

DanteX wrote:Ma joj, to je samo vatromet, ništa više. Nećete valjda zbog toga praviti frku. :roll:
Heh, tako ti je to kod nas. Kad god nam se nesto hm, iole "pozitivno" desi, uvijek ce se naci neko kome ce iz nekog razloga nesto smetati. (Pogledaj ti samo polemiku koja se vodila tokom SFF. Sada ti primitivci mogu mirno hodati gradom, napokon je zavrseno "opstruiranje" grada.) :roll:
Ok, prep'o te vatromet! Izadji na prozor (ako se vidi) i uzivaj, il' nakon sto si ustanovio da nije buka od granata/nije se opet zaratilo, jednostavno se vrati u krevet. Buka ce ionako nakon 10-15min prestati...

(Kad se zadnji Merlinov koncert odrzavao na Kosevu, ja sam se zadesila u bolnici (Kosevo, naravno). Ljudi koji su mogli hodati, sjedili su na balkonima il' su stajali na prozorima. Slusali ljudi koncert, a boga mi, malo se i zapjevalo. Mada,.. to mogu reci samo za odjeljenje na kojem sam ja bila. Na ostalim odjeljenjima gdje su lezali tezi bolesnici, ne znam jel' se iko bunio...)
saso mange

#28 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by saso mange »

svi seru da nikad nema normalnog vatrometa, sad seru da je prevelik vatromet...
samo malo

#29 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by samo malo »

Dobro ba vi sto ste skakutali na tonove najveceg sarajlije, ali ima ljudi koji spavaju, jebo mu vatromet u pola jedan mater po sred picke.

Toliko od mene.

Potpisujem Comrada.
Better Man

#30 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by Better Man »

Pa nije svaki dan vatromet. Sto vam to sad vatromet smeta. Sta bi ste rekli da prisustvujete novogodisnjem vatrometu u Sidneyu koji je jedan od najvecih i najspektakularnijih usvijetu. Dali bi ste se itada bunili protestovali protiv istog?
samo malo

#31 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by samo malo »

Pa za novogodisnji vatromet je vecina raje budna, jel vi kontate razliku uopste? ljudi spavaju, ne znam gdje vi zivite, ali ovdje u blizini stadiona Kosevo imali smo osjecaj da je poceo rat. Kod mene u haustoru ljudi iskakali u stubiste od straha. Boli Colica karina, nije on tri ipo godine slusao takve detonacije po cijelu noc.

Jel problem bio u 9 ispucat vatromet, a ne ljude iz sna dizati detonacijama.
high_volume

#32 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by high_volume »

Ne treba niko svoju uskogrudnu i pakosnu frustraciju usmjeravati prema Čoli. Čovjek je zatražio odobrenje za koncert i sve aktivnostnosti prije i nakon koncerta, i za sve dobio dozvole.

Ako treba tražiti krivca zbog uznemiravanja građana vatrometom u ponoć, onda su to gradske ili kantonalne vlasti koje su odobrile protokol koncerta.

Međutim, vatromet, koji traje nekoliko minuta, u cijelom svijetu predstavlja užitak za gledanje i izaziva psihološku radost svih posmatrača, izuzev u Sarajevu u kojem svi spavaju u to vrijeme (subotom u veče), a samo nekolko botova foruma... :-)

Da je Bono npr. pustio cjelosatni vatromet, ovdje bi drugi pravili ovacije...
cappy_tempo

#33 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by cappy_tempo »

to sam i ja sinoc kontao,ako je ovaj dobio dozvole za sve ono sto se desilo sinoc,sta ce onda biti kad atila zatrazi dozvolu da u 3 ujutro ceca razvaljuje...kako god u ona doba mu nije trebao vatromet jer oni koji su spavali (nemamo svi 20-30 godina,neki imaju roditelje ili neki rade danas) su istraumirani ustajali iz kreveta sinoc. neki moraju shvatiti da nisu svi bili vani za vrijeme rata,da nisu svi bili u "sigurnom" dijelu grada, neki su proveli cijeli rat na prvoj liniji i da u neka doba lik koji se setka po beogradu opali onakav vatromet fakat nema smisla.lafo on djete sarajeva...pa kad je djete sarajeva sto nije pomogao u ratu,sto sad ne pomogne,eto dao je za vatromet nekoliko hiljada i za dozvole,a zar nije te pare mogo dati za porodiliste naprimjer? kao sto neko rece svi oni vole sarajevo prije koncerta,poslje koncerta ne znaju ni da postojimo i nije ga napunio jer jutros cujem 50 000 bilo, a koliko se sjecam merlin i dzinovic su imali preko 50 000 i onda neko kaze "cola napunio kosevo".bas me zanima sta je onda sa ovom dvojicom,gurali raju nepotrebno da uzmu vise para?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#34 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by pici »

annes wrote:Djaba prica al fkt
samo Zeljo i Cola mogu napuniti kosevo :D
:thumbup: :mrgreen:
pametolog

#35 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by pametolog »

Baltazar_khan wrote:Pa na dan mladosti su poslali one prave lole seljačke od drotova sa bojlerima od stomaka :x
Njih su dvojica prije 15 dana otisli na porodiljsko.
Musko kod obojice, ako ko pita.
samo malo

#36 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by samo malo »

Pa nista jarane, lociraj svoju bolesnu mater sa pretrpljenim infarktom na 500 metara od stadiona pa cu te ja pitati jel ti vatromet u pola jedan lijep i kakvu je psiholosku radost izazvao kod tebe i tvojih ukucana.

Jebote kakvih ljudi sve ima.

Ja nemam problema sa Colom, jebe me se za njega i jel sarajlija, beogradjanin, navija li za Zelju ili za Zvezdu, samo mi ide na kurac takvo nepostivanje obicnih ljudi, nisu svi otisli na njegov jebeni koncert, neki ljudi spavaju.
tempora

#37 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by tempora »

Sthocar, razumijem tvoju frustraciju ali nije li u svemu potrebno malo relativiranja? Naravno da ti imas pravo na miran san kao i ostatak gradjana i naravno da je u gradu dovoljno ljudi koji se u prvim momentima vatrometa prestrave i vrate u 92u. Ne znam kada je ono SFF poceo sa vatrometom ali znam da je moja mama nakon toga bila bolesna 2 dana jer joj je strah i sok paralizovao mogucnost da se vrati u realnost, vec da ta dva dana opet bude u ratu.
Ni meni samoj vatromet kao pojava nije ugodan i nikada se na njega necu navici, ali na zalost zivim u zemlji gdje su vatrometi cesta pojava i gdje mi prije nove godine usi crvene od tutnjanja kojekakvih petardi i gluposti, na koje ljudi daju po hiljade eura.
U zemlji gdje je jedan grad,njegovo jezgro i njegovi stanovnici dignut u vazduh zbog eksplozije fabrike pirotehnike i u zemlji u kojoj svake nove godine na desetine ljudi i djece bude osakaceno zbog koristenja pirotehnickih sredstava.
Znaci, dovoljno traumatskih razloga da takvo sto ne postoji, ali i dalje drma. I to masovno i gromoglasno.
Da ne govorim o utakmicama i trubama zbog kojih se moje dijete od 4 godine u 21h budi ( jer zivimo blizu stadiona -pored kojeg je takodjer bolnica tik uz station) prestavljeno a ja je tjesim i umirujem kako ce sve proci za koji cas.

No pitam te gdje je granica? Tebi ( ili meni, nebitno) smeta vatromet iza ponoci ( neko lijeze i u 20 h) a nekome smetaju kafane u jezgru grada i sl. Tamo gdje ja zivim ljudima smeta graja iz skolskih dvorista pa gradjani izlaze na sud kako bi preko istoga potrazivali izmjestanje skole iz tog kvarta itd itd. Sto je meni licno bezobrazno potrazivanje prava, ali eto.

Ima vrijeme za vatromete, vrijeme za slavlja, za buku i slicno. Gradske uprave ga odredjuju. A pojedinci krse. Pa kako ko dozivi. Ali ne mislim da svijet mora prestati s mojim prozivljenim i s mojim pravima na mir. Jer ako bih ja potrazivala nekakva svoja poimanja mira i slicno, bio bi zabranjen i povisen ton i zvuk automobila itd itd. A sve to ipak vodi u krajnosti. Mozda bi najave ovakvih momenata mogle koristiti gradjanima, kako bi isto mogli uzeti u obzir i lakse se nositi sa istim.
upaljac83

#38 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by upaljac83 »

Sto ne mogu ovog preseravanja, kao cim su culi vatromet pomislili su da je rat poceo, mislim stvarno :roll: :-) :lol:
Proveo sam cijeli rat pod granatama, znao sam da je RAT, ali DANAS, da od vatrometa tripam da je rat opet poceo, i jos kao neki poceli bjezati u podrume je PRESJMESNO :lol:

Uostalom, zar je bitno je l' vatromet u 1 popodne ili 1 ujutro, ako ces vec pomisliti da rat opet poceo?? :lol:
Last edited by upaljac83 on 01/08/2010 14:20, edited 1 time in total.
kriticarka_nikova

#39 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by kriticarka_nikova »

Citam ove jadne istraumirane ljude na forumu zbog vatrometa kojeg je mos mislit opalio licno Cola, pa mu isti prozivaju mamicu jer je to coek kao namjerno uradio da bi namjerno prestrasio Sarajlije koji boluju od postbosanskog sindroma. Od tog sindroma samo se u Sarajevu boluje, dok recimo oni koji su preživjeli Srebrenicu ili Ahmice i ne znaju sta je to.

Ups. Opet pominjem rat, a pojma nemam odkud mi to, kad je tema o Colicu i vatrometu na stadionu. Bice da me Cola kao srbin asocirao na rat, a taj vatromet (ono znas pucanje) isto asocira na rat……pa kad malo bolje prokontas, pa izvedes svoj zaključak i to ga jos nazivas logičan…bice da je Cola sve ovo namjerno priredio.

Ljudi nema smisla. Pretjeralo se.
Sta je falilo vatrometu? Ili vatrometu nije nista falilo vec ONOM ko ga je platio?

Ovako kad citam neke dodje mi da ih posaljem vremeplov masinom na Hirošimu i Nagasaki da dozive atomsku.

Sve dotle dok budete gledali kroz prizmu nacionalnosti, nikad necete doživjet napredak BiH-a. A ovaj koncert i vatromet bas nije trebalo gledati tako. Cola je htio da zadivi grad Sarajevo, a haman da je postigo suprotno.
power

#40 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by power »

zatvori se ti u hermeticku kutiju i uzivaj u zivotu, dosadnom bez ikakvih desavanja.
dabogda svaki dan vatromet bio, i svaki dan 2908429043 desavanja koji ce praviti buku.

:bih:

ps: ako zelis "mirniji" zivot, ne znam po kojoj logici zivis KOD StADIONA ... :lol:
stochar

#41 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by stochar »

fakat je bezze sto se spominje neka nacionalnost, ali mi je bezze i argument da Čola moze raditi sta mu je qrtzu ceif jer je 'fina gradska raja'.

e, pa pravljenje buke 45 minuta iza ponoci je cisto shenluchenje i nema nista sa finom gradskom rajom. ljudi koji vole Čolu bili su na stadionu, ja sam mu bio na koncertu u Mostaru i bilo mi ludilo dobro, ali sto ostatak grada mora da trpi i sjebaje se? i sto sutra ja ne bih za svoj rodjendan napravio vatromet u 1AM? kako bi to ostatak komsiluka prokomentaris'o? sigurno ne bi rekli 'vidi fine gradske raje' nego bi otvorili prozor i galamili 'halo, papak!'.

p.s. ona procjena za 60.000 ljudi je presmijeshna. stadion ima 37.000 stolica. znaci da bi tribine morale biti skroz pune i na terenu da bude jos 23.000 ljudi pa da bude 60.000 ljudi na stadionu. ne znam gdje bi onda bina stajala...
emirchata

#42 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by emirchata »

stochar wrote:fakat je bezze sto se spominje neka nacionalnost, ali mi je bezze i argument da Čola moze raditi sta mu je qrtzu ceif jer je 'fina gradska raja'.

e, pa pravljenje buke 45 minuta iza ponoci je cisto shenluchenje i nema nista sa finom gradskom rajom. ljudi koji vole Čolu bili su na stadionu, ja sam mu bio na koncertu u Mostaru i bilo mi ludilo dobro, ali sto ostatak grada mora da trpi i sjebaje se? i sto sutra ja ne bih za svoj rodjendan napravio vatromet u 1AM? kako bi to ostatak komsiluka prokomentaris'o? sigurno ne bi rekli 'vidi fine gradske raje' nego bi otvorili prozor i galamili 'halo, papak!'.

p.s. ona procjena za 60.000 ljudi je presmijeshna. stadion ima 37.000 stolica. znaci da bi tribine morale biti skroz pune i na terenu da bude jos 23.000 ljudi pa da bude 60.000 ljudi na stadionu. ne znam gdje bi onda bina stajala...

pa sve je bilo prijavljeno mupu jos davno...sta ti spominjes svoj rodjendan?ako zovnes 60tak hiljada ljudi na rodjendan i to bude javna manifestacija koja je prijavljena mupu,onda ok..'bem ti sarajevo..svakome sve smeta..fuj..ne javljam se na ovako glupe teme,ali ovdje sam morao bar nesto napisati..jedva cekam da idem odavde aBd..DEUTSCHLAND UBER ALLES! popi*am se na nas ;)
cappy_tempo

#43 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by cappy_tempo »

http://www.youtube.com/watch?v=Y9F1szmKOa8

u 5 deka,samo sto je nama sada obrnuto rat pa vatromet (a nije nova godina pa da ocekujes i jos u ona doba :roll: ).neka vatrometa,nesta se dogadja u gradu sve super, sjajno ali satnica ne valja nikako.neko spominje koncert merlina i u bolnici se zapjevalo...pa dobro koncert normalan,nema buke pretjerane sve taman,a kako li je sinoc bilo kad je tek tako fisno vatromet? jebiga morate skontati da gore leze ljudi koji su prezivjeli infarkt naprimjer i kojima treba strogi mir,a u pola 1 ili kad je vec bio opali im covjek vatromet eto da se zna da je on tu...pretpostavljam da je vatromet imao na pocetku koncerta da niko nebi A rekao ali ovo je fakat debilno sto je uradio
pezzar

#44 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by pezzar »

Ne smeta, ne smeeta, ne smeeeeeta!!! :)

Vatromet, jaoooo, nemam pojma, nisam ga cuo uopste. Je*e mi se za Colu, i njegov koncert, ali neka vatrometa... Bio sam i ja u ratu, ali brate, mogu iskulirati tih nekoliko vatrometa koji se dese u godini dana.
shuriken

#45 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by shuriken »

u njemackoj ces morat platit da pisas na nekog a jos vise da pisaju na tebe

u Londonu je zabranjeno odrzavanje vatrometa iza 11 navecer osim na novu godinu
pa makar i kraljica imala rodjendan ili Chelsea pobijedio ili Pol Mekartni imao koncet nakon 32 godine
to se zove komunalni red

zasto li je oko bolnica i po danu i po noci zabranjeno trubljenje i bibikanje autima? je li genijalci?

al dobro, ovi autohtoni, f.g.r., sto ove godine ne stigose na Cevljanovice zbog film festivala su se morali isto negdje zabavit
emirchata

#46 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by emirchata »

shuriken wrote:u njemackoj ces morat platit da pisas na nekog a jos vise da pisaju na tebe

pa makar i kraljica imala rodjendan ili Chelsea pobijedio ili Pol Mekartni imao koncet nakon 32 godine
to se zove komunalni red

zasto li je oko bolnica i po danu i po noci zabranjeno trubljenje i bibikanje autima? je li genijalci?

al dobro, ovi autohtoni, f.g.r., sto ove godine ne stigose na Cevljanovice zbog film festivala su se morali isto negdje zabavit

ne ide ti ironija,ni sarkazam..odustani 8-) ..zivio sam dugo u njemackoj,pa nije potrebbno da mi govoris sta je dozvoljeno a sta ne..ima li jos nesto da vam smeta? vozdra ba..ne gubio ja ovdje zivce sa "onima koji su sisli u grad" ..poz ;-)
Cholina_Lokica

#47 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by Cholina_Lokica »

kako ono kazu.... rdjavom k*rcu i dlaka smeta :roll:
Baltazar_khan

#48 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by Baltazar_khan »

Znate li šta mene najviše boli? To što nam je limit da nam jedan Čola pravi vatromete, da nam pune stadione on, Joksimović, Merlin, Džinović, itd. Ko je to došao kod nas, neka jaka grupa recimo? Bio U2 onako iz sevapa :roll: Svi nas izbjegavaju. Pogledajte ko je sve do sad gostovao u Beogradu ili Zagrebu, i uporedite sa Sarajevom. Ma potučeni smo do koljena od ova dva grada :(
shuriken

#49 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by shuriken »

znaci nemas ni namjeru diskutirati o meritumu stvari?
samo je bila potreba da nam svima objasnis da si svjetski covjek jer si boravio u njemackoj?
pa te istjeralo, pa se sad zenis za papire? hajde docekat cemo i to.
i nemoj opet krast u samoposlugama da nam te ne vrate.
stochar

#50 Re: Vatromet iza ponoci!

Post by stochar »

shuriken wrote:u njemackoj ces morat platit da pisas na nekog a jos vise da pisaju na tebe

to se zove komunalni red

podapisujem!

(onako napis'o cisto da f.g.r. razumije)
Locked