Unicredit Banka / Zagrebacka Banka ?
-
stidna_dlaka
#1 Unicredit Banka / Zagrebacka Banka ?
Pozdravljam,
Imam jedno brzinsko pitanje i nadam se da mi neko moze pomoci
Naime, imam racun i token u Bosanskoj unicredit banci, silom prilika trebam hitno da idem za Hrvatsku i htio sam da prebacim novac sa jednog na drugi racun pomocu tokena, nazalost zakacio me je 1.Maj koji se racuna kao neradni dan sto za banke, sto za elektronske usluge.
Moje pitanje je jeli moguce da ja sa unicredit bank Bosanskom karticom odem u poslovnicu Unicredit Zagrebacke banke i Hrvatskoj i dignem novac sa racuna regularno kao sto bih i ovdje ?
Hvala unapriijed
Naime, imam racun i token u Bosanskoj unicredit banci, silom prilika trebam hitno da idem za Hrvatsku i htio sam da prebacim novac sa jednog na drugi racun pomocu tokena, nazalost zakacio me je 1.Maj koji se racuna kao neradni dan sto za banke, sto za elektronske usluge.
Moje pitanje je jeli moguce da ja sa unicredit bank Bosanskom karticom odem u poslovnicu Unicredit Zagrebacke banke i Hrvatskoj i dignem novac sa racuna regularno kao sto bih i ovdje ?
Hvala unapriijed
- manekenka u penziji
#2 Re: Unicredit Banka / Zagrebacka Banka ?
Trebalo bi da može slijedeci logiku da je sve to ista banka, a njihovi bankomati ne uzimaju proviziju kada se podize novac u drugoj državi.
Ne vjerujem da na bankomatu vrijedi jedno pravilo a na šalteru drugo.
- mayab
#3 Re: Unicredit Banka / Zagrebacka Banka ?
manekenka u penziji wrote:Trebalo bi da može slijedeci logiku da je sve to ista banka, a njihovi bankomati ne uzimaju proviziju kada se podize novac u drugoj državi.
- Drvosjeca iz Dejcica
#4 Re: Unicredit Banka / Zagrebacka Banka ?
Možeš, ja sam dizao u Splitu u ZG banci ali samo na bankomatu. Skontam kasnije da je kurs dosta povoljan i bez provizije.stidna_dlaka wrote:Pozdravljam,
Hvala unapriijed
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 01/05/2014 08:59, edited 1 time in total.
- dinooh
#5 Re: Unicredit Banka / Zagrebacka Banka ?
Ja mislim da ne moze. To je drugo pravno lice, drugi zakoni i druga pravila.
- Drvosjeca iz Dejcica
#6 Re: Unicredit Banka / Zagrebacka Banka ?
Ne zajebavaj raju ako nisi 100% siguran. Može, ja dizao u Splitu, kolega u Italiji prošlo ljetu digao također novac bez problema u UniCredit banci.dinooh wrote:Ja mislim da ne moze. To je drugo pravno lice, drugi zakoni i druga pravila.
- dinooh
#7 Re: Unicredit Banka / Zagrebacka Banka ?
Pitanje je bilo : Moje pitanje je jeli moguce da ja sa unicredit bank Bosanskom karticom odem u poslovnicu Unicredit Zagrebacke banke i Hrvatskoj i dignem novac sa racuna regularno kao sto bih i ovdje ?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne zajebavaj raju ako nisi 100% siguran. Može, ja dizao u Splitu, kolega u Italiji prošlo ljetu digao također novac bez problema u UniCredit banci.dinooh wrote:Ja mislim da ne moze. To je drugo pravno lice, drugi zakoni i druga pravila.
Citaj malo bolje...
- Drvosjeca iz Dejcica
#8 Re: Unicredit Banka / Zagrebacka Banka ?
Čitaj ti druže. Ja ti opet kažem da može na bankomatu jer sam to radio kao i kolega. Nema veze što je druga država to je ista grupacija i važe isti uslovi kako u Firenci, Rimu, Bergamu tako isto i u Zagrebu, Sarajevu...dinooh wrote:Pitanje je bilo : Moje pitanje je jeli moguce da ja sa unicredit bank Bosanskom karticom odem u poslovnicu Unicredit Zagrebacke banke i Hrvatskoj i dignem novac sa racuna regularno kao sto bih i ovdje ?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne zajebavaj raju ako nisi 100% siguran. Može, ja dizao u Splitu, kolega u Italiji prošlo ljetu digao također novac bez problema u UniCredit banci.dinooh wrote:Ja mislim da ne moze. To je drugo pravno lice, drugi zakoni i druga pravila.
Citaj malo bolje...
- ElRe
#9 Re: Unicredit Banka / Zagrebacka Banka ?
Moze, prijatelj koji ima Unucredit BiH karticu je dizao novac (dinare) u Beogradu na Unicredit SRB bankomatu.
Ja sam sa Intesa Inspire karticom novac podizao sa bankomata u SRB, SLO, ITA bez ikakvih problema.
Ja sam sa Intesa Inspire karticom novac podizao sa bankomata u SRB, SLO, ITA bez ikakvih problema.
-
colt
#10 Re: Unicredit Banka / Zagrebacka Banka ?
Ja sam neki dan dizao na bankomatu u Makarskoj bez ikakvih problema. Bez provizije i normalno u kunama je.
Objašnjenje imaš na stranici Unicredit banke. Pročitat tačku 8
https://www.unicreditbank.ba/home/wps/w ... ta_pitanja
Objašnjenje imaš na stranici Unicredit banke. Pročitat tačku 8
https://www.unicreditbank.ba/home/wps/w ... ta_pitanja
- dinooh
#11 Re: Unicredit Banka / Zagrebacka Banka ?
Ali covjek je pitao za poslovnice (saltere) a ne bankomate. Bar se tako po njegovom pitanju moze zakljuciti.
-
colt
#12 Re: Unicredit Banka / Zagrebacka Banka ?
Svašta, uporan si. Novac možeš uzeti u poslovnicama gdje čekaš duuugo (i do pola sata ako je gužva) dok dodješ na red, a možeš i u bankomatima, gdje procedura traje do 30 sekundi. Njega prvenstveno interesuje da na bilo koji način dođe do novca sa svoje kartice, a bankomat je najjednostavniji.Ako mu ne treba novac, neka plati karticom. Ja nisam imao problem ni na jedan način.dinooh wrote:Ali covjek je pitao za poslovnice (saltere) a ne bankomate. Bar se tako po njegovom pitanju moze zakljuciti.
-
ek
#13 Re: Unicredit Banka / Zagrebacka Banka ?
Prošle godine normalno sam dizao na bankomatu, ali na šalteru nije bilo moguće.
- dinooh
#14 Re: Unicredit Banka / Zagrebacka Banka ?
o tome pricam, ali hajde ti objasni. Fino pita U POSLOVNICAMA...ek wrote:Prošle godine normalno sam dizao na bankomatu, ali na šalteru nije bilo moguće.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#15 Re: Unicredit Banka / Zagrebacka Banka ?
Neko ima račun u banci, a nema Visa/MasterCard/Maestro/... karticu zakačenu za njega. Ima neki plastificirani papir ili čak štednu knjižicu. Ako je to slučaj, onda je nemoguće dignuti novac u drugoj državi jer su to različite firme i sistemi. S druge strane, ako imaš račun i za njega karticu koja radi na bankomatu, onda možeš dizati novac širom svijeta na svakom bankomatu (sa provizijom), a bez provizije na svim bankomatima članica UniCredit grupe.
- drndalo
#16 Re: Unicredit Banka / Zagrebacka Banka ?
Upravo tako, ako imas bilo kakvu platnu karticu Mastercard/Maestro/Visa/VisaElectron, mozes dizati i na salteru... Moze ti se desiti da te kaci dnevni licni limit koji ima za svaku karticu propisan, pa mozda ne mozes dizati npr. 4000 KM u komadu (u kunama) ali u principu mozes...
- Nisrin
#17 Re: Unicredit Banka / Zagrebacka Banka ?
Da li se ikome desilo da mu bankomat Unicredit banke izbaci samo POLA NOVCANICE? Sta raditi u tom slucaju?!
Bas ruzna situacija...
Bas ruzna situacija...
- drndalo
#18 Re: Unicredit Banka / Zagrebacka Banka ?
Zvati banku i prijaviti slucaj...
- Nisrin
#19 Re: Unicredit Banka / Zagrebacka Banka ?
drndalo wrote:Zvati banku i prijaviti slucaj...
Nadam se da nije kasno sutra, to mi se dogodilo oko 21h
- dinooh
#20 Re: Unicredit Banka / Zagrebacka Banka ?
Trebao si jos kockat. Kad Mujo igra, Mujo i dobiva
Nema ti koristi da ih sad zoves jer niko ne moze otvoriti bankomat sada.
Nema ti koristi da ih sad zoves jer niko ne moze otvoriti bankomat sada.
- dinooh
#21 Re: Unicredit Banka / Zagrebacka Banka ?
Ako bude problema (a ne bi trebalo biti) odmah im prijeti da ces otkazati karticu i raskinuti ugovor