Unajmljivanje kombija/minibusa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Eborg

#1 Unajmljivanje kombija/minibusa

Post by Eborg »

Pozdrav svima,

Zanima me da li bi igdje u BiH mogao unajmiti kombi ili minibus sa nekih 20 mjesta sa vozačem koji bi negdje u martu odvezao relaciju Sarajevo (BiH) - Brno (Republika Češka) i nazad. Pretpostavljam da ove manje prijevozne kompanije imaju tako nešto no ne znam gdje da počnem, radi se od 15-tak studenata koji bi išli na konferenciju u taj grad.

Isto tako, zna li iko makar odokativnu cijenu ovakve usluge?

Hvala! :bih:
Eborg

#2 Re: Unajmljivanje kombija/minibusa

Post by Eborg »

Ima li iko neku ideju? :)
karanana

#3 Re: Unajmljivanje kombija/minibusa

Post by karanana »

pocni sa najociglednijim: centrotrans bus.
Eborg

#4 Re: Unajmljivanje kombija/minibusa

Post by Eborg »

Kontaktirat ću njih svakako samo nisam siguran imaju li ove manje autobuse/kombije, čak i oni minibusi koji se koriste su "preveliki", sa 30-tak sjedišta. Ako neko ima iskustva odnosno ideju ko bi ovo mogao odraditi bio bih vrlo zahvalan da napiše. :thumbup:
tech10

#5 Re: Unajmljivanje kombija/minibusa

Post by tech10 »

Odlicna tema. Kakva su iskustva onih koji su koristili prevoz privatnika koji se nude u oglasima u dnevnim novinama za prevoz do mora?
karanana

#6 Re: Unajmljivanje kombija/minibusa

Post by karanana »

znam da centrotrans ima isuzu turquise sa 26+1+1 sjedista. ne znam imaju li sta manje i nisam siguran za cijenu, ali kod njih ti dodje i vozac, tako da se u cijenu autobusa uracuna i vozaceva dnevnica kao i smjestaj.
atko

#7 Re: Unajmljivanje kombija/minibusa

Post by atko »

To ce ti ispasti zakoljevic kompani ...

Bolje ti je rentati 2 do 3 kombija po 7 mjesta u zavisnosti od broja ljudi jel ... i da se raja iz kombija mjenja za volanom ;)

Prevoznik podlijeze svim zahtjevima dozvolama i ostalom sto se odnosi na medjunarodni saobracaj ... tacno vrijejme polaska - povratka ... dva vozaca ... tacnu rutu kojom se ide bla bla bla ... u ostalom skontaces kad zapoceras ganjati ;)
addotz

#8 Re: Unajmljivanje kombija/minibusa

Post by addotz »

Zovi druze BOSNAEXPRESS Doboj- Jug, vidio sam da oni imaju podosta Mercedosovih minibusa, onako kulturno i dobro izgledaju,novije su proizvodnje, zadnjih par godina, raspitaj se. Mislim da im je sjediste u Matuzicima ili tako nesto, uglavnom sa opstine su Doboj-Jug, Ze-Do kanton.
Pozdrav i sretan put, lijep provod.
Dori

#9 Re: Unajmljivanje kombija/minibusa

Post by Dori »

Mi smo prosle godine isli tako u Beograd.....kombi plus vozac (50EUR po osobi).
Agencija GEA iz Beograda (a do njih smo dosli preko naseg BH Passport-a).
Provjeri mozda imaju ture iz Sarajeva za Brno.
Erzsebet

#10 Re: Unajmljivanje kombija/minibusa

Post by Erzsebet »

Bolje vam je ići autima, ako vas je 15, možete sa četiri auta komotno stići do Brna. I obavezno preko Mađarske, putarina ima mnogo manje, a ista je udaljenost.
Eborg

#11 Re: Unajmljivanje kombija/minibusa

Post by Eborg »

Hvala na prijedlozima, kontaktirao sam Bosnaexpress , Hare-Tours i Gea Tours i vidjet ćemo šta će odgovoriti. :)

BTW, moram pohvaliti Bosnaexpress za dobru stranicu, ponudili su slike svojih vozila i uredno e-mail na koji se moguće obratiti. :thumbup:

Što se tiče putovanja autima malo je to teško izvesti jer su studenti iz različitih gradova u BiH i u većini slučajeva se ne poznaju međusobno. Isto tako je i za kombije, jednostavno nije kompaktna grupa da bi se moglo odraditi nešto takvo. :)
Post Reply