"TRAVNIK - Poznati glumac iz Travnika Tomislav Gelić Pišća iznenada je preminuo jutros rano u Trogiru.
Početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća ulogom u predstavi "Hamlet u Mrduši Donjoj" započeo je glumačku karijeru u travničkom Amaterskom pozorištu, gdje je do kraja devedesetih godina ostvario brojne druge uloge za koje je više puta nagrađivan.
Ulogama u filmovima "Sjećaš li se Doli Bel", "Otac na službenom putu", "Ćorkan i Švabica" svrstao se u red najvažnijih imena jugoslovenskog glumišta.
U posljednje vrijeme bio je član Kotrljajućeg pozorišta. Ono čime je uveseljavao publiku je tipičan humor ovih prostora koji je prikazan u monodrami "Ja, Pišća takozvani".
Posljednji ispraćaj travničkog glumca bit će obavljen u četvrtak u 17 sati na Čiovu u Trogiru."
PREUZETO SA: http://www.--- NO LINKS ---/vijesti/kultura/umr ... elic-pisca
Pišću one starije generacije pamte kao izvanrednog humorsitu, osobu koja je nastupala uživo pred publikom daleko prije Ismeta Hore i osoba čije mnoge folove i viceve je Horo pokupio i koristi danas.
Svima preporučujem da nabave Pišćin stage nastup ( mada ga je jako teško nabaviti) iz dalekih osamdesetih.
UMRO TOMISLAV GELIĆ PIŠĆA
- ultima_palabra
#2 Re: UMRO TOMISLAV GELIĆ PIŠĆA
A baš mi naumpade on neki dan, iz čista mira. Od rata nisam znao ni gdje je ni šta radi.
Bio je prosjek ex-YU humora, nekome presmiješno, nekome nako. Za ove sada kvazi-humoriste, Batko, Enis i slični, bio je genije. Ne znam ima li išta na youtube od njega.
RIP
Bio je prosjek ex-YU humora, nekome presmiješno, nekome nako. Za ove sada kvazi-humoriste, Batko, Enis i slični, bio je genije. Ne znam ima li išta na youtube od njega.
RIP
-
Downunda
#3 Re: UMRO TOMISLAV GELIĆ PIŠĆA
Sjećam se jedne njegove monodrame. Pravi bosanski humor (ono nešto kad ide da radi u Sloveniju). Ma da umreš od smijeha. Ima li ko fakat ista njegovo?
RIP Pišća
RIP Pišća
- ladyada
#4 Re: UMRO TOMISLAV GELIĆ PIŠĆA
R I P...
- South Blue Mama
#5 Re: UMRO TOMISLAV GELIĆ PIŠĆA
"Kakva li je kukuruzna pur-pur-pura, kad se u nju kajmaka na-gur-gur-gura?"
RIP
RIP