Istina je da MJ nije bio muzicki genije kao recimo Jazz legende, ali ipak je njegova glazba nudila kvalitet u smecu koji nudi mainstream.Fratris wrote:Kako nemjerljiv?Pera Trta wrote:Treba reći da je njegov doprinos muzičkoj industriji nemjerljiv.
I muzika 80-ih bez njega ne bi bila to što je bila.
Dali iko na ovom forumu zna nekoga tko je cuo Thriller i postao muzicar? Ili pokrenuo bend?
Mislim, uz sav navodni doprinos i uticaj, meni se cini da ga ljudi slusali vecinom "nako." Muzika u pozadini zivota.
UMRO MICHAEL JACKSON
- Jazz_Junkie
#76 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
-
zijancer
#77 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
koji lesinari
da im ne izmakne 90% sigurna naslovnica
da im ne izmakne 90% sigurna naslovnica
- schtab
#78 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Kralj bio, kralj ce uvijek ostati... ovi sto poricu njegovo djelo nikad nece skontati kakva je on velicina bio...
nemate pametnijeg posla nego se prepucavati na ovoj temi??

nemate pametnijeg posla nego se prepucavati na ovoj temi??
- Fratris
#79 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Da, ali nemojmo ga sada tretirati kao da je maltene bio Mozart.Jazz_Junkie wrote:
Istina je da MJ nije bio muzicki genije kao recimo Jazz legende, ali ipak je njegova glazba nudila kvalitet u smecu koji nudi mainstream.
- Bullet Tooth Tony
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#81 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Gdje si vidio dostojanstvo kod ovog naroda?-LIBERO- wrote:Pojedinci bas nemaju trunke dostojanstva...
Nema veze sto je on ostavio neizbrisiv trag na muzickoj sceni, sto je bio i ostao legenda i ikona za vecinu svijeta, sto je postigao toliko toga i ostavio iza sebe velike stvari, ipak nas narod mora da vrijedja mrtve ljude zbog postupaka koji istina su uzasno bili, valjda je toliko tesko usutiti nekada.
Ali uvijek je ovako na ovom forumu kada neko umre...nista novo.
- Baltazar_khan
#82 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Nemaš ti pojmaMmeDeLafayette wrote: ali u rangu sa jednim takvim imenom kao W. A. Mozart - NIKADA!!!
-
Virtu4l
#83 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Pljuvači uvijek pljuju, bez obzira na vrijeme i mjesto. Navikli smo na njih.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#84 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Samo par podataka onako suho nabacanih, za one koji misle da Michael nije "ništa" u muzičkom smislu uradio:
One of the few artists to have been inducted into the Rock and Roll Hall of Fame twice, his other achievements include multiple Guinness World Records—including one for "Most Successful Entertainer of All Time"—13 Grammy Awards, 13 number one singles in his solo career—more than any other male artist in the Hot 100 era—and the sales of over 750 million albums worldwide. Cited as one of the world's most famous men, Jackson's highly publicized personal life, coupled with his successful career, has made him a part of popular culture for almost four decades.
- chengaba
#85 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
WTF, evo sad CNN breaking news - death not yet confirmed, a prije 2 minute potvrdili...
BTW, nemate pojma koliko MJ cijene muzicari, kako sarajevski, tako i sirom svijeta.
Za pop muziku postoje Elvis i MJ.
Kakav je on show pravio, od plesa, do pjesama... pffff
LEGENDA
BTW, nemate pojma koliko MJ cijene muzicari, kako sarajevski, tako i sirom svijeta.
Za pop muziku postoje Elvis i MJ.
Kakav je on show pravio, od plesa, do pjesama... pffff
LEGENDA
-
MmeDeLafayette
#86 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Hvala bogu takvih poput tebe ne manjka, pa se ne brinem ako ne'am pojmaBaltazar_khan wrote:Nemaš ti pojmaMmeDeLafayette wrote: ali u rangu sa jednim takvim imenom kao W. A. Mozart - NIKADA!!!
- travar
#87 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
CNN još nije potvrdio.
Anyways, RIP
Anyways, RIP
-
sa2101
#88 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
wtf
RIP micheal
sta god ljudi o njemu mislili, covjek je bio nevjerovatan muzicar 
- Jazz_Junkie
#89 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Ma slazem se, ali ipak mi je licno zao. On je obiljezio moje djetinstvo. To sa Mozartom je stvarno pretjerano.Fratris wrote:Da, ali nemojmo ga sada tretirati kao da je maltene bio Mozart.Jazz_Junkie wrote:
Istina je da MJ nije bio muzicki genije kao recimo Jazz legende, ali ipak je njegova glazba nudila kvalitet u smecu koji nudi mainstream.
-
Paco
#91 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Respect za CNN.chengaba wrote:WTF, evo sad CNN breaking news - death not yet confirmed, a prije 2 minute potvrdili...
Oni nisu nista nisu potvrdili jos uvijek jer ne zele da manipulisu ovako osjetljivim stvarima kao mnogi "lesinari" (kao sto neko ranije napisa) koji su zeljni "ekskluzivnog naslova".
Sto se te konfirmacije tice, nije bilo CNN-ovo maslo nego od "multiple sources".
Evo na TV i sada stoji da CNN jos nema potvrdu informacije o smrti.
- Lauryn Hill
#92 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Covjece, nisam imala pojma da cu ovako reagovati. UZAS!!!Skyfox wrote:istoLauryn Hill wrote:Odrasla sam uz njegovu muziku.
Bez obzira na sve,.. Michael ce za mene ostati muzicka legenda koja je na mene ostavila trajan utisak.
Danas je muzicka industrije izgubila veliki muzicki talent, i nadajmo se da ce se opet rodi muzicki genije kao on!
Jos uvijek ne mogu da vjerujem da je umro.![]()
R.I.P
bez obzira na sve njegova muzika je imala mocan uticaj...
Evo se ispred bolnice skupljaju ljudi...
Znam, gledam CNN i uporedo citam neke strane forume.
Svi oni koji poricu njegov muzicki utjecaj na ljude i mnoge muzicke umjetnike, je cisto zavaravanje! Ono sto je on (muzicki) stvario... je vremenski neograniceno, i NIKO mu to ne moze oduzeti. To je njegova ostavstina svijetu, i to je ono po cemu cu ga JA pamtiti. On ce vjecno zivjeti kroz svoju muziku!
-
musac
#93 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Pa nije valjda jedini CNN pouzdan... drugi ugledni mediji su potvrdili.
RIP legendo.
RIP legendo.
- Kadija
#94 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
ehhhh..da je jos samo malo manje ''VOLIO'' djecu........bio bi jos bolji
RIP
RIP
-
Paco
#95 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Evo porodicni glasnogovornik (direktno javljanje iz bolnice) kaze da ne moze potvrditi da je MJ preminuo jer nema te informacije.
Last edited by Paco on 26/06/2009 01:13, edited 1 time in total.
- schtab
#96 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
eo sad iz bolnice potvrdjeno da nema zvanicnih informacija jel umro...ne zna ni porodica, al novinari znaju

-
musac
#97 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
A kako si to saznao?schtab wrote:eo sad iz bolnice potvrdjeno da nema zvanicnih informacija jel umro...ne zna ni porodica, al novinari znaju![]()
- schtab
#98 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
CNN, evo covjek se javlja iz bolnice...musac wrote:A kako si to saznao?schtab wrote:eo sad iz bolnice potvrdjeno da nema zvanicnih informacija jel umro...ne zna ni porodica, al novinari znaju![]()
- travar
#99 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Drž' fige i RIPaj 
-
Kenozoik
#100 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Ma daleko od toga da je bio genije kao Mozart ili razne Jazz legende, alo covjek je ostavio neobrisiv trag u svijetu popularne muzike. Rijetko koji muzicar ili sastav se moze pohvaliti s time da je imao jednu od najboljih ili najprepoznatljivih pjesama u historiji pop muzike, a Jackzon ih je otpjevao nekoliko. "I Want You Back," "ABC," "Rock With You," "Don't Stop Till You Get Enough," "Thriller," "Beat It" i "Billie Jean"... ako niste vec culi sve ove pjesme, onda jos niste culi neke od najboljih pjesama proteklih 40 godina. A stvar nije ni samo u tome da je on imao toliko puno dobrih pjesama, nego da je imao takvu ogromnu populrnost da je njegova muzika imala uticaj na zivote jednog ogromnog broja ljudi sirom svijeta koji su odrasli u ta doba. Evo, ja sam rodjen tek '88e, a i ja imam neka posebna sjecanja vezana za njegovu muziku... od starih prijatelja, derneka iz gimnazije itd. itd. I sad zamislite da slicna sjecanja imaju ljudi svih starosnih doba na svim krajevima svijeta. Ja evo citam razne stranice na internetu, i bas SVI pricaju o tome... americki prijatelji na facebooku-u, bosanski prijatelji na facebooku, americke stranice, njemacke stranice, bosanske stranice, sportski forumi... svi. Takav uticaj je stvarno nevjerovatan... moze se jedino porediti jos sa Bitlsima i nekim drugim. Istina, Jackson je imao vrlo tuznu i kompleksnu zivotnu pricu, ali on je jednostavno ikona popularne kulture i na kraju vjerujem da ce se uglavnom zbog toga i sjecati.