Ulazak u Hrvatsku
- studiorum_tuzlaensis
#1676 Re: Ulazak u Hrvatsku
Mogu mislit kako ti je bilo, a sa druge strane nadrkani ustaša. Mene su isto jedno bez ijednog normalnog razloga na prijelazu Crveni Grm natjerali da čekam 2 sata pored ceste jer su vršili kojekakve sigurnosne provjere. O pretresu da ne pričam, a kasnije mi je spominjao i neke nedefinisane glupe kazne poput prve pomoći u autu (koliko bašlija i gaza ima, koji je rok), dubine šare na gumama?!? itd.. Nameračio se baš bio na mene, a stvari koje nisu u njegovoj nadležnosti već saobraćajne policije.
Najveći je problem što često nemaš ti vremena da se raspravljaš sa idiotom i hoćeš samo da odeš kući/na more/u hotel, pa si spreman i na poniženje i kaznu samo da te ne pegla više i propusti dalje.
Otkako mi se to desilo, na odmor nikad ne žurim već ću se sa klošarom suočiti kod prekršajnog sudije. Ako sam čist preko granice idem do kraja, pa šta bude i po cijenu noćenja u PU. Ima žena pa nek vozi kući ili dalje ako je pusti.
Najveći je problem što često nemaš ti vremena da se raspravljaš sa idiotom i hoćeš samo da odeš kući/na more/u hotel, pa si spreman i na poniženje i kaznu samo da te ne pegla više i propusti dalje.
Otkako mi se to desilo, na odmor nikad ne žurim već ću se sa klošarom suočiti kod prekršajnog sudije. Ako sam čist preko granice idem do kraja, pa šta bude i po cijenu noćenja u PU. Ima žena pa nek vozi kući ili dalje ako je pusti.
- i agree
#1677 Re: Ulazak u Hrvatsku
Ne svađam,samo se misljenja ne podudaraju izgleda.
- i agree
-
mali_balon
#1679 Re: Ulazak u Hrvatsku
Prvo sapun pa tek onda parfem.....jel tako....nista zoki nije slago.....to sto se bosnjacima ne svidja realnost nije njegov problemBlack swan wrote: ↑01/07/2021 11:07Bliskoistocni i istocni
Kad mislis da si naj naj da je niko ko ti da si najbolji onda se sokiras kad te doceka i pegla na granici becki konjusar
To je snobizam s obje strane
Mada jedna jos mora pure jesti da udje u eu nato itd
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1681 Re: Ulazak u Hrvatsku
To je bio forumasstudiorum_tuzlaensis wrote: ↑01/07/2021 12:30 Mogu mislit kako ti je bilo, a sa druge strane nadrkani ustaša. Mene su isto jedno bez ijednog normalnog razloga na prijelazu Crveni Grm natjerali da čekam 2 sata pored ceste jer su vršili kojekakve sigurnosne provjere. O pretresu da ne pričam, a kasnije mi je spominjao i neke nedefinisane glupe kazne poput prve pomoći u autu (koliko bašlija i gaza ima, koji je rok), dubine šare na gumama?!? itd.. Nameračio se baš bio na mene, a stvari koje nisu u njegovoj nadležnosti već saobraćajne policije.
-
mali_balon
#1682 Re: Ulazak u Hrvatsku
Pa naravno metafora, ali predsjednik jedne dezave treba malo da vodi racuna i o metaforama.....bas me zanima bil istu ili slicnu metaforu upitio merkelici ili kurtzu....ili cak jansi......doduse vidimo i zadnje vrijeme da se zoki pogubio tako da ga ne treba ozbiljno shvatiti....ozbiljniji politicar i predsjednik je bila kolindasherbett wrote: ↑01/07/2021 12:40Sta je najbolje, radilo se o metafori, a ne o tome da je netko prljav ili da smrdimali_balon wrote: ↑01/07/2021 12:36
Prvo sapun pa tek onda parfem.....jel tako....nista zoki nije slago.....to sto se bosnjacima ne svidja realnost nije njegov problem
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1684 Re: Ulazak u Hrvatsku
Seljacka sda isprivocirala gamali_balon wrote: ↑01/07/2021 12:46Pa naravno metafora, ali predsjednik jedne dezave treba malo da vodi racuna i o metaforama.....bas me zanima bil istu ili slicnu metaforu upitio merkelici ili kurtzu....ili cak jansi......doduse vidimo i zadnje vrijeme da se zoki pogubio tako da ga ne treba ozbiljno shvatiti....ozbiljniji politicar i predsjednik je bila kolinda
Nema nejmacka sda
-
last mohicans
#1685 Re: Ulazak u Hrvatsku
Hahah,ja zbog svoje umalo ne bih odvojen.
-
mali_balon
#1686 Re: Ulazak u Hrvatsku
Ne nego zna kome moze prosipat a kome guze dat i sutitBlack swan wrote: ↑01/07/2021 12:49Seljacka sda isprivocirala gamali_balon wrote: ↑01/07/2021 12:46
Pa naravno metafora, ali predsjednik jedne dezave treba malo da vodi racuna i o metaforama.....bas me zanima bil istu ili slicnu metaforu upitio merkelici ili kurtzu....ili cak jansi......doduse vidimo i zadnje vrijeme da se zoki pogubio tako da ga ne treba ozbiljno shvatiti....ozbiljniji politicar i predsjednik je bila kolinda
Nema nejmacka sda
- klixoris
#1687 Re: Ulazak u Hrvatsku
Ja ne znam gdje vi prelazite i kako se ponasate na granicama sa HR pa imate ta losa iskustva... Jako cesto prelazim u HR i nikada u zivotu me niko od HR granicara nije krivo pogledao, a kamo li maltretirao.
Lijepo pripremis potrebnu dokumentaciju prije nego pridjes kucici, da te granicar a i ljudi iza bespotrebno ne cekaju, ponasas se kulturno, jasno odgovaras na pitanja koja ti policajac postavi i nemas problema...
Od neugodnih iskustava, imao sam ih samo sa nasim (BiH) granicarima... I sa Madjarima...
Lijepo pripremis potrebnu dokumentaciju prije nego pridjes kucici, da te granicar a i ljudi iza bespotrebno ne cekaju, ponasas se kulturno, jasno odgovaras na pitanja koja ti policajac postavi i nemas problema...
Od neugodnih iskustava, imao sam ih samo sa nasim (BiH) granicarima... I sa Madjarima...
- studiorum_tuzlaensis
#1688 Re: Ulazak u Hrvatsku
Pa dovoljno je da ti se jednom desi i da promijeniš mišljenje. Prešao sam HR granicu milion puta od Čepikuća do Gunje. Činjenica je da se na manjim prijelazima tipa Orah, Crveni Grm, Prisika kod Aržana, Srtmica Knin itd. imaš dobru šansu budeš izložen maltretiranju nekog nebitnog lika kome je dosadno u životu, i još za to jer mu se može. 
-
konami666
#1689 Re: Ulazak u Hrvatsku
A ko sam to ja? Danas me prozivaju Hrvatom, neki dan srbinom, šta ću biti sutra? Bosancima čim ne ideš niz dlaku odma si Srbin,Hrvat, islamofob Itd. Moraš se uvijek sa njima složiti, iako 30 godina glasaju za porodicu Izetbegović i ne žele promjene, očekuju od svih drugih zemalja da se njima prilagode pa i kad idu u druge zemlje.Tananarive wrote: ↑01/07/2021 10:29paradajz turisti, neka si se odmah deklarisao, ko si i šta si, jadno da jadnije ne može bitikonami666 wrote: ↑01/07/2021 00:16 Hrvatska je zemlja članica EU i ko takva prati pravila EU. Bosna je zemlja trećeg svijeta bez obzira sto te dvije zemlje granice jedna sa drugom, pravila za ulazak u EU za državljane zemalja trećeg svijeta pogotovo za one nerazvijene su rigoroznija. Dalje, trenutno je otežan ulazak državljanima zemalja trećeg svijeta u EU zbog trenutne epidemije. ECDC koji prati epidemiološki situaciju kako unutar EU tako i van - izdaje preporuke za zemlje članice koje one uglavnom prate zbog toga jer EU djeluje vise-manje kao jedna zemlja ili jedna zona.
To sto u Bosni vlada anarhija pa nema niti vakcina niti se vodi pravilna statistika ne znaci da po automatizmu sto su Bosna i Hrvatska susjedne zemlje, Hrvatska će puštati paradajz turiste da šire bolesti po EU. Medjutim lakše je kriviti hrvatsku nego vlastitu političku kremu sto Bosanci ne mogu dalje od Neuma.
Sad su mjere ublažene ali opet na jesen nova runda restrikcija.![]()
New wave wrote: ↑01/07/2021 11:00Vjerovatno je porijeklom s Bradine kao i Poglavnik. Ako neko ne prati politicka desavanja, ne cita novine i ne zna nista o proslosti samo nek cita analizu presjeka turistickog trzista ovih poglavnika. Bice im sasvim jasno zasto NE u Hrvatsku.Tananarive wrote: ↑01/07/2021 10:29
paradajz turisti, neka si se odmah deklarisao, ko si i šta si, jadno da jadnije ne može biti![]()
-
konami666
#1690 Re: Ulazak u Hrvatsku
Oni koji imaju putovnicu su EU državljani i kao takvi mogu putovati u EU (Hrvatska). Ovi drugi koji nemaju EU pasos podliježu drugim pravilima (beneficije drzavljanstva EU).i agree wrote: ↑01/07/2021 09:06Jedno je pregledat drugo trazit pare na pokaz,uplatnicu-potvrdu za smjestaj,sta je ono bilo nedavno građani bh sa hrv.putovnicom su mogli uci uz pcr test ovi drugi nisu,da ne pricam o omalovazavanju po medijima tipa paradajz turisti do toga da nam treba sapun.Koga ba oni ponizavaju?Saka jada se kurci bezveze.konami666 wrote: ↑01/07/2021 08:56
I mene su rumuni pregledali/ispitivali iako imam EU pasos pa šta sad? Kada god sam išao avionom i to na glavne aerodrome nikad nisam imao nikakvih problema u životu. Kada sam išao autom ili na sporedne aerodrome uvijek zajebancija. Sto i ima smisla, barem djelomično.
Dalje:
https://www.schengenvisainfo.com/
EU/Schengen border officials may also ask for other information and documents such as sufficient funds, proof of accommodation, how long you intend to stay, round-trip airline ticket, the purpose of your entry, travel insurance, invitation letter, etc.
Čim Bosna postane članica EU imat će iste beneficije kao i ostale članice
- spreca
#1691 Re: Ulazak u Hrvatsku
Hrvatska je clanica EU a uskoro ce biti i u Shengenu,Sve ove kontrole su pravila EU koja Hr mora postovati a tako i putnici koji ulaze u EU moraju znati da postoje pravila EU i da to nisu neka izmisljena pravila HR.Svi vi koji ste nekada morali imati visu za ulazak u EU ili Shengen ,prilikom predavanja za vizu na na oonom obrazscu je bila grafa da koju ste potpisali da viza ne znaci i da ce te uci u tu zemlju,jer posle vam je sve stvar pogranicne policije, ako mu se nesto nisi svidio mogao je komotno da te vrati sa granice,ako mislite da se Hr granicna izzhivljava i narusava vasa prava , moze te se obratiti u u EU ima tamo neznam kako se zove neka agencija itd
-
Trappist
#1692 Re: Ulazak u Hrvatsku
u EU gradjani BiH sada mogu bez ikakvih restrikcija, dok u hrvatsku ne mogu.spreca wrote: ↑01/07/2021 13:48 Hrvatska je clanica EU a uskoro ce biti i u Shengenu,Sve ove kontrole su pravila EU koja Hr mora postovati a tako i putnici koji ulaze u EU moraju znati da postoje pravila EU i da to nisu neka izmisljena pravila HR.Svi vi koji ste nekada morali imati visu za ulazak u EU ili Shengen ,prilikom predavanja za vizu na na oonom obrazscu je bila grafa da koju ste potpisali da viza ne znaci i da ce te uci u tu zemlju,jer posle vam je sve stvar pogranicne policije, ako mu se nesto nisi svidio mogao je komotno da te vrati sa granice,ako mislite da se Hr granicna izzhivljava i narusava vasa prava , moze te se obratiti u u EU ima tamo neznam kako se zove neka agencija itd
-
konami666
#1693 Re: Ulazak u Hrvatsku
Nije istina, EU je izdala preporuku da je BiH sigurna zemlja za putovanje a sada je do zemalja članica pojedinačno da odluče kada će i da li će implementirati tu preporuku. Manje šuplje, vise objektivnosti i život će biti bolji na duge stazeTrappist wrote: ↑01/07/2021 14:18u EU gradjani BiH sada mogu bez ikakvih restrikcija, dok u hrvatsku ne mogu.spreca wrote: ↑01/07/2021 13:48 Hrvatska je clanica EU a uskoro ce biti i u Shengenu,Sve ove kontrole su pravila EU koja Hr mora postovati a tako i putnici koji ulaze u EU moraju znati da postoje pravila EU i da to nisu neka izmisljena pravila HR.Svi vi koji ste nekada morali imati visu za ulazak u EU ili Shengen ,prilikom predavanja za vizu na na oonom obrazscu je bila grafa da koju ste potpisali da viza ne znaci i da ce te uci u tu zemlju,jer posle vam je sve stvar pogranicne policije, ako mu se nesto nisi svidio mogao je komotno da te vrati sa granice,ako mislite da se Hr granicna izzhivljava i narusava vasa prava , moze te se obratiti u u EU ima tamo neznam kako se zove neka agencija itd
- JohnnyS
#1694 Re: Ulazak u Hrvatsku
Čepikuće najbolja granica na svijetu, ne zna se kojima se manje radi, a više zajebava, našim ili njihovimstudiorum_tuzlaensis wrote: ↑01/07/2021 13:24 Pa dovoljno je da ti se jednom desi i da promijeniš mišljenje. Prešao sam HR granicu milion puta od Čepikuća do Gunje. Činjenica je da se na manjim prijelazima tipa Orah, Crveni Grm, Prisika kod Aržana, Srtmica Knin itd. imaš dobru šansu budeš izložen maltretiranju nekog nebitnog lika kome je dosadno u životu, i još za to jer mu se može.![]()
- Humljanin
#1695 Re: Ulazak u Hrvatsku
A jebiga...sve do jednom... I ja sam imao prekrasna iskustva prelazeći graniceklixoris wrote: ↑01/07/2021 12:58 Ja ne znam gdje vi prelazite i kako se ponasate na granicama sa HR pa imate ta losa iskustva... Jako cesto prelazim u HR i nikada u zivotu me niko od HR granicara nije krivo pogledao, a kamo li maltretirao.
I na RH i na BiH i na SLO granici... Nema neke razlike.
Razumijem otprilike da im je posao da budu sumnjičavi i da strogo vrše direktive, ali što zna čovjeku ogadit čitavo putovanje to je neviđeno.
Od tad mi je tlaka svaki put kad prelazim granicu, umal pa napad panike dobijem a ni kriv ni dužan. Sve kontam opet će me na suho jebavat što jer se digo na krivu nogu.
Btw, imam putovnicu ako je to nekome bitan detalj.
Edit: zato jedva čekam da BiH uđe u EU pa da nema granica. Citav koncept granicnih kontrola mi je jeben... osjecam se ko ovca u redu za šišanje. Znam da se mora, ali se ne osjecam ko covjek nikako... Vazda nekako ponizavajuce.
Da hocu dozivjeti pa da i ovo bude EU da nema jebavanja vise ...
Last edited by Humljanin on 01/07/2021 14:31, edited 1 time in total.
- ovo_malo_duse
#1696 Re: Ulazak u Hrvatsku
2 puta u Junu vozio Rutu Sarajevo - Zrenjanin - Sarajevo
Prvi put preko Kladnja - Zvornik - Loznica - Mitrovica- Bg - Zrenjanin
Drugi put na preporulku preko Samca. Cro- Auto putem do Bg - Zrenjanin ( Put koji bi svakom preporucio. Osjetio nisam put)
E sad presao BiH -Sr i Sr-Bih pa opet Bih- Cro pa Cro-Srb granicu i nazad ... Niko ama bas niko me nista nije pitao..Ni za test ni za vakcinaciju nista osim pasoske kontrole..
- sagosen
#1697 Re: Ulazak u Hrvatsku
Kad već priča o carinicima, na HR granici daleko najneljubazniji, dakle tvrdim - daleko najneljubazniji. Ne znam samo gdje ih biraju onakve. Na SRB granici jučer (Batrovci) poprilično ljubazni, još ako se potrefi neka mlađa ženska
I kad autobusom idem do SRB preko Batrovaca, carinik ulazi u autobus i kupi pasoše, a ne u HR na -15 se mora izlaziti i jedan po jedan
Ono što sam mogao jučer viditi, na Batrovcima najgore prolaze Turci i Bugari sa skupim autima
U jednom momentu na 3-4 auta se vrši pretres sa kerovima, vade sve živo iz auta na one stolove na točkovima. 
Ono što sam mogao jučer viditi, na Batrovcima najgore prolaze Turci i Bugari sa skupim autima
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1698 Re: Ulazak u Hrvatsku
Mora li se prijavljivati preko entercroatia.hr? Ili to vise ne treba?
-
neki
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI