Utjeha: Svicarci, Norvezani i Amerikanci su drzavljani trece zemlje.Alkos wrote: ↑14/06/2021 17:16Sutra donose nove mjere, moguce da se ovo promijeni, iako sumnjam da ce nama ista mijenjati... A opet sve zavisi na kakvog granicara naletis i kakav mu je bio dan, moze ti samo mahnuti rukom da prodjes, a moze te izjebati kao sansku kozu.Državljani smo treće zemlje (i dolazimo iz treće zemlje) te smo rezervirali smještaj u Republici Hrvatskoj. Što nam je sve potrebno za ulazak u Republiku Hrvatsku?
Rezervacija smještaja nije dovoljno opravdan razlog ulaska u Republiku Hrvatsku, već je prilikom dolaska na granični prijelaz, potrebno predočiti potvrdu o uplaćenom smještaju u hotelu, kampu, kod privatnog iznajmljivača ili unajmljenom plovilu te drugom obliku turističkog smještaja. Priznaje se i avansna uplata djela smještaja.![]()
Ulazak u Hrvatsku
-
elcaliente
#1501 Re: Ulazak u Hrvatsku
-
Dzontra_Volta
#1502 Re: Ulazak u Hrvatsku
Švicarci nisu sigurno, oni su dio Schengena. Za Norvezane ne znam.elcaliente wrote: ↑14/06/2021 17:20Utjeha: Svicarci, Norvezani i Amerikanci su drzavljani trece zemlje.Alkos wrote: ↑14/06/2021 17:16Sutra donose nove mjere, moguce da se ovo promijeni, iako sumnjam da ce nama ista mijenjati... A opet sve zavisi na kakvog granicara naletis i kakav mu je bio dan, moze ti samo mahnuti rukom da prodjes, a moze te izjebati kao sansku kozu.Državljani smo treće zemlje (i dolazimo iz treće zemlje) te smo rezervirali smještaj u Republici Hrvatskoj. Što nam je sve potrebno za ulazak u Republiku Hrvatsku?
Rezervacija smještaja nije dovoljno opravdan razlog ulaska u Republiku Hrvatsku, već je prilikom dolaska na granični prijelaz, potrebno predočiti potvrdu o uplaćenom smještaju u hotelu, kampu, kod privatnog iznajmljivača ili unajmljenom plovilu te drugom obliku turističkog smještaja. Priznaje se i avansna uplata djela smještaja.![]()
-
clowerine
#1503 Re: Ulazak u Hrvatsku
Koliko je dana dozvoljeno ostati turistički uz predočen negativan PCR odnosno antigen test?
- ¤ jelena ¤
#1504 Re: Ulazak u Hrvatsku
Da ne čitam temu...
može li se samo s potvrdom o vakcinaciji ući u HR?
može li se samo s potvrdom o vakcinaciji ući u HR?
-
dudlov
#1505 Re: Ulazak u Hrvatsku
https://www.klix.ba/vijesti/bih/koji-su ... /210607087
ovo je od 7. juna vijest pa ne znam koliko je validna
- ¤ jelena ¤
#1506 Re: Ulazak u Hrvatsku
To sam tražila.dudlov wrote: ↑16/06/2021 21:08 https://www.klix.ba/vijesti/bih/koji-su ... /210607087
Hvala.
-
Phoenix_TZ
#1507 Re: Ulazak u Hrvatsku
Muž i ja sa subote na nedjelju idemo u HR na godišnji na 10 dana.
Nek' nam je Bog na pomoći

Znači, imamo potvrde o revakcinaciji starije od 14 dana (i kopije, zlu ne trebalo
), imamo degitalne zelene certifikate, ispunili smo obrazac na Enter Croatia i ištampali ga, imamo i ištampanu rezervaciju za privatan smještaj u koji godinama idemo, gdje nam je zet od gospođe kod koje idemo napisao da je "smještaj u cjelosti uplaćen"...
E sad'... Nemamo nikakav dokaz o uplati, osim toga što piše u rezervaciji da jesmo, jer gospođi plaćamo po dolasku...
E sada... Ovo zadnje nas može baš fino za*ebati, danima već treperim šta i kako, hoće li nas vratiti, neće, šta onda i sl.

Elem, kao što sam već napisala... Nek' nam je Bog na pomoći
Nek' nam je Bog na pomoći
Znači, imamo potvrde o revakcinaciji starije od 14 dana (i kopije, zlu ne trebalo
E sad'... Nemamo nikakav dokaz o uplati, osim toga što piše u rezervaciji da jesmo, jer gospođi plaćamo po dolasku...
E sada... Ovo zadnje nas može baš fino za*ebati, danima već treperim šta i kako, hoće li nas vratiti, neće, šta onda i sl.
Elem, kao što sam već napisala... Nek' nam je Bog na pomoći
-
dise982
#1508 Re: Ulazak u Hrvatsku
Ja bih ovih dana trebao do Zagreba ali u BiH se vraćam isti dan. Mislio sam uraditi antigenski test ali ne znam hoće li insistirati na rezervaciji ili će mi vjerovati na riječ da neću ostajati duže.
- muha_sa
#1509 Re: Ulazak u Hrvatsku
Negdje procitah da možeš ostat (bez iceg od dokaza) najduže 12 sati. Sad jel tacno pojma nemam--provjeri u našoj granicnoj
http://www.granpol.gov.ba/?lang=sr
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#1510 Re: Ulazak u Hrvatsku
Idemo u subotu. Imamo samo rezervaciju poslanu na mail i isprintanu. Namjeravamo vaditi test i popuniti ono entercroata.
Nemam namjeru plačati unaprijed nekom ko je odmah(na web stranici) izjavio da ne vrši povrat novca. Unaprijed se plaća samo državi i kurvi.
Nikad ne znaš za šta te mogu vratiti s granice, graničar ima diskreciono pravo da stranom državljaninu uskrati ulazak samo na osnovu sumnje, a na granici imaju svakakvih likova. I automatski mi propada uplata.
Ne bih se čudio nakon političkog antibosanskog fijaska usteše milanovića da počnu sve Bosance redom zezati.
Ako me vrate može se i u BiH fino odmoriti, a u budućim planovima za godišnji za sva vremena precrtati hrvatska.
Zbog moji ukučana volio bih da pređemo, a ja baš i nisam lud za morem.
Nemam namjeru plačati unaprijed nekom ko je odmah(na web stranici) izjavio da ne vrši povrat novca. Unaprijed se plaća samo državi i kurvi.
Nikad ne znaš za šta te mogu vratiti s granice, graničar ima diskreciono pravo da stranom državljaninu uskrati ulazak samo na osnovu sumnje, a na granici imaju svakakvih likova. I automatski mi propada uplata.
Ne bih se čudio nakon političkog antibosanskog fijaska usteše milanovića da počnu sve Bosance redom zezati.
Ako me vrate može se i u BiH fino odmoriti, a u budućim planovima za godišnji za sva vremena precrtati hrvatska.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1511 Re: Ulazak u Hrvatsku
Uplati bar akontaciju 10%
- arman1
#1512 Re: Ulazak u Hrvatsku
U julu ću možda u Austriju i to mi ne traže.
Ako komšije misle da im ne trebaju BH turisti nek se izjasne, ima i drugih destinacija, na sve se mi naviknemo.
Ovo sa uplatom nije iz EU nego njihovo lokalno prekogranično pokazivanje rogova.
Dosad sam prolazio bez problema ali sam i poštovao sve što je bilo normalno.
Sjetite se da su svojevremeno tražili da nosite ljekarski nalaz za sve tablete i lijekove koje nosite sa sobom, znam da su nekima oduzimali i losione za sunčanje.
- Truba
#1513 Re: Ulazak u Hrvatsku
ne znam što da ti kažem kockaš se uplati barem 50 eura i imaj uplatnicu u dzepu kao i njihov mail
sto ti to treba zbog 10% iznosa
postanskom uputnicom mozes 8 marki je provizija postcash
sto ti to treba zbog 10% iznosa
postanskom uputnicom mozes 8 marki je provizija postcash
-
Phoenix_TZ
#1514 Re: Ulazak u Hrvatsku
Ista situacija, napisala sam u par postova iza. Mi čak imamo u rezervaciji i da je boravak u cjelosti uplaćen, ali kao što sam rekla, konkretan dokaz o uplati nemamo, jer gospođi uvijek dajemo novac po dolasku, njoj tako odgovara, kao i turistima.arman1 wrote: ↑17/06/2021 09:09 Idemo u subotu. Imamo samo rezervaciju poslanu na mail i isprintanu. Namjeravamo vaditi test i popuniti ono entercroata.
Ako budu pravili problem, okrenut' se i na drugi granični prelaz. A ako i tamo bude problema... To već ne znam... Zavezan mi je želudac u čvor već danima, a za dva dana trebamo krenuti.
Nadati se najboljem, jer zaista volim Hrvatsku i unazad 15 godina ljetujemo tamo... Bit' će mi veliko razočarenje ako nas ne budu pustili.
- Truba
#1515 Re: Ulazak u Hrvatsku
šta ti je problem ženi poslati postanskom uputnicom na adresu 50 eura
imaš priznanicu koju dobiješ u pošti
što se mučite bezeveze
za 5 minuta to možeš riješiti
zar žena ne zna otići do pošte i podići pare??
VRAĆAJU ljude nemojte se zajebavati
nije to ona hrvatska kad se sjetim prije 20 GODINA
što se mučite bezeveze
-
Phoenix_TZ
#1516 Re: Ulazak u Hrvatsku
Ma žena ima preko 70 godina, tako da...Black swan wrote: ↑17/06/2021 14:28 šta ti je problem ženi poslati postanskom uputnicom na adresu 50 eura
što se mučite bezeveze
A i da se odlučimo da uplatimo, recimo 50 eura... Kako će nam se to uklapati u ono što je na rezervaciji nam napisano, da je "boravak u CJELOSTI uplaćen"? Mogu nam opet na granici praviti problem oko toga, plus kad' je rezervacija poslata, prije možda sedmicu - dvije, a mi odjednom imamo kao neki dokaz o uplati, a uplatili dan - dva prije polaska i to samo 50 eura...
- ¤ jelena ¤
#1517 Re: Ulazak u Hrvatsku
Da švabo traži, išlo bi to sve kako švabo kaže, bez ikakvih... ovo nemam, to ne dam
i ne vole nas pa nas zato vraćaju.
i ne vole nas pa nas zato vraćaju.
-
MensurM
#1518 Re: Ulazak u Hrvatsku
Znal ko može li se u Italiju?
-
Tempo
- ZeModerator
-
Tempo
- ZeModerator
- arman1
#1522 Re: Ulazak u Hrvatsku
Poznanika vratili s crvenog grma ili tako nekako. Imao sve po PSu ali navodno graničar za neku potvrdu o vakcinisanju iz srbije rekao da je ne priznaju u hrvatskoj (sestra misli da se Sputnikom vakcinisao). Produžio prema krajini i negdje kod Bihaća bez problema prešao.
-
BijesniPuz
#1523 Re: Ulazak u Hrvatsku
Kazes da si u tranzitu.... Ides recimo za sloveniju... Ne treba ti test.. Imas 12 sati da izadjes iz drzave...
Isao na tu foru do karlovca.
- Tananarive
#1524 Re: Ulazak u Hrvatsku
bilo bi fino navesti i koji granični prelaz je u pitanju uz iskustvo koje ste imali na istom
-
JCecotto
#1525 Re: Ulazak u Hrvatsku
Bijaca, u 05, mjesecu, bila dovoljnja rezervacija sa Booking-a.
Doljani, sad u subotu, trazzili racun od uplate, sreca imao sam uplacenih 30% jer sam rezervisao u Maju.
Uglavnom, prvo mu je pitanje bilo racun, racun ?
Iako vidi malu djecu i stvari kao da je selidba...
Doljani, sad u subotu, trazzili racun od uplate, sreca imao sam uplacenih 30% jer sam rezervisao u Maju.
Uglavnom, prvo mu je pitanje bilo racun, racun ?
Iako vidi malu djecu i stvari kao da je selidba...