Ukida se FaceBook 15. marta

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
TaKuViTo

#1 Ukida se FaceBook 15. marta

Post by TaKuViTo »

Palo Alto, CA-Mark Zuckerberg je najavio da će se Facebook zatvoriti u martu. Upravljanje sajta je postao previše stresan posao navodi WeeklyWorldNews.

"Facebook je izvan kontrole", rekao je Zuckerberg na konferenciji za novinare, "a stres je nastao upravljanjem firme i unistio mi život. Trebam stati na kraj tom ludilu".

Zuckerberg je objasnio da će se Facebook ukinuti 15. marta i da od tada korisnici više neće biti u mogućnosti pristupiti svojim Facebook nalozima.

"Nakon 15. marta cijeli sajt će biti ugašen", rekao je Avrat Humarthi, potpredsjednik tehničkih poslova za Facebook. "Dakle, ako biste ikada željeli opet vidjeti svoje slike, preporučujem ti ih skinete sa Interneta".

Zuckerberg je rekao da je ovo bila teška odluka, ali on ne misli da će ljudi biti uznemireni.

"Ja lično ne mislim da je to velika stvar.", rekao je u privatnom telefonskom intervju, "I da budem iskren, mislim da je to bolje za sve nas. Bez Facebook-a, ljudi će morati ići van i tražiti prave prijatelje. To je uvijek dobra stvar".

Neki Facebook korisnici su bili žestoki čuvši šokantnu vijest.

"Šta da radim bez Facebook-a?", izjavio je Denise Bradshaw, srednjoškolac iz Indiane, "Moj se život vrti oko njega. Ja sam na Facebook-u najmanje 10 sati dnevno. Šta ću sada raditi u slobodno vrijeme?".

Međutim, roditelji širom svijeta su se suočili sa dugo očekivanim osjećajom olakšanja.
"Drago mi je da je Facebook noćna mora je gotova", rekao je Jon Guttari, samohranih roditelja iz Detroita, "Sada lice moje ćerke neće biti upereno u monitor cijeli dan. Možda čak mogu razgovorati sa njom".

Financijskim krugovi kritikuju Zuckerberg-a za uništavanje kompanije vrijedne nekoliko milijardi dolara. Facebook je trenutno rangiran kao jedan od najbogatijih kompanija u svijetu, čija vrijednost iznosi oko 7,9 milijardi dolara.

"Ja se ne brinem o novcu", rekao je Zuckerberg, "ja sam srećan što će se moj život vratiti u normalu".

Facebook predlaže da svi korisnici uklone sve njihove privatne podatke sa sajta prije 15. marta. Nakon tog datuma, sve fotografije, bilješke, linkovi i video klipovi će biti trajno obrisani.

:) licno sam zadovoljan ako ovo bude istina :) mozda ce se raja vise druziti "oprave" n :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
karbofix

#2 Re: Ukida se FaceBook 15. marta

Post by karbofix »

đe to :?
mrtva kokoš

#3 Re: Ukida se FaceBook 15. marta

Post by mrtva kokoš »

o neee taman sam konto napraviti bosansku fan stranicu manchester city-a :( :mrgreen:
ratata

#4 Re: Ukida se FaceBook 15. marta

Post by ratata »

izmislio vijest jedan mali portal, slicnih sajtova ima sve vise i vise sa izmisljenim vijestima ;-)
Cholina_Lokica

#5 Re: Ukida se FaceBook 15. marta

Post by Cholina_Lokica »

sto se ljudi primaju k'o saucesce
sorei

#7 Re: Ukida se FaceBook 15. marta

Post by sorei »

ja sam se davno obrisala :-) :-)

sace svi na :sax:
banjaluka078

#8 Re: Ukida se FaceBook 15. marta

Post by banjaluka078 »

Kam' sreće, ali onda omladina ne bi imala gdje izlaziti. :D

http://nakedsecurity.sophos.com/2011/01 ... -wildfire/
shadow_man

#9 Re: Ukida se FaceBook 15. marta

Post by shadow_man »

Attention Facebook and Twitter users:

The "news" that Mark Zuckerberg announced that Facebook will shut down on March 15 because he finds running the company "too stressful" is false.

I repeat, false.
It's a rumor based on a fictitious, satirical story published on WeeklyWorldNews.com, a tabloid-style website (formerly a weekly newspaper) best known for past scoops such as "Alien Spaceships to Attack Earth in 2011" and "Megan Fox Is a Man."

It isn't news. It barely even qualifies as a rumor.

Pass that on.

http://urbanlegends.about.com/b/2011/01 ... n-hoax.htm
cyprus

#10 Re: Ukida se FaceBook 15. marta

Post by cyprus »

Srce me strefi :D :P
tech10

#11 Re: Ukida se FaceBook 15. marta

Post by tech10 »

Joj, dze ce sad, a jos me ona jedna nije prifatila. :-D
Last edited by tech10 on 10/01/2011 00:21, edited 1 time in total.
SiSaJuMe

#12 Re: Ukida se FaceBook 15. marta

Post by SiSaJuMe »

Nedostajace mi ko lanski snijeg,.
Libyano

#13 Re: Ukida se FaceBook 15. marta

Post by Libyano »

Vala godilo bi mi da je istina, posto se ovako sam ne mogu nakaniti da ga obrisem, a posao me opasno nervirati... :twisted:
macan prvi

#14 Re: Ukida se FaceBook 15. marta

Post by macan prvi »

:lol:
hopi

#15 Re: Ukida se FaceBook 15. marta

Post by hopi »

stvarno glupo da neko ovo povjeruje, vidio sam par ljudi stavilo danas na fb.
Eto marku Zuckerbergu previše stresno da uzima milijone pa će zatvoriti fb, ne da mu se više jadan on.
innovision

#16 Re: Ukida se FaceBook 15. marta

Post by innovision »

ubij se sto svima vjerujes
Lady Saray

#17 Re: Ukida se FaceBook 15. marta

Post by Lady Saray »

Rusi i Amerikanci uložili 500 miliona dolara u Facebook

http://www.sarajevo-x.com/scitech/tehno ... /110103058

bas ce ga ugasit :lol: :lol: :lol:
psydelija

#18 Re: Ukida se FaceBook 15. marta

Post by psydelija »

sto se mene tice, nije ni trebao to otvarati... ustvari, sta je to facebook? :D
vox-populi

#19 Re: Ukida se FaceBook 15. marta

Post by vox-populi »

@TaKuViTo

Koliko je tebi godina?

Nadam se da ovo nece biti previse za tebe, ali moram ti saopstiti da Deda Mraz ustvari nije stvarna licnost. Takodjer, sav novac koji se eventualno dobio/la za poispadale mlijecne zube nije dosao od Zubic Vile nego od tvojih roditelja.
cyprus

#20 Re: Ukida se FaceBook 15. marta

Post by cyprus »

vox-populi wrote:@TaKuViTo

Koliko je tebi godina?

Nadam se da ovo nece biti previse za tebe, ali moram ti saopstiti da Deda Mraz ustvari nije stvarna licnost. Takodjer, sav novac koji se eventualno dobio/la za poispadale mlijecne zube nije dosao od Zubic Vile nego od tvojih roditelja.
Priznaj da nije wikileaksa da ni ti to ne bi znao... :D
shiljak

#21 Re: Ukida se FaceBook 15. marta

Post by shiljak »

I da budem iskren, mislim da je to bolje za sve nas. Bez Facebook-a, ljudi će morati ići van i tražiti prave prijatelje. To je uvijek dobra stvar
“Šta da radim bez Facebook-a?”, izjavio je Denise Bradshaw, srednjoškolac iz Indiane, “Moj se život vrti oko njega. Ja sam na Facebook-u najmanje 10 sati dnevno. Šta ću sada raditi u slobodno vrijeme?”.
“Drago mi je da je Facebook noćna mora je gotova”, rekao je Jon Guttari, samohranih roditelja iz Detroita, “Sada lice moje ćerke neće biti upereno u monitor cijeli dan. Možda čak mogu razgovorati sa njom”
“Ja se ne brinem o novcu”, rekao je Zuckerberg, “ja sam srećan što će se moj život vratiti u normalu”.
ahahaha, pa ovo je napisano u stilu one nase stranice "dnevni satir", sto sve okrecu kontra :D

Zamislite sad google kaze previse guglate - off. I onda sarajevo-x ukine svoju stranicu i pocne prinati novine ko avaz - dnevni sarajevo-x :D
mayab

#22 Re: Ukida se FaceBook 15. marta

Post by mayab »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mustang1

#23 Re: Ukida se FaceBook 15. marta

Post by Mustang1 »

Ja sam procito do sada vijest na 3 razlicita mjesta i na svakom je bio drugi datum :oops:
Vragolan

#24 Re: Ukida se FaceBook 15. marta

Post by Vragolan »

iiiiiiiiijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjaaooooooooooooo sta cu sad :-? :shock: :cry: :sad:
Ja_Ja

#25 Re: Ukida se FaceBook 15. marta

Post by Ja_Ja »

Ahhh...Ebo me svak ako u neko skorije vrijeme ne pocnem pisati univerzalni zakon o zabrani koristenja interneta osobama ispod odredjenog IQ-a (otprilike svi oni koji progutaju vijest o gasenju $50 MILIJARDI vrijedne internet stranice). Ko prvi zakljuca ovu temu placam mu kafu svega mi cim ga vidim. :)
Locked