UFOs ALL ABOUT
- Prozor
#76 Re: UFOs ALL ABOUT
ja mislim da je Dodik vanzemaljac 
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#77 Re: UFOs ALL ABOUT
Mali doprinos temi...
fake naravno ali je dobar.
http://www.theorionconspiracy.com/
Po meni je daleko najaci slucaj Betty i Barney Hill. Stari ali bas dobar.
http://en.wikipedia.org/wiki/Betty_and_ ... _abduction
A sto se tice ovih upita , sto nas vise ne kontaktiraju...mozda nismo spremni?
Izraz "leteci tanjir" potice od Kennetha Arnold-a odnosno mediji su prenjeli 1947 godine njegove rijeci.
Hocete nekog ozbiljnog na temu NLO-a? To je onda samo Stanton Friedman.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Stanton_T._Friedman
http://www.theorionconspiracy.com/
Po meni je daleko najaci slucaj Betty i Barney Hill. Stari ali bas dobar.
http://en.wikipedia.org/wiki/Betty_and_ ... _abduction
A sto se tice ovih upita , sto nas vise ne kontaktiraju...mozda nismo spremni?
Izraz "leteci tanjir" potice od Kennetha Arnold-a odnosno mediji su prenjeli 1947 godine njegove rijeci.
Hocete nekog ozbiljnog na temu NLO-a? To je onda samo Stanton Friedman.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Stanton_T._Friedman
- Prozor
#78 Re: UFOs ALL ABOUT
sve apsolutni neznankovići. daj mi jedno poznato ime da u ovo vjeruje, tipa stephen hawking, karl sagan.... i ne tom cruise 
-
UnscarD
#79 Re: UFOs ALL ABOUT
Pa sta znam... Sagan je napisao roman "Kontakt" koji je kasnije pretvoren u film sto znaci da je intenzivno razmisljao u tom pravcu.
Bio je izuzetno angazovan po pitanju SETI projekta...
Ali meni to sve nije bitno. Taman da ne znam koji naucni ili bilo koji drugi autoritet obznani svoja uvjerenja, za mene to nista ne znaci. Meni je to sve samo interesantna tema na koju znam da definitivni odgovor najvjerovatnije necu nikada dobiti.
Ali meni to sve nije bitno. Taman da ne znam koji naucni ili bilo koji drugi autoritet obznani svoja uvjerenja, za mene to nista ne znaci. Meni je to sve samo interesantna tema na koju znam da definitivni odgovor najvjerovatnije necu nikada dobiti.
- Prozor
#80 Re: UFOs ALL ABOUT
Kontakt je odličan film, ali griješiš kad kažeš da je razmišljao u tom pravcu. U "Kontaktu" Jodie Foster dobija signal upravo preko SETI-ija, a SETI nema ništa sa UFO već odsluškuju signale iz svemira kako bi uhvatili neki vanzemaljski signal. Oni su čini mi se dio NASA-e i lično mislim da je njihov posao jako dobar i trenutno najbolji način da tražimo kontakt sa nekom vanzemaljskom civilizacijom. U filmu ona nakon što dobije signal putuje u susret vanzemaljcima sa mašinom koju ljudi grade prema njihovom uputsvu. Prema tome film, i roman, uopće se ne bave sa UFO niti ima veze sa ovim teorijama zavjere i alternativnom historijom koju propagiraju neki od onih što vjeruju u UFO objekte. Scenarijo iz Kontakta je sasvim moguć koliko god nevjerovatno zvučalo. Svakako film koji vrijedi pogledatiUnscarD wrote:Pa sta znam... Sagan je napisao roman "Kontakt" koji je kasnije pretvoren u film sto znaci da je intenzivno razmisljao u tom pravcu.
- alibaba_i_30_godina
#81 Re: UFOs ALL ABOUT
Mislim da sam gledao taj film i dobar je.Prozor wrote:Kontakt je odličan film, ali griješiš kad kažeš da je razmišljao u tom pravcu. U "Kontaktu" Jodie Foster dobija signal upravo preko SETI-ija, a SETI nema ništa sa UFO već odsluškuju signale iz svemira kako bi uhvatili neki vanzemaljski signal. Oni su čini mi se dio NASA-e i lično mislim da je njihov posao jako dobar i trenutno najbolji način da tražimo kontakt sa nekom vanzemaljskom civilizacijom. U filmu ona nakon što dobije signal putuje u susret vanzemaljcima sa mašinom koju ljudi grade prema njihovom uputsvu. Prema tome film, i roman, uopće se ne bave sa UFO niti ima veze sa ovim teorijama zavjere i alternativnom historijom koju propagiraju neki od onih što vjeruju u UFO objekte. Scenarijo iz Kontakta je sasvim moguć koliko god nevjerovatno zvučalo. Svakako film koji vrijedi pogledatiUnscarD wrote:Pa sta znam... Sagan je napisao roman "Kontakt" koji je kasnije pretvoren u film sto znaci da je intenzivno razmisljao u tom pravcu.
Jel' to onaj sto pri kraju, nakon sto ispadne da nije nigdje ni makla sa zemlje, neki glavonja zove drugog i pita kako je onda kamera snimala nekoliko sati?!
- nellington
#82 Re: UFOs ALL ABOUT
Jes, jes taj - knjiga je malo bolja
nenadmašni Sagan 
- alibaba_i_30_godina
#83 Re: UFOs ALL ABOUT
Nisam znao da je radjen po knjizi.nellington wrote:Jes, jes taj - knjiga je malo boljanenadmašni Sagan
Imal' ijedan film da nije radjen po nekoj knjizi, osim Avatara.
- nellington
#84 Re: UFOs ALL ABOUT
Naravno, znaš za srpsku knjigu po kojoj je rađen AvatarNeyDan wrote:Nisam znao da je radjen po knjizi.nellington wrote:Jes, jes taj - knjiga je malo boljanenadmašni Sagan
![]()
- alibaba_i_30_godina
#85 Re: UFOs ALL ABOUT
Aaa na onu knjigu mislis .... naravno da znam ... cuo sam da je napisana po istinitom dogadjajunellington wrote:Naravno, znaš za srpsku knjigu po kojoj je rađen AvatarNeyDan wrote:Nisam znao da je radjen po knjizi.nellington wrote:Jes, jes taj - knjiga je malo boljanenadmašni Sagan
![]()
-
UnscarD
#87 Re: UFOs ALL ABOUT
Da u pravu si. Ja sam malo izasao iz okvira teme koja je naslovom ogranicena samo na UFO i prosirio je na postojanje inteligenttnog zivota van zemlje sto je razlika, slazem se.Prozor wrote:Kontakt je odličan film, ali griješiš kad kažeš da je razmišljao u tom pravcu. U "Kontaktu" Jodie Foster dobija signal upravo preko SETI-ija, a SETI nema ništa sa UFO već odsluškuju signale iz svemira kako bi uhvatili neki vanzemaljski signal. Oni su čini mi se dio NASA-e i lično mislim da je njihov posao jako dobar i trenutno najbolji način da tražimo kontakt sa nekom vanzemaljskom civilizacijom. U filmu ona nakon što dobije signal putuje u susret vanzemaljcima sa mašinom koju ljudi grade prema njihovom uputsvu. Prema tome film, i roman, uopće se ne bave sa UFO niti ima veze sa ovim teorijama zavjere i alternativnom historijom koju propagiraju neki od onih što vjeruju u UFO objekte. Scenarijo iz Kontakta je sasvim moguć koliko god nevjerovatno zvučalo. Svakako film koji vrijedi pogledatiUnscarD wrote:Pa sta znam... Sagan je napisao roman "Kontakt" koji je kasnije pretvoren u film sto znaci da je intenzivno razmisljao u tom pravcu.
Inace, kriticari SETI-ija od kojih je opet najglasniji upravo Stanton Friedman (koji je usput nuklerani fizicar) smatraju da je to potpuno promasen projekat a jedan od argumenata je :
na osnovu cega mi predpostavljmo da bi napredne civilizacije uopste koristile radio talase kao sredstvo komuniciranja?
Prijemnik koji je potreban da se detektuju signali koje mi saljemo u svemir poznate kao ActiveSETI program, jbi trebao biti barem velicine Manhetna da bi uopste bio u stanju da registruje nase signale. Mi takav na zemlji nemamo. Zasto predpostavljati da ga neko tamo negdje ima ?
-
RtrnOfSalisbury
#88 Re: UFOs ALL ABOUT
Prema najnovijim naucnim dostignucima, njihovo postojanje je dokazano i ocekuje se da tajna vlada koju je tako vjesto otkrio cajtgajst, na nekom od sljedecih zasjedanja izadje u javnost. Detaljnim pregledom snimaka sa yu trube i analizom djela doktora O. koji je zabiljezio i dokumentiro dolazak citave plejade plejadjana sa plejade, utvrdjeno je da su daljnja istrazivanja besmislena jer cemu dokazivati ono sto je dokazano. Ostalo je zapisano kako su plejadjani poslije dorucka po cijeli dan sa pauzama za rucak prenosili znanje na zemljane a oni to iskoristili za projektovanje piramida i crtanje insekata po kamenjaru.
Vremenom su urijedili dolasci i postali malo prikriveniji pa se uglavnom ganjaju sa avionima i nocu prelijecu velike gradove, letaju tamo vamo i ponekad otmu kakvog lazu.
Danas imamo mnogo saznanja o njima, analizom video zapisa se vidi da letaju pravcem zapad istok a ponekad istok zapad, lete u formacijama od tri dok cetvrti leta oko njiha i onda iznenada odleti bog zna dje. Cesto se munjevito grupisu oko munjevitih mjesta a voditelj ce tihim glasom dati sudzescn u stilu velikog doktora O. 'a zasto se okupljaju oko munjevitih mjesta? da mozda ne pune baterije, motore?' Pa naravno!!! ricardz!!! i njima je kriza za gorivo.
Cajtgajst ko da se malo ispuho ali ufo je vjecno zelena tema. jedna od velikih istina za male pare. Neko profitira na vanzemaljcima i to opasno, onaj deniken ima vlastiti diznilend da ne kazem ufolend. jebote da se udruze doktor O. deniken i cak noris, mozda i rizo r. sjebali bi i dejtonski sporazum.
Al mora se priznati da vanzemaljci imaju masala flotu: hiljade snimaka na zemlji pa ako su svaku stotu planetu toliko posjecivali koliko ih li je, pa oni nista ne rade nego se samo vozaju.
kako niko nije naveo dokaz kad je apolo sletio na mjesec i armstrong napravio prve koracice da je to ustvari bio drugi snimak a prvi je ostao nedostupan za javnost dje je armstrong silazeci na tlo uskliknuo: o maj gaaad, dej vocing as a slike koje je napravio u tadasnjem fotosopu su izmanipulisali i nama dali na uvid samo nekakav mrak i mjesecni modul.
Vremenom su urijedili dolasci i postali malo prikriveniji pa se uglavnom ganjaju sa avionima i nocu prelijecu velike gradove, letaju tamo vamo i ponekad otmu kakvog lazu.
Danas imamo mnogo saznanja o njima, analizom video zapisa se vidi da letaju pravcem zapad istok a ponekad istok zapad, lete u formacijama od tri dok cetvrti leta oko njiha i onda iznenada odleti bog zna dje. Cesto se munjevito grupisu oko munjevitih mjesta a voditelj ce tihim glasom dati sudzescn u stilu velikog doktora O. 'a zasto se okupljaju oko munjevitih mjesta? da mozda ne pune baterije, motore?' Pa naravno!!! ricardz!!! i njima je kriza za gorivo.
Cajtgajst ko da se malo ispuho ali ufo je vjecno zelena tema. jedna od velikih istina za male pare. Neko profitira na vanzemaljcima i to opasno, onaj deniken ima vlastiti diznilend da ne kazem ufolend. jebote da se udruze doktor O. deniken i cak noris, mozda i rizo r. sjebali bi i dejtonski sporazum.
Al mora se priznati da vanzemaljci imaju masala flotu: hiljade snimaka na zemlji pa ako su svaku stotu planetu toliko posjecivali koliko ih li je, pa oni nista ne rade nego se samo vozaju.
kako niko nije naveo dokaz kad je apolo sletio na mjesec i armstrong napravio prve koracice da je to ustvari bio drugi snimak a prvi je ostao nedostupan za javnost dje je armstrong silazeci na tlo uskliknuo: o maj gaaad, dej vocing as a slike koje je napravio u tadasnjem fotosopu su izmanipulisali i nama dali na uvid samo nekakav mrak i mjesecni modul.
- Prozor
#89 Re: UFOs ALL ABOUT
Ovo za prijemnik nisam čuo, pa ako je tako to stvarno zvuči besmisleno. Ali, mi možemo primati signale iz svemira, pa ima ih što cijeli život čekaju taj signal, zašto onda oni nebi mogli?UnscarD wrote:Da u pravu si. Ja sam malo izasao iz okvira teme koja je naslovom ogranicena samo na UFO i prosirio je na postojanje inteligenttnog zivota van zemlje sto je razlika, slazem se.Prozor wrote:Kontakt je odličan film, ali griješiš kad kažeš da je razmišljao u tom pravcu. U "Kontaktu" Jodie Foster dobija signal upravo preko SETI-ija, a SETI nema ništa sa UFO već odsluškuju signale iz svemira kako bi uhvatili neki vanzemaljski signal. Oni su čini mi se dio NASA-e i lično mislim da je njihov posao jako dobar i trenutno najbolji način da tražimo kontakt sa nekom vanzemaljskom civilizacijom. U filmu ona nakon što dobije signal putuje u susret vanzemaljcima sa mašinom koju ljudi grade prema njihovom uputsvu. Prema tome film, i roman, uopće se ne bave sa UFO niti ima veze sa ovim teorijama zavjere i alternativnom historijom koju propagiraju neki od onih što vjeruju u UFO objekte. Scenarijo iz Kontakta je sasvim moguć koliko god nevjerovatno zvučalo. Svakako film koji vrijedi pogledatiUnscarD wrote:Pa sta znam... Sagan je napisao roman "Kontakt" koji je kasnije pretvoren u film sto znaci da je intenzivno razmisljao u tom pravcu.
Inace, kriticari SETI-ija od kojih je opet najglasniji upravo Stanton Friedman (koji je usput nuklerani fizicar) smatraju da je to potpuno promasen projekat a jedan od argumenata je :
na osnovu cega mi predpostavljmo da bi napredne civilizacije uopste koristile radio talase kao sredstvo komuniciranja?
Prijemnik koji je potreban da se detektuju signali koje mi saljemo u svemir poznate kao ActiveSETI program, jbi trebao biti barem velicine Manhetna da bi uopste bio u stanju da registruje nase signale. Mi takav na zemlji nemamo. Zasto predpostavljati da ga neko tamo negdje ima ?
A što se tiče radio-signala, pa radiovalovi su zapravo valovi sa najnižom frekvencijom u elektromagnetskom zračenju koje svaka zvijezda bljuje iz sebe. Vidljiva svjetlost je baš negdje na sredini tog spektruma, a iznad nje su ultra-ljubičaste zrake itd. zato kad recimo vidiš snijeg na ekranu vidiš radiovalove silnih zvijezda što dolaze na Zemlju. Ali negdje sam vidio ili pročitao da rade na nekim laserima koji bi kao mogli da ubrzaju sve to.
- Dedo Hikmet
#90 Re: UFOs ALL ABOUT
Vidim da su se ovde u mom odsustvu neke interesantne teme načele.
Što se tiče Carl Sagan-a i njegovih argumenata protiv UFO, dovoljno je pogledati
jedno predavanje od Freedmana online - on ne propušta priliku da se ne osvrne
na Sagana. Konretno, Sagan ocjenjuje paušalno, bez da se osvrne na stvarne dokaze.
Ali čovjek je bio poznati popularizator nauke, bio duhovit i ljudi su naučili da ga slušaju.
SETI je isto velika šprdačina. Ljudi moji oni pretražuju nebo za signalom u mikrovalnom domenu od 1GHz do 10 GHz.
Zbog čega? Ispod 1 GHz neće ići zbog tzv. međustelarnog
sinhotron zračenja koje bi ometalo prenos. Preko 10 GHz bi smetala naša zemljina atmosfera.
Znači vanzemaljci su razvili tehnologiju samo do nivoa radio prenosa, napravili predajnike
koje respektuju osobine zemljinu atmosferu. Uz to su bili fini i primjenili kodiranje i modulaciju
kako zemljanima paše.
Naravno SETI koncept je razvijen krajem
50-tih godina od tada su se u fizici razvile mnoge stvari a prije svega smo postali svjesni
koliko malo znamo, npr. o dark energy i dark matter od čega je većina univerzuma i načinjena.
Kako reče jedan kritičar SETI projekta, to bi isto bilo kao kada bi se neki indijanac iz prašume,
u doba mobilne telefonije popeo na jedno brdo, zapalio vatru i pokušavao da stupi u kontakt
sa dimnim signalima i onda se ibretio što se ovo niko ne javlja. Hoće, hoće, javiće ti se SETI.
Dakle SETI je nešto za super skeptike i debunkere, a za ostale, mi znamo da su "braća" već odavno u blizini,
bili su ovdje i prije nego što je nas bilo
Što se tiče Carl Sagan-a i njegovih argumenata protiv UFO, dovoljno je pogledati
na Sagana. Konretno, Sagan ocjenjuje paušalno, bez da se osvrne na stvarne dokaze.
Ali čovjek je bio poznati popularizator nauke, bio duhovit i ljudi su naučili da ga slušaju.
SETI je isto velika šprdačina. Ljudi moji oni pretražuju nebo za signalom u mikrovalnom domenu od 1GHz do 10 GHz.
sinhotron zračenja koje bi ometalo prenos. Preko 10 GHz bi smetala naša zemljina atmosfera.
Znači vanzemaljci su razvili tehnologiju samo do nivoa radio prenosa, napravili predajnike
koje respektuju osobine zemljinu atmosferu. Uz to su bili fini i primjenili kodiranje i modulaciju
kako zemljanima paše.
50-tih godina od tada su se u fizici razvile mnoge stvari a prije svega smo postali svjesni
koliko malo znamo, npr. o dark energy i dark matter od čega je većina univerzuma i načinjena.
Kako reče jedan kritičar SETI projekta, to bi isto bilo kao kada bi se neki indijanac iz prašume,
u doba mobilne telefonije popeo na jedno brdo, zapalio vatru i pokušavao da stupi u kontakt
sa dimnim signalima i onda se ibretio što se ovo niko ne javlja. Hoće, hoće, javiće ti se SETI.
Dakle SETI je nešto za super skeptike i debunkere, a za ostale, mi znamo da su "braća" već odavno u blizini,
- Dedo Hikmet
#91 Re: UFOs ALL ABOUT
Već ima nekoliko godina kako se je pojavio ovaj snimak od UFO crash, navodno u New Mexico.
Do sada niko ne zna ko je autor snimka. USA - Army?
Do sada niko ne zna ko je autor snimka. USA - Army?
- Prozor
#92 Re: UFOs ALL ABOUT
Dedo Hikmet wrote:Vidim da su se ovde u mom odsustvu neke interesantne teme načele.
kako zemljanima paše.
Dakle SETI je nešto za super skeptike i debunkere,a za ostale, mi znamo da su "braća" već odavno u blizini,
I eto nek si ti i tvoj neznanković freedman pametniji od svjetski priznatog, i uz to "duhovitog"
- Prozor
#93 Re: UFOs ALL ABOUT
Dedo Hikmet wrote:Vidim da su se ovde u mom odsustvu neke interesantne teme načele.
kako zemljanima paše.
Dakle SETI je nešto za super skeptike i debunkere,a za ostale, mi znamo da su "braća" već odavno u blizini,
I eto nek si ti i tvoj neznanković freedman pametniji od svjetski priznatog, i uz to "duhovitog"
- Dedo Hikmet
#94 Re: UFOs ALL ABOUT
Prozor, osobina debunkera je da vole da o svemu daju mišljenje bez da
se stvarno upuštaju da diskutuju fakte. Jedan naučnik u jednoj oblasti nije
stručnjak za sve. Naravno da znam nekoliko jačih naučnika a ne samo
(uglavnom) popularizatora nauke kao Sagan koji su bili protiv UFO hipoteze ali i oni
su patili od iste stvari. UFO fenomen je bio toliko izvan njihove slike svijeta da
su jednostavno sa podsmjehom odbacivali konkretne dokaze. A tih dokaza ima na pretek,
jedan debunker nema niti volje niti vremena da se njima bavi. Dakle sasvim je svjedno
hoće li ljudi ovdje ponuditi 4 ili 400 stranica dokaza, jedan debunker je već formirao
mišljenje i tu je za njega kraj. A ti pogledaj malo gore kako su ljudi glasali pa vidi.
Ljudi nisu slijepi kod očiju, sve je više ljudi sa kamerom u rukama, mobilni telefoni
imaju sve bolju optiku, dokaza će biti sve više i više. Također sve više ljudi je
u stanju da stave ono što su vidjeli na internet.
Naravno ovde se ne radi samo o amaterima sa kamerama nego npr. o vojnim radarima.
Prije 3-4 godine su sklanjali G. Busha u podrum zbog neke "fleke" koja se pojavila na
svim vojnim i civilnim radarima koji nadgledaju apsolutnu no fly zonu iznad Bijele Kuće.
Ti ćeš pitati gdje ti je dokaz za to, ja ću ti ga dati, ti ga nećeš ni pogledati i za par
dana priča ide iz početka.
Ali sada se sigurno neću upuštati u to, nego idemo dalje sa dnevnim snimkama a onda
dolazi na red cigare shaped UFOs pa ćemo onda analizirati način pogona.
To volimo i ja i Freedman jer mi smo naime obadvojica i fizičari i inžinjeri...
se stvarno upuštaju da diskutuju fakte. Jedan naučnik u jednoj oblasti nije
stručnjak za sve. Naravno da znam nekoliko jačih naučnika a ne samo
(uglavnom) popularizatora nauke kao Sagan koji su bili protiv UFO hipoteze ali i oni
su patili od iste stvari. UFO fenomen je bio toliko izvan njihove slike svijeta da
su jednostavno sa podsmjehom odbacivali konkretne dokaze. A tih dokaza ima na pretek,
jedan debunker nema niti volje niti vremena da se njima bavi. Dakle sasvim je svjedno
hoće li ljudi ovdje ponuditi 4 ili 400 stranica dokaza, jedan debunker je već formirao
mišljenje i tu je za njega kraj. A ti pogledaj malo gore kako su ljudi glasali pa vidi.
Ljudi nisu slijepi kod očiju, sve je više ljudi sa kamerom u rukama, mobilni telefoni
imaju sve bolju optiku, dokaza će biti sve više i više. Također sve više ljudi je
u stanju da stave ono što su vidjeli na internet.
Naravno ovde se ne radi samo o amaterima sa kamerama nego npr. o vojnim radarima.
Prije 3-4 godine su sklanjali G. Busha u podrum zbog neke "fleke" koja se pojavila na
svim vojnim i civilnim radarima koji nadgledaju apsolutnu no fly zonu iznad Bijele Kuće.
Ti ćeš pitati gdje ti je dokaz za to, ja ću ti ga dati, ti ga nećeš ni pogledati i za par
dana priča ide iz početka.
Ali sada se sigurno neću upuštati u to, nego idemo dalje sa dnevnim snimkama a onda
dolazi na red cigare shaped UFOs pa ćemo onda analizirati način pogona.
To volimo i ja i Freedman jer mi smo naime obadvojica i fizičari i inžinjeri...
- Dedo Hikmet
#95 Re: UFOs ALL ABOUT
Evo ga kamera s mobilnog u akciji 
- Prozor
#96 Re: UFOs ALL ABOUT
eto i tako će svako što se sa tobom ne slaže biti debunker dok si ti eto prosvjetljen. neću se više javljati na temi ali ostajem pri tome da nejasni snimci, hipoteze i alternativne stranice nisu dovoljan dokaz za postojanje vanzemaljaca. pazi, ne kažem da ovi fenomeni što ih mnogi navode nisu istina. ali mislim da se treba prvo ispitati jedno 100 zemaljskih objašnjenja prije nego što se posegne za neprijavljenim gostima iz svemira. a to što ti jednog velikana od naučnika kao sagana pokušavaš kao omalovažiti pričom o tome kako je bio samo popularizator nauke dok ste kao ti i freedman pravi stručnjaci ne prolazi i prilično je providno.
pozdrav svima
pozdrav svima
-
UnscarD
#97 Re: UFOs ALL ABOUT
Juce pogledah History dokumentarac o cuvenoj Autopsiji Vanzemaljca. Idealan primjer situacije u kojoj jednostavno ne mozes biti siguran ni u sta. Ukoliko nekoga zanima rezime situacije a da se ne zamara sa gledanjem dokumentaraca o tome, ispod je suma :
Film je uradjen tako da je prevario :
dva vodeca svijetska patologa po pitanju, procedura, uredjaja, koristene opreme, strucnosti osoba koje obavljaju obdukciju.
Jednog od najboljih holivudskih kamermana (radio IT itd...).
Ubjedljivo najacu holivudsku "speciall effect" ekipu , ljude koji su radili Alien-a itd... i koji su izjavili da ovakvu lutku, sa ovakvim karakteristikama nema sanse da bi mogli napraviti ikada.
Film je izdrzao analizu u smislu da niti jedan objekat ili instrument koji se vidi u filmu nije postojao prije 1947 godine.
Film je isporucen na Kodak filmovima iz 1947 koje je nemoguce naci.
Dakle sve je upucivalo na to da je film orginalan. Nema rupa. Onda krenu "debunkeri" i ni manje ni vise nego pronadju glumca koji kaze da je glumio u filmu. Onda lik koji je film plasirao u javnost, Rej Senteli PRIZNA da je film "fake" ali nastavi da tvrdi da je film radio po orginalu koji je imao priliku da vidi 10-ak puta i koji je kupio na crnom trzistu. Taj orginal je usljed vlage propao do mjere kada je sacuvano samo nekoliko frameova.
Na kraju se javlja jedan ugledan Britanski aristokrata koji takodjer tvrdi da je 1970-tih bio pozvan na privatnu projekciju sa celnicima Diznija i da je taj orginalni film po kojem je Senteli pravio ovaj cuveni, imao priliku da vidi 3 puta. Kaze da ima slicnosti sa Sentelijevim radom ali da nije bas isto jer se na orginalu jasno vidi ogromna prostorija (Hangar) i jos jedno bice koje se mrda. Njegov i Sentelijev iskaz o tom orginalnom filmu se potpuno poglapaju.
Evo i link na taj FAKE film :
http://video.google.com/videoplay?docid ... 3023883728#
Uglavnom zakljucak. Film koji se vrti i koji ste vjerovatno gledali je FAKE ali navodno radjen po orginalu koji nikada necemo moci vidjeti.
Film je uradjen tako da je prevario :
dva vodeca svijetska patologa po pitanju, procedura, uredjaja, koristene opreme, strucnosti osoba koje obavljaju obdukciju.
Jednog od najboljih holivudskih kamermana (radio IT itd...).
Ubjedljivo najacu holivudsku "speciall effect" ekipu , ljude koji su radili Alien-a itd... i koji su izjavili da ovakvu lutku, sa ovakvim karakteristikama nema sanse da bi mogli napraviti ikada.
Film je izdrzao analizu u smislu da niti jedan objekat ili instrument koji se vidi u filmu nije postojao prije 1947 godine.
Film je isporucen na Kodak filmovima iz 1947 koje je nemoguce naci.
Dakle sve je upucivalo na to da je film orginalan. Nema rupa. Onda krenu "debunkeri" i ni manje ni vise nego pronadju glumca koji kaze da je glumio u filmu. Onda lik koji je film plasirao u javnost, Rej Senteli PRIZNA da je film "fake" ali nastavi da tvrdi da je film radio po orginalu koji je imao priliku da vidi 10-ak puta i koji je kupio na crnom trzistu. Taj orginal je usljed vlage propao do mjere kada je sacuvano samo nekoliko frameova.
Na kraju se javlja jedan ugledan Britanski aristokrata koji takodjer tvrdi da je 1970-tih bio pozvan na privatnu projekciju sa celnicima Diznija i da je taj orginalni film po kojem je Senteli pravio ovaj cuveni, imao priliku da vidi 3 puta. Kaze da ima slicnosti sa Sentelijevim radom ali da nije bas isto jer se na orginalu jasno vidi ogromna prostorija (Hangar) i jos jedno bice koje se mrda. Njegov i Sentelijev iskaz o tom orginalnom filmu se potpuno poglapaju.
Evo i link na taj FAKE film :
http://video.google.com/videoplay?docid ... 3023883728#
Uglavnom zakljucak. Film koji se vrti i koji ste vjerovatno gledali je FAKE ali navodno radjen po orginalu koji nikada necemo moci vidjeti.
- SanskiBiser
#98 Re: UFOs ALL ABOUT
Malo je poznato da je najautenticniji snimak UFO je snimljen u Bosni prosle godine dok je nadletao naselje Pecani u Prijedoru, medjutim zbog toga sto su mnogi skepticni da bi Bosna bila zanimljiva za vanzemaljce, snimak nije postigao veliku popularnost na Youtube
- Dedo Hikmet
#99 Re: UFOs ALL ABOUT
SanskiBiser, kao što si i sam vjerovatno zaključio obadva ova videa koja si postavio
su lažnjaci.
Zbog čega:
1) Objekat brzo mjenja mjesto i položaj međutim kamera je uvijek fokusirana.
2) Kamera uvijek prati objekat kao da unaprijed zna gdje će biti.
3) Pravi UFO ovog tipa ima sjajnu metalnu površinu tako da reflektira svjetlost.
4) Površina UFO-a posmatraču uvijek titra, zrak u neposrednoj blizini je uvijek jako zagrijan.
Prava stvar ti izgleda ovako:
su lažnjaci.
Zbog čega:
3) Pravi UFO ovog tipa ima sjajnu metalnu površinu tako da reflektira svjetlost.
4) Površina UFO-a posmatraču uvijek titra, zrak u neposrednoj blizini je uvijek jako zagrijan.
- SanskiBiser
#100 Re: UFOs ALL ABOUT
Znaci ovi nad Prijedorom laznjaci , e sad sam stvarno razocaran i tuzanDedo Hikmet wrote:SanskiBiser, kao što si i sam vjerovatno zaključio obadva ova videa koja si postavio
su lažnjaci.
Zbog čega: