UFOs ALL ABOUT

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Da li vjerujete da planetu Zemlju posjećuju pripadnici vanzemaljskih civilizacija?

Da
50
71%
Ne
20
29%

Total votes: 70

Skyfox

#51 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by Skyfox »

Koliko god da sam fan X filesa i vjerovanju da u necemu sto je beskonacno nemoguce da smo sami, sve vise se pitam zasto se vec jednom ne pojave dokazi crno na bijelo...
howyesno

#52 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by howyesno »

Skyfox wrote:Koliko god da sam fan X filesa i vjerovanju da u necemu sto je beskonacno nemoguce da smo sami, sve vise se pitam zasto se vec jednom ne pojave dokazi crno na bijelo...
a i tad bi bilo sumnjicavih :)
pengpeng

#53 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by pengpeng »

Jedan proleti upravo meni iznad glave, ali je mozda i zbog jake sljivovice. :-?
Dedo Hikmet

#54 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by Dedo Hikmet »

Skyfox wrote:Koliko god da sam fan X filesa i vjerovanju da u necemu sto je beskonacno nemoguce da smo sami, sve vise se pitam zasto se vec jednom ne pojave dokazi crno na bijelo...
Pitanje ti je dobro i mnogi ga postavljaju. Za mene lično dokaza ima dovoljno. Da li se radi o vanzemaljcima, posjetiocima iz naše budućnosti ili sakrivenoj tehnolgiji iz sadašnjosti - sve su
za mene legitimne opcije o kojima se može diskutovati.

Ali evo da kažemo da se radi o vanzemaljcima. Zašto nema jasnih dokaza, npr. zašto ne slete pred Bijelu Kuću i
obrate se Ujedinjenim Nacijama? Moje je mišljenje da ONI zapravo izbjegavaju kontakt. Mislim da biraju da budu
prisutni samo onoliko koliko je nužno, vjerovatno da nas zaštite od nas samih ali i opasnosti o kojima mi nismo
ni svjesni. Masovna pojavljivanja UFOs su i počela u 40 - tim godinama prošlog vjeka i to upravo na lokacijama gdje
su Amerikanci počeli da destiraju atomsko oružje. Radilo se po meni očito o opservaciji. Naravno ima par slučajeva
kada su UFOs onesposobljavali interkontinentalne rakete (na zemlji i u zraku).
Možda je globalna politika naprednih civilizacija da one manje napredne jednostavno ne diraju - dok ne dosegnu
određeni nivo tehnološkog i društvenog razvoja.
howyesno

#55 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by howyesno »

Dedo Hikmet wrote: Naravno ima par slučajeva kada su UFOs onesposobljavali interkontinentalne rakete (na zemlji i u zraku).
odkud ti ovo :?
statix

#56 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by statix »

Mozda, prevelik haos vlada u svemiru da bi se zivot razvio do tog stepena da putujemo galaksijama...

Malo, malo, nema nas... :D pa sve ispocetka...
Dedo Hikmet

#57 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by Dedo Hikmet »

howyesno wrote:
Dedo Hikmet wrote: Naravno ima par slučajeva kada su UFOs onesposobljavali interkontinentalne rakete (na zemlji i u zraku).
Imaju dva slučaja jedan iz 60 - tih godina i jedan i 80 - tih godina. Svjedoci su penzionirani oficiri i saradnici US - Army.
Ali da sad ne pišem napola posvetiću jedan duži post nardenih dana tim slučajevima.
bez_ideje

#58 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by bez_ideje »

Mene poprilicno zabavlja koliko nam je percepcija "vanzemaljskog" obojena holivudskom produkcijom.
Zasto gledamo u nebo i ocekujemo letjelicu?
Zasto ocekujemo bica slicna nama ?
Zasto smo bas mi ti s kojima oni zele stupiti u kontakt? Nismo jos dovoljno upoznali ni sebe,ni vlastitu planetu.......
sta je sa delfinima,slijepim misevima,insektima....koliko su samo to sofisticirani sistemi komunikacije.....
Skyfox

#59 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by Skyfox »

bez_ideje wrote:Mene poprilicno zabavlja koliko nam je percepcija "vanzemaljskog" obojena holivudskom produkcijom.
Zasto smo bas mi ti s kojima oni zele stupiti u kontakt? Nismo jos dovoljno upoznali ni sebe,ni vlastitu planetu.......
sta je sa delfinima,slijepim misevima,insektima....koliko su samo to sofisticirani sistemi komunikacije.....
upravo ovo trubim godinama :D uopste ne ocekujem humanoide, ako je evolucija kreirala u ovom eko sistemu ljude kakve su sanse da se to isto desi milijardu svjetlosnih godina daleko??? Obozavam Star treck ali please... Samo variralu cheoni nabori a sve ostalo skoro isto...
Mislim da bi uspjeh bio ogroman kad bi nasli i neku bakteriju, makar vjerovartnije je da cemo prvo pronaci fosile. Zivi svijet, ko zna u kojoj ce formi biti i na kojem stupnju inteligencije, svijesti...
Skyfox

#60 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by Skyfox »

Dedo Hikmet wrote:
Pitanje ti je dobro i mnogi ga postavljaju. Za mene lično dokaza ima dovoljno. Da li se radi o vanzemaljcima, posjetiocima iz naše budućnosti ili sakrivenoj tehnolgiji iz sadašnjosti - sve su
za mene legitimne opcije o kojima se može diskutovati.

Ali evo da kažemo da se radi o vanzemaljcima. Zašto nema jasnih dokaza, npr. zašto ne slete pred Bijelu Kuću i
obrate se Ujedinjenim Nacijama? Moje je mišljenje da ONI zapravo izbjegavaju kontakt. Mislim da biraju da budu
prisutni samo onoliko koliko je nužno, vjerovatno da nas zaštite od nas samih ali i opasnosti o kojima mi nismo
ni svjesni. Masovna pojavljivanja UFOs su i počela u 40 - tim godinama prošlog vjeka i to upravo na lokacijama gdje
su Amerikanci počeli da destiraju atomsko oružje. Radilo se po meni očito o opservaciji. Naravno ima par slučajeva
kada su UFOs onesposobljavali interkontinentalne rakete (na zemlji i u zraku).
Možda je globalna politika naprednih civilizacija da one manje napredne jednostavno ne diraju - dok ne dosegnu
određeni nivo tehnološkog i društvenog razvoja.

bilo je i za mene dovoljno dokaza kad sam imao 15g, krugovi u zitu, mutne fotografije na nebu, ljudi koji su ubjedeni da su oteti... Sada vec ocekujem nesto konkretnije. Postoji mogucnost da eskiviraju kontakt jer ni mi nismo sigurni zelimo li upoznati superiornija bica, ali skloniji sam vjerovanju da jednostavno nemaju tehnologiju koja ih moze dobaciti do nas, kao sto nemamo ni mi.
Skyfox

#61 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by Skyfox »

howyesno wrote:
a i tad bi bilo sumnjicavih :)
pogotovo na Balkanu :D
Dedo Hikmet

#62 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by Dedo Hikmet »

Dedo Hikmet wrote:
howyesno wrote:
Imaju dva slučaja jedan iz 60 - tih godina i jedan i 80 - tih godina. Svjedoci su penzionirani oficiri i saradnici US - Army.
Ali da sad ne pišem napola posvetiću jedan duži post nardenih dana tim slučajevima.

16. Marta 1967. godine Kapetan Robert Salas, misile lounch officer u vojnoj bazi
Malmstrom Air Force Base (Montana , USA) je sjedio na svom komandnom mjestu u kapsuli
18 metara ispod zemlje sa kojega bi u slučaju naređenja inicirao lansiranje
interkontinentalnih raketa. Jedna baterija raketa se sastoji od 10 jedinica u pozemnim
hangarima. Lansirni sistem svake rakete ima trostruko, međusobno neovisno napajanje
strujom.
Obezbjeđenje sa kontrolnih tornjeva iznad zemlje ga obavještava da im se približava
UFO i onda staje da lebdi iznad baze.
U tom trenutku 6-8 raketa prelazi u no go condition, susjedna baterija gubi svih 10 raketa.
Rakete u no go condition (koji je indiciran signalnim lampicama) ne mogu biti lansirane.

Ovo je samo jedan od mnogih primjera kojih ima do današnjeg dana.

Cap. Salas je o opisanom slučaju dao izjavu 9. Maja 2001 u National Press Club,
Washington D.C. Snimak njegove izjave možete vidjeti ovde:
Dedo Hikmet

#63 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by Dedo Hikmet »

bez_ideje wrote:Mene poprilicno zabavlja koliko nam je percepcija "vanzemaljskog" obojena holivudskom produkcijom.

Što se tiče delfina, slijepih miševa, insekata...kada bi neko htjeo stupiti u kontakt sa zemljanima sigurno
bi izabrao ljude, ipak su najinteligentniji :D . Za nekih 100.000 godina zajedničkog života ni mi ljudi nismo imali previše priče sa slijepim miševiam, sa insektima pogotovo. :D

Po svemu sudeći vanzemaljci i ne žele s nama stupiti u kontakt.

Po svoj logici mi i ne trebamo očekivati hominide, ali oni to jesu, sudeći po nekoliko izvještaja koji se mogu
smatrati vjerodostojnim.
Robyn

#64 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by Robyn »

Dedo Hikmete, slazem se s tobom i vjerujem da postoje, tu su, jednom sam tako vidio cudan prizor, ljeto, cito nebo i dva svijetla na ogromnoj visini, nema zvuka aviona, svijetla se krecu velikom brzinom na jednakoj udaljenosti jedno od drugog, pa se onda naglo spoje pa se razmaknu.
Prva stvar koj mi je pala na pamet je da i vojni avioni po mraku sigurno ne prilaze jedan drugom tako blizu, mir je, rutinski let i to sve...

Evo jedan zanimljiv link, a sjecam se da sam gledao i press conf svijedocenje sa video materijalima o UFO i otmicama u US, sta je vlada prikrivala, kako su otimali svioje ljude, oblast 51, i cak izvinjenje Clintonove administracije Americkom narodu 1995 ili 1996 godine gdje sve priznaju.

http://www.disclosureproject.org/

http://www.youtube.com/watch?v=7vyVe-6YdUk

Raja, pazite se lose maksuzije....
Dedo Hikmet

#65 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by Dedo Hikmet »

Prije nego što postavim nekoliko novijih dnevnih snimaka
evo jedan od najpoznatijih slučajeva kada jedna flota UFOs
prelijeće Washington 12. Jula 1952.
Znam da će sada mnogi reći to je animacija i hoax ali ovaj snimak
je više puta emitovan na history channel i mnogim drugim emisijama.
Uz malo google istraživanja svako će se uvjeriti da je autentično.

Dedo Hikmet

#66 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by Dedo Hikmet »

Evo ga sad mali ciklus novijih snimaka letećih tanjira. Postavljaću samo dnevne snimke jer se na njima u nekim
slučajevima može razaznati i struktura letjelice.

ljubav_aha

#67 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by ljubav_aha »

ljubav_aha wrote:koji je razlog postojanja bas ovakvih letecih tanjira/tanjura :?:

Image
:?:
kolega

#68 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by kolega »

ja mislim da je razlog želja da se hrana u velikim količinama i brzo dostavlja do onih koji je naruče ... zna li se od čega su pravljeni, jel' bakar i onda kalaisano ili je aluminij (ovo drugo mi je baš ono bljak) :roll:

:D
ljubav_aha

#69 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by ljubav_aha »

super,sad imamo dva odlicna pitanja :-D :-D
Dedo Hikmet

#70 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by Dedo Hikmet »

ljubav_aha:

Ovako detaljne crteže kao što si ih ti postavila još nisam vidio i mislim da ne mogu biti u potpunosti autentični, međutim
5-6 tipičnih formi su prepoznatljive. Razlog zbog koga su različiti je jednostavan - nijedna armija svijeta ne koristi
samo jedan tip letjelica. Ovi flying saucer su oko 10-20 m u prečniku i vjerovatno se radi o izviđačkim letjelicama čak
prilagođenih zemljinoj atmosferi. To što se ponekad pojavljuju kao užareni je samo jedan pogonski režim koji danas čak
možemo i objasniti u osnovnim crtama. Osim toga mi posmatramo u zemljinoj atmosferi letjelice više alien civilizacija.
Npr. black triangle se pojavljuju tek od kraja 80-tih, možda su nas u to vrijeme tek otkrili. Nije slučajno što su se prvi put pojavili iznad Belgije, smatra se da im je perfekto osvjetljena željeznička mreža te zemlje služila kao orjentacija.

Mislim da najnaprednijim posjetiocima pripadaju giant-triangle, koji mogu biti više kilometara veliki. Oni niti bljeskaju
niti svjetle. Kako ih svjedoci opisuju oni su gun metal black.

kolega:

Ovi tipični leteći tanjiri su barem djelimično legure aluminija i željeza - to mogu reći po jednom komadu koji je istražen u više laboratorija u USA. Na youtubu ima emisija UFO-hunters (histrory channel) o tome.
ljubav_aha

#71 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by ljubav_aha »

Dedo Hikmet wrote:ljubav_aha:

Ovako detaljne crteže kao što si ih ti postavila još nisam vidio i mislim da ne mogu biti u potpunosti autentični, međutim
5-6 tipičnih formi su prepoznatljive. Razlog zbog koga su različiti je jednostavan - nijedna armija svijeta ne koristi
samo jedan tip letjelica. Ovi flying saucer su oko 10-20 m u prečniku i vjerovatno se radi o izviđačkim letjelicama čak
prilagođenih zemljinoj atmosferi. To što se ponekad pojavljuju kao užareni je samo jedan pogonski režim koji danas čak
možemo i objasniti u osnovnim crtama. Osim toga mi posmatramo u zemljinoj atmosferi letjelice više alien civilizacija.
Npr. black triangle se pojavljuju tek od kraja 80-tih, možda su nas u to vrijeme tek otkrili. Nije slučajno što su se prvi put pojavili iznad Belgije, smatra se da im je perfekto osvjetljena željeznička mreža te zemlje služila kao orjentacija.

Mislim da najnaprednijim posjetiocima pripadaju giant-triangle, koji mogu biti više kilometara veliki. Oni niti bljeskaju
niti svjetle. Kako ih svjedoci opisuju oni su gun metal black.

kolega:

Ovi tipični leteći tanjiri su barem djelimično legure aluminija i željeza - to mogu reći po jednom komadu koji je istražen u više laboratorija u USA. Na youtubu ima emisija UFO-hunters (histrory channel) o tome.

DH,nasla sam jedan od odgovora na kolega/ino pitanje :

WWII - The Antarctica Flying Saucers German Base - According to some rumors, Antarctica continent is the only place in the planet where exist a mine of a natural superconductor unknown metal that is essential to construct the anti gravity devices.

postavila sam link postavljenog crteza na prethodnoj str. :)

svi leteci-diskovi su ocevidno okrugli,a jedna od proizvedenih ljudskom rukom avrocar sam licno vidjela :)

znaci,svi flying soucers su okrugli

nisam znala da postoje dugaciji oblici UFO letecih /naravno/ objekata :!: :?:
alibaba_i_30_godina

#72 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by alibaba_i_30_godina »

Uz Vase duzno postaovanje ali mislim da previse gledate filmove zanra naucne fantastike. Dajte mi konkretne dokaze?! Ovo sto ste postavili se ne mogu uzeti u obzir kao dokazi jer ljudi su spremni na mnogo toga radi malo medijske paznje (ovdje mislim na ljudske iskaze) a ovi snimci letjelica su vjerovatno skriveni projekti Amerike, Rusije u polju vojnih zrakoplova (jer ne ukljucujem samo avione)?!
ljubav_aha

#73 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by ljubav_aha »

oh,zar mislis da vjeujem u nesto sto nije dokazano ;-) ne ,samo mi je bilo interesatno postaviti ovdje,jer je nevjerovatno kako je covjecanstvo "optereceno" vjekovima u vezi disk-letecih objekata
kolega

#74 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by kolega »

ljubav_aha wrote:nisam znala da postoje dugaciji oblici UFO letecih /naravno/ objekata :!: :?:
trebaš ti još da učiš ... evo malo da istražuješ; odakle baš u našem narodu da se koriste sofre iliti sinije!? :D

Image
ljubav_aha

#75 Re: UFOs ALL ABOUT

Post by ljubav_aha »

kolega wrote:
ljubav_aha wrote:nisam znala da postoje dugaciji oblici UFO letecih /naravno/ objekata :!: :?:
trebaš ti još da učiš ... evo malo da istražuješ; odakle baš u našem narodu da se koriste sofre iliti sinije!? :D

Image

ha ha ha jedan od najboljih odgovora na moja nemoguca pitanja :thumbup: :lol: :-D danke kolega :-D
Post Reply