@B34R
Pa što samo ne kažeš brate?

Da, svaki musliman vjeruje u njihovo postojanje. Samo si malo pogriješio sa Dedžalom čini mi se, koliko znam on je nešto poput antikrista i nema neke veze sa džinima? Ako si mislio na Iblisa

sa negativnim snagama onda već kontam. Samo, nisu džini samo negativni

nešto više su više kao ljudi, bića sa slobodnom voljom. Sad smo definitivno, ili nekako, otišli u off a možda i nismo.

Ali imaš pravo u tome da Islam potvrđuje postojanje inteligentnog života pored ljudi na Zemlji baš u smislu džina. Samo, džini pripadaju duhovnom svijetu iliti nevidljivom, gajbu. Sama riječ džin znači nevidljiv na arapskom, a insan vidljiv iliti otkriven. Recimo u prijevodu Kurana na engleski džin se i prevodi kao "nevidljivo biće". Mislim da se ama baš svi možemo složiti da svaka kultura kroz historiju čovječanstva svjedoči o nekom znanju o bićima van naših spoznajnih mogućnosti. Odatle i demoni, duhovi, predstave o raznim vrstama bića za koje nema naučnog dokaza. Svete knjige to također potvrđuju a ogroman je broj ljudi koji danas vjeruju u duhove, samo malo griješe kad ih okarakterišu kao duše umrlih ljudi.

No, je li nevidljivi svijet ima i neke veze sa UFO-euforijim ne znam. UFO su ipak okrugli objekti, ili bi bar trebali biti je li tako? Djeluju kao mašine odnosno letjelice. Iako niko ne zna kako džini izgledaju ja sam ipak više sklon ljudskom objašnjenju tih fenomena. Odnosno da nisu samo ovozemaljskog već definitivno i ljudskog porijekla. Vojne letjelice ili ko zna šta. A i većina tih filmova su nejasni i po meni stoje na klimavim nogama. Neka jednom snime taj UFO pred masom ljudi negdje na nekom trgu i neka o tome posvjedoče mase što su ga vidjele. Ali ni to ne znači da su vanzemaljci. Mislim vidiš okruglu letjelicu i odjednom aliens? Možda i neko pleme u Africi vidi avion pa kaže bogovi kiše

. Ipak ostajem skeptik po tom pitanju makar me oni što vjeruju u UFO nazvali debunkerom.