Udri brale nek' palija jeci...
-
MAN-lion's coach
#51 Re: Udri brale nek' palija jeci...
...
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 00:31, edited 1 time in total.
-
popajic
#52 Re: Udri brale nek' palija jeci...
Jasta...kad je to jedino preostaloPostao/la Fair Life dana 10 mar 2010, 19:47
Dakle... zakljucak je: UDRI brale nek' palija jeci...!
Nego, palije o kojima govorimo su palije male skale.
Ne bi one bile potrebne da bar 10-ak hiljada (h)insana nagrne sa palijama na novokomponovane feudalce...udri po kreatorima nezakonja i mirna Bosna.
Nisam za nasilje, ALI dogorilo do nokata...
-
Voughn
#53 Re: Udri brale nek' palija jeci...
@ Blobija i ostale slicne:
Svaka cast! I ja sam imao slicno iskustvo sa debilom nasilnikom i nasim pravosudjem (on nije dobro procijenio mena aj ja nisam dobro procijenio pravosudje).
Bez obzira koliko su stari (mladi) naslilnici treba ih tretirati kao odrasle kada se pocnu igrati odraslih, udri ih brale k'o da su veliki! Bolje sada kad mozes nego kad ostaris a oni ojacaju! Kod nas je samo to garant koliko toliko normalnog zivota.
Svaka cast! I ja sam imao slicno iskustvo sa debilom nasilnikom i nasim pravosudjem (on nije dobro procijenio mena aj ja nisam dobro procijenio pravosudje).
Bez obzira koliko su stari (mladi) naslilnici treba ih tretirati kao odrasle kada se pocnu igrati odraslih, udri ih brale k'o da su veliki! Bolje sada kad mozes nego kad ostaris a oni ojacaju! Kod nas je samo to garant koliko toliko normalnog zivota.
- Fair Life
#54 Re: Udri brale nek' palija jeci...
"Srecom" pa se ovo desilo u Hrvatskoj...
Za šestoricu zagrebačkih huligana koji su palicama istukli zadarskog studenta tužiteljstvo traži uvjetne kazne. Policija svjedoke nije zvala ni na prepoznavanje napadača. Antin otac je dan nakon napada našao dvije krvave palice odbačene na parkiralištu, a policija nije imala dovoljno krvi za analizu.
Na rocistu se nisu pojavili ni iz Opstinskog drzavnog odvjetnistva a huligani koji su ga pretukli setaju ulicama slobodni.
Za šestoricu zagrebačkih huligana koji su palicama istukli zadarskog studenta tužiteljstvo traži uvjetne kazne. Policija svjedoke nije zvala ni na prepoznavanje napadača. Antin otac je dan nakon napada našao dvije krvave palice odbačene na parkiralištu, a policija nije imala dovoljno krvi za analizu.
Na rocistu se nisu pojavili ni iz Opstinskog drzavnog odvjetnistva a huligani koji su ga pretukli setaju ulicama slobodni.
-
SoulSeeker
#55 Re: Udri brale nek' palija jeci...
@Fair Life, mada mrzim silu (osim kada je sprovodi policija) moram napisati da ti je naslov onooooo...

-
generation
#56 Re: Udri brale nek' palija jeci...
zakon se popraviti neće, to je sigurno, je pogrešno rezonujemo. Nema se šta popraviti! Ne možemo popraviti "titina vremena", nema ih više, ovo je druga država - drugi zakon.
ekspanzija zaštitarskih agencija i jeste rezultat ogoljavanja policije. Svaki poznatiji političar u ovoj zemlji ima svoju vojsku - agenciju za zaštitu lica i imovine.
Svi mi ljudi imamo pravo na posjedovanje oružja, ako smo zdravi za ljekarsko
, pa nemojte se libiti, kupite si pištolj.
Zakon je jasan, ako si zdrav u glavi i ako to želiš, nabavi si pištolj! Svi imamo auto, a pištolji nam skupi.
Kada svi budemo naoružani, manje će nasilja biti, jer ako ti "potegneš", ja ću potegnuti možda i veći kalibar, možda i zasječeno zrno - pa da vidimo čija su mu.. veća.
Treba pokazati ko si. Moju je kčerku istukao mladič, ja ga pronađem i odvučem njegovoj kući. Tamo mu prebijem oca.
ekspanzija zaštitarskih agencija i jeste rezultat ogoljavanja policije. Svaki poznatiji političar u ovoj zemlji ima svoju vojsku - agenciju za zaštitu lica i imovine.
Svi mi ljudi imamo pravo na posjedovanje oružja, ako smo zdravi za ljekarsko
Zakon je jasan, ako si zdrav u glavi i ako to želiš, nabavi si pištolj! Svi imamo auto, a pištolji nam skupi.
Kada svi budemo naoružani, manje će nasilja biti, jer ako ti "potegneš", ja ću potegnuti možda i veći kalibar, možda i zasječeno zrno - pa da vidimo čija su mu.. veća.
Treba pokazati ko si. Moju je kčerku istukao mladič, ja ga pronađem i odvučem njegovoj kući. Tamo mu prebijem oca.
- i_ja_na_forumu
#57 Re: Udri brale nek' palija jeci...
tzv. civilazica nas i je dovela tu gdje i jesmo.. nema kod nas civilizacije.. kad razmislis nismo nikad ni dovoljno evoluirali..kijameta wrote:....,ovakvi nacini su davno civilizacijski prevazidzeni...
- Soul_Sista
#58 Re: Udri brale nek' palija jeci...
Blobi wrote:Ljudi, ne mogu da vjerujem sta pojedinci pisu. A vidite ovu situaciju, svi cete jednom dozivjeti nesto slicno. Imam sina, 2. razred osnovne skole. Inace sam prezauzet covjek i zbog posla kojim se bavim nisam u prilici da licno odvozim svoje dijete do skole i nazad. Jednom sam dosao navece kuci, malac ima modricu ispod oka. Kaze da se udario od klupu u skoli. Progutam to iako mi je bilo sumnjivo. Nekoliko dana kasnije, ima OGROMNU modricu na nozi. To nije modrica, to je podljev krvi. Pitam ga, odakle to? Odogovara da ga je napucao neko loptom na tjelesnom. I to prihvatim... Sutradan, malom fali komadic sjekutica. Tad sam znao da je u nekom belaju i pitam ga sta je. I tako mi isprica sve. Na vojnickom polju, kuda prolazi u skolu, imaju neki klosari, nadimci su im "Saba", "Backo", "Hajruka", i oni ga redovno zaustavljaju i traze pare od njega. Prvi put im nije htio dat i poceo je bjezati, ali jedan od njih ga je stigao, oteo pare i udario sakom u glavu. Drugi put je nabasao na istu ekipu, ovaj put im je dao pare, ali jedan od njih ga je udario u nogu. Treci put su ga iz dosade maltretirali, oteli pare i bacili na asfalt. Udario je zubima od tlo i slomio zub. Kad sam ga pitao sto mi nije odmah rekao, odgovorio mi je da su mu zabranili da bilo kome kaze i da ce ga iduci put izbost nozem. To je kap koja je prelila casu! Odlucio sam nazvati policiju i prijaviti slucaj. Javili su se i rekli da imaju ekipu koja radi na tom slucaju, da su se roditelji vec zalili na njih, "Hvala, prijatno!". Pomislim, sad cu ja vozit malca u skolu nekoliko dana, da vidim ima li ih, da se to opet ne desi. I tako nekoliko sedmica, i onda se opet vratim uobicajenom poslovnom ritmu. Mali sam u skolu, ja na poslu uveliko. I tako ja kuci dosao, malac sav modar, podbuhao od placa. Znao sam sta je, i sutradan, bio je petak, u auto i idemo da ih trazimo. Nakon dva sata kruzenja B-fazom, A-fazom, Vojnickim poljem, nasao sam ih. Izasao, bas kao i taj covjek u temi, pozdravio ih i pomenuo njihova imena. Zahvalio sam im se, zamolio da sacekaju tu gdje jesu, otisao do auta, otvorio gepek, izvadio palicu i za njima. Jedan od njih je pobjegao, drugu dvojicu sam teze udesio. Doveo sam u pitanje njihov zivot i ne kajem se zbog toga. Po potrebi cu opet zbog djeteta! Naravno, pred zakonom sam ja bio kriv i imao sam optuznicu na vratu. Nemojte mi o demokratiji, civilizaciji, ljudskim pravima. Svaki roditelj ce razumjet o cemu govorim! U ovakvim situacijama se ne ceka policija, vjerujte mi na rijec. Moj kolega je 2003. god. umalo ostao bez djeteta kada su ga izboli pred ulazom u njegovu zgradu. Taj noz nije ostavio samo sjecanja vec i trajne posljedice. Kakva crna demokratija kad ti ubiju dijete?
..mozda jedan dan kad izrastu, u nadajmo se normalne mladice, sjetit ce se dana kad si ih izmlatio i zahvaliti se na disciplinskim mjerama palijom
-
Nikoxy
#59 Re: Udri brale nek' palija jeci...
nema tu demokracije nikakve... takni moje ja ću se osakatit... tog sam mišljenja a naravno ako je to ovakav slučaj da mi dijete tuku trojica iz čista mira.. ako se kači s nekim pa se dvojica potuku vršnjaci - reči ću mu - sine dobio si šta si tražio- ali isto tako da mi od njega ne napravi invalida- dječije tučnjave su normalne jer se oni uvijek igraju hrvanja i tako ali da mi dijete netko iz dana u dan tuče....eeeeeeeee neznam dali ima doktor koji bi mu pomogao... isto tako ovaj malac iz sesveta ( hrvatska ) kojeg su trojica cijeli dan mučili tukli gasili cigarete na njegovom licu, lupali njegovom glavom od rasvjetni stup.. neznam šta bi me spriječilo da ako ništa ne odem i ne pljunem njihove roditelje zbog govana koje su israli i nazivaju djecom... to treba u zatvor doživotno jer je to poremečeno i bolesno i nema mu pomoći... oni će ih pustiti tako da opet može natuči nećije dijete... uvijek je bilo i uvijek će biti kriminalci poremečeni će imati više prava nego mi koji smo zlostavljani... jer ja se osjećam zlostavljanom jer nemogu proči pored grupice dečkiju da mi srce ne počne lupati jer je neki strah usađen jer danas svakih par dana pretuku nekoga iz čista mira...