TUGA BRATE...
- Chisum
#151 Re: TUGA BRATE...
Koji su ovi rudari lalvovi, to nije normalno... Stvarno ne mozes, a da ih ne volis... I onda se ovo desi, i tacno ne zna covjek bi li zaplakao ili bi jebao krvavu majku ovoj bagri koja sebi gradi begovate, kule i dvorce, a nije se potrudila da ovim vrijednim, cestitim ljudima obezbijedi uslove za rad, a evo, ni pregledati se ne mogu kako treba... Fuj.
Tuga, tuga...
Laka im zemlja bosanska, a prezivjelima brz oporavak!
Tuga, tuga...
Last edited by Chisum on 05/09/2014 19:55, edited 1 time in total.
-
traumahot
#152 Re: TUGA BRATE...
Dabogda, od ove nase drzave da dobiju, ali cisto sumnjam.Janjicar wrote:Ajdi makar to da bude, njih vise nema , da im Allah dz.s podari dzennet. treba razmisljati o porodici i o njihovoj djeci sada a i o sigurnosti ostalih rudaraStjui wrote:rahmet im duši.
supruge dobivaju penziju,a djeca su do kraja školovanja potpuno obezbjeđena.Janjicar wrote: Znam covjeka koji je radio u Sloveniji u rudniku, i od njih desotorice 5 ih prezivjelo a 5 poginulo i on je dobio odstete oko 500 000KM, ali ipak je to SLO u pitanju. Kakva je situacija kod nas oko toga ne znam ali svaka suma ispod 100 000KM za prezivjele je mizerna...
-
Labirint
#154 Re: TUGA BRATE...
Dovoljno je pogledati njušku ovog direktora rudnika i samo se kaze da tu nesto smrdi.
Rahmet stradalim sabur porodicama, tuga tuga tuga
Rahmet stradalim sabur porodicama, tuga tuga tuga
- alkalna_baterija
#155 Re: TUGA BRATE...
Neka vam je lahka zemlja, a rahmet vječan. Da bol vaših najdražih više nikada niko ne osjeti... 
- It_is_a_Leclerc
#156 Re: TUGA BRATE...
Nadam ste da su svi čuli šta je rekao dekan RGGF-a u Tuzli, prof. Gutić - "Šteta od gorskih udara se može spriječiti. Mi imamo rješenje, i pisali smo Erdalu Trhulju, ali nam niko nije odgovorio". 
-
julisiz es grant
#157 Re: Odg: TUGA BRATE...
https://www.facebook.com/fahir.halac/photosheal wrote:Tuga bas ;(
Pregolema
Nek im dragi Allah podari džennet, a njihovim čestitim porodicama puno sabura.
- O'zone
- Globalni moderator
#158 Re: TUGA BRATE...
Šta je to u nama doista??Premijer je ispričao i potresan detalj o Hajrudinu Brodarcu koji je prije samo tri dana počeo raditi u rudniku iz kojeg danas nije izašao sa svojim spašenim kolegama.
"Direktor je govorio o njegovoj sreći kada je donio ljekarsko uvjerenje i potpisao ugovor, plakali su i oni koji su dugo u ovom poslu".
Nikšić se osvrnuo i na nevjerovatnu solidarnost među rudarima, koji nisu razmišljali o sebi već su odmah krenuli spašavati kolege, ali i solidarnost svih ljudi u BiH koje posljednjih 20 godina jedino nesreća može ujediniti.
"Šta je u nama da ne možemo biti jedinstveni i tako se ponašati kada nije stanje prirodne nesreće?", zapitao se Nikšić i nastavio:
"Predsjednik RS Milorad Dodik mi se jutros javio i rekao 'sve što imam ti je na raspolaganju'. Šta je u nama da se ne možemo tako ponašati i kada nema nevolje, jer toliko nas je malo...U ovim situacijama shvatite koliko je život jeftin i treba se okrenuti onome što će nam svima stvoriti bolje uslove za život, da ne razmišljamo kako se ko zove, kojem se bogu moli..."
-
dezurni_ucenik
#159 Re: TUGA BRATE...
Vjecni rahmet nek je poginulim rudarima. 
- LunaLati
#160 Re: TUGA BRATE...
Odista tuga .
-
omar little
#161 Re: TUGA BRATE...
ne mogu prestat plakat, uh majko.
-
detroit-mercy
#163 Re: TUGA BRATE...
Nemoj mi nesto zamjeriti ali ti kao da zivis u Svici pa se cudis kako to da nesto ne funkcionise u BiH. Prosle godine su to bili pozari, ove godine poplave, danas rudnici, sutra ce vec nesto drugo i raja se konstantno kao iscudjuje i ibreti, ma kako to.Chisum wrote:Koji su ovi rudari lalvovi, to nije normalno... Stvarno ne mozes, a da ih ne volis... I onda se ovo desi, i tacno ne zna covjek bi li zaplakao ili bi jebao krvavu majku ovoj bagri koja sebi gradi begovate, kule i dvorce, a nije se potrudila da ovim vrijednim, cestitim ljudima obezbijedi uslove za rad, a evo, ni pregledati se ne mogu kako treba... Fuj.
Tuga, tuga...
A glede rudara i rudnika, odjednom izlivi ljubavi od forumasa a u principu niko ih se i ne sjeti tokom godine.
Al hajde, forum ko forum. Do sljedece teme.
-
NeenaSa
#164 Re: TUGA BRATE...
Sam osjecaj da ides pod zemlju da bi zaradio mrvu kruha .... i ...
- Chisum
#165 Re: TUGA BRATE...
detroit-mercy wrote:Nemoj mi nesto zamjeriti ali ti kao da zivis u Svici pa se cudis kako to da nesto ne funkcionise u BiH. Prosle godine su to bili pozari, ove godine poplave, danas rudnici, sutra ce vec nesto drugo i raja se konstantno kao iscudjuje i ibreti, ma kako to.Chisum wrote:Koji su ovi rudari lalvovi, to nije normalno... Stvarno ne mozes, a da ih ne volis... I onda se ovo desi, i tacno ne zna covjek bi li zaplakao ili bi jebao krvavu majku ovoj bagri koja sebi gradi begovate, kule i dvorce, a nije se potrudila da ovim vrijednim, cestitim ljudima obezbijedi uslove za rad, a evo, ni pregledati se ne mogu kako treba... Fuj.
Tuga, tuga...
A glede rudara i rudnika, odjednom izlivi ljubavi od forumasa a u principu niko ih se i ne sjeti tokom godine.
Al hajde, forum ko forum. Do sljedece teme.
Ajde ba prodji me se, svega ti... Tema je tragedija rudara i kurton od drzave koja ih svojim nemarom konstantno izlaze riziku, a ne forum i necije procjene ko se koga i kad sjeti, niti je to bitno... ili se i od ove teme, otvorene, valjda, da ljudi mogu uputiti saucesce i procitati vijesti o povrijedjenim, treba napraviti cirkus i salata off topica, ko one o poplavama?
Last edited by Chisum on 05/09/2014 21:37, edited 3 times in total.
- Stoner
#166 Re: TUGA BRATE...
Rudnike treba privatizirati.
A svi ovi rudari su veliki frajeri.
A svi ovi rudari su veliki frajeri.
- BlackSteel
#167 Re: TUGA BRATE...
Kako mi je ogavno pojedine forumske elitiste citat, sa laznim suosjecanjima i upiranjem prsta u krivce neke kao. Dobro se sjecam kad je bila frka oko poplava, koliko su pojedinci dizali u nebesa crveni krst, civilne zastite, koliko su umanjivali napore i trud OBICNE raje i volontera. Kao nemojte vi bez civilne zastite nista bla bla, pa sta bi na kraju, nestadose pare, nestade pomoc, elitiste vrle poput pametnjakovica la clerka, juliusa i jos par uhljebljenih pametnjakovica i forum poklopaca i dalje kenjaju lazne pridike i tuse laznim humanitarizmom, fakat mi se gadite.
- O'zone
- Globalni moderator
#168 Re: TUGA BRATE...
Briga za kolege koji su nestali u rudarskoj nesreći u jami Raspotočje jedino je što zaokuplja misli Murisa Tutnjića, rudara koji se oporavlja od povreda zadobijenih u urušavanju jame.
Tutnjić se jučer uspio izvući iz jame, a ustanovljene su mu povrede glave, leđa i stomaka. Noć je proveo u Kantonalnoj bolnici Zenica.
"Pogođen sam ovim događajem", kazao je za Al Jazeeru i dodao da ne može zamisliti da su u toj nesreći izgubljeni mladi životi.
U toku nesreće je bio u smjeni. Nakon što je odradio dio posla, krenuo je prema drugoj traci i tada se desio udar.
"Odjednom… bez ikakvog upozorenja... Bio sam zatrpan ugljem... Jednostavno sam nestao", svjedoči ovaj rudar.
Potom se digla ogromna prašina. Muris je bio sam i nikoga nije bilo na nekoliko stotina metara.
"Bio sam prekriven ugljem i raznim drugim materijalom. Nakon desetak minuta sam došao sebi i pokušao sam doći do govornog uređaja da, prema uputstvima, javim dežurnom, ali nisam mogao uspostaviti vezu", sjeća se Muris.
Na 600 metara dubine
On se potom uputio ka trafostanici, u kojoj je postojao telefon. Do trafostanice je mogao doći jedino puzeći.
"Tamo su postojala vrata i drvene pregrade, ali je obrušavanje sve odnijelo. Neki jaki vjetar je puhao sa svih strana… Nisam mogao doći do telefona, jer je i on nestao…"
Kada je otpuzao natrag do govornog uređaja, spojio je dvije žice i uspostavio kontakt.
"Javio mi se vođa smjene rudarske službe. Kazao sam da sam povrijeđen i da su ljudi ugroženi dalje od mene. Dok sam to uspio izgovoriti, oni su sišli. Oni su me prihvatili, izvukli vani. Dalje nisam svjestan ničega", svjedoči ovaj iskusni rudar.
Muris Tutnjić već 30 godina radi u rudniku i jedan je od najstarijih u smjeni. U trenutku nesreće nalazio se na dubini od blizu 600 metara, prema vlastitoj procjeni, i ni sada mu nije jasno kako se uspio spasiti.
'Bolna tačka rudnika'
Nakon što je javio za nesreću, krenuo je prema kolegama koji se nalaze dublje u jami, bez obzira što je bio sav krvav.
Ovo je treći gorski udar koji je zadesio jamu Raspotočje Rudnika mrkog uglja Zenica od početka godine.
Muris nije bio na poslu kada su se prethodna dva udara desila, budući da se nalazio na bolovanju nakon povrede. Imao je prijelom na šaci i operaciju.
Za ovog iskusnog rudara gorske nesreće nisu novina. To je bolna tačka svih rudnika, viša sila koja se ne može predvidjeti.
-
weredsf
#169 Re: TUGA BRATE...
Koje zlo je ovaj RadoncicPredsjednik SBB-a se pridružuje onima koji su već zatražili odgovornost i ostavke federalnog premijera, resornog ministra, direktora Elektroprivrede BiH i uprave Rudnika iz moralnih i objektivnih profesionalnih razloga, saopćeno je iz Pres-centra SBB-a.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#170 Re: TUGA BRATE...
Da ponovim
ladyblue18 wrote:Postedite temu nepotrebne price koja nema veze sa ovom tragedijom
- Logovan
#172 Re: TUGA BRATE...
alkalna_baterija wrote:Neka vam je lahka zemlja, a rahmet vječan. Da bol vaših najdražih više nikada niko ne osjeti...
-
staradis
#173 Re: TUGA BRATE...
Logovan wrote:alkalna_baterija wrote:Neka vam je lahka zemlja, a rahmet vječan. Da bol vaših najdražih više nikada niko ne osjeti...![]()
- Seoskivaralica
-
Mustang1
#175 Re: TUGA BRATE...
Nisam 100 % siguran ali cini mi se da nije onaj rudar koji je imao nesrecu prije par godina nego Mehemed .. Na face tv su danas rekli da ih je Mehmed zvao i rekao da je on zdrav da je u pitanju MehemedPartijaner wrote:Mehmeda Dizdarevica sam licno poznavao i nemate pojma kakva je to ljudina bila, ne mogu vjerovat da nije vise ziv.