Trovanje u Ekonomskoj

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Stitch__

#1 Trovanje u Ekonomskoj

Post by Stitch__ »

Čak 42 osobe s visokom temperaturom i bolovima u stomaku primljene su proteklih dana na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Doktorica Sajma Dautović-Krkić iz ove zdravstvene ustanove kazala nam je da je prvi pacijent s ovim simptomima primljen još u subotu.

- Od tog broja, hospitalizirano je njih 21 koji su zadobili teži slučaj trovanja, dok je preostalih 21 pušteno na kućno liječenje - ističe Dautović-Krkić.

Među pacijentima najviše je učenika Srednje ekonomske i Mješovite srednje elektroenergetske škole, a ima i nekoliko studenata. Neki od njih su već u petak popodne posjetili Hitnu pomoć. Kako saznajemo, razlog je trovanje hranom u fast-fudu "Nino", koji se nalazi u sklopu Ekonomske škole, a ujedno služi i kao školska kantina. Na vratima ovog objekta jučer je stajao natpis da ne rade "zbog renoviranja".

- Svi koji su otrovani jeli su sendvič sa salamom i majonezom. Smiješan mi je natpis na kuhinji koji govori o renoviranju, jer svako zna šta se tokom vikenda dešavalo s našim đacima - kaže Nadina Pleho, učenica trećeg razreda.

Kako kaže Asmir Durović koji pohađa Mješovitu elektroenergetsku školu, nekoliko njegovih prijatelja zatražilo je pomoć ljekara.

- Nakon što su u četvrtak jeli sendviče, tri moja prijatelja u petak su u školu došli s groznicom. Iz Hitne pomoći su ih uputili na Infektivnu kliniku. Grozno je to što se desilo, a odgovorne treba kazniti kako zaslužuju - govori Durović.

Aldin Adilović je jedan od onih koji su imali nesreću da pojedu pokvarenu hranu.

- U petak sam postio, tako da sam sendvič pojeo tek u vrijeme iftara. Ujutro sam osjetio tegobe u stomaku, imao sam temperaturu, pa sam otišao ljekaru. Tamo sam primio infuziju, nakon čega su me poslali na kućno liječenje - priča Adilović.

Uzroci trovanja još uvijek nisu poznati. U Sanitarnoj inspekciji smo dobili informaciju da analiza uzoraka nije završena, te da će rezultati iste biti poznati danas. Prema nekim informacijama, ne isključuje se mogućnost da su oboljeli zaraženi bakterijom salmonele.

dnevni avaz

:-?

(u medjuvremenu je potvrdjena salmonela) :-? :roll:
maraDONa

Post by maraDONa »

Nezavisne novine wrote:Ovčina: Reći će da se i Arafat otrovao u mom grilu

Amir Ovčina, vlasnik grila "Nino", odbacuje sve optužbe o trovanju hranom iz njegovog objekta koji je smješten u Ekonomskoj školi u sarajevskom naselju Pofalići.

"Ko vam je dao te informacije? To su laži. Ja ovaj posao radim dugo i nisam nikad imao pritužbi. Možda su otišli na kafu preko puta i otrovali se. Ova djeca će na mene toliko nalagati da će reći i da se Arafat otrovao kod mene", dodao je Ovčina.
cuj legendarnog trovacha :lol: :lol: :lol: :D :D :D :lol: :lol: :lol:
Stitch__

Post by Stitch__ »

hehehe, nisam to chitao :D

mozda bi mu trebalo rec da se nisu samo djeca trovala, nego i slucajni prolaznici koji su tu jeli, nek ode na infektivnu i provjeri :D a dje je majonezu nabavio? :? oil bolje, kad ju je nabavio :D izmedju dva svjetska rata :D
maraDONa

Post by maraDONa »

http://www.nezavisne.com/dnevne/drustvo ... 004-01.php
evo
kazu ucenici :roll: :oops: da su se otrovali starom :x salamom u sendvichima :x :oops:
Pooll

Post by Pooll »

Jadna djeca... moraju izostajati iz skole :(
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Stich, je l' i ti ne moras u skolu? :D :D :D :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

ne moram, al ja bi rado :roll:
13

Post by 13 »

joj .....

neki dan sam bio tamo ..... i to bas u toj kantini njihovoj i to bas taj sendvic jeo .....ali sta cu .... curica koju sam posjetio je imala veliki odmor paaa...... sam morao .... ja sam moro moro moro ..... ja sam moro moro ..... moro ...... sad me hastra .... ne drotova vec ..... ovog stomaka ..... ne daj Boze(pomjeri se s mjesta), ......

ps. bilo je lijepo dok je trajaloo ....

:) :-) :-D :o :D
Gazz

Post by Gazz »

13 wrote:joj .....

neki dan sam bio tamo ..... i to bas u toj kantini njihovoj i to bas taj sendvic jeo .....ali sta cu .... curica koju sam posjetio je imala veliki odmor

:shock: :shock: :shock: Aj Kent Biliv :shock:

sto svi vole puter :-? :roll: :P :D
paaa...... sam morao .... ja sam moro moro moro ..... ja sam moro moro ..... moro ...... sad me hastra .... ne drotova vec ..... ovog stomaka ..... ne daj Boze(pomjeri se s mjesta), ......

ps. bilo je lijepo dok je trajaloo ....

:) :-) :-D :o :D

hm... sreca pa nisam odavno nista pojela tamo, a jedno vrijeme sam se bila navukla, ne na puter doduse kao neki :P :D vec na piletinu :D al' je bila dobra sto jes-jes :D
13

Post by 13 »

gazzy

ima tamo piletine dobre ...... mozes i ti naci tam koje pile .... liejpo pocesljano u kosuljici i cipelicama .....

ps. gazz u boj u boj za ponos svoj!!!!
Gazz

Post by Gazz »

13 wrote:gazzy

ima tamo piletine dobre ...... mozes i ti naci tam koje pile .... liejpo pocesljano u kosuljici i cipelicama .....

ps. gazz u boj u boj za ponos svoj!!!!
hm :roll: kad malo bolje razmislim piletina mi je dosadila :roll: :sad:

zato skoknem do Mašinstva :-) tamo ima mocne i socne govedine :-) :D :-)
sicky

Post by sicky »

Image
Last edited by sicky on 19/11/2004 00:03, edited 1 time in total.
sicky

Post by sicky »

gazz ti i ja smo davno zadnji put jele "odanle" :D pih vazda su mi bili suhveli :-? ...ono bas za nevolju :-?
:x jaranica s faxa je jednom nasla veeeeeeeel'ku muhu u njihovom sendivcu bljaaaaaaaaaaakkkk :shock: :shock:
zoka

Post by zoka »

ja sam tamo pojeo nebrojeno pilecih fileta i bili su OK i sto je najcrnje jedni od boljih u okolini :(
Engram::X

Post by Engram::X »

Bugarska: Učenik raskomadao školskog kolegu

SOFIJA - U bugarskom gradu Perniku dogodio se monstruozan zločin koji je užasnuo i uzbudio cijelu javnost, javili su danas bugarski mediji.

Učenika gimnazije Kristina Ivanova (17) ubio je njegov kolega iz školske klupe Kristijan Petrov, potom ga raskomadao i unutrašnje organe stavio u zamrzivač, a ostatke tijela zakopao u obližnjem šumarku.

Izvještavajući o ovom gnusnom zločinu, koji se dogodio u stanu ubojice, sofijski dnevnici ističu kako istražni organi još uvijek ne mogu utvrditi motive ubojstva koje je šokiralo bugarsku javnost.

Državni radio priopćio je kako je u gimnaziji u Perniku proglašena trodnevna žalost i da su na prvi školski sat došli psiholozi, koji su govorili o nasilju u školama.

13.10.2004.
Pooll

Post by Pooll »

zoka wrote:ja sam tamo pojeo nebrojeno pilecih fileta i bili su OK i sto je najcrnje jedni od boljih u okolini :(
da mnogi im hvale hranu... :cry: ovo je bas antireklama :(
zoka

Post by zoka »

ovaj topic ce biti print pa na oglasnoj masinskog faxa
r_faruk

Post by r_faruk »

ha, pa i ja sam se tamo otrovo, bio bolestan 4 dana
dinash

Post by dinash »

ne-bi sa-da u sko-lu
ne-bi sa-da u sko-lu
ne-bi sa-da u sko-lu
ne-bi sa-da u sko-lu

...
Pooll

Post by Pooll »

r_faruk wrote:ha, pa i ja sam se tamo otrovo, bio bolestan 4 dana
4 dana.. pa nije previse strashno :cry:
sicky

Post by sicky »

hm..ne idem ni ja u skolu pa sam jela tamo :sad: ali hvala Bogu sa Salmonellom se jos nisam druzila :D
Post Reply