Treba li ukinuti spomenik Budaku i Franceticu
-
ziga
#1 Treba li ukinuti spomenik Budaku i Franceticu
[size=24][/size] ZASTO BI UKINULI SPOMENIK BUDAKU I FRANCETICU PA ONI SU HRVATSKI SINOVI BORCI ZA SLOBODU.A I DR.ANTI PAVELICU TREBA SPOMENIK PODICI..
-
MoodSwingeR
Tako je, da se buduca pokoljenja mogu obrazovati o glasovitom hrvatskom antifasizmu!
-
blackend
A ko bi to ukidao spomenik? Oni sto su ga postavili i sto vole svoga Budaka...Francetica itd? Nema smisla. Ako ljudi misle da je eticki uredu imati spomenik onih koji su se borili za Hitlera i svoju NDH, onda izvolite lijepo. Pokazite svoj fasizam, bolje i to nego da se krije pa da neznas sa kim imas posla i ko ti je komsija.
Pozdrav.
Pozdrav.
-
vaginalna_manipulacija
Naslov teme je promašen. I pored pristupa Internetu, ljudi ostaju uskraćeni za informacije.
Prije nekoliko dana uklonjen je spomenik Budaku za kojeg se tačno ni ne zna tko ga je postavio. Osim toga, donešen je novi zakon u Hrvatskoj koji strogo kažnjava i samo isticanje nacističkih i fašističkih obilježja.
Prije nekoliko dana uklonjen je spomenik Budaku za kojeg se tačno ni ne zna tko ga je postavio. Osim toga, donešen je novi zakon u Hrvatskoj koji strogo kažnjava i samo isticanje nacističkih i fašističkih obilježja.
-
privremeni
spomenika vise nema, a i da ima to je stvar susjedne drzave.
imamo mi dosta svojih
imamo mi dosta svojih
-
BigusDickus
BTW, uklonjena je i ona druga nakarada od spomenika (Franceticu). Ljudi izgleda ne barataju dovoljno svjezim informacijama, ili su samo zeljni nekakve senzacije. Kao da je nekakvo veliko cudo sto se danasnja Hrvatska ogradjuje od ustasa i njihovih zlocina. Zar uopce moze drugacije...???vaginalna_manipulacija wrote:Naslov teme je promašen. I pored pristupa Internetu, ljudi ostaju uskraćeni za informacije.
-
stavrogin
[quote="vaginalna_manipulacija"]Naslov teme je proma¹en. I pored pristupa Internetu, ljudi ostaju uskraæeni za informacije.
Prije nekoliko dana uklonjen je spomenik Budaku za kojeg se taèno ni ne zna tko ga je postavio. Osim toga, done¹en je novi zakon u Hrvatskoj koji strogo ka¾njava i samo isticanje nacistièkih i fa¹istièkih obilje¾ja.[/quote]

Prije nekoliko dana uklonjen je spomenik Budaku za kojeg se taèno ni ne zna tko ga je postavio. Osim toga, done¹en je novi zakon u Hrvatskoj koji strogo ka¾njava i samo isticanje nacistièkih i fa¹istièkih obilje¾ja.[/quote]
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
i komunističkihvaginalna_manipulacija wrote:Naslov teme je promašen. I pored pristupa Internetu, ljudi ostaju uskraćeni za informacije.
-
BigusDickus
E, ovo je pravi primjer bezveze pricekame wrote:Kad malo bolje razmislim besmisleno je danas ukidati spomenike, ulice, trgove, skijalista cuvenim ustasama i cetnicima.
Narocito mi je zao sto je recimo u Foci ukinuta ulica Djenerala Draze.
-
kame
Ne, ono sto ti pricas je jedna velika ubleha.BigusDickus wrote:E, ovo je pravi primjer bezveze pricekame wrote:Kad malo bolje razmislim besmisleno je danas ukidati spomenike, ulice, trgove, skijalista cuvenim ustasama i cetnicima.
Krivo mi je jer je to zamazivanje ociju. Kao eto, ukinuli su ulicu Djenerala Draze i kao eto promijenilo se nesto.
Nakon svega sto se desilo moze mi samo biti zao ako Foca ne ostane Srbinje, Brod Srpski, Gradiska Srpska, Samac Srpski, Duvno Tomislavgrad, Gornji Vakuf Uskoplje itd.
Jer sve je to samo zamazivanje ociju. Nista vise od toga.
-
BigusDickus
Jasno mi je zasto ti ne odgovaraju takve promjene.kame wrote:Ne, ono sto ti pricas je jedna velika ubleha.BigusDickus wrote:E, ovo je pravi primjer bezveze pricekame wrote:Kad malo bolje razmislim besmisleno je danas ukidati spomenike, ulice, trgove, skijalista cuvenim ustasama i cetnicima.
Krivo mi je jer je to zamazivanje ociju. Kao eto, ukinuli su ulicu Djenerala Draze i kao eto promijenilo se nesto.
Nakon svega sto se desilo moze mi samo biti zao ako Foca ne ostane Srbinje, Brod Srpski, Gradiska Srpska, Samac Srpski, Duvno Tomislavgrad, Gornji Vakuf Uskoplje itd.
Jer sve je to samo zamazivanje ociju. Nista vise od toga.
Kad bi konacno se konacno na vlasti nasli normalni ljudi i pocelo se razvijati, skoro pa unisteno, povjerenje medju narodima u BIH, kad bi se vratila ona nekadasnja medjusobna tolerancija i kad bi fasisti, sovinisti i svi oni koji su nas doveli do ove situacije, bili smjesteni tamo gdje im je i mjesto, tebi i tebi slicnima bi nestalo tema, kojima bi provocirali ljude.
-
kame
BigusDicku, kao sto rekoh to sto pricas je jedna velika ubleha.
Jer ja ne vidim razliku izmedju SDS, SNSD, HDZ, HKDU, HNZ, NHI.
Sve su to fasisti. Neki su se samo presvukli.
Nakon svega sto se desilo npr. u Foci besmisleno je praviti neke kozmeticke promjene i umivati toplom vodom ono sto je ucinjeno. Ali ti to ocito ne kontas.
Ne kontas da te promjene ne znace nista. Da su to kozmeticke promjene koje nece donijeti stvarni napredak. Zato kazem da mi je iskreno zao zbog kozmetickih promjena jer one sluze samo da se na njih mogu pozivati zlocinci koji se i danas secu Srpskim Brodom, Srbinjem, Srpskim Samcem, Tomislavgradom, Stocem, Rogaticom, Bratuncem itd.
Do sustinskih promjena ne moze doci onako kako ih ti zamisljas.
Promjena vlasti nece donijeti sustinsku razliku.
Ponavljam, ono sto ti pricas je jedna velika ubleha.
Jer ja ne vidim razliku izmedju SDS, SNSD, HDZ, HKDU, HNZ, NHI.
Sve su to fasisti. Neki su se samo presvukli.
Nakon svega sto se desilo npr. u Foci besmisleno je praviti neke kozmeticke promjene i umivati toplom vodom ono sto je ucinjeno. Ali ti to ocito ne kontas.
Ne kontas da te promjene ne znace nista. Da su to kozmeticke promjene koje nece donijeti stvarni napredak. Zato kazem da mi je iskreno zao zbog kozmetickih promjena jer one sluze samo da se na njih mogu pozivati zlocinci koji se i danas secu Srpskim Brodom, Srbinjem, Srpskim Samcem, Tomislavgradom, Stocem, Rogaticom, Bratuncem itd.
Do sustinskih promjena ne moze doci onako kako ih ti zamisljas.
Promjena vlasti nece donijeti sustinsku razliku.
Ponavljam, ono sto ti pricas je jedna velika ubleha.
-
BigusDickus
Kame, iskreno se nadam da si negdje u dijaspori i da ces tamo i ostati.
Ova zemlja je previse krvi i patnje vidjela, zbog tebi slicnih, na svi stranama.
Tvoji "istomisljenici", samo na jednoj drugoj strani, se i dan danas bore protiv ustasa i turaka. Na trecoj strani su opet slicni tebi, spremni da "ustanu" protiv turaka i cetnika. Tvoji pogledi na cijelu situaciju nisu nista drugaciji od njihovih. Jedni drugima opravdavate postojanje, ali na svu srecu, polako odumirete. Ostajete u proslosti, gdje vam je i mjesto, ili tako lajete sa sigurne udaljenosti i osnivate kojekakve organizacije iseljenika, koje se opet kao nesto zalazu za nekakve ciljeve, od vitalnog nacionalnog interesa, naravno.
Sto se mene tice, rat je bio zlo, koje je na srecu iza nas. To su 4 najruznije i najnesretnije godine u mom zivotu i ne namjeravam se vracati u taj period, a jos manje zivjeti ostatak zivota opterecen glupostima, kojima se ti i tebi slicni bavite.
Ostajte tamo, sto ste od nas dalje, to nam je sve bolje...
Ova zemlja je previse krvi i patnje vidjela, zbog tebi slicnih, na svi stranama.
Tvoji "istomisljenici", samo na jednoj drugoj strani, se i dan danas bore protiv ustasa i turaka. Na trecoj strani su opet slicni tebi, spremni da "ustanu" protiv turaka i cetnika. Tvoji pogledi na cijelu situaciju nisu nista drugaciji od njihovih. Jedni drugima opravdavate postojanje, ali na svu srecu, polako odumirete. Ostajete u proslosti, gdje vam je i mjesto, ili tako lajete sa sigurne udaljenosti i osnivate kojekakve organizacije iseljenika, koje se opet kao nesto zalazu za nekakve ciljeve, od vitalnog nacionalnog interesa, naravno.
Sto se mene tice, rat je bio zlo, koje je na srecu iza nas. To su 4 najruznije i najnesretnije godine u mom zivotu i ne namjeravam se vracati u taj period, a jos manje zivjeti ostatak zivota opterecen glupostima, kojima se ti i tebi slicni bavite.
Ostajte tamo, sto ste od nas dalje, to nam je sve bolje...
-
BigusDickus
Podatak koji granici sa nevjerovatnimkomi wrote:on je tuBigusDickus wrote:Kame, iskreno se nadam da si negdje u dijaspori i da ces tamo i ostati.u sarajevu
-
kame