Traka za trcanje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
angy

#1 Traka za trcanje

Post by angy »

S obzirom da ne znam gdje bi trebala tacno ova tema da bude, svrstah se ovdje...Naime, moja sestra zeli kupiti traku za trcanje pa me zamolila kad budem imala vremena pa malo prosnjuham po netu i raspitam se malo jer ona je trenutno prezauzeta...Pa ako zna neko gdje ima traka za trcanje da nisu preskupe a da nisu ni fus neka pise...Ili ako zna nekoga ko prodaje??? I na sta se treba obratiti paznja prilikom kupovine s obzirom da smo nas dvije laici totalni po tom pitanju???...Ja sam danas bila u sport life-u i najjeftinija traka za tracanje a da nije mehanicka je oko 1200 KM sto se meni ucinilo preskupo...Unaprijed hvala...
zedoslav

#2 Re: Traka za trcanje

Post by zedoslav »

Najbolje mjesto za trake za trcanje je sportska radnja u Kranjcevicevoj ulici, zgrada "Vize za buducnost". Najbolja traka, po meni, Bianchi...
sinus

#3 Re: Traka za trcanje

Post by sinus »

angy wrote:S obzirom da ne znam gdje bi trebala tacno ova tema da bude, svrstah se ovdje...Naime, moja sestra zeli kupiti traku za trcanje pa me zamolila kad budem imala vremena pa malo prosnjuham po netu i raspitam se malo jer ona je trenutno prezauzeta...Pa ako zna neko gdje ima traka za trcanje da nisu preskupe a da nisu ni fus neka pise...Ili ako zna nekoga ko prodaje??? I na sta se treba obratiti paznja prilikom kupovine s obzirom da smo nas dvije laici totalni po tom pitanju???...Ja sam danas bila u sport life-u i najjeftinija traka za tracanje a da nije mehanicka je oko 1200 KM sto se meni ucinilo preskupo...Unaprijed hvala...
Efikasnije ti je preskakati konopac 10 minuta, nego trčati na traci, kakva god da je, 30 minuta...

Drugo ne isplati se jer 90% ljudi koji kupe neku spravu koriste je vrlo malo i na kraju im kupi prašinu...

Ja glasam za konopac....jeftitniji mnogo, a efikasniji
nata_sa

#4 Re: Traka za trcanje

Post by nata_sa »

da oživim temu...i mene zanima traka za trčanje, električna, polovna, kupila bih....koja je minimalna cijena sad?
Mr. Brightside

#5 Re: Traka za trcanje

Post by Mr. Brightside »

nata_sa wrote:da oživim temu...i mene zanima traka za trčanje, električna, polovna, kupila bih....koja je minimalna cijena sad?
od milje, milje ipo pa gore :D
candyman

#6 Re: Traka za trcanje

Post by candyman »

eo ima ovdje nekih svemirskih:
http://www.ivabo.ba/fitness.asp

i ima cini mi se u intersportu...cak je jedna bila 600KM kad je bilo neko snizenje :P
art vandeley

#7 Re: Traka za trcanje

Post by art vandeley »

Imam ja polovnu traku koja mi skoro 2 godine skuplja prasinu...

Traka nije ona profesionalna kao u fitness klubovima da mogu na nju teskasi od 100kg ali do 80ak kg se moze sa gustom koristiti. Idealna za djevojke.

Pa ako je neko zainteresovan , dao bih je povoljno skroz , svakako mi kupi prasinu i smeta.
kojeime

#8 Re: Traka za trcanje

Post by kojeime »

Moja vam je preporuka da vam traka obavezno ima zastitni konopcic. To je konopcic koji na jednom kraju ima stipaljku koja se zakazi za tijelo (trenerku, majicu...), a na drugom kraju konektor koji ide u traku za trcanje. U slucaju pada konektor se izvuce iz trake i traka se zaustavi. Ovo govorim jer poznajem osobu koja se polomila jer je pala na traku dok je traka nastavila da radi. A slicinh video klipova kako se ljudi povrijede padom na traku na youtubeu ima koliko hocete.

Mislite na sigurnost.
condy

#9 Re: Traka za trcanje

Post by condy »

Trčim na traci redovno već četri godine i ona je za kardio trening najbolja. Treba potraziti meksu i siru traku, sve ostalo je nebitno jer kad pođete trčati bitno je da podloga nije predtvrda i da traka nije preuska. Programi i ostale stvari nisu toliko od koristi. Biti oprezan na početku i neće biti nikakvih problema.

Traka se mora redovno podmazivati i održavati. O tome s prodavcem se informisati.

Traka zna biti bučna, tako da imate na umu i komšije ispod :D
condy

#10 Re: Traka za trcanje

Post by condy »

kojeime wrote:Moja vam je preporuka da vam traka obavezno ima zastitni konopcic. To je konopcic koji na jednom kraju ima stipaljku koja se zakazi za tijelo (trenerku, majicu...), a na drugom kraju konektor koji ide u traku za trcanje. U slucaju pada konektor se izvuce iz trake i traka se zaustavi. Ovo govorim jer poznajem osobu koja se polomila jer je pala na traku dok je traka nastavila da radi. A slicinh video klipova kako se ljudi povrijede padom na traku na youtubeu ima koliko hocete.

Mislite na sigurnost.
Mislim da to nije praktično... :)
lou wega

#11 Re: Traka za trcanje

Post by lou wega »

art vandeley wrote:Imam ja polovnu traku koja mi skoro 2 godine skuplja prasinu...

Traka nije ona profesionalna kao u fitness klubovima da mogu na nju teskasi od 100kg ali do 80ak kg se moze sa gustom koristiti. Idealna za djevojke.

Pa ako je neko zainteresovan , dao bih je povoljno skroz , svakako mi kupi prasinu i smeta.

U kakvom je stanju i koliko je to "skroz povoljno" ?
slobodann

#12 Re: Traka za trcanje

Post by slobodann »

Za zglobove je mnogo zdravije kucno biciklo, nego traka za trcanje - jer je otpor na koljenima i tetivama.
kokolina

#13 Re: Traka za trcanje

Post by kokolina »

ima li ko iskustva sa trakama iz robota

http://www.healthma.com/products/product-i936.html 750 KM

http://www.healthma.com/products/product-i943.html 350 KM

ova skuplja je znatno veca i max brzina je 12 km a motor 1,5 HP

dok je jeftinija max brzina 10 km a motor je 1 HP
elk

#14 Re: Traka za trcanje

Post by elk »

Ja iz robota maksimum kuhalo za vodu uzimam.
Naslovnica

#15 Re: Traka za trcanje

Post by Naslovnica »

Orbitrek je Tito, ništa trčanje, odoše zglobovi.
Better Man

#16 Re: Traka za trcanje

Post by Better Man »

kokolina wrote:ima li ko iskustva sa trakama iz robota

http://www.healthma.com/products/product-i936.html 750 KM

http://www.healthma.com/products/product-i943.html 350 KM

ova skuplja je znatno veca i max brzina je 12 km a motor 1,5 HP

dok je jeftinija max brzina 10 km a motor je 1 HP
Ako već gledaš traku za trčanje, onda gledaj u Intersportu, a ne u Robotu.
KB9

#17 Re: Traka za trcanje

Post by KB9 »

ljudi boziji pa izadjes vani i trcis ko normalan insan, cuj platit da bi trco kod kuce u mjestu, e vala svasta :shock:
emric

#18 Re: Traka za trcanje

Post by emric »

KB9 wrote:ljudi boziji pa izadjes vani i trcis ko normalan insan, cuj platit da bi trco kod kuce u mjestu, e vala svasta :shock:
Po ledu i na -20 stepeni u januaru ko normalan insan? :D

Prednosti su što te vremenski uslovi ne ograničavaju, nema priprema, odjeća i obuća nebitni, tuš ti je 3 metra daleko, usput možeš gledati TV ili slušati muziku...
LiP again

#19 Re: Traka za trcanje

Post by LiP again »

Da osvjezim opet temu :D

Zanima me ima li ko iskustva sa RING trakama? Razmisljam o: https://www.ekupi.ba/RING-traka-za-trca ... 09133.aspx

Interesuje me koliko je bucna ukoliko zivim u zgradi, ne bih volio da komsije ispod imaju bilo kakve probleme zbog mojih aktivnosti.

Hva;a. :D
Post Reply