TITO!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mahalac

Post by Mahalac »

@trinaesti, ne kazem da te ne razumijem u nekim stvarima ali si siguran sam pobrkao par pojmova, pogotovo ono o cetnicima i tumacenju posljednjeg rata.
Tito je kao prvo bio antifasista i sad se vidi koliko je to tezak zadatak bio i njegov odnos prema cetnicima je slozices se bio itekako jasan.

Ponavljam kad se sve sabere i oduzme i pomnozi sa ovim nasim prostorom i japijom...TITO JE NAJBOLJE RIJESENJE.

NE IDEALNO
trinaesti

Post by trinaesti »

na svakog radnika koji je tako nasmijan udarnički vadio ugalj i valjao žicu bilo je po tri radnika u kancelarijama, u ogromnim kombinatima. svi su dobijali pare na osnovu rada tog jadnika, a nisu ništa radili. i sad se bune što se otpušta višak radnika. pa naravno da ima viška kad je taj sistem pravio viškove. od toga se razvio jedan cijeli sloj lezihljebovića kojima je danas nepojmljivo da im se uruči otkaz. pa odmah pred vladu - štrajk!
pa ko vas je nakotio klaso neradnička, birokratska. u onom sistemu ste udisali prašinu sa registratora i za nerad dobijali pare i stanove a sad bi neka prava. a oni udarnici su dobili garsonjere i bili sretni i na tome.
p.s. moji su nasreću bili antialkoholičari. i što je najgore bili su vjernici. i to ne kao ovi od 92. pa su zato i naje..ali. ležali po zatvorima jer im je vjera bila važnija od partije i partijske knjižice koju srećom nikad nisu imali :)
stickitout

Post by stickitout »

trinaesti wrote:ako je ono radnička klasa onda sam ja udarnik. pa njih tito da vidi razočarao bi se. kakav je to radnik, poljoprivrednik koji dangubi pred skupštinom? samo je jedan odgovor. to nije radnik - nego neradnik plaćen od braće lijanovića da glumi tamo protest kako bi oni skrili svoje prljave poslove :) ako to do sad nisi skonto...
uostalom da je tito još živ ne bi smjeli ni da se žale: nego kad dođe tv ekipa u jamu rudnika svi veseli. nevjerovatno je to kako su ljudi u rudnicima, ili željezarama uvijek bili nasmijani - kad im dođe tito :)
ko da je to pi.kin dim kopat ugalj. ko da su milione dolara zarađivali. pa de malo mozga upalite - moralo se. šuti i smij se :) a kad tito dođe, nemoj se nervirat, nego pravo u kafanu, spičkaj pare i onda kući pa ženu namlati. tako je radio titin radnik
pa tebi maxim nije ni do koljena a divizija bi ti jedna omanja ceta bila za lupanje.

Koliko tih istih rudnika sada radi i koliko rudara zaposljava. I gdej su ti rudari i sta rade? Ne bih zelio da se vrijedjamo ni po koju cijenu ali decko ti stvarno nis realan ili si placen od nekog kontra lijanovica za vasa primitivna prepucavanja.
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

nemojmo zaboraviti da je jugoslavija u titovo vrijeme ipak bila jedna zartvorena zemlja i da je bilo kakvo poredjenje sa naprednim svijetom bilo nemoguce...kasnije kad je pocelo otvaranje i poredjenje mit o drugu titu se poceo rusiti...
trinaesti

Post by trinaesti »

ima danas Guantanamo: i tamo su "zli"...
da je samo jedan nedužan bio na golom otoku bilo bi zlo. a bilo ih je mnogo više. ni krivih ni dužnih. dakle bilo je zlih. čuvara.
sad će neko reć: ma nije tito znao za to :) pa zar nije bio tito? kakve fajde od čovjeka kad mu rade iza leđa?
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

trinaesti wrote:jel to majke ti tito prenio ranjenike na svojim rukama :)
garant je bio uvijek na prvim linijama. da je tako bilo trebalo bi mu onda 100 rexova, da mu svaki put život spasu.
pa jel ima ko pametan da vjeruje u te priče iz slikovnica.
ili u to da švabe stvarno onako lako ginu kad zapuca valter :)

Pusti me bolan da vjerujem u šta ja hoću da vjerujem. Meni ne treba NIKO da mi oči otvara... :roll:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Glumi @trinaesti budaletinu, a u stvari je vrlo pametan i zna sta radi...

Kao i svaki nadnicar, slusa gazde koji su ga poslali ovamo i laje ono sto su mu oni izdiktirali!
stickitout

Post by stickitout »

garant je bio uvijek na prvim linijama. da je tako bilo trebalo bi mu onda 100 rexova, da mu svaki put život spasu.
pa neko vjeruje i u Isusa i u Muhameda, cak i slikovnicama....
Vodenjak

Post by Vodenjak »

stickitout wrote:
Pod uslovom da Muhamed nije u slikovnicama... :D
amcho_79

Post by amcho_79 »

Tito je diktator koji je obecao 1946 parlament sa vise stranaka i naravno slagao,pa je neistomisljenike slao na goli otok!!!Jebes ti covjeka koji je mislio da mu niko nije ravan i da sve mora biti po njegovom.Bravar je bravar i tako valjda mu je ostalo kao profesionalni poremecaj da sve mora drzati pod bravom koji nisu za"stvar"
Samo mi nije jasno kako pored tolikog bratstva i jedinstva pojavise se ovi sto nam zulum pocinise!?Da ih mozda nismo mi stvorili da nas gadjaju onako iz razonode!?Dajte ba samo blentave bosnje su vjerovali tome a,drugi su pravili planove i jacali logistiku po dijaspori.ZATO DRUGOVI I DRIGARICE:SMRT FASIZMU,K.... KOMUNIZMU
trinaesti

Post by trinaesti »

kakve veze imaju sad današnji rudari.
današnji rudari i oni nekada - njima svaka čast. to su ljudi kojima se ja divim.
samo kažem da je na jednog rudara u bivšem sistemu bilo najmanje tri zaposlena u kojekakvim socijalnim službama, u kojekakvim kancelarijama za zaštitu na radu i još mnogo izmišljenih radnih mjesta. i onda je taj jado dole u jami kopao i za sebe i za njih.
to što je danas isto nije nimalo čudno.
ja samo kažem da je i onaj sistem valjao neradnicima a radnici su i te kako patili.
uz to prije se nisu smjeli ni buniti. danas se bune ali ih niko ne sluša.
tako da nema puno velike razlike.
lako je prdit o slastima i čarima bivšeg sistema onima kojima su tata ili mama bili u partiji i na rukovodećim mjestima. šta je sa onima koji nisu bili u partiji. dokle su mogli da dođu. do poslovođe? ako i to :)
stickitout

Post by stickitout »

amcho_79 wrote:Ima tema o Aliji pa mu tamo dizite spomenike a mozete i Slobi i Tudzmanu i Karadzicu i svim tim seronjama, svi su oni cistili cipele Joletu pa mu se preko narodnih ledja osvetise.
Hehehehe,pa Slobo i Franjo su bili Joletovi ljudi koliko ja znam ,a znam poprilicno......dobar je Jole ovakav kakav je,jer mozes sada reci sta mislis.
vise puta procitati, pa napisati komentar :oops:
novel

Post by novel »

Image
stickitout

Post by stickitout »

Vodenjak wrote:
stickitout wrote:
Pod uslovom da Muhamed nije u slikovnicama... :D
Inace ima sve da gori i da se puca u zrak do nesvijesti :D
trinaesti

Post by trinaesti »

vodenjak - daću ti cijeli svoj honorar :) hoćeš na ruke ili žiralno :)
---
na kraju: vjerujte u titu. eto vam ga. ebo vas on :)
---
truhnite u prošlosti!
Sike_

Post by Sike_ »

Drugovi i drugarice, dok mi svrljamo po ovom forumu prodje nam minuta sutnje. Sta cemo sad?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

trinaesti wrote:vodenjak - daću ti cijeli svoj honorar :) hoćeš na ruke ili žiralno :)
---
---
truhnite u prošlosti!
Hvala!
Ti cvjetaj u sadasnjosti!
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

trinaesti wrote:vodenjak - daću ti cijeli svoj honorar :) hoćeš na ruke ili žiralno :)
---
---
truhnite u prošlosti!
:thumbup:

zatvorite oci i usi i truhnite u proslosti!!!!
amcho_79

Post by amcho_79 »

El-fatiha za tita,basi mi ga onako zao pravo!Citavo vrijeme razmisljam o njemu!!!
p.s.znali neko koliko kostaju paprike na pijaci? :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

---
---

truhnite u prošlosti!

a da ja sad napisem isto za Aliju, bila bih razapeta na trgu oslobodjenja.... :roll: e trinaesti....
muha_sa

Post by muha_sa »

Dvadesetšest godina sam proživio u rahatluku i miru a ovih dvadesetšest kako ga nema---znam ja kako.
Nek ti je vječna slava i hvala dragi naš druže Josipe. Dok bijasmo drugovi živjesmo ko gospoda a kako nas gospodom prozvaše---nek nam je dragi bog na pomoći.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

amcho_79 wrote:El-fatiha za tita,basi mi ga onako zao pravo!Citavo vrijeme razmisljam o njemu!!!
3KM :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

vodolija_33 wrote:
amcho_79 wrote:El-fatiha za tita,basi mi ga onako zao pravo!Citavo vrijeme razmisljam o njemu!!!
3KM :D
a u Titino doba su bile jeftinije... :D
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

mIRCerka wrote:
---
---

truhnite u prošlosti!

a da ja sad napisem isto za Aliju, bila bih razapeta na trgu oslobodjenja.... :roll: e trinaesti....
Haj ne kakite ljudi, koji vam je više ... ccc

Zar se kod nas sve svodi na psovku, matere vam? ccccc
stickitout

Post by stickitout »

Posto su po to su malo ko ih moze i kupit danas :oops:
Post Reply