TITO!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

trinaesti wrote:kad smo već kod djece: šta je tito radio: tražio da mu se djeca zakunu! tražiti zakletvu od djeteta koje pohađa prvi razred osnovne škole - nije li to malo poremećeno???
danas kad postajem pionir, dajem casnu pionirsku rijec da cu marljivo uciti i raditi i biti dobar drug...

da se 50% Pionira i Omladinaca drzalo zakletve, bilo bi mnogo bolje...
i da, ako cemo vec pricati o obojici, uporedi sta su stranke, u ovom slucaju SDA , radile ljudima..DOBICES POSAO AKO SI STRANACKI PODOBAN..e nije sija nego vrat...
:-D ja samo znam da me u to doba nije bilo strah reci svoje ime, a sad mi se povraca kad se ljudi strecnu kad se predstavim...
a nisam ruzna ko babaroga...
eto, dosta od mene, lijep pozdrav
PS kome je do svadje i prepirke, imate arhivu foruma, identicne teme prosle godine... :D
Ivy

Post by Ivy »

mIRCerka wrote:
trinaesti wrote:kad smo već kod djece: šta je tito radio: tražio da mu se djeca zakunu! tražiti zakletvu od djeteta koje pohađa prvi razred osnovne škole - nije li to malo poremećeno???
danas kad postajem pionir, dajem casnu pionirsku rijec da cu marljivo uciti i raditi i biti dobar drug...

i da, ako cemo vec pricati o obojici, uporedi sta su stranke, u ovom slucaju SDA , radile ljudima..DOBICES POSAO AKO SI STRANACKI PODOBAN..e nije sija nego vrat...
:-D ja samo znam da me u to doba nije bilo strah reci svoje ime, a sad mi se povraca kad se ljudi strecnu kad se predstavim...
PS kome je do svadje i prepirke, imate arhivu foruma, identicne teme prosle godine... :D
Drugarice MirKa,

Voli tebe tvoja Ivy :D
stickitout

Post by stickitout »

Sike_ wrote:Eh u tom i jest caka! Znamo da bi fasovali i od tebe i od svih drugih smekera koji su sluzili partijici. Medjutim mi sad lagano tebi mozemo saopciti da nas Jole sekunde ne zanima bez da nam mozes nauditi. To je to sto se trazi....
E hajmo sad malo o Alji i njegovim harambasama....
Ima tema o Aliji pa mu tamo dizite spomenike a mozete i Slobi i Tudzmanu i Karadzicu i svim tim seronjama, svi su oni cistili cipele Joletu pa mu se preko narodnih ledja osvetise.
Jebi ga, sad se ne bacaju karanfili pod mercedes i to mercedasa kojih nema puno na svijetu, sad se bacaju bombe pod aute sudija i postenih ministara, policijskih nacelnika, jer kome posteni trebaju.
Sad se vozaju ferarriji i vozaju ih Gasi i Keljmendi, oni koji truju omladinu heroinom, rjesavaju probleme revolveraskim obracunima po ulicama, zavijaju ljude u ludacke kosulje svojim zelenasenjem i sve uz pomoc vladajuce garniture ........sve picka do picke, valja imat muda pa dijelit degeneke.....Titu zahvali sto si pismen......besplatno a to sto si slijep zahvali ovim novima.
trinaesti

Post by trinaesti »

a jel treba da nas uče kako je rat 1992-1995 bio velika greška. kako je bio građanski rat i kako eto riječ četnik ne treba da piše u udženicima, jer eto ko uvrijediće se čika tomo nikolić.
---
djecu treba odgajati tako da znaju šta je bilo, ko je bio kakav. treba im reći: tito je bio diktator. nekima je valjao, nekima nije. onima kojima je valjao, valjao je jer su ga slijepo slijedili na putu u propast. zašto? zato što je čekovima bez pokrića, hapšenjima, progonima i pranjem mozga probao da izbriše i ukloni probleme koji su očito postojali 1945. ukratko da sve to gurne pod tepih. a pošto je u rezidenciji imao podeblji tepih mislio je da će to tamo ostati vječno. međutim, zezno se. eksperiment je trajao do 1991 i onda je sve to lijepo otišlo u pm.
možemo da kakimo kako su nacionalisti uradili ovo, nacionalisti uradili ono.
da se na vrijeme pitalo narode i narodnosti nakaradne tvorevine jugoslavije: hoćete li ili ne živjeti zajedno, svega ovoga ne bi bilo. ali ne, tito je bio mnogo pametan pa je nametnuo jednu partiju, jednu ideju, jednu ideologiju, jednu knjižicu. a uz sve to, da stvar bude bolja proizveo tako mnogo oružja, da smo se imali čime i ubijat. umjesto da je tim parama pokrio čekove bez pokrića, pa danas ne bi imali ovako velike vanjeske dugove nasljeđene od nakaradne tvorevine jugoslavije.
da je umjesto tenkova pravio automobile, zastava bi bila bolja od peugeota :) ali što bi to radio kad su ovce i telad prihvatili da se vozaju u fićama, jugama i stojadinima... važno je pravit tenkove, jer ne do Bog - napast će nas ALBANIJA! o glupi ljudi!!!
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Eto nek ovi današnji nisu poremećeni, a eto nek je Tito bio poremećen :-?

Ja ću samo da kažem : Čobaaaneeee vraaatii seeee.... :(
trinaesti

Post by trinaesti »

hvala titu što sam učio ruski :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Ivy wrote:
mIRCerka wrote:

Drugarice MirKa,

Voli tebe tvoja Ivy :D
Drugarice Ivy, voli tebe tvoja pionirka mIRKa :D
stickitout

Post by stickitout »

trinaesti wrote: dok se radnička klasa odmarala u odmaralištima nekog SOUR-a.
eto sad se odmara ta ista radnicka klasa pred skupstinom vec duze vrijeme, dosadila im odmaralista :oops:
trinaesti

Post by trinaesti »

najgore od svega je što ovi titini pioniri najčešće su i ateisti.
samo se pitam: kako onda pristaju da budu ovce :) a neće da im npr. isus bude pastir. nego tamo neki bravar.
najgore mi je kad tvrde da su oni snaga koja će nas izvaditi iz gonana. a zazivaju čobana da ih povede :) jel znao on i frulu svirat?
stickitout

Post by stickitout »

trinaesti wrote:hvala titu što sam učio ruski :)
Znao je on da si ti za sibira materijal :D
Ivy

Post by Ivy »

15:05 - Minuta sutnje za tebe Druze!

Image
Image
Image
Image
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

stickitout wrote:
trinaesti wrote: dok se radnička klasa odmarala u odmaralištima nekog SOUR-a.
eto sad se odmara ta ista radnicka klasa pred skupstinom vec duze vrijeme, dosadila im odmaralista :oops:
umjesto da idu do dubrovnika ili svetog stefana... sta ti je patriotizam... svaka im cast
trinaesti

Post by trinaesti »

jel ovo Masonska loža iznad :) pardon galerija :)
Sike_

Post by Sike_ »

Fala ti Jole sto si nam, isto ko i Fidelinjo na Kubi omogucio besplatno skolovanje. Nikada ti to necemo zaboraviti.
Dusa si bio od coveka!
edinbug

Post by edinbug »

Hvala mu sto mi obezbijedi sretno djetinjstvo, školovanje, suživot sa komšijama svih nacija, što je obezbijedio dobru egzistenciju mojim roditeljima ...
Nažalost ja nisam doživio svo ovo ponajprije zahvaljujući fašistima svih nacija.
NEKA MU JE VJEČNA SLAVA ili RAHMET!!!
stickitout

Post by stickitout »

trinaesti wrote:najgore od svega je što ovi titini pioniri najčešće su i ateisti.
samo se pitam: kako onda pristaju da budu ovce :) a neće da im npr. isus bude pastir. nego tamo neki bravar.
najgore mi je kad tvrde da su oni snaga koja će nas izvaditi iz gonana. a zazivaju čobana da ih povede :) jel znao on i frulu svirat?

Tito je konkretno preko vode preveo jednu masu ranjenika, tifusara i boraca izmedju dvije vatre.....jebi ga stari i to je cudo ako cemo posteno....
trinaesti

Post by trinaesti »

ako je ono radnička klasa onda sam ja udarnik. pa njih tito da vidi razočarao bi se. kakav je to radnik, poljoprivrednik koji dangubi pred skupštinom? samo je jedan odgovor. to nije radnik - nego neradnik plaćen od braće lijanovića da glumi tamo protest kako bi oni skrili svoje prljave poslove :) ako to do sad nisi skonto...
uostalom da je tito još živ ne bi smjeli ni da se žale: nego kad dođe tv ekipa u jamu rudnika svi veseli. nevjerovatno je to kako su ljudi u rudnicima, ili željezarama uvijek bili nasmijani - kad im dođe tito :)
ko da je to pi.kin dim kopat ugalj. ko da su milione dolara zarađivali. pa de malo mozga upalite - moralo se. šuti i smij se :) a kad tito dođe, nemoj se nervirat, nego pravo u kafanu, spičkaj pare i onda kući pa ženu namlati. tako je radio titin radnik
Vodenjak

Post by Vodenjak »

trinaesti wrote:ako je ono radnička klasa onda sam ja udarnik. pa njih tito da vidi razočarao bi se. kakav je to radnik, poljoprivrednik koji dangubi pred skupštinom? samo je jedan odgovor. to nije radnik - nego neradnik plaćen od braće lijanovića da glumi tamo protest kako bi oni skrili svoje prljave poslove :) ako to do sad nisi skonto...
uostalom da je tito još živ ne bi smjeli ni da se žale: nego kad dođe tv ekipa u jamu rudnika svi veseli. nevjerovatno je to kako su ljudi u rudnicima, ili željezarama uvijek bili nasmijani - kad im dođe tito :)
ko da je to pi.kin dim kopat ugalj. ko da su milione dolara zarađivali. pa de malo mozga upalite - moralo se. šuti i smij se :) a kad tito dođe, nemoj se nervirat, nego pravo u kafanu, spičkaj pare i onda kući pa ženu namlati. tako je radio titin radnik
@Trinaesti, stvarno si trinaesti! :oops:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

trinaesti wrote:ako je ono radnička klasa onda sam ja udarnik. pa njih tito da vidi razočarao bi se. kakav je to radnik, poljoprivrednik koji dangubi pred skupštinom? samo je jedan odgovor. to nije radnik - nego neradnik plaćen od braće lijanovića da glumi tamo protest kako bi oni skrili svoje prljave poslove :) ako to do sad nisi skonto...
ako su tvoji tako radili, ne znaci da su svi takvi bili.
Moj dedo je bio udarnik, HEROJ RADA i nikad majku mlatio nije. Sretni su isli u jamu kopat ugalj, rucno su u smjeni izbacivali vise nego sto sad rade sa mehanizacijom. A to su radili jer su znali da ce i njima biti bolje. Trebao si gledati emisiju na BHT prvog maja umjesto sto si rostiljao pa bi mozda i znao kako je bilo.
:x
trinaesti

Post by trinaesti »

jel to majke ti tito prenio ranjenike na svojim rukama :)
garant je bio uvijek na prvim linijama. da je tako bilo trebalo bi mu onda 100 rexova, da mu svaki put život spasu.
pa jel ima ko pametan da vjeruje u te priče iz slikovnica.
ili u to da švabe stvarno onako lako ginu kad zapuca valter :)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Image
mIRCerka

Post by mIRCerka »

trinaesti wrote:jel to majke ti tito prenio ranjenike na svojim rukama :)
garant je bio uvijek na prvim linijama. da je tako bilo trebalo bi mu onda 100 rexova, da mu svaki put život spasu.
pa jel ima ko pametan da vjeruje u te priče iz slikovnica.
ili u to da švabe stvarno onako lako ginu kad zapuca valter :)
nekima je dovoljno da je jednom glavni vojskovodja rekao ZA MNOM a ne samo JURIS...
Sike_

Post by Sike_ »

Kod nas u Bosni nikad niko nije zenu krivo pogledo, a kamoli joj nanio kakve fizicke povrede. Nema toga kod nas.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Sike_ wrote:Kod nas u Bosni nikad niko nije zenu krivo pogledo, a kamoli joj nanio kakve fizicke povrede. Nema toga kod nas.
To se nekad tako radilo da bi se uvuklo Brozu u paksu.
Ako meni ne vjerujes, pitaj 13.
amcho_79

Post by amcho_79 »

Ima tema o Aliji pa mu tamo dizite spomenike a mozete i Slobi i Tudzmanu i Karadzicu i svim tim seronjama, svi su oni cistili cipele Joletu pa mu se preko narodnih ledja osvetise.
Hehehehe,pa Slobo i Franjo su bili Joletovi ljudi koliko ja znam ,a znam poprilicno......dobar je Jole ovakav kakav je,jer mozes sada reci sta mislis.
Post Reply