Thompson u Kiseljaku 19.07

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
DarkSoul

#76 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by DarkSoul »

jaooo oko chega se vi "morite"... Image Ovako... ja sam u Frankfurtu bila na njegovom koncertu, nikakvih sukoba nije bilo, nije pjevao pjesme koje su zabranjenje i idemo dalje ... ha ja... shta sada lupati glavu za neshto shto je stalo josh prije 15 godina Image ... Nitko ne gleda za naprijed, svi se osvrchu NAZAD i dok je tako nema zhivota u BiH da ga jebesh Image

kanite se chorava posla, jer to ne nosi kruha u trbuh :thumbup:
Pietje_Bel

#77 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by Pietje_Bel »

Pitam se kakvi smo to mi Bosanci koji se zalazemo za tu neku multi kulti BiH? Kako se treba jedan Srbin u Sarajevu osjecati kada dode u Sarajevo 1000 ljudi u crnim majicama i Ustaskim znakovima na Thompsonov koncert. Fuj.
Prpa.ba

#78 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by Prpa.ba »

I dalje pokusavam shvatiti zasto su se onomad kad je Thompson trebao odrzati koncert, onako freneticno branile antifasisticke tekovine Sarajeva. Dosla je demokratija, svako ima pravo da se izrazi, na nivou drzave nema zakona koji brani velicanje fasizma, te Thompson prema svakoj osnovi ima pravo odrzati koncert ako ce imati svoju publiku. I onda dolazimo do problema. Problem je sto bi imao svoju publiku. Isto kao sto bi 50% populusa na Cecinom koncertu cinila djeca iz obitelji poginulih boraca. Narod je takav, jednu noc ce uzvikivati "Ovo je Turska" a drugu noc ce se, kako mladji vole reci- "zadati" uz muziku Cecare i enormne kolicine alkohola. Da je pravde i pameti, dopustili bi se svi ti koncerti, a na njih ne bi dosao niko osim muzicara. Prvo bi se drustvo pokazalo kao slozno, zatim i kao multietnicno ("evo vam pa svirajte, ne smeta nam ako je u skladu sa zakonom...") a na kraju bi ti "muzicari" dozivjeli veliku sramotu. Ovako se namecu nekakve lazne drustvene vrijednosti i moral, a ni jednog ni drugog "ni na mapi", a jos pride se daje "materijal" za jeftina dnevnopoliticka prepucavanja stoke sitnog zuba na svim "stranama".
Vincent Raine

#79 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by Vincent Raine »

Pietje_Bel wrote:Kako se treba jedan Srbin u Sarajevu osjecati kada dode u Sarajevo 1000 ljudi u crnim majicama i Ustaskim znakovima na Thompsonov koncert. Fuj.
Ko krme u Teheranu :D
frakson

#81 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by frakson »

Pietje_Bel wrote:Pitam se kakvi smo to mi Bosanci koji se zalazemo za tu neku multi kulti BiH? Kako se treba jedan Srbin u Sarajevu osjecati kada dode u Sarajevo 1000 ljudi u crnim majicama i Ustaskim znakovima na Thompsonov koncert. Fuj.
:D a crvana boja ili zelena :lol:
Vincent Raine

#82 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by Vincent Raine »

Eh tebe, ko ti je ovaj droger :D :mrgreen:
fixer

#83 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by fixer »

ma za te ustase u publici se ne moze teretiti thompson. istina, on nikad nije ni reagirao otvoreno da zabrani ulazak tim ljudima na koncert. thompson moze eventualno odgovarati za svoje fasisticke ispade, kao sto bi trebao svaki pojedinac za svoje. ali niti bosna, niti hrvatska nisu pravne drzave, tako da se na crnokosuljase gleda blagonaklono. zalosno je sto ja danas mogu biti ili domoljub ili antifasist. kao da je to dvoje dijamentralno suprotno. desne sruje na balkanu su prostituirale domoljublje i tumacili ga onako kako je njima odgovaralo. stoka sitnog zuba je progutala ono sto im se serviralo, pa je danas svaki pojedinac koji kriticki sagleda stvarno stanje u drustvu, neprijatelj drzave.
BSn

#84 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by BSn »

Vincent Raine wrote:
Eh tebe, ko ti je ovaj droger :D :mrgreen:
Gdje njega ne znas?
A nikad se nije slusalo "Hajde da se drogiramo"?!
Ma daj! :D
b@tto

#85 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by b@tto »

BSn wrote:
Majjah wrote:
On je onaj hinjski nacionalista, kakav nam je bio i rahmetli Aljo, do podne se borio za islamsku BIH, od podne opet za gradjansku i demokratsku. :)
Hoce li u Puli pozdraviti publiku prvo sa Esselamu Alejkum, kao na Kosevu prije 4 godine, u ,,multietnicnom'' Sarajevu??...jakog mi hadzije ;)

Normalno da nece, kada tamo, zasigurno, nece biti ljudi koji bi taj pozdrav primili. Ako neko gostuje u Jeruzalemu, npr., i zapocne koncert sa Salom, ne cini ga to nacionalistom i to ne znaci da tako treba pozdravljati na bilo kojem svom drugom koncertu. Ali ovo je tema o Thompsonu, pa........
pa nije ni sarajevo,barem zvanično,muslimanski grad pa da na koševu dino pozdravlja sa selamom publiku
Pietje_Bel

#86 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by Pietje_Bel »

Koliko ja znam dino merlin uvijek kaze: Selam malejk Sarajevo, Dobro vecer Sarajevo. Uvijek obadvoje. ;)
b@tto

#87 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by b@tto »

Pietje_Bel wrote:Koliko ja znam dino merlin uvijek kaze: Selam malejk Sarajevo, Dobro vecer Sarajevo. Uvijek obadvoje. ;)
zamisli tonija cetinskog da u zagrebu na koncertu izađe na binu i kaže hvaljen isus i dobro veče.
and

#88 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by and »

kakva glupost porediti dinu merlina i tompsona.
Borej

#89 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by Borej »

karanana wrote:nek pjeva. ja sam bio apsolutno za i da pjeva u sarajevu upravo zbog ovog sto se sada desava i njegovog nastupa u kiseljaku. da je nastupio u sarajevu, ne bi sada nastupao u kiseljaku. i tada, prije par mjeseci smo govorili i znali da posto mu je zabranjeno da pjeva u zetri, da ce on izabrati kiseljak. haj sad da vidim one sa duplim standardima da se dignu i protestuju. pa pobogu kisekljak je svega pola sata od nase metropole. znali su se jadat kad je u njihovoj avliji trebao pjevati a sad sute i ne smiju pisnuti. oni su sami ti koji dijele ovu zemlju na bosnjakistan, hrvackistan i srbistan. ali eto oni su ko civilizovani gradjani sarajeva pa to ne dozvoljavaju. zato pjevaci znaju gdje su granice ovih "stana" i ceca je b.luci, thompson u mostaru i kiseljaku a merlin u sarajevu.

ma jeste merlin i supak i poltorn, glumi intelektualca, umjetnika i sta sve ne ali nemoj ga u ovaj kosh sa cecom i thomsonom. ceca se kiti perjem vjerovatno ukradenim i opljackanim negdje u podrinju, za thomsona se takvo sto ne moze reci ali da ima ambicija prema bih i da podrzava politiku onog hdz a koji toliko volio bih da bi jedan dio i za sebe uzeo to je mislim svima jasno i kao takav za mnoge od nas nije pozeljan ali merlina koji dio rata proveo pod gratnama (mislim da je dio proveo u sa) i koji u svojim pjesmama ne vrijedja nikog po toj osnovi nacionalizma, fasizma, itd, a nikog nije ni pljackao!! u nekim pjesma vrijedja ljudsku inteligenciju i za takvo sto bi mu mozda trebalo zabranit da pjeva ali da ga se stavlja u isti kosh je neukusno. e sad sto hrvati imaju thomsona, srbi cecu, po toj logici i bosnjaci moraju imat nekog, e koga pa hajd dinu merlina. jadno isto kao kad neko kaze svi su krivi, u ovom ratu nema pobjednika i slicne gluposti....
frakson

#90 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by frakson »

Pietje_Bel wrote:Koliko ja znam dino merlin uvijek kaze: Selam malejk Sarajevo, Dobro vecer Sarajevo. Uvijek obadvoje. ;)
:D :lol:
b@tto

#91 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by b@tto »

poslije omogućavanja da u sarajevu koncert održi jedan goran bregović,niko više nema pravo reći da neko nema pravo da svira i pjeva u sarajevu,pa ni thompson.

ne zaboravite da bregović,koji je sve u životu ostvario u sarajevu,nije riječ rekao protiv 4-godišnjeg bombardovanja "njegovog" grada,da bi 1999. hitno održao koncert u solunu protiv bombardovanja beograda,i takav,htjedoh reći čovjek,smrad je bez imalo stida već par puta svirao u sarajevu.
fgr

#92 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by fgr »

da, uvijek oboje kaze....
ali nije to sad bitno, bitno je usput malo popljuvati merlina... kad se vec moze i nema pametnijeg posla mogu se po merlinu istresati frustracije...
primitivizam!!!
BaileyS

#93 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by BaileyS »

b@tto wrote:
pa nije ni sarajevo,barem zvanično,muslimanski grad pa da na koševu dino pozdravlja sa selamom publiku
Nije muslimanski ali je po vazecem ustavu kanton sa bosnjackom vecinom. Za one koji ne znaju, imamo cetiri bosnjacka, cetiri hrvatska i dva mjesovita kantona.
b@tto

#94 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by b@tto »

BaileyS wrote:
b@tto wrote:
Nije muslimanski ali je po vazecem ustavu kanton sa bosnjackom vecinom. Za one koji ne znaju, imamo cetiri bosnjacka, cetiri hrvatska i dva mjesovita kantona.

i zato merlin s punim pravom može na koševu pozdraviti publiku selamom,zato što pjeva u bošnjačkom kantonu.a
a šta kada ode u orašje,kanton sa hrvatskom većinom,treba li i onda reći selam i dobar veče
fixer

#95 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by fixer »

Borej wrote:

ma jeste merlin i supak i poltorn, glumi intelektualca, umjetnika i sta sve ne ali nemoj ga u ovaj kosh sa cecom i thomsonom. ceca se kiti perjem vjerovatno ukradenim i opljackanim negdje u podrinju, za thomsona se takvo sto ne moze reci ali da ima ambicija prema bih i da podrzava politiku onog hdz a koji toliko volio bih da bi jedan dio i za sebe uzeo to je mislim svima jasno i kao takav za mnoge od nas nije pozeljan ali merlina koji dio rata proveo pod gratnama (mislim da je dio proveo u sa) i koji u svojim pjesmama ne vrijedja nikog po toj osnovi nacionalizma, fasizma, itd, a nikog nije ni pljackao!! u nekim pjesma vrijedja ljudsku inteligenciju i za takvo sto bi mu mozda trebalo zabranit da pjeva ali da ga se stavlja u isti kosh je neukusno. e sad sto hrvati imaju thomsona, srbi cecu, po toj logici i bosnjaci moraju imat nekog, e koga pa hajd dinu merlina. jadno isto kao kad neko kaze svi su krivi, u ovom ratu nema pobjednika i slicne gluposti....
ponovit cu. ovu jadnu bosnu mnogi su dijelili, mnogi su imali ambicije prema njoj. to razumijem, ipak ovaj prostor i nije "za baciti". ali nikad nisam razumio ljude koji su je davali. a to se upravo desilo sa skandiranjem turske. ko je odgovoran da drzavljani bosne i hercegovine poklanjaju bosnu turskoj? budimo realni, sami bosanci nisu mogli doci na ideju da im je turska kolijevka i matica. zasto nismo kategoricni prema onima koji na jednak i podmukao nacin dijele ovu bosnu? oni koji izjave da je bosnjacima matica turska, se ni u cemu ne razlikuju od onih koji izjave da hrvatima u bosni je matica hrvatska.
Borej

#96 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by Borej »

b@tto wrote:
BaileyS wrote:
b@tto wrote:

i zato merlin s punim pravom može na koševu pozdraviti publiku selamom,zato što pjeva u bošnjačkom kantonu.a
a šta kada ode u orašje,kanton sa hrvatskom većinom,treba li i onda reći selam i dobar veče
ti bato mjesas kruske i jabuke. zvanicni pozdrav koji je znamo svi, samo sto dino merlin nije zvanicnik, politicar, predstavnik drzave, njene politike ili bilo cega. on predstavlja sebe i svoju muziku i tu dolaze ljudi zbog njega i njegove muzike na koji ce ih nacin pozdravit je njegov licni izbor, kao i sto je licni izbor svakog od nas da ode ili ne njegov koncert ali cinjenica da nema nista uvredljivo ni za one koji su na koncertu, kao ni za one koji nisu...
b@tto

#97 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by b@tto »

[ponovit cu. ovu jadnu bosnu mnogi su dijelili, mnogi su imali ambicije prema njoj. to razumijem, ipak ovaj prostor i nije "za baciti". ali nikad nisam razumio ljude koji su je davali. a to se upravo desilo sa skandiranjem turske. ko je odgovoran da drzavljani bosne i hercegovine poklanjaju bosnu turskoj? budimo realni, sami bosanci nisu mogli doci na ideju da im je turska kolijevka i matica. zasto nismo kategoricni prema onima koji na jednak i podmukao nacin dijele ovu bosnu? oni koji izjave da je bosnjacima matica turska, se ni u cemu ne razlikuju od onih koji izjave da hrvatima u bosni je matica hrvatska.[/quote]

pa zna se da je to izjavio reis cerić
b@tto

#98 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by b@tto »

]

a šta kada ode u orašje,kanton sa hrvatskom većinom,treba li i onda reći selam i dobar veče[/quote]

ti bato mjesas kruske i jabuke. zvanicni pozdrav koji je znamo svi, samo sto dino merlin nije zvanicnik, politicar, predstavnik drzave, njene politike ili bilo cega. on predstavlja sebe i svoju muziku i tu dolaze ljudi zbog njega i njegove muzike na koji ce ih nacin pozdravit je njegov licni izbor, kao i sto je licni izbor svakog od nas da ode ili ne njegov koncert ali cinjenica da nema nista uvredljivo ni za one koji su na koncertu, kao ni za one koji nisu...[/quote]

nemam ja ništa protiv toga da on pozdravlja svoju publiku kako hoće,njegova stvar,ja sam samo pitao je li i kada ode u orašje treba pozdraviti publiku selam i dobar veče
Borej

#99 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by Borej »

fixer wrote:
Borej wrote:

ponovit cu. ovu jadnu bosnu mnogi su dijelili, mnogi su imali ambicije prema njoj. to razumijem, ipak ovaj prostor i nije "za baciti". ali nikad nisam razumio ljude koji su je davali. a to se upravo desilo sa skandiranjem turske. ko je odgovoran da drzavljani bosne i hercegovine poklanjaju bosnu turskoj? budimo realni, sami bosanci nisu mogli doci na ideju da im je turska kolijevka i matica. zasto nismo kategoricni prema onima koji na jednak i podmukao nacin dijele ovu bosnu? oni koji izjave da je bosnjacima matica turska, se ni u cemu ne razlikuju od onih koji izjave da hrvatima u bosni je matica hrvatska.

ne znam sto mene pitas ovo ali cu ti reci da su za mene i oni koji djele bosnu i koji je daju isti i takve bi ja najvishe volio vidjet izvan bosne...
b@tto

#100 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by b@tto »

Borej wrote:
fixer wrote:
Borej wrote:

ne znam sto mene pitas ovo ali cu ti reci da su za mene i oni koji djele bosnu i koji je daju isti i takve bi ja najvishe volio vidjet izvan bosne...

hoćeš reći da bi volio reisa cerića vidjeti izvan bih.
Locked