Testiranje prvačića

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
benjo08

#1 Testiranje prvačića

Post by benjo08 »

Pozdrav svima,

ove godine moj sin polazi u školu :-D Može li mi neko reći kako izgleda to testitanje kod psihologa? Iz čega se sastoji...kakva su pitanja??

već imam blagu tremu :roll:

hvala
muha_sa

#2 Re: Testiranje prvačića

Post by muha_sa »

benjo08 wrote:Pozdrav svima,

ove godine moj sin polazi u školu :-D Može li mi neko reći kako izgleda to testitanje kod psihologa? Iz čega se sastoji...kakva su pitanja??

već imam blagu tremu :roll:

hvala
iskrene cestitke :-D
bjež ba, kakva te trema snašla :-) današnja djeca se s doktoratom radjaju :) zato prst u uho i ce vidiš malca :)
dinooh

#3 Re: Testiranje prvačića

Post by dinooh »

Ako ga bude pitao sta zelis biti kada odrastes, neka kaze: sretan. Tako djecu treba uciti....
Ma to obican razogovr, ko si sta si, sta volis raditi i slicno. Nista posebno
colt

#4 Re: Testiranje prvačića

Post by colt »

Pa bilo je to i u naše vrijeme (prije rata).Samo što nisu bili psiholozi, nego učitelji,učiteljice,nastavnici :D . Sjetite se.. . Malo se popriča i to. Da ne bude da i psiholozi nemaju posla :D
emmir1

#5 Re: Testiranje prvačića

Post by emmir1 »

Danas sam baš curicu upisao.

To testiranje ti nije ispitivanje da li zna čitati , pisati , brojeve.....itd

Nego je to više neki razgovor sa valjda pedagogom da vidi da li je djete sposobno za školu .
vjesticanametli

#6 Re: Testiranje prvačića

Post by vjesticanametli »

pitaju ga nesto tipa kike budalike i moze da nacrta nesto i oni ga pohvale i haj bjaaaaaaaaaži :D :lol:
bar je tako bilo prije 8 godina a sad je sigurno i gore :D :) sad djeca pitaju njih nesto i masu galaksijem :lol:
kadinica

#7 Re: Testiranje prvačića

Post by kadinica »

Ne testira psiholog, nego pedagog škole.

Roditelj popuni obrazac, za vrijeme dok je dijete samo na testiranju. Procjenjuje se emocionalna i socijalna zrelost, napredak djeteta, sklonosti i sl.
Najčešće se djetetu da da nacrta čovjeka. Procjenjuju grafomotoriku i držanje olovke, detalje na crtežu koji oslikavaju ličnost djeteta. Ispituju se neka opća pitanja, prati se izgovor, struktura rečenice.
Djetetu se pokazuju slike o kojima treba nešto reći.

Potom se poziva roditelj i pedagog ispriča svoju sliku o djetetu (ovaj dio je isto kao kod gatare :D ). Uglavnom, nama je procjena bila toliko tačna, da sam danima bila pod tim utiskom. Pedagog nastavlja pratiti dijete u prvom razredu, na osnovu tih bilješki razgovara sa učiteljicom i po potrebi, uskače, ako postoji neki problem.

Uglavnom, nije baš nebitan taj segment, to je prvi susret djeteta sa školom, prvi kontakt sa osobljem škole.
benjo08

#8 Re: Testiranje prvačića

Post by benjo08 »

super..

hvala svima na odgovoru... :-D
Post Reply