Mala placipickica. Kad je trebalo bombe postavljati, bio je superman. Sad kad mu se o shupku radi, place kao mala grlica.victory wrote:
Evo ga i ovaj Cecen, 'junacina' iz Bostona sto mucki pobi one jadne maratonce koji ne docekase svoj pocasni krug, mozda spasi svoje dzihadisticke guzove od, eventualne, smrtne kazne , jerbo mu je, priznaje on, 'trava' isprala mozdane celije.
Ko to kaze, ko to laze da religija nije gandza za mase?!
http://commonhealth.wbur.org/2015/01/ts ... t=20150109
Terorizam u Parizu!
-
Avetinho
#3451 Re: Terorizam u Parizu!
- Freamon Lester
#3452 Re: Terorizam u Parizu!
Jel ti to ovdje branis slobodu govora, a na drugoj temi pricas kako ce zbog HBO-a pedofili djecu napadati po parkovima?nigor wrote:De obrazloži ovo, citiraj dio teksta, posluži se i kontekstom, a li nađi bilo šta u njegovom vicu, a da upućuje na ovo o čemu pričaš, bilo šta?It_is_a_Leclerc wrote:U konkretnom slučaju Ivanović, radi se o Kršenju Krivičnog zakona BiH - u dijelu o Izazivanju nacionalne, vjerske i etničke mržnje.
Tvoj problem je što imaš patološku, bolesnu mržnju spram Srba, a vic je ispričao Srbin, znači ja sam u Sarajevu čuo stotinu provala o kuravama koje su se taslačile sa unproforcima i nikada nije bio problem, ali ti sui u svojoj glavi stvorio problem jer je taj vic ispričao Srbin. To mi je kao ono kad crnac crncu kaže niga sve je cool, a kada to kaže bjelac onda je rasista, e to je tvoj rezon![]()
Znači, nije problem u Ivanoviću već u tvojoj patološkoj mržnji i opsjednutosti.
- reis1
#3453 Re: Terorizam u Parizu!
Ovo ovdje sve ograisalo...
- Kareem Abdul
#3454 Re: Terorizam u Parizu!
Oko mnogih stvari se možemo složiti ali jednu si ipak u potpunosti u krivu. Saffovci vole Osmansko Cartstvo i još više vole Erdogana.AcaLukas wrote:Pa, opet ispadose gori od Klixa. Prenose svaku njegovu izjavu koja bi se mogla tumaciti da je protiv muslimana, a ignorisu ga kada pomaze muslimanima vise nego 90% bagre koja vodi Katar i Saudiju. Levija sam citao i njegovo misljene o muslimanima u BiH, o rati, o agresiji i Srbima u ratu nije produkt propagande Anadolije i Klixa nego iskrena borba za nas. To sto raznim Saffovcima smeta mene uopste ne cudi jer ima i svoje misljenje o bogatim arapima.Kareem Abdul wrote: Baš kopam po Al-Jazeeri i nisu to objavili. Oni su Levya proglasili glavnim propagandistom Izraela i stali na tome.
Makar i ono što Anadolija objavi treba uzeti sa rezervom jer se radi o propagandnoj agenciji koja često iskrivljuje izjave ili objavljuje čiste laži.
Ali meni smeta to što je Al-Jazeera tu ipak na neki način dosljedna. Ne vole Izrael i Levya i ne trude se prenositi njegove izjave.
S druge strane Anadolija i Klix stalno kukaju o patnji Palestinaca i sad najedanput prenose izjave čovjeka koji je osvjedočeni cionist.
Nebi me uopste cudilo da ga nepismeni Saffovci proglase gorim od Karadzica i Mladica, iovako imaju vise skupa s cetnickom bagrom nego s ostalim muslimanima u BiH. Vec danas i jedni i drugi slave 9/11, Mihajla Mihajlevica, razne genocide 1992-1995, i jedni i drugi analiziraju klipove ubijanja, i jedni i drugi mrze zapad, Osmansko Carstvo, knjige, reisa Kavazovica i drzavu BiH. Jedini razlog sto Levija jos nisu poceli pljuvati je sto nisu dovoljno pismeni da znaju ko je.I uglavnom su prenijeli sve njegove izjave koje su vezane za BiH. I ljudi koji čitaju klix imaju dojam da je BHL svetac.
A sad zamisli da prenesu onu izjavu gdje BHL govori kako je IDF najdemokratičnija vojska na svijetu?
Proglasili bi čovjeka genocidašem gorim od Karadžića, Mladića i Dodika skupa. Ništa mu nebi pomoglo to što je više napravio za BiH i muslimane u BiH od mnogih arapskih država.
Valjda narod, nevidim kako ce kozojebi pomoci Palestincima ako pocnu i Leviju prijetiti. A Palestina ih svedno samo zanima kada je vrijeme relativizirati, Saudija ima odlicne odnose s Izraelom a znamo ko finansira ljude poput Bosnica.I tu je pitanje da li se treba zabrinuti nad stanjem medija ili nad stanjem naroda koji rezonira na takav način zbog čega mediji takve njegove izjave vjernojatno ni ne prenose.
-
nigor
#3455 Re: Terorizam u Parizu!
Ti očito ne čitaš šta ja pišem, leclerc brani slobodu govora, on je zagovornik slobode koji bi zatvorio Ivanovića, ja sam mu oponent, ja ne branim slobodu govora, ja razotkrivam licemjere i licemjerstvo, a za slobodu govora i demokratiju me boli neka stvar.Freamon Lester wrote:Jel ti to ovdje branis slobodu govora, a na drugoj temi pricas kako ce zbog HBO-a pedofili djecu napadati po parkovima?nigor wrote:De obrazloži ovo, citiraj dio teksta, posluži se i kontekstom, a li nađi bilo šta u njegovom vicu, a da upućuje na ovo o čemu pričaš, bilo šta?It_is_a_Leclerc wrote:U konkretnom slučaju Ivanović, radi se o Kršenju Krivičnog zakona BiH - u dijelu o Izazivanju nacionalne, vjerske i etničke mržnje.
Tvoj problem je što imaš patološku, bolesnu mržnju spram Srba, a vic je ispričao Srbin, znači ja sam u Sarajevu čuo stotinu provala o kuravama koje su se taslačile sa unproforcima i nikada nije bio problem, ali ti sui u svojoj glavi stvorio problem jer je taj vic ispričao Srbin. To mi je kao ono kad crnac crncu kaže niga sve je cool, a kada to kaže bjelac onda je rasista, e to je tvoj rezon![]()
Znači, nije problem u Ivanoviću već u tvojoj patološkoj mržnji i opsjednutosti.
Ustvari, mislim da su sloboda govora i demokratija dvije najveće prevare u istoriji čovječanstva

- AcaLukas
#3456 Re: Terorizam u Parizu!
Ok, malo sam mozda pogrijesio. Znam da su vijestiummeta protiv skoro sve iz Osmanskog Carstva, cak im i Gazi Husrev-begova smeta. Vidim da si dosta upucen, sto Saff suti sada kada su u Nigeriji pobijeni 2000 muslimana? Sute samo sto je pocinioc dio ISIS-a?Kareem Abdul wrote: Oko mnogih stvari se možemo složiti ali jednu si ipak u potpunosti u krivu. Saffovci vole Osmansko Cartstvo i još više vole Erdogana.
- uglavnomja
#3457 Re: Terorizam u Parizu!
vezano za levya
covjek je stvorio takav kredibilitet da bi cak i u slucaju da se ne slazem na prvu sa nekom njegovom pricom, teorijom izjavom ostalo dovoljno da se duboko zamislim i pokusam naci razloge zasto pise to sto pise.
ne moze covjek preko noci promijeniti svoj mentalitet, stvaove i principe.
u jednom trenutku su ti principi bili za bosnu, u drugom su za nekog drugog ... i posto je on u pitanju pokusacu da nadjem neki modus kako i zasto, plus i minus ...
a u svakom slucaju citati samo tekstove u provjerenim medijima i nikako misljenja novinara i njihova vidjenja njegovih tekstova.
covjek je stvorio takav kredibilitet da bi cak i u slucaju da se ne slazem na prvu sa nekom njegovom pricom, teorijom izjavom ostalo dovoljno da se duboko zamislim i pokusam naci razloge zasto pise to sto pise.
ne moze covjek preko noci promijeniti svoj mentalitet, stvaove i principe.
u jednom trenutku su ti principi bili za bosnu, u drugom su za nekog drugog ... i posto je on u pitanju pokusacu da nadjem neki modus kako i zasto, plus i minus ...
a u svakom slucaju citati samo tekstove u provjerenim medijima i nikako misljenja novinara i njihova vidjenja njegovih tekstova.
- Mister Yes
#3458 Re: Terorizam u Parizu!
Ne samo da je potrebno već je NEOPHODNO. Nikakva svetinja u domenu filozofije/vjerovanja/ideologije ne smije biti iznad zakone zemlje. Jedini način borbe protiv takvih svetinja je ismijavati iste. Malo po malo pomjerati granicu između "svetog mišljenja" i "prihvatljivog mišljenja" sve dok sve ne bude prihvatljivo a ništa sveto (u gore boldiranom domenu)@mba wrote: mozda nije uvreda ali moramo priznati da je provokacija, na koju su nazalost nasjeli a i zivotom platili i jedni i drugi...i sad se postavlja pitanje jeli bas potrebno crtati nest sto je milijardu i kusur ljudima sveto?
ja mislim da nije potrebno!
Ono što zovemo "zapad" radi na pomjeranju tih granica već decenijama. Pomoću filmova, knjiga, muzike, gay parada, karikatura itd. kako god može i umije. Sa druge strane ono što zovemo "istok" svo to vrijeme pokušava spriječiti pomjeranje tih granica. To je borba koju istok gubi a svako ko gubi se ljuti.
Ono što Bošnjaci moraju odlučiti je da li žele biti dio zapada ili dio istoka. To se nažalost pokazuje kao veća dilema nego što se moglo predpostaviti
-
Avetinho
#3459 Re: Terorizam u Parizu!
Mister Yes wrote:Ne samo da je potrebno već je NEOPHODNO. Nikakva svetinja u domenu filozofije/vjerovanja/ideologije ne smije biti iznad zakone zemlje. Jedini način borbe protiv takvih svetinja je ismijavati iste. Malo po malo pomjerati granicu između "svetog mišljenja" i "prihvatljivog mišljenja" sve dok sve ne bude prihvatljivo a ništa sveto (u gore boldiranom domenu)@mba wrote: mozda nije uvreda ali moramo priznati da je provokacija, na koju su nazalost nasjeli a i zivotom platili i jedni i drugi...i sad se postavlja pitanje jeli bas potrebno crtati nest sto je milijardu i kusur ljudima sveto?
Ono što zovemo "zapad" radi na pomjeranju tih granica već decenijama. Pomoću filmova, knjiga, muzike, gay parada, karikatura itd. kako god može i umije. Sa druge strane ono što zovemo "istok" svo to vrijeme pokušava spriječiti pomjeranje tih granica. To je borba koju istok gubi a svako ko gubi se ljuti.
Ono što Bošnjaci moraju odlučiti je da li žele biti dio zapada ili dio istoka. To se nažalost pokazuje kao veća dilema nego što se moglo predpostaviti
-
kakavdanakneiskustvu
- Challenger__
#3462 Re: Terorizam u Parizu!
Stari moj, to je dilema drevnih Bošnjana, pa Bošnjaka/Bosanaca koja traje barem hiljadu godina. Ako se do sada nisu odredili, teško da će i sada. Čudnovata je ova zemlja a još čudniji ljudi u njoj.Mister Yes wrote:Ono što Bošnjaci moraju odlučiti je da li žele biti dio zapada ili dio istoka. To se nažalost pokazuje kao veća dilema nego što se moglo predpostaviti
- Mister Yes
#3463 Re: Terorizam u Parizu!
Jevreji su narod. Srebrenica je sudski dokazani genocid. Religija je mišljenje/filozofijaZastavnik_dzemo wrote: Kako nek smije ismijavati i vrijedjati poslanika i zrtve rata, a kad se ovdje isprica vic koji ismijava jevreje, to je ban, o vicu o srebrenici da ne govorim?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3464 Re: Terorizam u Parizu!
I sa ovakvim vijestima ovog su momka doveli u smrtnu opasnost. Ko garantuje da se nece naci neko ko ce htjeti osvetiti smrt terorista.kakavdanakneiskustvu wrote:http://m.24sata.hr/#svijet/sakrio-se-u- ... iji-401493
- Freamon Lester
#3465 Re: Terorizam u Parizu!
Challenger__ wrote:Stari moj, to je dilema drevnih Bošnjana, pa Bošnjaka/Bosanaca koja traje barem hiljadu godina. Ako se do sada nisu odredili, teško da će i sada. Čudnovata je ova zemlja a još čudniji ljudi u njoj.Mister Yes wrote:Ono što Bošnjaci moraju odlučiti je da li žele biti dio zapada ili dio istoka. To se nažalost pokazuje kao veća dilema nego što se moglo predpostaviti
- Mister Yes
#3466 Re: Terorizam u Parizu!
Jedini problem kod "tumačenja islama" su hadisi. Hiljadu puta rečeno. Kur'an je predivna knjiga i prelijepa filozofija. Problem su hadisi. Uvijek bili i biće.hrasno38 wrote:Zajednicka crta za Pariz, Jemen, Nigeriju, Pakistan je da su ljude pobili ubice kojima je ista ideologija i koji Islam tumace na neki svoj nacin.
- Stjui
#3468 Re: Terorizam u Parizu!
zaboravio si liberalne fanatike.veoma agresivna i krajnje maliciozna skupina.reis1 wrote:Ima ovdje dosta agresivaca, staljinisti vs. dzihadisti.
Sve bih ja to isterorizirao...
-
Ripicipi
#3469 Re: Terorizam u Parizu!
Pitanje je apsolutno na mjestu.Freamon Lester wrote:Challenger__ wrote:Stari moj, to je dilema drevnih Bošnjana, pa Bošnjaka/Bosanaca koja traje barem hiljadu godina. Ako se do sada nisu odredili, teško da će i sada. Čudnovata je ova zemlja a još čudniji ljudi u njoj.Mister Yes wrote:Ono što Bošnjaci moraju odlučiti je da li žele biti dio zapada ili dio istoka. To se nažalost pokazuje kao veća dilema nego što se moglo predpostavitiSrpska propaganda zapocela drugu smjenu...
- piupiu
#3471 Re: Terorizam u Parizu!
Zanimljivo je to, a da im sad neko svima ponudi vize za zivot i rad u inostranstvu, 90% onoga sto hoce da ide islo bi na Zapad.Challenger__ wrote:Stari moj, to je dilema drevnih Bošnjana, pa Bošnjaka/Bosanaca koja traje barem hiljadu godina. Ako se do sada nisu odredili, teško da će i sada. Čudnovata je ova zemlja a još čudniji ljudi u njoj.Mister Yes wrote:Ono što Bošnjaci moraju odlučiti je da li žele biti dio zapada ili dio istoka. To se nažalost pokazuje kao veća dilema nego što se moglo predpostaviti
- Warashii
#3472 Re: Terorizam u Parizu!
Sve i da jeste tako onda ne smije biti nikakvih izuzetaka, a ne nekada je to sloboda govora a nekada neukusna sala koja traži izvinjenje.Mister Yes wrote:Ne samo da je potrebno već je NEOPHODNO. Nikakva svetinja u domenu filozofije/vjerovanja/ideologije ne smije biti iznad zakone zemlje. Jedini način borbe protiv takvih svetinja je ismijavati iste. Malo po malo pomjerati granicu između "svetog mišljenja" i "prihvatljivog mišljenja" sve dok sve ne bude prihvatljivo a ništa sveto (u gore boldiranom domenu)@mba wrote: mozda nije uvreda ali moramo priznati da je provokacija, na koju su nazalost nasjeli a i zivotom platili i jedni i drugi...i sad se postavlja pitanje jeli bas potrebno crtati nest sto je milijardu i kusur ljudima sveto?
I ta sloboda govora ima duple aršine.
Po milioniti put kažem da sa vjerom nemam mnogo sta zajedničko ali zašto je, eto bas u toj Francuskoj, donesena zabrana noSenja te famozne burke?
Svi oni kenjaju na njima svojstven način, i jedni i drugi.
- Freamon Lester
#3473 Re: Terorizam u Parizu!
Moj komentar se ne odnosi na pitanje vec na Challenger-a...Ripicipi wrote: Pitanje je apsolutno na mjestu.
- Challenger__
#3474 Re: Terorizam u Parizu!
Srbi i gušteri svuda oko nas.Freamon Lester wrote:Srpska propaganda zapocela drugu smjenu...
Brrrrrrrrr.
-
Ripicipi
#3475 Re: Terorizam u Parizu!
Pa burka i treba da je zabranjena.Warashii wrote:Sve i da jeste tako onda ne smije biti nikakvih izuzetaka, a ne nekada je to sloboda govora a nekada neukusna sala koja traži izvinjenje.Mister Yes wrote:Ne samo da je potrebno već je NEOPHODNO. Nikakva svetinja u domenu filozofije/vjerovanja/ideologije ne smije biti iznad zakone zemlje. Jedini način borbe protiv takvih svetinja je ismijavati iste. Malo po malo pomjerati granicu između "svetog mišljenja" i "prihvatljivog mišljenja" sve dok sve ne bude prihvatljivo a ništa sveto (u gore boldiranom domenu)@mba wrote: mozda nije uvreda ali moramo priznati da je provokacija, na koju su nazalost nasjeli a i zivotom platili i jedni i drugi...i sad se postavlja pitanje jeli bas potrebno crtati nest sto je milijardu i kusur ljudima sveto?
I ta sloboda govora ima duple aršine.
Po milioniti put kažem da sa vjerom nemam mnogo sta zajedničko ali zašto je, eto bas u toj Francuskoj, donesena zabrana noSenja te famozne burke?
Svi oni kenjaju na njima svojstven način, i jedni i drugi.