Zagubila, da budemo precizni. Nisam se ja nigdje zagubila, samo znam tacno sta ta recenica znaci, onako kako je ovdje citirana. Ako ima neki kontekst koji potkrepljuje to sto tvrdis, molim te prilozi. Onako kako stoji, ona recenica je lament nad labilnim egom i egocentrizmom pojedinaca i njihovih interpretacija vjere. Citava je recenica metaforicna - ona kaze da onaj ko je cvrst u svojoj vjeri ne pada tek tako u uvrijedjenost. Uvrijedjenost tog tipa - ne diraj mi moje svetinje - inace i jeste slabost slabih, a ne jakih. Svetinje se nose unutar sebe, i tu su najjace. To je poenta one recenice, kako je svatih, citiranu kakva je bila.Warashii wrote:Sta lupas ti ?piupiu wrote: Haj, ba, omladinci, stvarno ste dosadni sa svojom pateticnom jadniiii miiiiii pricom. Nit znate sta je satira, nit sta je metafora … samo bukvalno, slovo za slovo, valjda tamo gdje se ucite ovoj prici metafore nisu u upotrebi. Citajte sustinu. A, mogli biste i obratiti paznju na svoj jezik. “Klasicni debili”, “podrivacka prica” … koji djeciji, sanerski bezobrazluk.
Nek ti eto znas. Ko, gdje i sta uci? Mislim da si se ti pomalo zagubio u tom svom "ja znam sve" fazonu .
Jeste podrivacki, kako nije ako zbog cina manjine se osudjuju svi .
Po rjecima tog "pametnog lika" svi oni koji za sebe kazu muslimani su fakticki krivi .
A to niti je satira niti metafora .
Terorizam u Parizu!
- piupiu
#3251 Re: Terorizam u Parizu!
-
Bodkin
#3252 Re: Terorizam u Parizu!
cuj? znaci da ocekujem od tebe da ides i branis srbe i hrvate po forumu jer se sere po njima kolektivno svakodnevno. ono svi su oni isti uz par izuzetaka. ocekujem da im objasnis kako je podrivacki i kako se zbog manjine osudjuju sviWarashii wrote:Sta lupas ti ?piupiu wrote: Haj, ba, omladinci, stvarno ste dosadni sa svojom pateticnom jadniiii miiiiii pricom. Nit znate sta je satira, nit sta je metafora … samo bukvalno, slovo za slovo, valjda tamo gdje se ucite ovoj prici metafore nisu u upotrebi. Citajte sustinu. A, mogli biste i obratiti paznju na svoj jezik. “Klasicni debili”, “podrivacka prica” … koji djeciji, sanerski bezobrazluk.
Nek ti eto znas. Ko, gdje i sta uci? Mislim da si se ti pomalo zagubio u tom svom "ja znam sve" fazonu .
Po rjecima tog "pametnog lika" svi oni koji za sebe kazu muslimani su fakticki krivi .
- Chisum
#3253 Re: Terorizam u Parizu!
Eh, ovakvi ti neandertalci kroje sudbinu... Ovo je ta minder-glasačka ekipa.sinuhe wrote:Zumreta Alilović mora da je od onih fiiinih i praaavih vjernikaVjecitiStudent wrote:
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/184 ... hebdo.html
Dvije stative u ustima, u tintari neka preteča mozga, zetovi, snahe, djeca, svi na "mrskom Zapadu" - inače se ne bi imalo ni za kifle... i "djenet" obećani... Ozlojadjena, nepismena bijeda. Nije do njih - i da hoće, ne znaju bolje.
I što reče jedna od ovih "deliverance" njuški: "Sad će crtat iz pod zemlje"
Last edited by Chisum on 10/01/2015 11:43, edited 2 times in total.
-
iceman2010
#3254 Re: Terorizam u Parizu!
Prvo niko nije napisao (barem ja nisam procitao) da su ovi zasluzili da ih snadje zlo i da ih se ubije, a da su ubice fini momci. Ustvari ti i takvi kao ti ne dozvoljavate da se ista lose kaze o tim karikaturama i odmah lijepite etiketu kako se time opravdava ovaj gnusni cin. Koje spinovanje!It_is_a_Leclerc wrote:Ajd zamislite hinduse kako bijesno ubijaju cijelu planetu jer je neko zaklao i pojeo kravu, svetu životinju hinduizma u koju je, kažu hindusi, pohranjen i dio božije duše. Ne ide, a ?! Ili đainiste koji ubijaju sviju koji jedu meso, gaze mrave ili kukce, jer vjeruju da je bog svuda oko nas, u svim živim bićima, pa i u mravima i kukcima. Ni to ne ide ?!
Opet se pokušava ovdje prebaciti tema na to - smije li se crtati Muhamed a.s., čime se perfidno pokušava uvjeriti nas kako su zapravo svi ovi ljudi zaslužili da ih snađe zlo, a posljedično, i teroristi su zaslužili da ih se ne posmatra kao bezdušnu gamad, već kao šerijatsku policiju.
Kada ja zakoljem kravu ili kurban to je dio moje tradicije i/ili vjere. Ja jedem meso, a klanje kurbana je moja vjerska obaveza ukoliko sam u mogucnosti. Pri tome mi hindus nije pao na pamet niti sam imao namjeru da ga uvrjedim. Isto tako je i obrnuto. Ni mene ne vrijedja to sto hindus smatra kravu svetom niti sko krscani moga poslanika smatraju bogom. Medjutim, ove karikature imaju samo jedan cilj, a to je ismijavanje i uvreda. One pljuju u lice svim muslimanima bez ikakve potrebe. Nemoj samo napisati cinicni komentar: "i zato ih treba ubiti?" jer tako ne mislim i gnusam se toga sto se desilo.
- fosna2014
-
Bodkin
#3256 Re: Terorizam u Parizu!
Chisum wrote:Eh, ovakvi ti neandertalci kroje sudbinu... Ovo je ta minder-glasačka ekipa.sinuhe wrote:Zumreta Alilović mora da je od onih fiiinih i praaavih vjernikaVjecitiStudent wrote:
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/184 ... hebdo.html
Dvije stative u ustima, u tintari neka preteča mozga, zetovi, snahe, djeca, svi na "mrskom Zapadu" - inače se ne bi imalo ni za kifle... i "djenet" obećani... Ozlojadjena, nepismena bijeda. Nije do njih - i da hoće, ne znaju bolje.
I što reče jedna od ovih "deliverance" njuški: "Sad će crtat iz pod zemlje"
-
Bodkin
#3257 Re: Terorizam u Parizu!
naravno, ti mozes jesti kravu jer te boli kurac za hinduse i njihove svetinje. to je ukratko suma sumarum tvog komentara. ujedno i razlog zasto se crtaju karikature na zapaduiceman2010 wrote:Prvo niko nije napisao (barem ja nisam procitao) da su ovi zasluzili da ih snadje zlo i da ih se ubije, a da su ubice fini momci. Ustvari ti i takvi kao ti ne dozvoljavate da se ista lose kaze o tim karikaturama i odmah lijepite etiketu kako se time opravdava ovaj gnusni cin. Koje spinovanje!It_is_a_Leclerc wrote:Ajd zamislite hinduse kako bijesno ubijaju cijelu planetu jer je neko zaklao i pojeo kravu, svetu životinju hinduizma u koju je, kažu hindusi, pohranjen i dio božije duše. Ne ide, a ?! Ili đainiste koji ubijaju sviju koji jedu meso, gaze mrave ili kukce, jer vjeruju da je bog svuda oko nas, u svim živim bićima, pa i u mravima i kukcima. Ni to ne ide ?!
Opet se pokušava ovdje prebaciti tema na to - smije li se crtati Muhamed a.s., čime se perfidno pokušava uvjeriti nas kako su zapravo svi ovi ljudi zaslužili da ih snađe zlo, a posljedično, i teroristi su zaslužili da ih se ne posmatra kao bezdušnu gamad, već kao šerijatsku policiju.
Kada ja zakoljem kravu ili kurban to je dio moje tradicije i/ili vjere. Ja jedem meso, a klanje kurbana je moja vjerska obaveza ukoliko sam u mogucnosti. Pri tome mi hindus nije pao na pamet niti sam imao namjeru da ga uvrjedim. Isto tako je i obrnuto. Ni mene ne vrijedja to sto hindus smatra kravu svetom niti sko krscani moga poslanika smatraju bogom. Medjutim, ove karikature imaju samo jedan cilj, a to je ismijavanje i uvreda. One pljuju u lice svim muslimanima bez ikakve potrebe. Nemoj samo napisati cinicni komentar: "i zato ih treba ubiti?" jer tako ne mislim i gnusam se toga sto se desilo.
- Warashii
#3258 Re: Terorizam u Parizu!
Pazi nesto.piupiu wrote:Zagubila, da budemo precizni. Nisam se ja nigdje zagubila, samo znam tacno sta ta recenica znaci, onako kako je ovdje citirana. Ako ima neki kontekst koji potkrepljuje to sto tvrdis, molim te prilozi. Onako kako stoji, ona recenica je lament nad labilnim egom i egocentrizmom pojedinaca i njihovih interpretacija vjere. Citava je recenica metaforicna - ona kaze da onaj ko je cvrst u svojoj vjeri ne pada tek tako u uvrijedjenost. Uvrijedjenost tog tipa - ne diraj mi moje svetinje - inace i jeste slabost slabih, a ne jakih. Svetinje se nose unutar sebe, i tu su najjace. To je poenta one recenice, kako je svatih, citiranu kakva je bila.Warashii wrote:Sta lupas ti ?piupiu wrote: Haj, ba, omladinci, stvarno ste dosadni sa svojom pateticnom jadniiii miiiiii pricom. Nit znate sta je satira, nit sta je metafora … samo bukvalno, slovo za slovo, valjda tamo gdje se ucite ovoj prici metafore nisu u upotrebi. Citajte sustinu. A, mogli biste i obratiti paznju na svoj jezik. “Klasicni debili”, “podrivacka prica” … koji djeciji, sanerski bezobrazluk.
Moj je stav da ne treba da se dira ni u sto sto je nekome sveto i drago, ne mislim ja tu samo na Islam nego na sve vezano za zivot .
Zasto je to bilo kojoj osobi potrebno da ismijava nekog kome je nesto sveto ili nesto sto voli?
Sta je tu sloboda govora? Toliko je stvari na svijetu s kojima se covjek moze zayebavat ali on obicno bira ono sto nekome tesko pada.
Nisam nikakav vjenik ali nikada nisam, a i necu, odobravati ikakva ismijavanja vjernika bilo koje religije .
Ismijavanje bilo kojeg covjeka zbog njegovog nacina zivota je zlocin .
A ovo "kakva je to religija sa tako malo samopuzdanja u sebe, pa si dozvoljava biti na smrt uvrijedjenom jednom obicnom karikaturom?" zar nije moglo biti formulisano tipa "Kakva su to dvojica "vjernika" pa nastaviti ostalo? Preciziraj maju mu, zayebi satiru i metaforu u ovakvim situacijama, jer neces nista dobroga uciniti .
Last edited by Warashii on 10/01/2015 11:49, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#3259 Re: Terorizam u Parizu!
Skokni na FB vijesti ummeta, stotine i stotine komentara su tamo ispisane o tome kako su novinari zasluženo ubijeni.iceman2010 wrote:Prvo niko nije napisao (barem ja nisam procitao) da su ovi zasluzili da ih snadje zlo i da ih se ubije, a da su ubice fini momci. Ustvari ti i takvi kao ti ne dozvoljavate da se ista lose kaze o tim karikaturama i odmah lijepite etiketu kako se time opravdava ovaj gnusni cin. Koje spinovanje!It_is_a_Leclerc wrote:Ajd zamislite hinduse kako bijesno ubijaju cijelu planetu jer je neko zaklao i pojeo kravu, svetu životinju hinduizma u koju je, kažu hindusi, pohranjen i dio božije duše. Ne ide, a ?! Ili đainiste koji ubijaju sviju koji jedu meso, gaze mrave ili kukce, jer vjeruju da je bog svuda oko nas, u svim živim bićima, pa i u mravima i kukcima. Ni to ne ide ?!
-
VjecitiStudent
#3260 Re: Terorizam u Parizu!
Zaista, zločinci jedni, što su se usudili da ismijavaju silovatelje VRS-a zbog "njihovog načina života".Warashii wrote: Pazi nesto.
Moj je stav da ne treba da se dira ni u sto sto je nekome sveto i drago, ne mislim ja tu samo na Islam nego na sve vezano za zivot .
Zasto je to bilo kojoj osobi potrebno da ismijava nekog kome je nesto sveto ili nesto sto voli?
Sta je tu sloboda govora? Toliko je stvari na svijetu s kojima se covjek moze zayebavat ali on obicno bira ono sto nekome tesko pada.
Nisam nikakav vjenik ali nikada nisam, a i necu, odobravati ikakva ismijavanja vjernika bilo koje religije .
Ismijavanje bilo kojeg covjeka zbog njegovog nacina zivota je zlocin .
Broj 29, 13. januar 1993.
Karikatura iz januara 1993. godine odnosi se na mašineriju silovanja u ratu u Bosni i Hercegovini. Slika prikazuje vojnika koji siluje mnoštvo žena.
Umoran od zločina on koristi poznati slogan sa demonstracija iz 1969. godine "Halte aux cadences infernales" koji se odnosi na "Protivljenje paklenim normama proizvodnje", aludirajući da "siluje više nego što može".
Ironično i snažno, Charlie Hebdo skreće pažnju na izvještaje iz Bosne i Hercegovine koji su govorili o masovnim silovanjima koja su počinili pripadnici Vojske Republike Srpske
![]()
- @mba
#3261 Re: Terorizam u Parizu!
VjecitiStudent wrote:Skokni na FB vijesti ummeta, stotine i stotine komentara su tamo ispisane o tome kako su novinari zasluženo ubijeni.iceman2010 wrote:Prvo niko nije napisao (barem ja nisam procitao) da su ovi zasluzili da ih snadje zlo i da ih se ubije, a da su ubice fini momci. Ustvari ti i takvi kao ti ne dozvoljavate da se ista lose kaze o tim karikaturama i odmah lijepite etiketu kako se time opravdava ovaj gnusni cin. Koje spinovanje!It_is_a_Leclerc wrote:Ajd zamislite hinduse kako bijesno ubijaju cijelu planetu jer je neko zaklao i pojeo kravu, svetu životinju hinduizma u koju je, kažu hindusi, pohranjen i dio božije duše. Ne ide, a ?! Ili đainiste koji ubijaju sviju koji jedu meso, gaze mrave ili kukce, jer vjeruju da je bog svuda oko nas, u svim živim bićima, pa i u mravima i kukcima. Ni to ne ide ?!
ta stranica je tekfirska stranica i zato nemas potrebe takve da citiras!
covjek ti je gore objasnio u cemu je stvar, ako tebi karikature nisu provokacija meni jesu, svaka akcija prouzrukuije reakciju!
kako je rekao tariq ramadan, osudjuejm takav cin/napad na te novinare, ali JA NISAM CHARLIE!
svaki vjernik ce osuditi ovakve napade, ali isto tako i napade karikaturista, to je to!
- Warashii
#3262 Re: Terorizam u Parizu!
Daj ba, kakve to veze ima sa nacinom zivota?VjecitiStudent wrote:
Zaista, zločinci jedni, što su se usudili da ismijavaju silovatelje VRS-a zbog "njihovog načina života".
To isto biti musliman i pripadnik neke zlocinacke organizacije?
- nosara
#3263 Re: Terorizam u Parizu!
Jel' vec zatrazeno povecanje budzeta za organe u Francuskoj...? 
- fosna2014
- It_is_a_Leclerc
#3265 Re: Terorizam u Parizu!
Kao musliman, smatram da naša obaveza nije slijepo trabunjanje o i u Islamu, već njegovo stalno unaprijeđivanje. Islam se, kao socijalni pojam religije, pojavio prije 1500 godina, kad su neke stvari bile normalne, poput npr. spolnog odnosa sa djetetom od 12 godina. Danas su takve prakse zločini, i mi, kao muslimani, imamo obavezu da se tome prilagodimo. Isto tako, prije 1500 godina je bilo zabranjeno da se Kur'an piše i prepisuje, pa je naknadno izdata dozvola da se to radi.A_A_AKCIJA wrote:Oprosti, ali ko si ti da muslimanima objašnjavaš njihovu vjeru?It_is_a_Leclerc wrote:Lik Božijeg poslanika je do danas nepoznat. Samim tim, niko ga ne može "nacrtati". Sve što ljudi mogu je nacrtati nekog malog bradatog čiču i potpisati ga sa "Muhamed", ali čini li to taj crtež slikom božijeg poslanika ?! Isto tako ja mogu nacrtati i Augusta Šenou i napisati "Muhamed", al' to nije slika i nije crtež božijeg poslanika.
Uostalom, sama zabrana crtanja poslanika se ne spominje u Kur'anu. Ona je nastala kao dio prakse kojom se željelo spriječiti eventualno klanjanje slici, što se danas praktički ne može desiti. Samim tim, zabrana je i više nego suvišna. Pogotovo zbog toga što je zabranjeno voće najslađe, i time što nekom kažeš - "Ovo ne smiješ nacrtati", samo dobijaš dodatne navale crteža.
Jel hoćeš da kažeš da u cilju zaštite tuđeg, svakako neotuđivog prava na slobodu riječi, ti imaš pravo da mijenjaš postulate jedne religije koju slijedi milijarda ljudi i time ugrožavaš njihovo pravo na slobodu vjeroispovjesti?
Ili ćeš tek poslije ovoga zaključiti još jednu istinu, da nečije pravo prestaje tamo gdje tuđe počinje? Ne postoji pravo koje ti omogućava da zbog njega oduzmeš pravo nekome drugom.
Opet kažem, crtanje poslanika Muhameda a.s. nije zabranjeno nigdje, osim u zemljama poput Saudijske Arabije gdje je dozvoljeno ženi razbiti glavu ako ne zna dobro Kur'an da uči. Ono jeste i bit će "golden goal" za sve one koji se protive uspostavljanju granica slobodi govora. Dokle god ima ljudi koji su spremni da zbog toga nekog likvidiraju, onih koji će crtati i pisati kritično o Islamu bit će duplo više.
A mi možemo samo da se poklopimo ušima.
-
VjecitiStudent
#3266 Re: Terorizam u Parizu!
Tekfirska stranica sa 16000 sljedbenika.@mba wrote:VjecitiStudent wrote: Skokni na FB vijesti ummeta, stotine i stotine komentara su tamo ispisane o tome kako su novinari zasluženo ubijeni.
covjek ti je gore objasnio u cemu je stvar, ako tebi karikature nisu provokacija meni jesu, svaka akcija prouzrukuije reakciju!
kako je rekao tariq ramadan, osudjuejm takav cin/napad na te novinare, ali JA NISAM CHARLIE!
svaki vjernik ce osuditi ovakve napade, ali isto tako i napade karikaturista, to je to!
Ignorisati?
-
5 0 5
-
iceman2010
#3268 Re: Terorizam u Parizu!
Tesko skontati sta sam napisao? Probaj ponovo. Ako ne uspijes onda jos jednom. Nakon sto citanja mozda nadodjes.Bodkin wrote:
naravno, ti mozes jesti kravu jer te boli kurac za hinduse i njihove svetinje. to je ukratko suma sumarum tvog komentara. ujedno i razlog zasto se crtaju karikature na zapadu
- It_is_a_Leclerc
#3269 Re: Terorizam u Parizu!
Znači, tvoje pravo je da zakolješ kravu i time višestruko uvrijediš skoro milijardu hindusa čijeg Boga se ispekao na ražnju, ali karikaturisti nemaju pravo da nacrtaju nešto što je kao poslanik i što kritikuje društvene anomalije. Briga hindusa je li tvoja namjera da ga uvrijediš, jer je dio duše njegovog boga upravo zaklan. However, hindusi se ne pojavljuju u mesnicama sa kalašnjikovima.iceman2010 wrote:Prvo niko nije napisao (barem ja nisam procitao) da su ovi zasluzili da ih snadje zlo i da ih se ubije, a da su ubice fini momci. Ustvari ti i takvi kao ti ne dozvoljavate da se ista lose kaze o tim karikaturama i odmah lijepite etiketu kako se time opravdava ovaj gnusni cin. Koje spinovanje!It_is_a_Leclerc wrote:Ajd zamislite hinduse kako bijesno ubijaju cijelu planetu jer je neko zaklao i pojeo kravu, svetu životinju hinduizma u koju je, kažu hindusi, pohranjen i dio božije duše. Ne ide, a ?! Ili đainiste koji ubijaju sviju koji jedu meso, gaze mrave ili kukce, jer vjeruju da je bog svuda oko nas, u svim živim bićima, pa i u mravima i kukcima. Ni to ne ide ?!
Opet ponavljam. Svih 6 milijardi ljudi na svijetu kojima je Muhamed a.s. jednako značajan kao i svaki drugi čovjek imaju pravo da o Muhamedu misle šta hoće, pišu šta hoće, crtaju ga kako hoće... Isto tako, ti imaš pravo da o kravama misliš šta hoćeš, da ih jedeš, kuhaš, pečeš, pržiš, tranžiraš, faširaš... To je stvar tolerancije, stvar univerzalnih sloboda na vlastiti stav i vlastito mišljenje. Očito, još uvijek i više nego nepoznat pojam u zemljama siromašnog i nazadnog Bliskog istoka.
- insomnia78
#3270 Re: Terorizam u Parizu!
Diskretni heroj
Lassana Bathily mladic musliman iz Malija zaposlenik u jevrejskom marketu je jucer ucinio herojsko djelo
Kad je terorista uletio i poceo pucati u musterije ovaj decko je otvorio vrata hladnjace i unutra pustio desetak ljudi, medju kojima i jednu bebu, ugasio hladjenje i svjetlo, izasao, zabarakadirao vrata i pridruzio se taocima
Ljudi koji su bili u hladnjaci cijelo vrijeme su kontaktirali sa policijom putem svojih telefona
Lassana Bathily mladic musliman iz Malija zaposlenik u jevrejskom marketu je jucer ucinio herojsko djelo
Kad je terorista uletio i poceo pucati u musterije ovaj decko je otvorio vrata hladnjace i unutra pustio desetak ljudi, medju kojima i jednu bebu, ugasio hladjenje i svjetlo, izasao, zabarakadirao vrata i pridruzio se taocima
Ljudi koji su bili u hladnjaci cijelo vrijeme su kontaktirali sa policijom putem svojih telefona
- It_is_a_Leclerc
#3271 Re: Terorizam u Parizu!
@mba wrote:
Reći da osuđuješ napad, ali da ga je neko zaslužio, je naprosto monstruozno. Na fonu onog da u Srbiji osuđuju Srebrenicu, ali, hej, svaka akcija traži reakciju. Šta su tražili, to su i dobili.
- It_is_a_Leclerc
#3272 Re: Terorizam u Parizu!
To je pravi musliman, pravi čovjek ! Pola Bošnji bi ga prvo linčovalo što radi u kosher marketu, a kamoli što je još stao u odbranu bespomoćnih civila pred nadolazećom braćom koja samo "na akciju daju reakciju"insomnia78 wrote:Diskretni heroj
- fosna2014
- Warashii
#3274 Re: Terorizam u Parizu!
U principu, najvise sto bi trebali i smjeli jeste pobuniti se, zaliti i sl. ali nikako i ubiti nekoga.It_is_a_Leclerc wrote: Znači, tvoje pravo je da zakolješ kravu i time višestruko uvrijediš skoro milijardu hindusa čijeg Boga se ispekao na ražnju, ali karikaturisti nemaju pravo da nacrtaju nešto što je kao poslanik i što kritikuje društvene anomalije. Briga hindusa je li tvoja namjera da ga uvrijediš, jer je dio duše njegovog boga upravo zaklan. However, hindusi se ne pojavljuju u mesnicama sa kalašnjikovima.
Opet ponavljam. Svih 6 milijardi ljudi na svijetu kojima je Muhamed a.s. jednako značajan kao i svaki drugi čovjek imaju pravo da o Muhamedu misle šta hoće, pišu šta hoće, crtaju ga kako hoće... Isto tako, ti imaš pravo da o kravama misliš šta hoćeš, da ih jedeš, kuhaš, pečeš, pržiš, tranžiraš, faširaš... To je stvar tolerancije, stvar univerzalnih sloboda na vlastiti stav i vlastito mišljenje. Očito, još uvijek i više nego nepoznat pojam u zemljama siromašnog i nazadnog Bliskog istoka.
Za ubistva nema nikakvog opravdanja.
-
iceman2010
#3275 Re: Terorizam u Parizu!
Stani bolan malo. Na klixovom smo forumu, obraca se forumasima klixa. Kakve sada veze ima tamo neka stranica? Btw ja nisam ni provirio na nju, ali si ti vidim redovan gost.VjecitiStudent wrote:
Skokni na FB vijesti ummeta, stotine i stotine komentara su tamo ispisane o tome kako su novinari zasluženo ubijeni.