Poredis to dvoje, stvarno?Grover wrote:..jednim običnim genocidom.Sezam wrote:Fino rece jedan pametan covjek sinoc na televiziji, "kakva je to religija sa tako malo samopuzdanja u sebe, pa si dozvoljava biti na smrt uvrijedjenom jednom obicnom karikaturom?"
Terorizam u Parizu!
- insomnia78
#3201 Re: Terorizam u Parizu!
- Kareem Abdul
#3202 Re: Terorizam u Parizu!
Ne samo to. Zaljevske zemlje poput Saudijske Arabije, Katara, UAE... nisu primile niti jednu jedinu izbjeglicu iz Sirije a najviše novaca su potrošili na financiranje pobunjenika koji ratuju u toj zemlji. U Libanonu su Sirijske izbjeglice tretirane ko stoka, u Turskoj ih "braća" iskorištavaju kako roblje.Hendrix wrote:Možete vi raspravljati koliko hoćete ovde i braniti ove ubice, njihove razloge lafo, ipak ostaje činjenica da svi ovi lafo obespravljeni likovi u Francuskoj imaju veća prava nego u svojoj zemlji i bilo kojoj islamskoj arapskoj zemlji. Da mi je vidjeti u kojoj će islamskoj državi primiti socijalnu pomoć i besplatno školovanje na Evropskom nivou? Uostalom, zašto ne idu u recimo Iran da traže prava svoja, ili Katar, UAE? Zato jer ih tamo nemaju niti će ikada imati.
Licemjerstvo je očigledno postalo način života, gdje imate recimo Saudijce koji traže veća prava muslimanima u Evropi dok oni ne dozvoljavaju drugim religijama da postoje na svojoj teritoriji. Pa u islamskim zemljama najviše najebu muslimani iz drugih zemalja, da vidite kako tretiraju pakistance, alžirce, egipćane u Saudiji, Kataru...Emiratima. Građani trećeg reda, lafo ista vjera ovo ono, zaboli ikoga ba za to, oni traže robove da bi mogli da putuju i cugaju po mrskoj kršćanskoj Evropi.
Ja što sam vidio, dosta mi je da shvatim da mi kao Bošnjaci nemamo sa arapima i ostalim muslimanima ništa više osim vjere zajedničko, mi smo evropljani i tako se ponašamo. Taksista Pakistanac mi pokazuje svoju sliku prije nego što je počeo raditi u Saudiji, lik crne kose totalno...nakon 3 godine je frajer potpuno osijedio. U zatvoru je bio ne zna ni on koliko puta, udari ga lokalac autom i zovne svojih 10 jarana kao svjedoke, naravno Pakistanac ode u zatvor i još plati štetu jer mu firma ne plaća ako je on kriv, a uvijek je on kriv. Vozi sporije ispred lokalca ovaj zove muriju da mu je prijetio taksista, opet u zatvor 10 dana, i još ga prebiju na mrtvo ime. I to je brat musliman, ma ko te pita, on nije Saudijac on nije vrijedan ničega. Čovjek ostao dužan kazni i osiguranja jedva se izvukao iz proklete zemlje.
Mislite li da bi ovako prošao da je radio kao taksista u Francuskoj?
Najviše mržnje i netolerancije prema muslimanima čine upravo drugi muslimani.
Ali njih se nikada ne kritizira jer su "braća", nego se kritizira "kjafirsku" Europu koja im je dala miljama veća prava nego što su oni sami sebi u stanju osigurati, a da ne kažem koliko su u stanju poštovati manjine u zemljama gdje su većina.
U Pakistanu, Egiptu, Iraku i još čitavom nizu islamskih zemalja su npr. kršćani koji su domaće stanovništvo tretirani ko psi, obespravljeni i progonjeni a dosta muslinanskih zemalja ima zakon po kojemu samo musliman može biti predsjednik.
Jedine zemlje na svijetu u kojima je zakonski zabranjeno napustiti službenu religiju su muslimanske. U Iranu, Saudiji, Sudanu, Somaliji, Afganistanu...je napuštanje islama kažnjivo smrću što je u direktnoj suprotnosti sa svim poveljama UN-a po kojima čovjek ipak može biti i ateisti ili agnostik ako želi bez da mu netko odreže glavu pred deliričnom masom.
U svim tim zemljama je zabranjeno kršćansko i drugo misionarenje, dok je muslimanima u Europi ipak dopušteno da dijele Kurane po ulici i pozivaju ljude u islam.
Niti jedna jedina zemlja na svijetu koja nije muslimanska nema zakone protiv napuštanja religije. Niti jedna.
U Europi je ipak netolerancija iznimka, dok je u muslimanskim zemljama ona pravilo.
- em11r
#3204 Re: Terorizam u Parizu!
Amin na oba posta.Kareem Abdul wrote:Ne samo to. Zaljevske zemlje poput Saudijske Arabije, Katara, UAE... nisu primile niti jednu jedinu izbjeglicu iz Sirije a najviše novaca su potrošili na financiranje pobunjenika koji ratuju u toj zemlji. U Libanonu su Sirijske izbjeglice tretirane ko stoka, u Turskoj ih "braća" iskorištavaju kako roblje.Hendrix wrote:Možete vi raspravljati koliko hoćete ovde i braniti ove ubice, njihove razloge lafo, ipak ostaje činjenica da svi ovi lafo obespravljeni likovi u Francuskoj imaju veća prava nego u svojoj zemlji i bilo kojoj islamskoj arapskoj zemlji. Da mi je vidjeti u kojoj će islamskoj državi primiti socijalnu pomoć i besplatno školovanje na Evropskom nivou? Uostalom, zašto ne idu u recimo Iran da traže prava svoja, ili Katar, UAE? Zato jer ih tamo nemaju niti će ikada imati.
Licemjerstvo je očigledno postalo način života, gdje imate recimo Saudijce koji traže veća prava muslimanima u Evropi dok oni ne dozvoljavaju drugim religijama da postoje na svojoj teritoriji. Pa u islamskim zemljama najviše najebu muslimani iz drugih zemalja, da vidite kako tretiraju pakistance, alžirce, egipćane u Saudiji, Kataru...Emiratima. Građani trećeg reda, lafo ista vjera ovo ono, zaboli ikoga ba za to, oni traže robove da bi mogli da putuju i cugaju po mrskoj kršćanskoj Evropi.
Ja što sam vidio, dosta mi je da shvatim da mi kao Bošnjaci nemamo sa arapima i ostalim muslimanima ništa više osim vjere zajedničko, mi smo evropljani i tako se ponašamo. Taksista Pakistanac mi pokazuje svoju sliku prije nego što je počeo raditi u Saudiji, lik crne kose totalno...nakon 3 godine je frajer potpuno osijedio. U zatvoru je bio ne zna ni on koliko puta, udari ga lokalac autom i zovne svojih 10 jarana kao svjedoke, naravno Pakistanac ode u zatvor i još plati štetu jer mu firma ne plaća ako je on kriv, a uvijek je on kriv. Vozi sporije ispred lokalca ovaj zove muriju da mu je prijetio taksista, opet u zatvor 10 dana, i još ga prebiju na mrtvo ime. I to je brat musliman, ma ko te pita, on nije Saudijac on nije vrijedan ničega. Čovjek ostao dužan kazni i osiguranja jedva se izvukao iz proklete zemlje.
Mislite li da bi ovako prošao da je radio kao taksista u Francuskoj?
Najviše mržnje i netolerancije prema muslimanima čine upravo drugi muslimani.
Ali njih se nikada ne kritizira jer su "braća", nego se kritizira "kjafirsku" Europu koja im je dala miljama veća prava nego što su oni sami sebi u stanju osigurati, a da ne kažem koliko su u stanju poštovati manjine u zemljama gdje su većina.
U Pakistanu, Egiptu, Iraku i još čitavom nizu islamskih zemalja su npr. kršćani koji su domaće stanovništvo tretirani ko psi, obespravljeni i progonjeni a dosta muslinanskih zemalja ima zakon po kojemu samo musliman može biti predsjednik.
Jedine zemlje na svijetu u kojima je zakonski zabranjeno napustiti službenu religiju su muslimanske. U Iranu, Saudiji, Sudanu, Somaliji, Afganistanu...je napuštanje islama kažnjivo smrću što je u direktnoj suprotnosti sa svim poveljama UN-a po kojima čovjek ipak može biti i ateisti ili agnostik ako želi bez da mu netko odreže glavu pred deliričnom masom.
U svim tim zemljama je zabranjeno kršćansko i drugo misionarenje, dok je muslimanima u Europi ipak dopušteno da dijele Kurane po ulici i pozivaju ljude u islam.
Niti jedna jedina zemlja na svijetu koja nije muslimanska nema zakone protiv napuštanja religije. Niti jedna.
U Europi je ipak netolerancija iznimka, dok je u muslimanskim zemljama ona pravilo.
-
richard lavlje srce
#3205 Re: Terorizam u Parizu!
Pametno rečeno.Sezam wrote:Fino rece jedan pametan covjek sinoc na televiziji, "kakva je to religija sa tako malo samopuzdanja u sebe, pa si dozvoljava biti na smrt uvrijedjenom jednom obicnom karikaturom?"
Pitanje za ostale forumaše.
AKo se za ove stvari (karikature Muhameda ili vodje pokreta ISIL) u Saudijskoj Arabiji ili Iranu odsjeca glava ili jezik, možda je strašno ali takav je zakon tamo.
E sad imamo ovaj magazin u kome su ljudi streljani i koji je objavljivao podjednako uvredljive karitkature za Papu, katoličku crkvu, političare kao i za proroka Muhameda i vodju ISIL-a.
E sad kako odsjecanje glave ili čupanje jezika nije zakon u Francuskoj, a sloboda izražavanja je zagarantovana, moje pitanje je kako da se postavi "normalan musliman" ako se nastavi i dalje vrijedjanje npr. vodje ISIL-a ?
Teško je prihvatiti argument da je to uvreda. Kulturološki sloboda izražavanja vrijedja u ovom slučaju i pripadnike katoličke crkve i simpatizere ISIL-a ali je ta ista sloboda izražavanja civilizacijska tekovina i neupitna je.
Ono što mene čudi je što ova dva brata koji su streljali novinare nisu došli iz neke pećine već su rodjeni i odgojedni u Francuskoj te je s osnovom stajala pretpostavka da su usvojili poštivanje zakona države u kojoj su rodjeni, kao i poštivanje civilizacijskih tekovina.
Dakle, da li Evropa da se mjenja, da odbaci stečena dostignuća i da kažnjava kao što se u Saudijskoj Arabiji kažnjava ili muslimani da se mjenjaju odnosno da shvate realnost, da ne mogu da primjenjuju zakone Islama u zemljama u koje su svojim izborom došli da žive.
- tataćusak
#3206 Re: Terorizam u Parizu!
Koja količina otrova prema Islamu se dozvoljava na ovom forumu da je to za ne povjerovati.
-
kakavdanakneiskustvu
#3207 Re: Terorizam u Parizu!
lajkujMe wrote:I na kraju svega ovoga epilog je preko 20 mrtvih zbog crtića.
Nadam se shvatate ovo preko 20 mrtvih zbog crtića. Ovaj svijet je fakat otisao u ......
Prije se bar ginulo za slobodu, moc, vjeru i drugo danas se gine zbog CRTIĆA.
samo cekam vijest da su ubijeni autori south parka,jbg isusa predstavljaju svakako,boga predstavljaju kao životinju,treba to eliminisati
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 10/01/2015 10:09, edited 1 time in total.
-
sha_ba
#3208 Re: Terorizam u Parizu!
da ne citiram hendrix i kareem
a imalo bi se jos na dugo o tom pisati....
a imalo bi se jos na dugo o tom pisati....
- Warashii
#3209 Re: Terorizam u Parizu!
Niti je pametan on niti onaj ko ga smatra pametnim. Pa nisu svi muslimani svijeta uzeli puške u ruke i ubijali sve redom.Sezam wrote:Fino rece jedan pametan covjek sinoc na televiziji, "kakva je to religija sa tako malo samopuzdanja u sebe, pa si dozvoljava biti na smrt uvrijedjenom jednom obicnom karikaturom?"
Klasična podrivacka priča.
- insomnia78
- tataćusak
#3211 Re: Terorizam u Parizu!
Klasični debil dva čovjeka=islamWarashii wrote:Niti je pametan on niti onaj ko ga smatra pametnim. Pa nisu svi muslimani svijeta uzeli puške u ruke i ubijali sve redom.Sezam wrote:Fino rece jedan pametan covjek sinoc na televiziji, "kakva je to religija sa tako malo samopuzdanja u sebe, pa si dozvoljava biti na smrt uvrijedjenom jednom obicnom karikaturom?"
Klasična podrivacka priča.
-
Ripicipi
#3212 Re: Terorizam u Parizu!
A silna i presilna podrska teroristima? I to mahom od "dobrih" Bosnjanatataćusak wrote:Klasični debil dva čovjeka=islamWarashii wrote:Niti je pametan on niti onaj ko ga smatra pametnim. Pa nisu svi muslimani svijeta uzeli puške u ruke i ubijali sve redom.Sezam wrote:Fino rece jedan pametan covjek sinoc na televiziji, "kakva je to religija sa tako malo samopuzdanja u sebe, pa si dozvoljava biti na smrt uvrijedjenom jednom obicnom karikaturom?"
Klasična podrivacka priča.![]()
![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#3213 Re: Terorizam u Parizu!
PeppermintSA wrote:Najveći orden koji čovjek iz reda Srba, Hrvata ili Bošnjaka može dobiti jeste biti proglašen izdajnikom svoga naroda. Kad budeš proglašen izdajnikom, znaćeš da si dobar čovjek.It_is_a_Leclerc wrote:Četnoliki muftija. Relevantan k'o papuča. A i elokvencija mu je tu negdje.
- tataćusak
#3214 Re: Terorizam u Parizu!
Ko je bolan dao podršku teroristima? Ja još nikoga nisam sreo da kaže da navija za dva brata VS francuska.Ripicipi wrote:A silna i presilna podrska teroristima? I to mahom od "dobrih" Bosnjanatataćusak wrote:Klasični debil dva čovjeka=islamWarashii wrote: Niti je pametan on niti onaj ko ga smatra pametnim. Pa nisu svi muslimani svijeta uzeli puške u ruke i ubijali sve redom.
Klasična podrivacka priča.![]()
![]()
-
5 0 5
-
kakavdanakneiskustvu
#3216 Re: Terorizam u Parizu!
Vjeruj, ima i ta, a ja je fakat ne mogu postaviti, proguglajte. Tema je crkva i homosexualnost.[/quote]A_A_AKCIJA wrote:Pokazi mi karikaturu Papeharka wrote:Ne, to je karikatura.__Phoenix__ wrote:Karikatura koja prikaže Muhameda s bombom na glavi/turbanu i svjesno ukazuje na to da da su svi sljedbenici džihadisti i ekstremisti, to je uvreda.
Koja pokazuje danasnje stanje jednog dijela pripadnika islamske vjere.koja pokazuje stanje jednog dijela katolicke vjere .Pozzzzzz
P.S. nemoj Boga ti sa malom djecicom,povraticu
može li ova?

-
VjecitiStudent
#3217 Re: Terorizam u Parizu!
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/184 ... hebdo.htmltataćusak wrote:Ko je bolan dao podršku teroristima? Ja još nikoga nisam sreo da kaže da navija za dva brata VS francuska.Ripicipi wrote:A silna i presilna podrska teroristima? I to mahom od "dobrih" Bosnjanatataćusak wrote:
Klasični debil dva čovjeka=islam![]()
![]()
-
sha_ba
#3218 Re: Terorizam u Parizu!
meni je strasnije kad vidim da su autori ovih komentara mahom djeca....
-
Ripicipi
#3219 Re: Terorizam u Parizu!
I to je samo kap u moru podrske.VjecitiStudent wrote: http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/184 ... hebdo.html
-
kakavdanakneiskustvu
#3220 Re: Terorizam u Parizu!
Herr Flick wrote:Na 0:34 vidi se kako terorista izlazi napolje a ovi u njega milion metaka ,a budale lika![]()
![]()
konta da je supermen
-
VjecitiStudent
#3221 Re: Terorizam u Parizu!
Što je najjadnije u svemu, Ili su već na Zapadu ili bi guze dali da sutra nekako odu na Zapad.Ripicipi wrote:I to je samo kap u moru podrske.VjecitiStudent wrote: http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/184 ... hebdo.html
- victory
-
sha_ba
#3223 Re: Terorizam u Parizu!
i ovo!VjecitiStudent wrote:Što je najjadnije u svemu, Ili su već na Zapadu ili bi guze dali da sutra nekako odu na Zapad.Ripicipi wrote:I to je samo kap u moru podrske.VjecitiStudent wrote: http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/184 ... hebdo.html
- Warashii
#3224 Re: Terorizam u Parizu!
Ima ovdje svega i svačega. Ima ih i onih koji podržavaju, nismo valjda slijepi, prošetamo ulicama bh gradova ali koji je procenat tih ljudi?VjecitiStudent wrote:
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/184 ... hebdo.html
Jel to ogromna manjina govori u ime ostalih?
Koliko kršćana podržava naciste? Je li iko zbog tog svrstao kršćanstvo u vjeru smrti?
Ne lupajte ljudi.
-
VjecitiStudent
#3225 Re: Terorizam u Parizu!
Ne brkaj idiote i vjeru.Warashii wrote:Ima ovdje svega i svačega. Ima ih i onih koji podržavaju, nismo valjda slijepi, prošetamo ulicama bh gradova ali koji je procenat tih ljudi?VjecitiStudent wrote:
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/184 ... hebdo.html
Jel to ogromna manjina govori u ime ostalih?
Koliko kršćana podržava naciste? Je li iko zbog tog svrstao kršćanstvo u vjeru smrti?
Ne lupajte ljudi.
Idiota, blago rečeno, u našim redovima itekako ima, nemojmo se zavaravati.