Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
madner

#2976 Re: Terorizam u Parizu!

Post by madner »

Pogotovo jer ovo 7. nije tacno, muslimani su uzeli vise robova iz Afrike od bilo koje druge konkurencije. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2977 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “Username banned via user management”
» kobac40

trajno

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Opetja033, Idemedosumom, L u c i f e r, BlueBlood, McMoy

po mjesec

psovanje, provociranje, vrijeđanje, prijetnje. umjesto da se pojedinci izdignu iz blata na temi oni... :oops:

zašto ne čistim tako revno?

namjerno puštam da se rasprave rasplamsaju. da se svi uvjerite gdje živite. da moderacija ne frizira razmišljanja koja se motaju po glavama ovdašnjih ljudi. oni koji pretjeraju, biće sankcionisani, ali vi svi imate da priliku da vidite gdje ste, gdje živite. među kakvim ljudima.

dokle će se zabijati glava u pijesak i bježati od činjenice da smo zemlja u kojoj živi mnogo netolerantnih ljudi, nesposobnih da iskorače iz ovog sivila po bilo kojem pitanju koje je iole osjetljivije. zemlja ljudi u kojoj se pružena ruka smatra slabošću. zemlja ljudi kojima jedino sila i prijetnja predstavlja razlog da dva puta razmisle. u suprotnom su drčni, bezobrazni, pa i nasilni, i žele ostvariti i uraditi ono što su zamislili čak i kada je to loše po njih...

nekada mi se gadi čitati šta se sve napiše...

probajte nekada pružiti ruku onome ko ne razmišlja kao vi. čudno je da su ljudi dovoljno hrabri da udaraju, trijebe, kolju, bacaju atomske bombe, ali nemaju muda da prvi povuku ručnu i kažu izvini, ili pretjero sam, žao mi je.

jes', znam, jedno je realnost... a drugo bajke koje pričam. znam ja i nas... j... ti nas...
em11r

#2978 Re: Terorizam u Parizu!

Post by em11r »

Sve muslimani a danas nema "dvajs" ljudi na dzuma namazu.
lajkujMe

#2979 Re: Terorizam u Parizu!

Post by lajkujMe »

I na kraju svega ovoga epilog je preko 20 mrtvih zbog crtića.

Nadam se shvatate ovo preko 20 mrtvih zbog crtića. Ovaj svijet je fakat otisao u ......

Prije se bar ginulo za slobodu, moc, vjeru i drugo danas se gine zbog CRTIĆA.
FreakyStyley

#2980 Re: Terorizam u Parizu!

Post by FreakyStyley »

Image

Ramiz Derlic :thumbup: :thumbup:

:lol: :lol:
afafaf

#2981 Re: Terorizam u Parizu!

Post by afafaf »

York Light 100`s wrote:
VjecitiStudent wrote:
York Light 100`s wrote: Neće reći 80% muslimana da je uredu ubiti onoga ko crta Muhameda ali će preko 80% reći da je grijeh crtati Muhameda. To što se većina na Klixu pravi pametna a ustvari nisu sposobni da osude ubistvo a pri tome zadrže obraz i karakter da ne gaze čitavu vjeru, generalizuju i ne trpaju Islam i terorizam u isti koš. Kao što rekoh, kako da sada očekujemo od jednog Francuza da ne promjeni svoje mišljenje o Islamu kada prvi Bošnjo na Klixu mjenja svoj stav i počinje vrijeđati poslanika i čitavu vjeru na temi o par budala koji su pucali po Parizu?

Ubistva su za osuditi i ima milion drugih načina kojim bi se ovo moglo rješiti na miran način ali isto se zna da se naš poslanik ne smije prikazati ni na bilo koji način. To što ja osuđujem ubistva i nazivam barbarskim činom ne znači da karikature nisu bile uvreda i islamofobija. Ako neko ukrade nešto iz trgovine a ludi vlasnik izvadi pištolj i upuca lopova to je za svaku osudu ali to ne mjenja činjenicu da krađa nije bila ispravna stvar.

To što je naš Bošnjo balija po prirodi bezkičmenjak i ulizica bez karaktera pa ne može reći "To je bio barbarski čin, terorizam i za svaku osudu mada ja ne bih nikada kupio te časopise jer ne volim novine koje prikazuju mog poslanika i to u ružnom izdanju. Svakom njegovo ali to je moje mišljenje" nego postuje viceve i crteže o poslaniku kako bi dokazao da je za slobodu govora i omaložava samog sebe, dok na ulicama zapada mnogi kršćani izlaze na ulice i ne daju da se terorizam poveže sa Islamom, bore se protiv islamofobije, naše bitke, naš Bošnjo na Klixu piše "nisam kozojeb zato ću vam ispričati jedan masni vic o Muhamedu"

Ja čvrsto garantujem da neće nikada biti ijedan teroristički napad na zapadu od grupe Bošnjaka iz čistog razloga zato što se ne mora niko truditi da zavadi bošnjačku zajednicu sa zapadom. Niko nema koristi od toga jer imamo karakter iskorištenog kurtona pa nismo ni opasnost ni prijetnja, možeš nam obraz kupiti za 50 eura
Pregledaj komentare sa slika na donjem linku, pa se opet javi

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/184 ... hebdo.html
Ti si izgleda najpametnije dijete u svom razredu. Religija sa preko milijardu vjernika a ti našo šaku komentara da mi nešto dokažeš. Idi ba spavat :D
Ja ti ponovo kazem da ce svaki musliman podrzati smrt onoga koprda sa uzvisenom vjerom islamom jer jedan od temlja te vjere da svi nemuslimani nevjernici koji ce prozdirati vatra. To je u biti vrlo napadna religija koja ne gaji simaptija prema neistomisljenicima, tj. nemuslimanima.
Temelj te vjere nije miroljubiv i kao takva ona sama ne moze biti.
jefferson

#2982 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

lajkujMe wrote:I na kraju svega ovoga epilog je preko 20 mrtvih zbog crtića.

Nadam se shvatate ovo preko 20 mrtvih zbog crtića. Ovaj svijet je fakat otisao u ......

Prije se bar ginulo za slobodu, moc, vjeru i drugo danas se gine zbog CRTIĆA.
Mislim da nisi skontao poentu zbog cega je neko poginuo zbog crtica.
Nikad se ne gine zbog crtica, nego prava da izdas taj crtic a da neko ne dodje i ubije te.
SkyLimit

#2983 Re: Terorizam u Parizu!

Post by SkyLimit »

Ako bi se sudilo po reakcijama na fejzbuku, pismene osobe osuđuju napad, a nepismene mu daju podršku.

Inače meni se u ovoj priči gade svi, i ovi što ubijaju, i ovi što ih podržavaju, i oni što pale džamije, i oni što misle da je potrebno da se svaki musliman pojedinačno ograđuje i izvinjava, ili...šta?

Recimo ovakvi tekstovi:
http://www.dw.de/muslimani-u-bih-%C4%87 ... 87-html-cb

Ja ovo vidim ovako: "Znate šta svi vi muslimani koji nemate veze sa ovim događajem, morate prihvati da Zapadni svijet sve gleda sa predrasudama i stereotipima, i vi morate dati sve od sebe da ublažite te predrasude i stereotipe."

Znači moraš se pravdati zbog nečega što je neko drugi uradio. E baš neću!
Last edited by SkyLimit on 09/01/2015 22:53, edited 2 times in total.
cyprus

#2984 Re: Terorizam u Parizu!

Post by cyprus »

Ja imam toliko stvari na pameti vezanih za ovo, da jednostavno ne znam šta bih izdvojio da napišem... A ne pišu mi se kilometarski postovi...

:sad:
vee-jay

#2985 Re: Terorizam u Parizu!

Post by vee-jay »

Freamon Lester wrote:Jarani po ideologiji terorista iz Pariza, u teroristickom napadu ubise 2000 ljudi. Moze li osuda ovoga? Kako je ove 2000 ljudi izazvalo svoju smrt? Djevojcice isle u skolu? :-)

http://www.theguardian.com/world/2015/j ... ga-nigeria
Sta reci, tragedija. Gledam na tv-u te ubice, kao neka plemena bez ikakvog mozga, na drogama.

:(
emigrazione

#2986 Re: Terorizam u Parizu!

Post by emigrazione »

Koji vam je kurac jeste li vi normalni!!!!!!!
Kako dozvolite sebi da fasujete banove zbog ovoga...i to trajne bog te vidio :zid:
pa nije derbi upm...
m_l

#2987 Re: Terorizam u Parizu!

Post by m_l »

afafaf wrote:
York Light 100`s wrote: Ti si izgleda najpametnije dijete u svom razredu. Religija sa preko milijardu vjernika a ti našo šaku komentara da mi nešto dokažeš. Idi ba spavat :D
Ja ti ponovo kazem da ce svaki musliman podrzati smrt onoga koprda sa uzvisenom vjerom islamom jer jedan od temlja te vjere da svi nemuslimani nevjernici koji ce prozdirati vatra. To je u biti vrlo napadna religija koja ne gaji simaptija prema neistomisljenicima, tj. nemuslimanima.
Temelj te vjere nije miroljubiv i kao takva ona sama ne moze biti.
Sve - NETACNO! Obrazuj se!
karanana

#2988 Re: Terorizam u Parizu!

Post by karanana »

po onome sto vidim i citam, ocekuje nas propast.
vee-jay

#2989 Re: Terorizam u Parizu!

Post by vee-jay »

I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
Voltaire
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2990 Re: Terorizam u Parizu!

Post by hrasno38 »

SkyLimit wrote:Ako bi se sudilo po reakcijama na fejzbuku, pismene osobe osuđuju napad, a nepismene mu daju podršku.

Inače meni se u ovoj priči gade svi, i ovi što ubijaju, i ovi što ih podržavaju, i oni što pale džamije, i oni što misle da je potrebno da se svaki musliman pojedinačno ograđuje i izvinjava, ili...šta?
Pa logicno uvijek je bilo najlakse manipulirati nepismenima. Ja se ne sjecam da je neki doktor ili inzinjer napravio ovako zlodjelo. Nisu u Pakistanu u skolu upali sa diplomama fakulteta nego garantujem totalno nepismeni koje je neko uspio ubjediti da Alah to tako hoce i da je to Poslanik naredio. Ne moze obrazovanog nagovoriti da se opase dinamitom i raznese u trznom centru nego samo onog koga mozes ubjediti da ce poslije toga ici u dzenet a ubjedit neces nekoga ko je obrazovan. Tako je i na FB totalno nepismeni ljudi ali ono bas nepismeni slave djela ovih ubica pokusavajacu da za svoja promisljanja uporiste nadju u Islamu. Ali izvorni Islam toga nema, on poznaje skrusenost i vjeru u boga na nekim drugim principima koje ovi orangutani nikad ama bas nikad nece moci shvatiti.
jefferson

#2991 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

direktni wrote:
MyTao wrote:
direktni wrote:Image
Joj... sad bi se ja ubio kad vidim ovu glupost... jos ljudi ovo dijele kao da su otkrili nesto ravno teoriji relativnosti jbt...
Najveće zločine ovog svijeta su počinili Evropljani. Ne računam novi svijet, jer on lagano preuzima primat.
Meni ovo lici:
Vidi te, najvece su zlocine pocinili evropljani, sto se uzbudjujete previse. Kada ISIS i ostala braca dodju do iste brojke, onda cemo pricati.
Jbt ko da je nadmetanje ko je vise ubio ljudi.
statixx

#2992 Re: Terorizam u Parizu!

Post by statixx »

madner wrote:Pogotovo jer ovo 7. nije tacno, muslimani su uzeli vise robova iz Afrike od bilo koje druge konkurencije. :D
Jos uvijek ima ljudi koji bajkovito mastaju o tome kako bi bilo lijepo da je islamsko carstvo potrajalo duze pa da smo imali priliku svjedociti kako beduinske vojskovodje sklapaju saveznistva sa indijanskim plemenima i Aboridjanima, preobracaju ih na islam i ne eksploatisu njihove obilne resurse. Ko zna, mozda bi cak samo okrenuli brodove i vratiili se na svoju prethodno osvojenu teritoriju, a mozda bi ih plemena mnogobozaca napala, pa bi, sukladno religiji, morali voditi obrambene ratove. :D
vee-jay

#2993 Re: Terorizam u Parizu!

Post by vee-jay »

hrasno38 wrote:
SkyLimit wrote:Ako bi se sudilo po reakcijama na fejzbuku, pismene osobe osuđuju napad, a nepismene mu daju podršku.

Pa logicno uvijek je bilo najlakse manipulirati nepismenima. Ja se ne sjecam da je neki doktor ili inzinjer napravio ovako zlodjelo. Nisu u Pakistanu u skolu upali sa diplomama fakulteta nego garantujem totalno nepismeni koje je neko uspio ubjediti da Alah to tako hoce i da je to Poslanik naredio. Ne moze obrazovanog nagovoriti da se opase dinamitom i raznese u trznom centru nego samo onog koga mozes ubjediti da ce poslije toga ici u dzenet a ubjedit neces nekoga ko je obrazovan. Tako je i na FB totalno nepismeni ljudi ali ono bas nepismeni slave djela ovih ubica pokusavajacu da za svoja promisljanja uporiste nadju u Islamu. Ali izvorni Islam toga nema, on poznaje skrusenost i vjeru u boga na nekim drugim principima koje ovi orangutani nikad ama bas nikad nece moci shvatiti.
Oni koji te ljude vode su veoma vjerovatno i pismeni i skolovani.
sha_ba

#2994 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sha_ba »

karanana wrote:po onome sto vidim i citam, ocekuje nas propast.
u najmanju ruku
dale cooper

#2995 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dale cooper »

vee-jay wrote:
Freamon Lester wrote:Jarani po ideologiji terorista iz Pariza, u teroristickom napadu ubise 2000 ljudi. Moze li osuda ovoga? Kako je ove 2000 ljudi izazvalo svoju smrt? Djevojcice isle u skolu? :-)

Sta reci, tragedija. Gledam na tv-u te ubice, kao neka plemena bez ikakvog mozga, na drogama.

Ovo je grozna sedmica za čovječanstvo. :sad:
XXS

#2996 Re: Terorizam u Parizu!

Post by XXS »

Image
Radikalni kreteni nisu u stanju sagledati veliku sliku. Uvijek prave vise stete nego koristi.
Bijeli, crni, islamski, fudbalski ili bilo koji drugi, kad otstranis ideologiju kojom su zaludjeni, ostane samo kretenizam i idiotluk.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#2997 Re: Terorizam u Parizu!

Post by UnscarD »

jooo jes dobro kad se ne upletes na temu koja naraste na 120 stranica za par dana kako bi iznova i iznova replicirao majmunima na iste stvari koje oni upakuju na nove nacine ...a nemas izbora ... moras ....jbg
nigor

#2998 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nigor »

vee-jay wrote:

Bolje gledaj ko stoji iza tih likova... Kako takvi likovi, skroz sjebani, ni na šta ne liče i bez grama mozga, mogu kontrolisati toliku teritoriju i djelovati relativno uspješno u jednoj moglo bi se rećo boljostojećoj i organiziranoj afričkoj državi?
Ko ih vodi, ko ih logistički pomaže, finansira i savjetuje...? Ali gle čuda, sasvim slučajno je i Nigerija na mapi naftom bogatih država... Znači, šta je zajedničko Iraku, Libiji, Siriji, Nigeriji i šta je zajedničko kozojebima iz tih zemalja?
Naravno, zajednički su im naredbodavci i gazde.
Last edited by nigor on 09/01/2015 23:05, edited 1 time in total.
nigor

#2999 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nigor »

dupli
Last edited by nigor on 09/01/2015 23:04, edited 1 time in total.
Altair_SA

#3000 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Altair_SA »

Ne znam je li neko postavio vijest i da li je tacna o tome da je jedna zena muslimanka napadnuta (pretucena?) danas u Francuskoj, trudna bila i da je izgubila bebu zbog napada? :(
Negdje sam na FB naletio neko je podijelio tu vijest, pa ne znam da li je istina? Ako je vec bilo izvinjavam se.

http://www.telegraf.rs/vesti/1384189-pr ... lnom-haosu
Post Reply