Teorije zavjere

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
nosara

#101 Re: Teorije zavjere

Post by nosara »

surajaa wrote:
nosara wrote:Ja ne mogu da vjerujem da u danasnje doba globalizacije informacija i skoro stopostotne informatizacije cijelog civilizovanog svijeta neko moze gutat al-kaidu, terorizam, zvanicne izvjestaje americke vlade i prodrzavnih medija i agencija...!? :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Koga interesuje istina o 9/11 neka pogleda zeitgeist 1 ili Loose Change... Ima na stotine veb-stranica o ekspertskim analizama tog "teroristickog napada", koji je u stvari bio inside job...

Moras da vjerujes, jer @ Biznis tako kaze, spocitava mi da iznosim poluinformacije i nelogicnosti o 11.septembru, ali ne zamjeram mu, moguce je da se trudi, ali on to ne moze, postavio je sebi granicu u glavi koliko toga zeli da primi, selektivno bira informacije i podatke, vljda mu je lakse da tako posmatra stvari koje su se dogodile...glup i lud nikada nisu bili isto...

Iz onoga sto pise, jasno je da on je dugo zvakao "kašu"i progutao sve ono sto su mu servirali oni koju su tu kasu i zakuhali...lijepo je on to sebi sve rascjepkao i rasclanio, samo mi nije jasno koga pokusava ubijediti da vjeruje u to, samog sebe ili ljude na ovom forumu koji mu predocavaju dokaze, cinjenice, fotografije, dokumentarne filmove koji su ovu tematiku razradili do u tancine...ali ne, ljudima poput njega nista nije dovoljno...ponavljam, drago mi je da razmsiljamo potpuno suprotno i da branimo svoje stavove na drugaciji nacin, ali mi je mnogo draze sto ovdje ima vise ljudi koji misle svojom glavom i svjesni su da je bradati zli cikica, imenom Bin Laden lose napisan scenarij nekog science fiction filma koji je na trenutak pobjegao iz Holywoodskog studija, obavio prljav posao u NY i postao mit...

Na temu 11. septembra vise se ne bih osvrtala, pametnom i jednom dosta...no interesantan je podatak da su nekoliko novinskih agencija, uključujući BBC i CNN, (gle cuda, u vlasnistvu su Zidova) izvijestilo da se zgrada srušila 26 minuta prije nego što se stvarno urušila. Snimka jasno pokazuje BBC reporterku Jane Standley kako govori o padu zgrade WTC 7, dok u pozadini iza nje ista još uvijek stoji.
:lol: :thumbup:
razonodan

#102 Re: Teorije zavjere

Post by razonodan »

zonbirile wrote:@razonodan
e drug moj,moraš više naučiti o temi,takve istupe ne koriste ni skupine navijača,ovo je ipak jebena tema.
jel ti to sve od "argumenata" il ima još? :lol:
Nuclear Winter

#103 Re: Teorije zavjere

Post by Nuclear Winter »

surajaa wrote:
nosara wrote:Ja ne mogu da vjerujem da u danasnje doba globalizacije informacija i skoro stopostotne informatizacije cijelog civilizovanog svijeta neko moze gutat al-kaidu, terorizam, zvanicne izvjestaje americke vlade i prodrzavnih medija i agencija...!? :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Koga interesuje istina o 9/11 neka pogleda zeitgeist 1 ili Loose Change... Ima na stotine veb-stranica o ekspertskim analizama tog "teroristickog napada", koji je u stvari bio inside job...

Moras da vjerujes, jer @ Biznis tako kaze, spocitava mi da iznosim poluinformacije i nelogicnosti o 11.septembru, ali ne zamjeram mu, moguce je da se trudi, ali on to ne moze, postavio je sebi granicu u glavi koliko toga zeli da primi, selektivno bira informacije i podatke, vljda mu je lakse da tako posmatra stvari koje su se dogodile...glup i lud nikada nisu bili isto...

Iz onoga sto pise, jasno je da on je dugo zvakao "kašu"i progutao sve ono sto su mu servirali oni koju su tu kasu i zakuhali...lijepo je on to sebi sve rascjepkao i rasclanio, samo mi nije jasno koga pokusava ubijediti da vjeruje u to, samog sebe ili ljude na ovom forumu koji mu predocavaju dokaze, cinjenice, fotografije, dokumentarne filmove koji su ovu tematiku razradili do u tancine...ali ne, ljudima poput njega nista nije dovoljno...ponavljam, drago mi je da razmsiljamo potpuno suprotno i da branimo svoje stavove na drugaciji nacin, ali mi je mnogo draze sto ovdje ima vise ljudi koji misle svojom glavom i svjesni su da je bradati zli cikica, imenom Bin Laden lose napisan scenarij nekog science fiction filma koji je na trenutak pobjegao iz Holywoodskog studija, obavio prljav posao u NY i postao mit...

Na temu 11. septembra vise se ne bih osvrtala, pametnom i jednom dosta...no interesantan je podatak da su nekoliko novinskih agencija, uključujući BBC i CNN, (gle cuda, u vlasnistvu su Zidova) izvijestilo da se zgrada srušila 26 minuta prije nego što se stvarno urušila. Snimka jasno pokazuje BBC reporterku Jane Standley kako govori o padu zgrade WTC 7, dok u pozadini iza nje ista još uvijek stoji.

Za ovo nisam znao :shock: .Ima`l gdje te snimke lijepo molim?
nosara

#104 Re: Teorije zavjere

Post by nosara »

Zgrada je ovo desno iza njene glavuse... :lol:
Last edited by nosara on 03/12/2010 12:44, edited 1 time in total.
Blobi

#105 Re: Teorije zavjere

Post by Blobi »

Nuclear Winter wrote:
surajaa wrote:

Za ovo nisam znao :shock: .Ima`l gdje te snimke lijepo molim?

Gdje nam je @Biznis da malo razjasni ovo :).. Ma sigurno su tehnicke smetnje, ili zvizdac nasnimao na CD :D
VjecitiStudent

#106 Re: Teorije zavjere

Post by VjecitiStudent »

Blobi wrote: Nacitao sam se svega i svacega, a Protokole nije napisala nikakva budala, vec grupa ljudi koji su odlicno znali sta ce da rade. I pogodi sta, uspjeli su u onom glavnom - porobiti svijet kamatama. Danas nema zaposlene osobe na svijetu koja nije podigla kredit za nesto, pa makar to bila sitnica. Koknretno, moja firma je kreditno opterecena, ja kao pojedinac, i jos trecina svjetske populacije. Dakle, ne moze se poreci ono vec napisano, jer to isto napisano u protokolima danas u praksi savrseno funkcionise. Cak i bolje nego sto je predvidjeno. Njihov plan se polako obistinjava, a uvijek ce biti ljudi koji to zanemaruju.
LIjepo je saznati da su kamate izmisljene tek 1903., kada su "protokoli" objavljeni, do tada su se pare posudjivale iskljucivo na jaranskom principu. :D
surajaa

#107 Re: Teorije zavjere

Post by surajaa »

Sad ce @Biznis da nam rastumaci i otjera "sve sumnje" oko ovoga...sram nas bilo kako mozemo da vjerujemo svojim ocima :-)
KPNCTNJAH

#108 Re: Teorije zavjere

Post by KPNCTNJAH »

Najjace je ono kad su objavili da je pronadjen pasos jednog napadaca :lol: i onda je nekom cudno sto vjeruju u tu pricu s CD-om :lol: posebna prica su ona druga dva aviona...
Nuclear Winter

#109 Re: Teorije zavjere

Post by Nuclear Winter »

KPNCTNJAH wrote:

Najjace je ono kad su objavili da je nadjen pasos jednog napadaca :lol: i onda je nekom cudno sto vjeruju u tu pricu s CD-om :lol: posebna prica su ona druga dva aviona...
Srušile se onolike zgrade tako što se "istopilo" par hiljada tona visokokvalitetnog čelika,ali je zato pronađen saudijski sošpa na ruševinama wtc-a,vjerovatno iskovan u zeničkoj željezari i otporan na temperaturu zapaljenog kerozina :lol:
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#110 Re: Teorije zavjere

Post by Priorat »

uz duzno postovanje zrtvama meni je to najveci LIVE dogadjaj (FILM) koji je svaki covjek trebao dozivjeti. LIVE AID, woodstock su sitnica. i sto je najsmjesnije, cijeli svijet zna da je to namjesteno i svi zive sa tim kao da je najvece istina!!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#111 Re: Teorije zavjere

Post by ladyblue18 »

nosara wrote:

Ovo prvi put vidim :shock:
nosara

#112 Re: Teorije zavjere

Post by nosara »

Priorat wrote:uz duzno postovanje zrtvama meni je to najveci LIVE dogadjaj (FILM) koji je svaki covjek trebao dozivjeti. LIVE AID, woodstock su sitnica. i sto je najsmjesnije, cijeli svijet zna da je to namjesteno i svi zive sa tim kao da je najvece istina!!
To je cilj... Stvorit vojsku ignoranata koji ce mozak koristit samo za osnovne zivotne potrebe i racunanje nelegalnog income tax-a... :lol:
razonodan

#113 Re: Teorije zavjere

Post by razonodan »

jel 'vo isti onaj BBC koji se raduje kad djeca dobiju po prstima a ne kaže zašto:

Obama e-mail teenager gets US ban: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-be ... s-11296303

...al kažu zato drugi - gledalo dijete dokumentarac o 9/11 i dječiji nevino progovorilo - ISTINU:
http://www.techradar.com/news/internet/ ... ail-716306
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#114 Re: Teorije zavjere

Post by Priorat »

nosara wrote:
Priorat wrote:uz duzno postovanje zrtvama meni je to najveci LIVE dogadjaj (FILM) koji je svaki covjek trebao dozivjeti. LIVE AID, woodstock su sitnica. i sto je najsmjesnije, cijeli svijet zna da je to namjesteno i svi zive sa tim kao da je najvece istina!!
To je cilj... Stvorit vojsku ignoranata koji ce mozak koristit samo za osnovne zivotne potrebe i racunanje nelegalnog income tax-a... :lol:
i onda naleti ovako jedan @biznis i tvrdi.....joj, nemogu vise od smijeha
razonodan

#115 Re: Teorije zavjere

Post by razonodan »

Evo ga neki dan i Rivera promjenio ćurak oko zgrade 7 :D

glavno pitanje sada je: kako je Židov znao kad da postavi eksplozive na svojoj zgradi? :lol:

anglozionist scum :x
surajaa

#116 Re: Teorije zavjere

Post by surajaa »

nosara wrote:
:thumbup:

Ljudi, nemojte vise ako Boga znate, @Biznisu nece biti dobro...
madner

#117 Re: Teorije zavjere

Post by madner »

Skupilo se drustvo malo :D
Nego da li ste svoje alternativne izvore podvrgnuli istoj dozi skepse kao i oficijelne?
razonodan

#118 Re: Teorije zavjere

Post by razonodan »

madner wrote:Skupilo se drustvo malo :D
Nego da li ste svoje alternativne izvore podvrgnuli istoj dozi skepse kao i oficijelne?
Nismo druže Zlatko, to ostavljamo Politbirou :lol:
Boom71

#119 Re: Teorije zavjere

Post by Boom71 »

Apsolutno se slazem da postoje ljudi koji covjecanstvu kreiraju sadasnjost i buducnost.
Slazem se i sa vecinom napisanog u vezi Tajnih ekipa i njihovih rezija.
Ali nacin na koji su "popadali" Blizanci i koju je predstavio @Biznis je itekako realan! Gledao demonstarciju kvalitetnu.

Nisam zatucan sekunde i imam jaku mastu!
Ovaj komentar se odnosi isklucivo na podtemu o padu WTC-a!

:-D
VjecitiStudent

#120 Re: Teorije zavjere

Post by VjecitiStudent »

Teorije zavjere se ne preispituju, za njih je dovoljna vjera.
nista novo

#121 Re: Teorije zavjere

Post by nista novo »

nosara wrote:

Mozda ja dobro ne vidim , vidi se samo dim, zgradu uopce nisam vidio :?
nosara

#122 Re: Teorije zavjere

Post by nosara »

nista novo wrote:
nosara wrote:

Mozda ja dobro ne vidim , vidi se samo dim, zgradu uopce nisam vidio :?
Dim je lijevo, a zgrada desno... viri iza glave ove novinarke...
nosara

#123 Re: Teorije zavjere

Post by nosara »

Boom71 wrote:Apsolutno se slazem da postoje ljudi koji covjecanstvu kreiraju sadasnjost i buducnost.
Ali nacin na koji su "popadali" Blizanci i koju je predstavio @Biznis je itekako realan! Gledao demonstarciju kvalitetnu.

Rekonstrukcija koju je izvrsila drzavna komisija nije dokazala tvrdnje o padu wtc usljed zvanicnih uzroka... napravili su konstrukciju, izazvali pozar, postigli i vecu temperaturuod potrebne, ali konstrukcija se nije urusila...
nosara

#124 Re: Teorije zavjere

Post by nosara »

VjecitiStudent wrote:
Teorije zavjere se ne preispituju, za njih je dovoljna vjera.
Ne radi se niokakvim teorijama, vec provjerenim i dokazanim cinjenicama...
madner

#125 Re: Teorije zavjere

Post by madner »

nosara wrote:
Boom71 wrote:Apsolutno se slazem da postoje ljudi koji covjecanstvu kreiraju sadasnjost i buducnost.

Rekonstrukcija koju je izvrsila drzavna komisija nije dokazala tvrdnje o padu wtc usljed zvanicnih uzroka... napravili su konstrukciju, izazvali pozar, postigli i vecu temperaturuod potrebne, ali konstrukcija se nije urusila...
Postavio sam vec link gdje je na nekih 300 stranica postavljen zakljucak iz struke, opisan model i nacin simulacije.
Locked