[img]http://www.htnet.hr/imagesT/fset_images/logo50.gif[/img][color=white]__[/color][size=117]Srijeda, 02.02.2005.[/size] wrote:Teorije zavjera koje su potresale svijet
Deset nevjerojatnih teorija zavjere za koje (vrlo vjerojatno) nikad niste niti čuli. Što se zapravo dogodilo s Titanicom, je li Kurt Cobain ikada uopće živio i što je bio pravi razlog avionske nesreće 1983. kada je poginulo 269 osoba? Ili, možda, sve ovo zapravo nema smisla?
![]()
Znakovi u žitu. Farmerska ekshibicija ili tvorevina vanzemaljaca?
Možda i nema, možda i ima, ali u svakom slučaju vrijedi pročitati. Stoga krenimo barem nekim redoslijedom.
1. Neki drugi Titanic
Postoje dvije nepobitne činjenice vezane uz nesreću Titanica. Prva: osim lijepe Kate Winslet i njenih izazovnih sisa, film je totalno smeće. Druga: potop broda uzrokovao je sudar sa santom leda. Ili nije? Pisac Robert Gardiner tvrdi da je ova druga činjenica totalna glupost, a sve naziva jednom fenomenalnom osiguravajućom prijevarom. Nekoliko mjeseci prije navodnog potonuća Titanica 1912. godine 'White Star Olimpyc', prekooceanski brod, slučajno je pogodio ratni brod HMS Hawke.
Nikakva novčana kompenzacija nije plaćena, a brod, kao i firma koja ga je sagradila, automatski su propali. Da povrate dugove i spase tvrtku, kompanija je promijenila ime broda u Titanic, sredila ga da može ploviti i poslala ga usred zime na Atlantik.
Cilj im je bio potop Titanica kako bi dobili odštetu od osiguranja u vrijednosti nekih 200.000 funti (što bi danas iznosilo oko 10 milijuna funti). Navodno su planirano poslana dva spasilačka broda kako bi se putnici najnormalnije spasili, ali situacija se pogoršala. Titanic je slučajno pogodio i jedan od spasilačkih brodova te kao kamen potonuo na dno oceana.
2. Obmana Kurt Cobain
Što sve ljudi neće smisliti, rekli bismo. No francuski povjesničar i forenzičar Jacques Vignes proveo je zadnjih pet godina u dokazivanju prave prijevare koja stoji iza, kako on kaže, navodnog samoubojstva Kurta Cobaina.
Ne samo da si Kurt nije propucao glavu sačmaricom u travnju 1994. godine, već prema Jacquesovim riječima on nikada nije ni postojao. Francuz tvrdi da je Nirvana imala ne jednog, nego tri identična pjevača, i to identični blizanci trojke iz Ohia. 1994. godine, prema njegovim riječima, poginuo je jedan od braće, Donnie Loder, kojeg su ubila braća Tyler i Ed i sve, naravno, zbog novaca.
Kurt ima dva brata blizanca?!
Navodno Donnie nije s njima htio podijeliti prava i novac koji je dobio za hit 'Nevermind'. Vignes i dalje nastavlja svoju istragu.
3. Kamenje ET-a
1962. godine kineski znanstvenik dr. Tsum Um Nui je odlučio pokušati razbiti šifru koju je našao na nekoliko hijeroglifskih, granitnih diskova, koje je pak našla skupina arheologa davne 1938. na Tibetanskoj granici. Prema nekim procjenama, diskovi su bili stari 12 tisuća godina, a 1965. na istom mjestu se pojavilo još nevjerojatnih 716 diskova.
Kineski doktor navodno je razbio šifru i shvatio njihovo značenje, a kada je htio objaviti točan zapis, starješine na Pekinškom povijesnom fakultetu zabranile su mu svaki daljnji rad. Prema njegovim riječima, diskovi su zapravo bili zapis vanzemaljske rase koja je posjetila zemlju prije 12 tisuća godina. Rasa se zvala Dropa, a na diskovima je detaljno bilo opisano kako su došli i 'spojili' se s jednim ljudskim plemenom.
Dan danas, jedno lokalno pleme negdje u okolici Tibeta zove se upravo Dropa, a niti jedan antropolog ih nije povijesno mogao spojiti s niti jednom poznatom rasom.
4. Velika ruska varka
Velika većina ljudi pretpostavlja da je pilot bio glavni i jedini krivac za veliku avionsku nesreću u kojoj je pao korejski KAL007 iznad ruskog zračnog prostora 1983. godine. Tada je poginulo 269 osoba, a pilot i avioekspert Michael Burn tvrdi suprotno.
Navodno je, prema njegovim riječima, avion namjerno srušen kako bi Amerikanci mogli dobiti uvid u rusku zračnu moć. A i nekih desetak američkih ratnih aviona je pratilo KAL007. Naravno, što se točno dogodilo još se uvijek ne zna, ali Michael tvrdi kako u svom vlasništvu ima fotografije olupina u kojima se točno vide dijelovi američkih vojnih aviona.
5. Nafta: Crna istina
Većina svijeta vjeruje kako ćemo negdje oko 2020. godine u potpunosti potrošiti sve zalihe nafte na svijetu. Ekonomisti predviđaju kako će u to vrijeme cijene nafte vrtoglavo porasti što će rezultirati svjetskim ekonomskim krahom.
Ali teoretičar zavjera Dave McGowan smatra da je sve ovo jedna velika obmana. Nismo ni mislili drugačije. Kako sam kaže, sadašnju situaciju naftne kompanije namjerno iskorištavaju kako bi zaplašile ljude, ali stvar je zapravo jako daleko od istine. Vodeći se za radom doktora Thomasa Golda s Cornell sveučilišta, koji je razvio teoriju naftne zavjere, Dave govori kako crnog zlata nikada neće nestati.
Hoće li nafte ikada nestati? Trebamo li raditi zalihe?
Razlog toga su neprestani prirodni procesi koji se odvijaju unutar zemljine kore koji proizvode naftu, tako da nafte zapravo nikada neće nestati. Što mislite o tome?
6. Pravi Veliki Brat
Zašto nas TV kuće neprestano bombardiraju 24-satnim, zatupljujućim reality programima? Zato jer nas žele naviknuti na neprestano praćenje i snimanje naše privatnosti. Barem tako smatra nekolicina teoretičara koji govore o zapadnjačkoj vlasti i njenoj opsesiji nadzora i smanjenja kriminala, a svemu je tome kriva CCTV.
Freelance novinar Tony Lesce koristi članak iz časopisa 'New Sceintist' iz 1999. godine u kojem se govori o sofisticiranom nadzornom sustavu koji može predvidjeti kada će se neki zločin zapravo dogoditi. Možda je ekipa previše gledala 'Minority Report'.
7. Čipovi u nama
2002. godine obitelj Jacobs iz Floride pristala je da im se pod kožu ugrade 'VeriChips' čipovi koji bi sadržavali njihovu kompletnu povijest bolesti, a mogli bi se očitati uz pomoć običnog scanera. Tehnologiju je odmah objeručke prihvatila američka i meksička vlada, a sve u svrhu smanjenja otmica djece. Barem tako kažu.
Neki misle kako su čipovi zapravo savršeni sustav praćenja, a svi su podložni satelitskoj mreži i lako se mogu pronaći pomoću GPS-a. Pazite što radite…
8. AIDS: Prava istina
Svi znamo zašto i kako je AIDS nastao. Stvoren u laboratorijima američke vojske koja se bavi biološkim oružjima, namjerno je bio pušten među mase. Tako smatra i dr. Boyd E. Graves, koji vjeruje da lijek za ovu 'kugu novog doba' zapravo postoji. Naravno, napravili su ga oni isti ljudi koji su smislili i virus AIDS-a.
Graves ide toliko daleko da je izjavio kako je sam sebi namjerno ubrizgao virus AIDS-a, a izliječio se navodno čudotvornom injekcijom – lijekom koji je patentirala američka vojska, ali ga još uvijek drži u tajnosti. Zašto? Možda nikada i ne saznamo.
9. Tragedija TWA leta
Bez ikakvog pravog razloga TWA let 800 eksplodirao je iznad Long Islanda u New Yorku. Nakon najveće zračne istrage ikada, ustanovljeno je da je razlog eksplozije bio neispravan rezervoar aviona. No činjenica da su 24 svjedoka, koji su se slučajno zatekli na mjestu događaja, potvrdila kako su vidjeli raketu koja pogađa avion - je zanemarena.
Bivši policajac James Sanders odlučio je saznati istinu, a nakon istraživanja zaključio je kako je avion stvarno bio srušen. USS Normandy, ratni brod koji je u tom trenutku bio na vježbama, slučajno je ispalio raketu i pogodio TWA 800. Sve je zataškano, a isti slučaj se dogodio i 1988. kada je USS Vincennes srušio iranski putnički zrakoplov.
Tada je čak i bivši glasnogovornik JFK-a javno izjavio kako je imao prilike pogledati dokumente koji navode kako je taj avion srušen vojnim projektilom.
10. Vlak smrti
Nekolicina američkih teoretičara zavjera tvrdi kako jedna američka vladina agencija diljem Amerike ljudstvom snabdijeva oko 600 radnih, vojnih logora. Kao dokaz ukazuju na pismo kongresmena Billa Hefnera u kojem se navode civilni logori koji se nalaze u neposrednoj blizini vojnih poligona diljem zemlje.
Radi se o zločincima i zatvorenicima koji se s jednog mjesta na drugo prevoze velikim vlakovima koji se skrivaju pod paravanom da prevoze automobile. U logorima pak, zatvorenici čekaju izvršenje smrtne kazne, a dok čekaju, u potpunosti stoje vojsci na usluzi. Bilo kakvoj...
S.S./FHM
utorak, 01.02.2005
Teorije zavjera koje su potresale svijet
- Fair Life
#1 Teorije zavjera koje su potresale svijet
- manijak1
-
Opanak u tranziciji
Ovi piktogrami (krugovi u zitu , mislim da ih tako zovu)
su me oduvijek zanimali...
- Drvosjeca iz Dejcica
Nisi gledao "ZNAKOVE" sa Mel Gibsonom ?Opanak u tranziciji wrote:Ovi piktogrami (krugovi u zitu , mislim da ih tako zovu)
-
Opanak u tranziciji
ne nisam na zalost, a zbog cega'Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nisi gledao "ZNAKOVE" sa Mel Gibsonom ?Opanak u tranziciji wrote:Ovi piktogrami (krugovi u zitu , mislim da ih tako zovu)
-
digger
#7 Re: Teorije zavjera koje su potresale svijet
Ovo me podsjeti na Apollo i slijetanja na mjesec, te prvih koraka Neil Armstronga. Bilo je to na TV Sarajevo negdje oko 2 ili 3 ujutro.Fair Life wrote:Teorije...
Nakon toga sam danima prisustvovao diskusijama gdje su pojedinci tvrdili da je to sve bilo kreirano i nikakvog slijetanja na mjesec nije ni bilo. Ne samo da su to branili, nego su razvijali razne teorije oko kako su ameri stvarno lagali oko istog!
Kao ona djecija igra "pokvarenog telefona." Nazalost, ista se nastavlja bez obzira da starimo.
"Laz obidje cijeli svijet prije no sto istina moze da navuce pantalone." W. Churchill
-
Bosančeros
Imam ja knjigu 70 najvećih zavjera svih vremena, i ima stvarno svega!!
-
Pravda30
-
kub lajkan
Hm, nesto mi je tu sumnjivo! Da ustvari sve ovo nije... 
-
yaran
Evo jos nesto istinito i konspiracijski nadahnuto.Naime ovaj tsunami koji se desio i ubio 280 000 ljudi i nije slucajno zbog potresa?Istina je da je Amerika ispalila nuklearno oruzje na dnu indijskog oceana ,a sve sa namjerom da osteti i ubije sto vise muslimana(indonezija najvise zrtava),i osteti indoneziju i muslimane. 
- Fair Life
Nemoj Yarane trpati Ameriku tamo gdje joj nije mjesto.yaran wrote:Evo jos nesto istinito i konspiracijski nadahnuto.Naime ovaj tsunami koji se desio i ubio 280 000 ljudi i nije slucajno zbog potresa?Istina je da je Amerika ispalila nuklearno oruzje na dnu indijskog oceana ,a sve sa namjerom da osteti i ubije sto vise muslimana(indonezija najvise zrtava),i osteti indoneziju i muslimane.
Od forumskih dezurnih tumaca Kurana (Aburrahman & Company PTY LTD) vec smo mogli procitati objasnjenje da je Tsunami dosao kao Allahova kazna "slabim muslimanima"... tih zemalja.
-
u Fatime vise Jajca
-
u Fatime vise Jajca
-
Bolesni Doktor
#17 Re: Teorije zavjera koje su potresale svijet
Na dodatnoj nastavi iz psihologije kao predmet svakoga sata imamo referate koje pišu učenici i te teme koje obrađuju postaju tema toga sata (zapravo je to dva sata).Došlo je vrijeme i na mene naravno.Do sada je to sve bilo perfektno obrađeno,bilo je dobrih tema i puno truda je uloženo od strane učenika i puno se istraživalo.Ja sam temu odabrao nedavno,a moram nešto što mi je najviše zanimljivo i ima smisla.Tema mi je "teorije zavjere".
Ali eto,ne znam šta sve da napišem,o čemu da napišem,šta da tražim,pa sam evo ovom prilikom htio zamoliti neke teorije zavjere koje su najpoznatije i o kojima se može najviše pisati,gdje ima najviše poznatih podataka.
Treba mi i naravno dobar uvod,ali ne znam kako sve to odraditi...
eto,ako netko može pomoći,neka kaže,hvala i pozz
Ali eto,ne znam šta sve da napišem,o čemu da napišem,šta da tražim,pa sam evo ovom prilikom htio zamoliti neke teorije zavjere koje su najpoznatije i o kojima se može najviše pisati,gdje ima najviše poznatih podataka.
Treba mi i naravno dobar uvod,ali ne znam kako sve to odraditi...
eto,ako netko može pomoći,neka kaže,hvala i pozz
- akcid
#18 Re: Teorije zavjera koje su potresale svijet
http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjani ... /130420068Bolesni Doktor wrote:...,ne znam šta sve da napišem,o čemu da napišem,šta da tražim,pa sam evo ovom prilikom htio zamoliti neke teorije zavjere koje su najpoznatije i o kojima se može najviše pisati,gdje ima najviše poznatih podataka...
http://www.klix.ba/forum/sta-ispustaju- ... 11625.html
- JohnnyS
#19 Re: Teorije zavjera koje su potresale svijet
Obiđi malo temu o Siriji i Ukrajini, tako da možeš napisati poglavlja proxy ratovi, paradigma i šahovska partija...
-
Bolesni Doktor
#20 Re: Teorije zavjera koje su potresale svijet
Ma nisam mislio na teme,imam jednu temu općenito za takve stvari,treba mi nesto konkretno o cemu pisati,da ne izgleda kao da brljavim i hodam okolokole.
Nešto gdje ima materijala i gdje se može razviti diskusija i rasprava.I po mogućnosti kakav dobar izvor.
Nešto gdje ima materijala i gdje se može razviti diskusija i rasprava.I po mogućnosti kakav dobar izvor.
-
x_lecter
#21 Re: Teorije zavjera koje su potresale svijet
Srbi i dalje vjeruju da su na kosovu odnijeli pobjedu. No, to nije tacno a to potvrdjuje stara izreka.... uzvrtio se ko vlah na kocu.
Sent from my B1-710 using Tapatalk
Sent from my B1-710 using Tapatalk
-
Avetinho
#22 Re: Teorije zavjera koje su potresale svijet
Svemirko Obmanagic je siguran da sve sto on iskopa po danu na Visocici, Amerikanci preko noci zatrpaju (pomjeranjem materijala uz pomoc tehnologije Visoki C, koju su ukrali od doseljenika sa sazvjezdja Plejada), kako se prava historija covjecanstva nikad ne bi otkrila.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#23 Re: Teorije zavjera koje su potresale svijet
meni to fakat zvuči logičnoJa Sam Odavle wrote:Svemirko Obmanagic je siguran da sve sto on iskopa po danu na Visocici, Amerikanci preko noci zatrpaju (pomjeranjem materijala uz pomoc tehnologije Visoki C, koju su ukrali od doseljenika sa sazvjezdja Plejada), kako se prava historija covjecanstva nikad ne bi otkrila.
- MrBega
#24 Re: Teorije zavjera koje su potresale svijet
Nisam neki suporter "teorija zavjere", ali ima jedan problem pola tih teorija je tacnija odAjnstajnove, koju su nadogradili kvantni fizicari, sta sad, ako vjerujete u nauku onda trebate znat da sve sto se moglo ili ce moci da se dogodi , damn, desice se, il se vec desilo, jel iko gggledo matrix, terminatora
-
jahhjer
#25 Re: Teorije zavjera koje su potresale svijet
Pola tih teorija tacnije od Ajnstajnove? kako sviju ti? Ajstanova se zasniva na preciznim proracunima na cemu se zasnivaju ove? Samo jos cekam da neko Bajramija aka Mladena Marica iz dzepa izvuce pa da za ove poplave okrive HAARP i AmerikanceMrBega wrote:Nisam neki suporter "teorija zavjere", ali ima jedan problem pola tih teorija je tacnija odAjnstajnove, koju su nadogradili kvantni fizicari, sta sad, ako vjerujete u nauku onda trebate znat da sve sto se moglo ili ce moci da se dogodi , damn, desice se, il se vec desilo, jel iko gggledo matrix, terminatora