Teleskop

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ulpinian

#1 Teleskop

Post by ulpinian »

Zna li neko gdje u Sarajevu mogu kupiti teleskop ?

Našao sam nešto u ovom IT Computers
http://www.itcomputers.ba/product_info. ... 662dd6178a, ali djeluje poprilično bezvezno, zanima me nešto malo profesionalnije...
becu

Post by becu »

Imas jednu radnju preko puta PMF-a, imaju dosta Njutonaca veceg promjera, za refraktore nisam siguran.
Ejch-ju-es-i-aj-en

Post by Ejch-ju-es-i-aj-en »

Ja ti iskreno ne bih preporučio da kupuješ teleskop ispod par hiljada maraka. Imao sam "Njutonca" (reflektor, cijena u cca 300 km). Bio je dobar otprilike nizašta. Vidiš puno više zvijezda, sa planetama se možeš poselamiti. Sumnjam da kod nas možeš naći nešto da valja. Najbolje ti je da probaš sa inostranstvom.
SaraLe

Post by SaraLe »

Jel ti treba da planete gledas ili komsinicama viris kroz prozore :oops: :D
Faust

Post by Faust »

SaraLe wrote:Jel ti treba da planete gledas ili komsinicama viris kroz prozore :oops: :D
:lol: :lol: :lol:
becu

Post by becu »

Ejch-ju-es-i-aj-en wrote:Ja ti iskreno ne bih preporučio da kupuješ teleskop ispod par hiljada maraka. Imao sam "Njutonca" (reflektor, cijena u cca 300 km). Bio je dobar otprilike nizašta. Vidiš puno više zvijezda, sa planetama se možeš poselamiti. Sumnjam da kod nas možeš naći nešto da valja. Najbolje ti je da probaš sa inostranstvom.
pa pazi NJutonac je predobar za Messierove objekte, a za planete i Mjesec samo refraktor. Zavisi ko za sta koristi.
nostalgicar

#7 Re: Teleskop

Post by nostalgicar »

ulpinian wrote:Zna li neko gdje u Sarajevu mogu kupiti teleskop ?

http://www.itcomputers.ba/product_info. ... 662dd6178a, ali djeluje poprilično bezvezno, zanima me nešto malo profesionalnije...
:D :D :D zamisljam ja to je sada kad pogledam u nebo kroz njega ma vidi se od onog luisa trag na mjesecu .....kada ga fino kupih,e mislio puta sam se pokajao....kada ti dodje u ruke..tek onda nastaju problemi...
Hendrix

Post by Hendrix »

Ja sam jedno ljeto sa dvogledom mjesec promatrao , komšije provalile da sam poludio , e hajd ti njima objasni da mene astronomija interesuje. :D
Ne mogu zamisliti kako bi se sjebali da me na terasi sa teleskopom ugledaju , policiju bi zvali.
Ali kupiću ga jednog dana makar me i SFOR hapsio. :D
nostalgicar

#9 Re: Teleskop

Post by nostalgicar »

nostalgicar wrote:
ulpinian wrote:Zna li neko gdje u Sarajevu mogu kupiti teleskop ?

:D :D :D zamisljam ja to je sada kad pogledam u nebo kroz njega ma vidi se od onog luisa trag na mjesecu .....kada ga fino kupih,e mislio puta sam se pokajao....kada ti dodje u ruke..tek onda nastaju problemi...
:D :D :D :D :D
muthafuca

Post by muthafuca »

imas preko puta ekonomske skole.... radnju tehnika se uglavnom prodaje dobri teleskopi... samo pazi kakva im je montaza i stativ da nije od aluminija. a to sto IT prodaje je igracka za malu djecu, ne vrijedi ni za ukrasa a da ne pricamo o spijanju kona :lol: :lol:
i bilo je u VISA-i... ispod 600km nemoj nista kupovat...
Post Reply