eh ljudi pomoc, molim... treba mi talijanska viza idem na skijanje tamo sa rodicom... ruta je slijedeca Sarajevo-ljubljana (avionom) Slovenija-svicarska-italija (autom) eh koju vizu ja onda trebam da izvadim i sta mi je sve potrebno?...
unaprijed hvala!
talijanska viza? (help)
-
Leonid Breznjev
#2 Re: talijanska viza? (help)
pa ako imas vec svicarsku vizu nije ti problem dobiti italijansku tranzit vizu na italijanskoj ambasadi..Lu2DJ3ak wrote:eh ljudi pomoc, molim... treba mi talijanska viza idem na skijanje tamo sa rodicom... ruta je slijedeca Sarajevo-ljubljana (avionom) Slovenija-svicarska-italija (autom) eh koju vizu ja onda trebam da izvadim i sta mi je sve potrebno?...
unaprijed hvala!
-
Leonid Breznjev
ne vidim logiku da ides u CH ako trebas u italiju iz slovenije... neka te prevezu u gepeku sa skijama...Lu2DJ3ak wrote:idem u italiju na skinaje... a trebam proci sloveniju, svicarsku i doci u italiju :S koliko je to izvodljivo?
-
kilam
ne znam koliko ti je pametno da ides preko svicarske jer ti treba i njihova viza pored ove shengen
a za talijansku vizu ti treba (po stoti put na ovom forumu
) :
pasos, fotografija, ispunjen obrazac, placeno osiguranje na period za koji trazis vizu, rezervacija od hotela u italiji ili garantno pismo, dokaz o finansijskim sredstvima (kartice, kes, izvod iz banka), ako si student kopija indexa i potvrda sa faxa, ako si zaposlena m4 (il je m5 obrazac
) ako ides automobilom kopija saobracajne i zelenog kartona ili rezervacija avio/autobuske karte
to je to cini mi se
i opet naglasavam da ti treba svicarska viza bez obzira imas li talijanski tako da je suludo ici na svicarsku a da ne govorim kako je dalje i sl
a za talijansku vizu ti treba (po stoti put na ovom forumu
pasos, fotografija, ispunjen obrazac, placeno osiguranje na period za koji trazis vizu, rezervacija od hotela u italiji ili garantno pismo, dokaz o finansijskim sredstvima (kartice, kes, izvod iz banka), ako si student kopija indexa i potvrda sa faxa, ako si zaposlena m4 (il je m5 obrazac
to je to cini mi se
i opet naglasavam da ti treba svicarska viza bez obzira imas li talijanski tako da je suludo ici na svicarsku a da ne govorim kako je dalje i sl
-
Lu2DJ3ak
hvala na odg. al' imam jos jedno pitanje... treba li mi slovenska tranzitna viza ako imam talijansku?kilam wrote:ne znam koliko ti je pametno da ides preko svicarske jer ti treba i njihova viza pored ove shengen
a za talijansku vizu ti treba (po stoti put na ovom forumu) :
pasos, fotografija, ispunjen obrazac, placeno osiguranje na period za koji trazis vizu, rezervacija od hotela u italiji ili garantno pismo, dokaz o finansijskim sredstvima (kartice, kes, izvod iz banka), ako si student kopija indexa i potvrda sa faxa, ako si zaposlena m4 (il je m5 obrazac) ako ides automobilom kopija saobracajne i zelenog kartona ili rezervacija avio/autobuske karte
to je to cini mi se