talijanska viza? (help)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lu2DJ3ak

#1 talijanska viza? (help)

Post by Lu2DJ3ak »

eh ljudi pomoc, molim... treba mi talijanska viza idem na skijanje tamo sa rodicom... ruta je slijedeca Sarajevo-ljubljana (avionom) Slovenija-svicarska-italija (autom) eh koju vizu ja onda trebam da izvadim i sta mi je sve potrebno?...

unaprijed hvala!
Leonid Breznjev

#2 Re: talijanska viza? (help)

Post by Leonid Breznjev »

Lu2DJ3ak wrote:eh ljudi pomoc, molim... treba mi talijanska viza idem na skijanje tamo sa rodicom... ruta je slijedeca Sarajevo-ljubljana (avionom) Slovenija-svicarska-italija (autom) eh koju vizu ja onda trebam da izvadim i sta mi je sve potrebno?...

unaprijed hvala!
pa ako imas vec svicarsku vizu nije ti problem dobiti italijansku tranzit vizu na italijanskoj ambasadi..
Lu2DJ3ak

Post by Lu2DJ3ak »

idem u italiju na skinaje... a trebam proci sloveniju, svicarsku i doci u italiju :S koliko je to izvodljivo?
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

Lu2DJ3ak wrote:idem u italiju na skinaje... a trebam proci sloveniju, svicarsku i doci u italiju :S koliko je to izvodljivo?
ne vidim logiku da ides u CH ako trebas u italiju iz slovenije... neka te prevezu u gepeku sa skijama... :D :D
Doda37

Post by Doda37 »

pardon
kilam

Post by kilam »

ne znam koliko ti je pametno da ides preko svicarske jer ti treba i njihova viza pored ove shengen
a za talijansku vizu ti treba (po stoti put na ovom forumu :) ) :
pasos, fotografija, ispunjen obrazac, placeno osiguranje na period za koji trazis vizu, rezervacija od hotela u italiji ili garantno pismo, dokaz o finansijskim sredstvima (kartice, kes, izvod iz banka), ako si student kopija indexa i potvrda sa faxa, ako si zaposlena m4 (il je m5 obrazac :) ) ako ides automobilom kopija saobracajne i zelenog kartona ili rezervacija avio/autobuske karte
to je to cini mi se

i opet naglasavam da ti treba svicarska viza bez obzira imas li talijanski tako da je suludo ici na svicarsku a da ne govorim kako je dalje i sl
Lu2DJ3ak

Post by Lu2DJ3ak »

kilam wrote:ne znam koliko ti je pametno da ides preko svicarske jer ti treba i njihova viza pored ove shengen
a za talijansku vizu ti treba (po stoti put na ovom forumu :) ) :
pasos, fotografija, ispunjen obrazac, placeno osiguranje na period za koji trazis vizu, rezervacija od hotela u italiji ili garantno pismo, dokaz o finansijskim sredstvima (kartice, kes, izvod iz banka), ako si student kopija indexa i potvrda sa faxa, ako si zaposlena m4 (il je m5 obrazac :) ) ako ides automobilom kopija saobracajne i zelenog kartona ili rezervacija avio/autobuske karte
to je to cini mi se

i opet naglasavam da ti treba svicarska viza bez obzira imas li talijanski tako da je suludo ici na svicarsku a da ne govorim kako je dalje i sl
hvala na odg. al' imam jos jedno pitanje... treba li mi slovenska tranzitna viza ako imam talijansku? :roll: :-D
Post Reply