Tabui od 8 sati i do-edukacije...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Saian

#201 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by Saian »

rasuta_riza wrote:a predpostavka je majka zajeba
ne, predpostavka je samo los pravopis, sto me tjera da mislim da zakon ponude i potrazhnje cini Selmu potpuno adekvatnom glasnogovornicom

p.s. sad mi vishe ne treba nista, trebalo mi je jako, da ukazem na naivnost tvog vidjenja procesa informiranja i ubjedjenja da novinama i portalima rode s postarskom kapom donose sluzhbene informacije o KCUSU i inim javnim ustanovama
spinel_

#202 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by spinel_ »

ovu sliku postavljati na svakoj stranici. ocigledno je da je ovaj intervju narucen s ciljem samopromocije, a zapravo samo je sebi goreg napravila, iz cega se najbolje moze vidjeti kakve polupismene face dobijaju znacajne funkcije u drzavnim sluzbama

i da, ako ovo cita, po$€r€m joj se na "bolju buducnost"...

Grof wrote:Image

:lol: :lol:

Slika je s fb. Autor: S. M.
rasuta_riza

#203 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by rasuta_riza »

Saian wrote:
rasuta_riza wrote:a predpostavka je majka zajeba
ne, predpostavka je samo los pravopis, sto me tjera da mislim da zakon ponude i potrazhnje cini Selmu potpuno adekvatnom glasnogovornicom

p.s. sad mi vishe ne treba nista, trebalo mi je jako, da ukazem na naivnost tvog vidjenja procesa informiranja i ubjedjenja da novinama i portalima rode s postarskom kapom donose sluzhbene informacije o KCUSU i inim javnim ustanovama
Hvala ti što si mi ukazao na naivnost, natjeraće me da se preispitam.
Saian

#204 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by Saian »

..
bierkof

#205 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by bierkof »

genijalno!
Selma: Ljudima je danas teško odlučiti ko je dobar ko je loš, danas ako imate para možete kupit glas, zašto, jer ljudi nemaju para da jedu, i tako opet isti dolaze na vlast i mi smo u začaranom krugu koji nema izlaza, ima samo ulaza.
Ljudi pojedose sve pare, zato smo u ekonomskim problemima... :lol: :lol: :lol:
Last edited by bierkof on 03/01/2014 21:13, edited 1 time in total.
Saian

#206 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by Saian »

bierkof wrote:i tako opet isti dolaze na vlast i mi smo u začaranom krugu koji nema izlaza, ima samo ulaza.
vozach zadnja :D

:D ako moze link za intervju, ne mogu ga naci
bierkof

#207 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by bierkof »

Evo link
Bio je na drugoj strani postavljen. Citam i placem...
shin

#208 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by shin »

Ako nije jebozovna, onda to radi suptilno;

shin

#209 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by shin »

bierkof wrote:Evo link
Bio je na drugoj strani postavljen. Citam i placem...
Nisam ljubitelj komentarisanja izgleda, ali PRinceza meni izgleda kao one djevojke koje piju toplu cokoladu na spojevima.
spinel_

#210 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by spinel_ »

bierkof wrote:genijnalno!
Selma: Ljudima je danas teško odlučiti ko je dobar ko je loš, danas ako imate para možete kupit glas, zašto, jer ljudi nemaju para da jedu, i tako opet isti dolaze na vlast i mi smo u začaranom krugu koji nema izlaza, ima samo ulaza.
Ljudi pojedose sve pare, zato smo u ekonomskim problemima... :lol: :lol: :lol:

nisam zaista citao intervju, ali ne mogu da vjerujem da neko sa zavrsenom skolom, u ovom slucaju jel fakultetom je ovako nepismen. kakva samo idiotska konstrukcija recenice. :shock: bolje bi dijete od 10 godina sastavilo, a ova je garant tome bila posvecena mjesecima i na kraju na sta (i)spade :-)
uglavnomja

#211 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by uglavnomja »

touch brain wrote:
rasuta_riza wrote:

A ja što je popljuva raja na ovoj temi :D
Mala jeste nafurana do bola fakat, ali malo koji PR se može podičiti nekom dubokuumnošću, balava je ona još, ali-i onaj koji je vodio intervju nije ništa pametniji od nje, možda čak i gori.
Oni koji je popljuvaše (mislim na muške sigurno glade glavu svog hašima dok joj gledaju slike zajahali bi je samo da mogu) mada govore da je ljankase i slično. Izgleda sasvim pristojno i normalno, ne znam što joj mane nalazite u izgledu?
Pa izgleda niste najbolje upoznati da PR treba kao 1. da izgleda softly jebozovno, pa tek onda da se nešto i kaže. To je normalno, i uprava nije načinila zajeb što se toga tiče,uostalom jedan od osnovnih kriterija za tv spikerice je taj da su lijepe, i dikcija naravno, a što se same informacije tiče konkretno o KCUS, pa imaju portali, vijesti, novine i sl., ko hoće da se informiše svakako će naći bolju informaciju nego što će čuti od PR-a.
nebi se bas slozio s time..zamisli ovu hipoteticki scenario

dogodila se strasna nesreca..stotine ljudi je povrijedjeno..vrlo brzo to je breaking news u regionu a i sire...reporteri i sve novinske agencije ce navratiti do klinickog centra da saznaju o broju povrijedjenih,njihovom stanju itd..sad zamisli ovu tuku koja ne zna sastaviti 2 smislene recenice kako odgovara na pitanja?

kazes da mozes naci bolje vijesti na portalima i ostalim medijima..a sad mi reci sta mislis odakle oni dobijaju vijesti..mozda ce im baba (sa slomljenim kukom koja lezi na ortopediji) dati insajderski izvjestaj o broju povrijedjenih i njihovom stanju ? ili ce mozda svi novinari citirati glasogovornika klinickog centra/bolnice
:thumbup:

plus jebozvnost

biljana nije ni j od toga, ali je najbolja :thumbup: (bila :| )
ultima_palabra

#212 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by ultima_palabra »

Onaj što je spominjao analni seks je bio na nekom tragu... :oops:
Saian

#213 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by Saian »

Oni se dižu da su iznad naroda.
a upravo zahvaljujući narodu su pojedinci tu gdje jesu, a ne zaslužuju to
Lijepe strane (politichke karijere) su ... biti cijenjen i poštovan...
u državi u kojoj su kraljevi nekulturni, nepismeni i ne nelokventni političari
pa u ratu sam vodili rat protiv neprijatelja
i sve smo jedno pa o kakvoj podjeli je riječ. Podjelu stvaraju samo političari, a nikada narod.
Citam i chini mi se da sam prenaglio s kritikom. Selma ocito moze nesto sto odlikuje samo velike umjetnike, odrzavati dvije potpuno suprotne ideje u isto vrijeme bez da jedna drugu poniste te zadrzati racionalnost obe. Citajuci intervju prikrala mi se i sumnja o tome jesam li ja samo leptir koji sanja da je covjek. Jedino u sto sam siguran je da
Lično, odlično funkcionišem
snaga_znanja

#214 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by snaga_znanja »

ultima_palabra wrote:
Onaj što je spominjao analni seks je bio na nekom tragu... :oops:
Kako drugacije opravdati voditeljicu koja ne zna čitati, a vodi vijesti na FTV-u. Nema druge nego ga prima u dupe. Isto važi i za ovu PR grozotu..
touch brain

#215 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by touch brain »

izgled je nebitan a tema je bas otisla bas u tom smjeru...ne moze se staviti znak jednakosti izmedju ljepote/ruznoce i profesionalne kompetencije..bar ne u ovom slucaju
Bodkin

#216 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by Bodkin »

Butmiran wrote:
Bodkin wrote:

:) a i uostalom, pr osoba ne mora biti jebozovna. treba biti uvjerljiva i samouvjerena, a ne nafurana kao ova mala.
Mora. :D
PR google-a

Image

microsoft-a

Image

apple

Image

jebozovni pravo :D
Saian

#217 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by Saian »

Najzhalosnije je da na ovoj temi Selma nije izgubila nijednog biracha na sljedecim izborima. Jer, kako citam, nije ga ni imala. Ko vidi da je Selma greshka i propust taj nije ni prije intervjua mislio glasati za nju (ili mozda uopce). Onaj ko je nanijetio dat glas Fahri i ne vidi nista lose u kadru nece biti pokoleban Seliminim intervjuom, yeslittleduck. Sto znachi da mehanizmi kojima se stvara javno mijenje i promoviraju politichke ideje i promjene nemaju nikakav efekt. Nema odlijeva ili priliva biracha. U intervjuima nema ideja koje mobiliziraju i potichu na preispitivanje stavova sto neminovno znachi da nema promjene i da ovako BiH drustvo moze u leru na kvachilu do ibera. Sto bi i objasnilo dosta bliske proslosti.
StupskaBitanga

#218 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by StupskaBitanga »

Jeko ovaj glumac na klixu i njegova biografija. Svaki dan novi hit
biggy.ba

#219 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by biggy.ba »

Neg', moramo li mi kostantno biti izloženi ovakvim pošastima? Ne može li to Radončić il' ko već guziti o vlastitom trošku?
sinuhe

#220 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by sinuhe »

Diktatura proletarijata.
Pa se onda ne moliti za Erdogana.
Saian

#221 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by Saian »

StupskaBitanga wrote:Jeko ovaj glumac na klixu i njegova biografija. Svaki dan novi hit
bez da citam intervju, gluma u BiH nije bash prvo utochiste drustvenih stetochina i parazita, sumnjam da je iko ikad pomislio hm, pozoriste, zvuchi kao ustanova gdje samo najmoralniji materijalno ne prosperiraju, to je zapravo i najveci razlog sto se Mirvad Kuric nije snashao tamo, moralni kredibilitet i ideali su ogroman balast za glumca kojeg svi vuku za rukav da podmite, Ovo tvoje mi je na tragu mentaliteta koji je uspio dobacivanje Andricu nakon dobijene nobelove nagrade "Alo pisac napishe li se sta?" prihvatiti kao moralno besprijekornu ideju. Evo malo teKsa

http://radiosarajevo.ba/novost/134873/z ... ismo-jacem
Grof

#222 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by Grof »

touch brain wrote:izgled je nebitan a tema je bas otisla bas u tom smjeru...ne moze se staviti znak jednakosti izmedju ljepote/ruznoce i profesionalne kompetencije..bar ne u ovom slucaju
:thumbup: :thumbup:

Izgled je apsolutno nebitan, nekome se može svidjeti njena pojava a nekome ne. Ova djevojka po svojoj profesionalnoj kompetenciji bi mogla jedino biti PR svoje mjesne zajednice. Nažalost, sistem vrijednosti (na svim poljima, a posebno na ovom profesionalnom) kod nas nije kompetencija, nego pripadnost određenoj političkoj struji ili 'guranje' preko jakih i utjecajnih roditelja.

:run:
frx

#223 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by frx »

detroit-mercy wrote:
rasuta_riza wrote:
Grof wrote:Image

:lol: :lol:

Slika je s fb. Autor: S. M.

A ja što je popljuva raja na ovoj temi :D
Mala jeste nafurana do bola fakat, ali malo koji PR se može podičiti nekom dubokuumnošću, balava je ona još, ali-i onaj koji je vodio intervju nije ništa pametniji od nje, možda čak i gori.
Oni koji je popljuvaše (mislim na muške sigurno glade glavu svog hašima dok joj gledaju slike zajahali bi je samo da mogu) mada govore da je ljankase i slično. Izgleda sasvim pristojno i normalno, ne znam što joj mane nalazite u izgledu?
Pa izgleda niste najbolje upoznati da PR treba kao 1. da izgleda softly jebozovno, pa tek onda da se nešto i kaže. To je normalno, i uprava nije načinila zajeb što se toga tiče,uostalom jedan od osnovnih kriterija za tv spikerice je taj da su lijepe, i dikcija naravno, a što se same informacije tiče konkretno o KCUS, pa imaju portali, vijesti, novine i sl., ko hoće da se informiše svakako će naći bolju informaciju nego što će čuti od PR-a.
Ne pretjeruj, ima ruralnu facu 1/1 :D , jedino ako te mozda ne pale takve trebe :mrgreen: .
jbg mozda je nekom dobra, ali meni papi pravo :D
StupskaBitanga

#224 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by StupskaBitanga »

Saian wrote:
StupskaBitanga wrote:Jeko ovaj glumac na klixu i njegova biografija. Svaki dan novi hit
bez da citam intervju, gluma u BiH nije bash prvo utochiste drustvenih stetochina i parazita, sumnjam da je iko ikad pomislio hm, pozoriste, zvuchi kao ustanova gdje samo najmoralniji materijalno ne prosperiraju, to je zapravo i najveci razlog sto se Mirvad Kuric nije snashao tamo, moralni kredibilitet i ideali su ogroman balast za glumca kojeg svi vuku za rukav da podmite, Ovo tvoje mi je na tragu mentaliteta koji je uspio dobacivanje Andricu nakon dobijene nobelove nagrade "Alo pisac napishe li se sta?" prihvatiti kao moralno besprijekornu ideju. Evo malo teKsa

http://radiosarajevo.ba/novost/134873/z ... ismo-jacem
Nije volio knjigu i knjizevnost i postao glumac a kao najveci razlog sto nema uloga navodi gay lobi. Sve to mozda i ima tezinu ali govori osoba kojoj je stavka u biografiji kvazi gluma u vidu serije Sex i selo
bierkof

#225 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by bierkof »

Ne kontam o cemu vi pricate, mi ovdje samo cekamo neko obavjestenje iz KCUS-a.
...gdje su ba ti losi vozaci kad ih trebas :D
Post Reply