rajvoSa0 wrote:Sta ne kontas?
Ne umanjujem ja niciji uspjeh, ima dosljaka u Sarajevu koji su napravili mnogo toga dobrog ovom gradu. Pa nije moja porodica u Sarajevu 800 godina, i oni su odnekud dosli.. doduse malo, malo vise prije ovih ali dobro.

Evo danas prolazim pored jedne institucije, Focaka na kilometar mozes prepoznati.. stas, glOOva, glas..
Evo pogledaj ti ovog mazluma.. dakle, njemu iz ociju viri njegova Foca, yebala ga ona, sto nije ostao na brdu sa kog je dosao.

Nisam siguran ko me se tačno obraćaš, al' predmjevam da se radi o referisanju na moj post.
U tom slučaju, moram kazati kako je emigracija stanovništava iz manje ili nikako perspektivni BH zabiti u veće administrativne centre, koje imaju potrebu apsorbirati stanovništvo sa strane, nešto što je sasvim normalno i u skladu sa razvojem ljudskog društva od pamtivjeka. U tom smislu nema potrebe za sterotipnim obhođenjima sa novopridošlicama, niti generalizacijama kojem je sklon prosječan sarajevski
urbani bušman, koji upravo
slježe niz padinske dijelove grada na popodnevnu kaficu.
Moje je pitanje bilo konkretno i odnosilo se na ustaljenu rođačku politiku, epidemije što hara ovim "društvom", a čiji se simptomi najbolje očituju na besmislenim tipovima poput ove Mulićke (ne lažimo se-tako je bilo i u onome bivšem sistemu)
, koja je mjesto PR-a KSUC-a shvatilo toliko ozbiljno da sam prvobitno se zapit'o: "Pa, jebo te, šta bi tek bilo da radi kao atomski fizičar pri CERN-ovom istraživačkom centru?".
To bi bila poanta mog posta.