Tabui od 8 sati i do-edukacije...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kanocale

#101 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by kanocale »

insomnia78 wrote: Pa i Foča, Rogatica, Višegrad i ostale "vukojebine" su takodje BiH
I stanovnici ovih mjesta, ma koliko "seljačku" facu imali su ipak drzavljani i stanovnici Bosne i Hercegovine, sve smo to mi
Ne mozemo valjda zabraniti takvim ljudima pojavljivanje na TV-u, da nas ne sramote svojim seljackim fizionomijama

Sent from my iPhone using Tapatalk

ti se pronasao?
sto se ne vratite na rodnu grudu? ostavite sarajevo sarajlijama.moze li tako? :roll:
kamen spoticanja

#102 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by kamen spoticanja »

karanana wrote:
kamen spoticanja wrote:ja da imam kakvu firmu dje treba PR Biljani Jandric bi dao bjanko cek da sebi napise platu :thumbup:
btw pouzdano znam da joj je novi menadjment KCUS odmah na pocetku mandata porucio da je bivsa
kome je porucio?
biljani ili selmi?
ma Biljani...selmi da poruce ona ne bi shvatila :D
Kemal Malovčić

#103 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by Kemal Malovčić »

kanocale wrote:
insomnia78 wrote: Pa i Foča, Rogatica, Višegrad i ostale "vukojebine" su takodje BiH
I stanovnici ovih mjesta, ma koliko "seljačku" facu imali su ipak drzavljani i stanovnici Bosne i Hercegovine, sve smo to mi
Ne mozemo valjda zabraniti takvim ljudima pojavljivanje na TV-u, da nas ne sramote svojim seljackim fizionomijama

ti se pronasao?
sto se ne vratite na rodnu grudu? ostavite sarajevo sarajlijama.moze li tako? :roll:
Lololololo.
Havatar

#104 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by Havatar »

kanocale wrote:

ti se pronasao?
Sarajevo je glavni grad nezavisne drzave Bosne i Hercegovine i to je grad svih njenih gradjana.
insomnia78

#105 Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by insomnia78 »

kanocale wrote:

ti se pronasao?
Nek si ti meni ziv i zdrav, nemam nikakve veze sa Sarajevom, niti Sarajlijama (lazem zena mi je iz Sa :D) nikad u svom zivotu nisam zivio ni radio u Sarajevu
Takodje nemsm veze ni sa IB

rajvoSa0

#106 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by rajvoSa0 »

insomnia78 wrote:Pa i Foča, Rogatica, Višegrad i ostale "vukojebine" su takodje BiH

Jesu. Ja to ni ne sporim. Isto tako, i iz tih mjesta ima dobrih i normalnih ljudi.

Ali brate dragi, sta je konkretno sa tog podrucja doslo seljacina, vise nikad u Sarajevo nece doci u toj kolicini. Da, ima normalnih, ali ima toliko seljacina da se o tome moze samo pisati i pisati. E sad, ima vise vrsta, modifikovani su oni, samo neobrazovan, neobrazovan + bezobrazan (Radeljas), neobrazovan + psihopata, obrazovan + gnjida..itd itd..
Kemal Malovčić

#107 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by Kemal Malovčić »

Neka sarajevo napuste svi oni čiji preci nisu bili u sarajevu kada je ono osnivano.
rajvoSa0

#108 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by rajvoSa0 »

Kemal Malovčić wrote:Neka sarajevo napuste svi oni čiji preci nisu bili u sarajevu kada je ono osnivano.
Ne govori ono sto ja nisam rekao, ne izvrci moje rijeci.
Kemal Malovčić

#109 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by Kemal Malovčić »

rajvoSa0 wrote:
Kemal Malovčić wrote:Neka sarajevo napuste svi oni čiji preci nisu bili u sarajevu kada je ono osnivano.
Ne govori ono sto ja nisam rekao, ne izvrci moje rijeci.
Ne vežem se za tvoje riječi, nego za ono što je kanocale rekaola.
karanana

#110 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by karanana »

ne znam odakle je ova mala, ali na temu dosljaka i sarajlija, moramo shvatiti da je zadnji rat ucinio svoje i da u sarajevu nije ostalo ni 30% njegovih prijeratnih stanovnika a da su doselili novi. sta je tu je.
ultima_palabra

#111 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by ultima_palabra »

A kako joj je SBB pomogla da dođe do pozicije? Morala se prešaltat... KCUS je prćija SDA sa primjesom ESSO goriva :mrgreen:
kanocale

#112 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by kanocale »

ultima_palabra wrote:A kako joj je SBB pomogla da dođe do pozicije? Morala se prešaltat... KCUS je prćija SDA sa primjesom ESSO goriva :mrgreen:
znaju oni svoje kadrove dobro da rasporede.
dječak sa šibicama

#113 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by dječak sa šibicama »

ultima_palabra wrote:A kako joj je SBB pomogla da dođe do pozicije? Morala se prešaltat... KCUS je prćija SDA sa primjesom ESSO goriva :mrgreen:
Gledam u kuglu koja mi govori sljedece, malo je mutno ali... njen amidza ce zaposliti sina zamjenika generalnog KCUS-a u firmi koju je SBB zaposjeo, ako on zaposli Selmicu u KCUS-u... nisam siguran jedino oko ovog amidze, more bit da je i daidza.

Ali uglavnom, bitno je biti podmladak SBB-a. Moj poznanik, inace iz Ulcinja a nije ni Crnogorac ni Albanac dakle jasno je sta je :D , kad se osnivao SBB sav se zadao u volonterski rad, i isplatilo mu se :lol:
Škobo Habu

#114 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by Škobo Habu »

rajvoSa0 wrote:Sta ne kontas?

Ne umanjujem ja niciji uspjeh, ima dosljaka u Sarajevu koji su napravili mnogo toga dobrog ovom gradu. Pa nije moja porodica u Sarajevu 800 godina, i oni su odnekud dosli.. doduse malo, malo vise prije ovih ali dobro. :D Evo danas prolazim pored jedne institucije, Focaka na kilometar mozes prepoznati.. stas, glOOva, glas..

Evo pogledaj ti ovog mazluma.. dakle, njemu iz ociju viri njegova Foca, yebala ga ona, sto nije ostao na brdu sa kog je dosao.

Image

Image
Nisam siguran ko me se tačno obraćaš, al' predmjevam da se radi o referisanju na moj post.
U tom slučaju, moram kazati kako je emigracija stanovništava iz manje ili nikako perspektivni BH zabiti u veće administrativne centre, koje imaju potrebu apsorbirati stanovništvo sa strane, nešto što je sasvim normalno i u skladu sa razvojem ljudskog društva od pamtivjeka. U tom smislu nema potrebe za sterotipnim obhođenjima sa novopridošlicama, niti generalizacijama kojem je sklon prosječan sarajevski urbani bušman, koji upravo slježe niz padinske dijelove grada na popodnevnu kaficu.
Moje je pitanje bilo konkretno i odnosilo se na ustaljenu rođačku politiku, epidemije što hara ovim "društvom", a čiji se simptomi najbolje očituju na besmislenim tipovima poput ove Mulićke (ne lažimo se-tako je bilo i u onome bivšem sistemu)
, koja je mjesto PR-a KSUC-a shvatilo toliko ozbiljno da sam prvobitno se zapit'o: "Pa, jebo te, šta bi tek bilo da radi kao atomski fizičar pri CERN-ovom istraživačkom centru?".
To bi bila poanta mog posta.
Havatar

#115 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by Havatar »

dječak sa šibicama wrote:
Gledam u kuglu koja mi govori sljedece, malo je mutno ali... njen amidza ce zaposliti sina zamjenika generalnog KCUS-a u firmi koju je SBB zaposjeo, ako on zaposli Selmicu u KCUS-u... nisam siguran jedino oko ovog amidze, more bit da je i daidza.

Ali uglavnom, bitno je biti podmladak SBB-a. Moj poznanik, inace iz Ulcinja a nije ni Crnogorac ni Albanac dakle jasno je sta je :D , kad se osnivao SBB sav se zadao u volonterski rad, i isplatilo mu se :lol:
Hrvat :?
kanocale

#116 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by kanocale »

karanana wrote:ne znam odakle je ova mala, ali na temu dosljaka i sarajlija, moramo shvatiti da je zadnji rat ucinio svoje i da u sarajevu nije ostalo ni 30% njegovih prijeratnih stanovnika a da su doselili novi. sta je tu je.
i ti novi se namaH snadjose, napravise bespravno kuce, zaposlise djecu, ostvarise prava na povoljne penzije,primise i po koju donaciju na ime starog kraja,vozaju solidna auta.......nase drage sarajlije sve to mogu samo sanjati.(bar vecina)
ultima_palabra

#117 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by ultima_palabra »

dječak sa šibicama wrote:

Moguće, mada ruku na srce SBB nije zaposjeo neke firme, jedino možda Fahrino ministarstvo.

Pripadnik Sejdić manjine? :D
dječak sa šibicama

#118 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by dječak sa šibicama »

Ma Bosnjo, ima u Ulcinju Bosnja, eto i to sam naucio upoznavajuci ovog tipa :D
touch brain

#119 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by touch brain »

meni nije jasno jedna stvar

neki ovdje pisu ok mala dosla preko stele,jest nezna sastaviti 2 suvisle recenice ali nema veze ovi iz kcus-a su rekli da dobro radi,kao vrijedna pa kao treba halaliti? sta dobro radi? pa njen posao zahtjeva da bude elokventna,da zna sastaviti 2 jebene recenice bez baljezganja gluposti koje nebi ni sherlock povezao
R2D2_SA

#120 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by R2D2_SA »

rajvoSa0 wrote:
insomnia78 wrote:Pa i Foča, Rogatica, Višegrad i ostale "vukojebine" su takodje BiH

Jesu. Ja to ni ne sporim. Isto tako, i iz tih mjesta ima dobrih i normalnih ljudi.

Ali brate dragi, sta je konkretno sa tog podrucja doslo seljacina, vise nikad u Sarajevo nece doci u toj kolicini. Da, ima normalnih, ali ima toliko seljacina da se o tome moze samo pisati i pisati. E sad, ima vise vrsta, modifikovani su oni, samo neobrazovan, neobrazovan + bezobrazan (Radeljas), neobrazovan + psihopata, obrazovan + gnjida..itd itd..
Prijatelju,

prije svega zamolio bih te da promijeniš avatar tako da normalan svijet ne bi pomislio da smo svi braća pitari homofobi i da ne kažem još šta što ti pokazuješ da jesi.

Odmah da ti kažem da sam ja OD Foče (ne IZ) i osjećam se prozvanim da ti odgovorim, ali ne zato jer sam odakle jesam već zbog svih onih koji su iz ovog ili onog razloga došli u Sarajevo. Ja u Šeher nisam došao jer mi je sa 12 godina nešto naumpalo već jer sam s porodicom pobjegao od noža i znaš sigurno čega sve ne. Isti ti Fočaci i druge koje prozivaš su proljevali krv da bi odbranili "tvoje" Sarajevo, između ostalih i moj otac i moj brat.

Barem mene su vaspitali da ljude ne cijenim po tome odakle su već po tome kakvi su kao osobe i šta su postigli u životu poštenim zalaganjem i radom, a ti si nakon ovih izljeva lokalpatriotizma kompetentan da ocjenjuješ rad i izjave dotične gospođice koliko i ona da bude PR institucije kao što je KCUS. Pametnom dosta a ne znam je li tebi.

Specijalan pozdrav za druga Kemala Malovčića (za neupućene ne za onog pravog:) i sve poštene ljude ma odakle bili. Selma sine u pamet drugi put :)
Cherry-Cherry

#121 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by Cherry-Cherry »

Ako treba uvaliti nekoga negdje, a taj neko ne zna ništa da radi i totalno je beskoristan, onda se uvali kao glasnogovornik. Samo treba znati gramatiku i znati sastaviti jednu normalnu rečenicu. A ona čak ni to ne zna.
gidra

#122 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by gidra »

kanocale wrote:
karanana wrote:ne znam odakle je ova mala, ali na temu dosljaka i sarajlija, moramo shvatiti da je zadnji rat ucinio svoje i da u sarajevu nije ostalo ni 30% njegovih prijeratnih stanovnika a da su doselili novi. sta je tu je.
i ti novi se namaH snadjose, napravise bespravno kuce, zaposlise djecu, ostvarise prava na povoljne penzije,primise i po koju donaciju na ime starog kraja,vozaju solidna auta.......nase drage sarajlije sve to mogu samo sanjati.(bar vecina)
:lol: joj koja malograđanština. Kanocale jel ti iko rekao da si papak?
Last edited by gidra on 03/01/2014 14:12, edited 1 time in total.
GandalfSivi

#123 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by GandalfSivi »

Kao da sam sinoc u jednom momentu zamagljenom sa par piva pokusao procitati ovaj tabu od intervjua. Htjedoh i temu otvoriti, da vidim jesam li ja jedini lud, kad ono vec pet stranica se nakupilo... Dobro je, rekoh mene nesto prenijelo sinoc...
Kemal Malovčić

#124 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by Kemal Malovčić »

gidra wrote:
kanocale wrote:
:lol: joj koja malograđanština. Kanocale jel ti iko rekao da si papak?
možemo mu mi reći :)
uncas

#125 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by uncas »

R2D2_SA wrote:
rajvoSa0 wrote:

Prijatelju,

prije svega zamolio bih te da promijeniš avatar tako da normalan svijet ne bi pomislio da smo svi braća pitari homofobi i da ne kažem još šta što ti pokazuješ da jesi.

Odmah da ti kažem da sam ja OD Foče (ne IZ) i osjećam se prozvanim da ti odgovorim, ali ne zato jer sam odakle jesam već zbog svih onih koji su iz ovog ili onog razloga došli u Sarajevo. Ja u Šeher nisam došao jer mi je sa 12 godina nešto naumpalo već jer sam s porodicom pobjegao od noža i znaš sigurno čega sve ne. Isti ti Fočaci i druge koje prozivaš su proljevali krv da bi odbranili "tvoje" Sarajevo, između ostalih i moj otac i moj brat.

Barem mene su vaspitali da ljude ne cijenim po tome odakle su već po tome kakvi su kao osobe i šta su postigli u životu poštenim zalaganjem i radom, a ti si nakon ovih izljeva lokalpatriotizma kompetentan da ocjenjuješ rad i izjave dotične gospođice koliko i ona da bude PR institucije kao što je KCUS. Pametnom dosta a ne znam je li tebi.

Specijalan pozdrav za druga Kemala Malovčića (za neupućene ne za onog pravog:) i sve poštene ljude ma odakle bili. Selma sine u pamet drugi put :)

nikom nije naumpalo da dođu ali ni da se vrate odakle su došli jebga :D
Post Reply