svijet je poludio

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
turban

#1 Re: svijet je poludio

Post by turban »

Dokaz da proslost ne umire NIKADA... :(
to sam ja

#2 Re: svijet je poludio

Post by to sam ja »

babilon wrote:New Jersey
Dječak Adolf Hitler oduzet roditeljima
Dječaka kojeg su roditelji nazvali po jednom od najvećih zločinaca na svijetu, Adolfu Hitleru, socijalne službe su uzele u svoje skrbništvo, pišu Daily News.
Dječak Adolf Hitler privukao je pažnju američke nacije prošle godine kad je zaposlenica u jednoj slastičarnici odbila napisati njegovo ime na rođendansku tortu.

Tako se saznalo da trogodišnjak iz New Jerseya, ni kriv ni dužan, nosi ime najvećeg nacističkog vođe i zločinca.

Heath Campbell i njegova žena Deborah imaju još dvoje djece, jednogodišnju Jocelyn Ariyan Nation, i osmomjesečnu Honslyn Hinler Jeanie.

Sve troje djece je, po izvještaju socijalne službe u New Jerseyu, oduzeto roditeljima, mada policiji niko nije prijavio porodične probleme niti zlostavljanje djece.

Otac djece Heath Campbell je u decembru prošle godine rekao, da su 'nacisti nekad bili loši, ali da to danas ništa ne znači', no lokalni mediji su pisali da Campbell javno iznosi nacističke stavove i nosi nacistička obilježja kao što su kukasti krst.

Kakvi su ono rodutelji :x

Neki jako pametni i obrazovani Ameri
Ponekad s'proljeca

#3 Re: svijet je poludio

Post by Ponekad s'proljeca »

Tako treba uvesti i u Bosni, ko god dadne ime Ratko ili Radovan djetetu treba mu istu oduzeti!!!!
_veleposlanik

#4 Re: svijet je poludio

Post by _veleposlanik »

ali zato Ariel, Ehud i slicni nazivi su cak i pozeljni...

.....
Simply_Red

#5 Re: svijet je poludio

Post by Simply_Red »

_veleposlanik wrote:ali zato Ariel, Ehud i slicni nazivi su cak i pozeljni...

.....
nazalost
Skyfox

#6 Re: svijet je poludio

Post by Skyfox »

.....
Ariel da ali Ariyan Nation ne, ocito se radio o nekom psihickom poremecaju kod roditelja.

U nekim siromasnim djelovima Afrike prije par godina djeci su davali imena kao Šerpa, Kuhaca, Lonac, Viljuška... ali je vlada to zabranila zakonom, kad je izmaklo kontroli...
melb26sa

#7 Re: svijet je poludio

Post by melb26sa »

sheilak

#8 Re: svijet je poludio

Post by sheilak »

Nije svijet poludio, jer je za ludilo ipak potrebna odredjena inteligencija - svijet je tup, na vrlo niskom nivou svijesti, nesto kao " white trash ", pri tom ne mislim na boju koze niti porijeklo nego na stupanj obrazovanja, sposobnost razmisljanja i zakljucivanja te odsustvo tolerancije, a ni sklonost ka zlu se ne moze iskljuciti.
cyprus

#9 Re: svijet je poludio

Post by cyprus »

.....
Šta sad ovo znači? :roll:
Compact

#10 Re: svijet je poludio

Post by Compact »

Bolje da su mu dali ime Safet Sušić, dobili bi još i pride para od države, ovako ćorak!
sheilak

#11 Re: svijet je poludio

Post by sheilak »

cyprus wrote:

.....
Ariel je lijepo ime, ali asocira na nekog ko je ucinio ruzna djela.

Ja znam za slucaj gdje su djevojcici dali ime Traktorka, negdje 50.-ih godina proslog stoljeca, kao i Kalamiti Dzejn :D
pike

#12 Re: svijet je poludio

Post by pike »

Ne znam sa kojim pravom im drzava uzima djecu? Po kojem to zakonu je zabranjeno dati ime hitler?
alica.k

#13 Re: svijet je poludio

Post by alica.k »

sheilak wrote:
cyprus wrote:

.....

Ja znam za slucaj gdje su djevojcici dali ime Traktorka, negdje 50.-ih godina proslog stoljeca, kao i Kalamiti Dzejn :D
ariel je i mala sirena :S
cyprus

#14 Re: svijet je poludio

Post by cyprus »

sheilak wrote:
cyprus wrote:

.....

A kad bi išli u analizu svačijeg imena, siguran sam da bi našli za svakog da je njegovo ime nosio bar po jedan zločinac :roll:
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/06/2023 19:41, edited 1 time in total.
sheilak

#16 Re: svijet je poludio

Post by sheilak »

cyprus wrote:A kad bi išli u analizu svačijeg imena, siguran sam da bi našli za svakog da je njegovo ime nosio bar po jedan zločinac :roll:
Pa, vjerovatno bi. Ja sam komentirala slucaj izraelskog bivseg premijera. Nisam sigurna da ljudi bas daju svojoj djeci ime Ariel po uzoru na njega ( mozda i ima takvih slucajeva ).

Imena, sama po sebi, su lijepa ( zavisno od ukusa ), ali davati djeci imena po uzoru na nekog zlocinca ( dakle, bas zbog tog i tog koji je pocinio ili naredio taj i taj zlocin ), po meni je idiotski. Naravno, ne slazu se svi sa generalnom percepcijom nekog nedjela kao zlocina. Ima ih ,dakle, koji ce genocid, progone, ubistva, silovanja slaviti kao herojska djela i ugledati se na njih i njihove pocinioce, iz nekog bolesnog razloga.

Bitna je namjera, bitan je razlog - Radovan je ime kao i svako drugo, ali ako neko daje svom djetetu ime Radovan ili Ratko ili Draza(e) kao izraz divljenja krvnicima - onda je, po meni, cak i pozeljno takvim ljudima ocitati bukvicu. Naravno, to ocitavanje bukvice jos uvijek nije moguce - mislim na generalno odbojan stav drustva prema takvim osobama -bojkot -jer uvijek negdje postoje osobe koje cine sistematske zlocine i oni, koji ih podrzavaju i hvale.

S druge strane, ako su u Americi dozvoljena imena poput gore pobrojanih, datih u slavu zlocnicaca- zasto bi onda ime Adolf i prezime Hitler ( koje jos uvijek postoji kao porodicno prezime ) tamo bili zabranjeni? Postoji li neka gradacija zlocina i zlocinaca ? Ne shvatam ovo sada s Hitlerom, ili neka zabrane sva imena koja nose neki zlocinci ili neka dopuste sva.
JThomas

#17 Re: svijet je poludio

Post by JThomas »

roditelji idioti upropaštavaju djeci živote da bi dokazali neke svoje fiks ideje, to je sve što ću reći na ovu temu.

zamislite samo šikaniranje koje će malac koji se ZOVE pravim imenom adolf hitler proći kroz djetinjstvo...pa onda srednja, koledž, konkursi i razgovori za posao...nema džaba kod nas mogućnost da matičar odbije upisati ime ako misli da će dijete izložiti porugi ili drugim vidovima zlostavljanja.
to sam ja

#18 Re: svijet je poludio

Post by to sam ja »

JThomas wrote:roditelji idioti upropaštavaju djeci živote da bi dokazali neke svoje fiks ideje, to je sve što ću reći na ovu temu.

zamislite samo šikaniranje koje će malac koji se ZOVE pravim imenom adolf hitler proći kroz djetinjstvo...pa onda srednja, koledž, konkursi i razgovori za posao...nema džaba kod nas mogućnost da matičar odbije upisati ime ako misli da će dijete izložiti porugi ili drugim vidovima zlostavljanja.

Ako nista zamrzit ce svoje roditelje :D ...sto i nije lose premda su bolesni :D
sheilak

#19 Re: svijet je poludio

Post by sheilak »

JThomas wrote:roditelji idioti upropaštavaju djeci živote da bi dokazali neke svoje fiks ideje, to je sve što ću reći na ovu temu.

Slazem se, ali posmatrajuci razvoj drustva i rastuce fasisticke tendence, vrlo je moguce da ce kroz 20 -30 godina ,takvo ime postati drustveno prihvatljivo. Prije da ce zbog imena biti omiljen, nego ismijavan. :sad:
JThomas

#20 Re: svijet je poludio

Post by JThomas »

jeste, kad već razviju bogatu i kompleksnu psihopatološku sliku zbog neprestanog šikaniranja kroz dotadašnji život...
Post Reply