Svete novinarske krave

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Heller

#26 Re: Svete novinarske krave

Post by Heller »

TESLA_EDISON wrote:Prvi post opravdava itekako samo umotano u papir. Rečenica da "novinari moraju imati granicu" je čisti poziv na linč. Kockaste glave da upostavljaju granice?

A ako neki novinar napiše nešto što se može smatrati neistinom, ima mogućnost demanta.
Slažem se. Samo je problem sto se svako govno novinarom zove.
insomnia78

#27 Re: Svete novinarske krave

Post by insomnia78 »

Radio Sarajevo wrote:
TESLA_EDISON wrote:Prvi post opravdava itekako samo umotano u papir. Rečenica da "novinari moraju imati granicu" je čisti poziv na linč. Kockaste glave da upostavljaju granice?

A ako neki novinar napiše nešto što se može smatrati neistinom, ima mogućnost demanta.
Zašto bismo igrali po pravilima koja su osmislili sami novinari? Kažu novinarska udruženja "ima demant"... Ma nemoj!

Jebe mi se za demant, da je napisao da je moj brat nosio 15 grama, glavu bih mu odvrnuo jer znam da i ako ga tužim, dobiću u najboljem slučaju odštetu, a to mi nije cilj, nego baš da se prepadne.

Stoka :roll:
A mjenja nesto kolicina droge?
kakavdanakneiskustvu

#28 Re: Svete novinarske krave

Post by kakavdanakneiskustvu »

Heller wrote:

Slažem se. Samo je problem sto se svako govno novinarom zove.
:thumbup:
Heller

#29 Re: Svete novinarske krave

Post by Heller »

insomnia78 wrote:
Radio Sarajevo wrote:

Zašto bismo igrali po pravilima koja su osmislili sami novinari? Kažu novinarska udruženja "ima demant"... Ma nemoj!

Jebe mi se za demant, da je napisao da je moj brat nosio 15 grama, glavu bih mu odvrnuo jer znam da i ako ga tužim, dobiću u najboljem slučaju odštetu, a to mi nije cilj, nego baš da se prepadne.

Stoka :roll:
A mjenja nesto kolicina droge?
Naravno da mijenja, nije isto pusit travu il progutat ekser na partiju i prodavat iste.
strong69

#30 Re: Svete novinarske krave

Post by strong69 »

Eki, protest ispred FK Sarajevo.
Maraschino

#31 Re: Svete novinarske krave

Post by Maraschino »

Naravno da su umislili da su svete krave i da mogu pisati sta hoce ali nece dokle hoce.
Nije isto kada ja nesto komentarisem i neki novinar. Novina se otvori da se nesto procita i sazna. Ako ti kao novinar baratas poluistinama ili lazima ti dezavuises mnoge jer ti isti citaoci tebi vjeruju(po defaultu) a meni se mogu samo nasmijati.
Novinarstvo kao i sve drugo je palo ispod svakog nivoa a vjerovatno sto se svako novinarom zove...i na kraju, zasto bi bio zasticeniji nego teta na salteru, prodavacica u trgovini ili neko na nekom drugom radnom mjestu.
zilog

#32 Re: Svete novinarske krave

Post by zilog »

Shupci i jedni i drugi... :roll:

RadioSarajevo - umislili da su Avaz (puna imena, slike...) i onda se cude kada ih "posjete" ovi sto ne smiju "posjetiti" Avaz.

"Navijaci" - mislili da je RadioSarajevo lak zalogaj, onda ih uhapsilo, skoro kao da su isli pred Avaz.
Post Reply