Sve napustiti u 4o-tim godinama

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SoulSeeker

#76 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by SoulSeeker »

Šeha wrote:hahahaha... joj nasmija me bas :D Dobar si! :)
Raspitaj se koliko zaradi jedan auto-električar (ili još bolje, auto - elektroničar) pa se smiji koliko hoćeš. :)

Tip je naveo tri posla koja nikada ne mogu izumrijeti.
arbosan

#77 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by arbosan »

Sta je 40 ako ces zivjeti 80 godina (ako Bog da), kad skontas, do 25-te ili cak 29-te si studirao, to je neki prosjek studiranja u SA. pa si poceo raditi sa 29 godina. sve do 18 si rastao, i cesto nisi bio svjestan puno toga u zivotu. A sada ako imas 40 godina. Pogledaj koliko je tvoje iskustvo, pa cak ako nisi studirao. Sta si sve naucio i spoznao u zivotu za razliku od toga kada si imao 18 godina.

Ako se osoba preda u 40-toj i gubi nadu, a bude njoj sudjeno da zivi dugo. Onda zaista je unistio svoj zivot i zivotni cilj. Zato ako si zdrav ili zdrava, i mislis da si nesto naucio u zivotu. smatraj da su ti 40 kao 20 godina. Idi dalje i planiraj i pokusavaj uspijeti. A gdje i kud, tamo gdje ti je bolje, gdje ne gubis svoj identitet kao osoba zdravog razuma i morala.

Sve ostalo je nebitno. samo naprijed.
arbosan

#78 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by arbosan »

Pessimists are more often right, but optimists accomplish more. :sax:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#79 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by PipiDugaDevetka »

arbosan wrote:Sta je 40 ako ces zivjeti 80 godina (ako Bog da)..........
U Bosni Bog neda da se živi dugo,...Ne bih sada ovdje o hrani, vodi i zraku. Zagađenim.

Uglavnom, sve je više mladih koji su oboljeli, umiru,....

Pod mlade podrazumijevam i ove oko 40 godina.
Prema, tome, ko god može bježati, neka bježi,...
Fair Life

#80 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by Fair Life »

Otisao sam u bijeli svijet 1995. u svojoj 42-oj godini zivota...
muha_sa

#81 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by muha_sa »

Fair Life wrote:Otisao sam u bijeli svijet 1995. u svojoj 42-oj godini zivota...
drug :-D jel to postavljacu teme savjetujes da i on ode u svijet :?
ako jest-onda mu daj i upute kako i gdje :D
jebo suplju :D hajmo covjeku --i ostalim zainteresovanim--dat savjet kako da se najlakse "ispale" iz ovog jada i cemera.

to nam je duznost--hem smo stari kenjci :lol: za sebe govorim :lol: hem ljudi koji ko nesto i znaju kako hoda s "ispaljivanjem" :D
Fair Life

#82 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by Fair Life »

Drugi bakat bio prijatelju, drugi vakat...

Tad je Svijet jos uvijek drzavu nam kontao kao Bosnu i nas kao Bosance, a danas kao basnu a nas kao... uh.
Pametnije mi je da ne pisem vise.

Ezopu vise ni djeca ne vjeruju.
Šeha

#83 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by Šeha »

SoulSeeker wrote:
Raspitaj se koliko zaradi jedan auto-električar (ili još bolje, auto - elektroničar) pa se smiji koliko hoćeš. :)

Kad moras objasnjavati sto je ona izjava smjesna onda odjednom postane zalosno... :(

Frajer je nonsalantno ubrojao zubare medju zanatlije. A razlika je bar jedno pet godina skolovanja. To je jedini razlog mog smijanja. I procitaj malo bolje tip je nabrajao zanate, ne poslove.
SoulSeeker

#84 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by SoulSeeker »

muha_sa wrote:to nam je duznost--hem smo stari kenjci :lol: za sebe govorim :lol: hem ljudi koji ko nesto i znaju kako hoda s "ispaljivanjem" :D
Sve u svemu, solidarnost je vrlina i jako je poželjna, posebno danas. :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#85 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by corolla02 »

SoulSeeker wrote:

ma ko je htio razumjeti razumio je :thumbup:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#86 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by corolla02 »

Fair Life wrote:Otisao sam u bijeli svijet 1995. u svojoj 42-oj godini zivota...
i jesi se pokajao :?:
SoulSeeker

#87 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by SoulSeeker »

Kladim se da nije. :)
muha_sa

#88 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by muha_sa »

nije se pokajao jer je gospodin Fair bivsi zatocenik koncetracionog logora :(

prijatelju-izvini sto se turih u ulogu tvog glasnogovornika :D
corolla02

#89 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by corolla02 »

muha_sa wrote:nije se pokajao jer je gospodin Fair bivsi zatocenik koncetracionog logora :(

ko je tebe sta ba pito :!: :D

i zasto mislis da je on bas jedini logoras koje je ovdje redovno na forumu :?
muha_sa

#90 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by muha_sa »

ama-nije niko :D :D

izvinjajem se :D mlogo se izvinjajem :D :run:
corolla02

#91 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by corolla02 »

muha_sa wrote:ama-nije niko :D :D

izvinjajem se :D mlogo se izvinjajem :D :run:
:D

i sam sam iskusio isti jos sam bio maloljetan at the time; ljeto tik uz Neretvu '93 i gdje temperature u nocnim satima padaju redovno na tik iznad 0C i popodnevne na 40C+ sa 550 ljudi u betonari sa 30m X 10m i sl.
Borej

#92 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by Borej »

jedna tamo wrote:generatore radi šta moraš, jer to je život, znači šta te muka natjera...tako je meni sada....muka me natjerala i morala sam seliti, ali vjeruj mi prvom prilikom se vraćam u Sa, još ja imam 28....
ako ikako možeš neidi, sada zavisi koliki su ti apetiti ...ako želiš lovu koju nikad nećeš dobiti u Sa onda idi, ali ako možeš sa sitnom lovom se zadovoljiti i živjeti u Sa nemoj ići...pokajaćeš se vjeruj mi, jer za par godina ta lova postane beznačajna a srce ti pati..
znam raju koja rade i žive vani a prave kuće oko sarajeva i žive za tu starost i kažu jedva čeakju da bar ostare tu....
a ko zna hoće li dočekati!
živiš sad i ovdje, radi šta ti je srcu drago a ne guzici!
ovdje moram replicirat...ja bi vani srce patilo, jedva se nekako vratio i godinma sam vec ovdje i trazim nacina i prvu priliku da kliznem, nisam na svu srecu u neprilici da moram bilo gdje, cekam i trazim, pa cemo vidjet. kad si vani pati samo srce, imas neke sjecanja koja nekad dobace do iluzija, s nostalgijom je tesko ostati realan, ovo je licno iskustvo. sad kad malo zrelije posmatram stvari vidim da srce puno vishe pati kad pogledam oko sebe pa vidim penzionere kako pretrazuju kontjenere, pa vidim civilne invalide, gotovo nepokretne kako nemaju nikakvih primanja zato sto su samo 80% invalidi, vidim kako borcima uvode neke poreze na primanja(i zlatnim ljiljanima, onim najhrabrijim, i najzasluznijim), kako se svaki dan pokrece neke nova akcija za spas nekog novog nevinog zivota i kako svaki dan narod pokusava skupiti sredstva za lijecenje negdje vani, kako godinama iskoristvaju narod i rasturaju ovo sto je ostalo od zemlje, gledam kako narod i pojedinci u neimastinji silom natjerani ostaju bez vlastitog dostojanstva, gledam kako se oni koji imaju imaju bar malo lijece po privatnim klinikama i gledam kako oni koji nisu to u mogucnosti prozivaljavaju prave more u drzavnim instutcijama (u kojima se posao dobija za 10 500 km), itd.
TM_AGENT

#93 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by TM_AGENT »

I ja sam razmišljao šta poduzeti u slučaju eventualnog otkaza, gdje, šta, kako itd. Onda mi je došla super ideja za jedan business za koji sam provjerio da ga 99% nema u BiH ( u Hr ima jedan zvanični, za Srbiju i ne znam, nije ni bitno...), te sad razmišljam da li da ga uporedo pokrenem.

U svakom slučaju, htio sam reći da sam ipak osoba koja bi prvo pokušala nešto riješiti ovdje, valjda su mi i roditelji takvi ( '92. smo od aprila do septembra bili u Hr i onda smo vratili u BiH, umjesto da odemo negdje dalje a imali smo priliku) pa je to vjerovatno nešto nasljedno :)
avantgarde

#94 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by avantgarde »

generator2020 wrote:kako je ova recesija gotove sve slojeve društva dobro uzdrmala od državnih činovnika pa naniže svi smo zabrinuti za neizvjesnot i dalje dešavanje hoce li se moci prezivjeti.
ljudi ostaju bez posla, a i ovi sto rade za male novce obavljaju svoj posao..
omladina ce se vec nekako snaci ali sta je sa onima koji sad imaju 40 i vise godina,
sta uciniti sa sobom ako se ovdje nema posla jedino rjesenje je otici vani, ali kako , gdje , kud
vaša razmišljanja
jarane,sa 40+ godina ne da nisi star nego si u najboljim godinama,najjaci i najiskusniji...ovdje sto mi zovemo "na zapadu" vecina muskih a i zenskih zapocinje neki svoj familijarni zivot u tim godinama a muski jos nesto i kasnije.
Ovako,ako ides nekom logikom tamo dole gdje si u Bosni nece se nista posebno promijenit na duge staze,znaci moze samo ostati tako kao sto je ili biti jos gore.S druge strane naravno nemas garanciju da ako negdje odes vani da ces uspjeti ali nemas ni garanciju da neces uspjeti...sve je otvoreno,mogucnosti su tu,hrabrost,optimizam i pozrtvovanost moras ponijeti sa sobom.Na kraju krajeva losije ne moze biti,moze biti samo bolje.
Ako ne probas neces nikad saznat da li bi uspio ili ne bi.A tvoje godine to nije nikakva prepreka,najbitnije u svemu je prva zakacka,prva stanica gdje mozes doci bez problema,tj.kako mozes izaci napolje s obzirom na Bosanske pasose.Ne zaboraviti:"ko hoce taj moze".Pa taman i da se vratis nakon nekog vremena u Bosnu,bar si probao a Bosna ti nikad ne gine,nikad.I dobro je da je tako.Zelim ti puno srece.
SoulSeeker

#95 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by SoulSeeker »

muha_sa wrote:nije se pokajao jer je gospodin Fair bivsi zatocenik koncetracionog logora :(
MuVa, čitava BiH je jedan veliki koncentracioni logor. :)
muha_sa

#96 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by muha_sa »

SoulSeeker wrote:
MuVa, čitava BiH je jedan veliki koncentracioni logor. :)
zna to Muha odlicno :D samo sto iz ovog logora ne primaju vise nikog nit igdje--u tome je fol.

vidim da se ovdje satrase kontajuci kako se "ispalit" :-) meni su te teme najdraze--pricam s rajom od moje djece koji kurcem ne mrdaju al bi se vrlo rado ispalili--kad ih upitam gdje bi i kako :? paa-paaa--mi bi malo na crno :-) cika Muha svasta nesto proso--nema guzovace nigdje--pogotovo sad--nema rata-nema izbjeglica :-) more bit bidne--eeee :-) ondaK mozda i uspiju se ispalit :D

zato sam napomeno za naseg dragog Faira----logorasi su tad mogli da biraju zemlju u koju zele.

--ko skonto skonto :D
ljubav_aha

#97 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by ljubav_aha »

vrijedi pokusati,ako postoji dobra prilika,u BiH se uvijek mozes vratiti
corolla02

#98 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by corolla02 »

vise raje se poslje rata iselilo vec iz kojekakvih logora, pa ko osta ziv, osta :D
Fair Life

#99 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by Fair Life »

Meni se bolje poklopiti usima i sutjeti. Jesi li vidio sad prijatelju na sta 'ovo' izadje.

A da odgovorim Toyoti...

Pokajao sam se sto se nisam ispalio nekoliko godina ranije, prije nego ce sranja poceti. Eto...
muha_sa

#100 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama

Post by muha_sa »

ljubav_aha wrote:vrijedi pokusati,ako postoji dobra prilika,u BiH se uvijek mozes vratiti
naravno--slazem se--samo bi idiot propustio dobru priliku :D ako mu se ukaze--jedno veliko ako .
Post Reply