Sve napustiti u 4o-tim godinama
-
realna do boli
#51 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
Ja ne mastam.. ja se samo pitam kao i postavljac teme..sta kada sutra ostanem bez posla..cime se baviti i sta raditi.
Kako, jos dok postoji mogucnost, i dok jos imam kakva takva primanja, kada dodje do kraha, biti spreman promijeniti zivot....
Kako, jos dok postoji mogucnost, i dok jos imam kakva takva primanja, kada dodje do kraha, biti spreman promijeniti zivot....
- ružmarin-a
#52 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
ok @realna, nema ljutiš
lakše se navići kad nemaš da imaš već obratno
lijepo je kad imaš siguran izvor prihoda i da odišćiliš sa tim rabotanjem oko baštice...
i sličnih stvari koje ispunjavaju život: radeći uživati u onome što voliš...
ali kao dopunska djelatnost, nakon plaćenog posla
lakše se navići kad nemaš da imaš već obratno
lijepo je kad imaš siguran izvor prihoda i da odišćiliš sa tim rabotanjem oko baštice...
i sličnih stvari koje ispunjavaju život: radeći uživati u onome što voliš...
ali kao dopunska djelatnost, nakon plaćenog posla
- jedna tamo
#53 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
generatore radi šta moraš, jer to je život, znači šta te muka natjera...tako je meni sada....muka me natjerala i morala sam seliti, ali vjeruj mi prvom prilikom se vraćam u Sa, još ja imam 28....
ako ikako možeš neidi, sada zavisi koliki su ti apetiti ...ako želiš lovu koju nikad nećeš dobiti u Sa onda idi, ali ako možeš sa sitnom lovom se zadovoljiti i živjeti u Sa nemoj ići...pokajaćeš se vjeruj mi, jer za par godina ta lova postane beznačajna a srce ti pati..
znam raju koja rade i žive vani a prave kuće oko sarajeva i žive za tu starost i kažu jedva čeakju da bar ostare tu....
a ko zna hoće li dočekati!
živiš sad i ovdje, radi šta ti je srcu drago a ne guzici!
ako ikako možeš neidi, sada zavisi koliki su ti apetiti ...ako želiš lovu koju nikad nećeš dobiti u Sa onda idi, ali ako možeš sa sitnom lovom se zadovoljiti i živjeti u Sa nemoj ići...pokajaćeš se vjeruj mi, jer za par godina ta lova postane beznačajna a srce ti pati..
znam raju koja rade i žive vani a prave kuće oko sarajeva i žive za tu starost i kažu jedva čeakju da bar ostare tu....
a ko zna hoće li dočekati!
živiš sad i ovdje, radi šta ti je srcu drago a ne guzici!
-
zonbirile
#54 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
ne žurit eto Fahre i SSB i biće raj u Bosni.
- ljubav_aha
#55 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
atkoatko wrote:40 godina i panikapa bolan do 65-e imas jos 25 godina to je cetvrt vjeka ... sve je u tvojoj glavi sto mislis da mozes to i uradis ... problem je u stereotpinom razmisljanju da sa 40 godina moras imati kucu/stan, zenu, dvoje djece, stabilan posao i zivot tako tece jednolicnom nepromjenjenom linijom ... jebo zivot bez izazova
- ljubav_aha
#56 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
imas interesantan stil pisanjaSoulSeeker wrote:Ne brini Biserko, za najviše 20 godina inteligentna mreža računara nakon temeljitog proučavanja čovjekove istorije shvatit će koliko je čovjek govno, a potom će preuzeti kontrolu nad nuklearnim raketama i bespilotnim borbenim letjelicama, izazvati atomski rat, i ostatak čovječanstva dokrajčiti terminatorima. Čovječanstvo ovaj put neće preživjeti jer će SoulSeeker biti ubijen na samom početku (pametni frižider će ga odalamiti drvenom ladicom za piće direktno po glavi i ona će se razbiti zajedno sa njegovom glavom), a sa njim će umrijeti i tajna o daljinskom reprogramiranju upravljačkih sklopova robota. Rahmet poster će mu biti izrađen u PhotoShopu 2020, i bit će isprintan na HP laser color štampaču, a u rubrici "ožalošćeni" će pisati "nema nikog, a sve sam vas plaho volio".bierkof wrote:Studiranje ce postati PRIVILEGIJA bogatih i onih izuzetno talentovanih (0.0001%) koji se nekom srecom izbore sami za svoju priliku, dok ce ostali (citaj srednji stalez koji umire) da crkavaju na teskim poslovima.
Ljudi ne razumiju da se drzavni budzet ne puni porezom, pdv-om i tim sitnicama. To nije ono sto placa nase osiguranje i obrazovanje, nego ga pune velike fabrike i firme, one koje mi nemilice privatiziramo i prodajemo za marku.
Pa to ti je u stilu Čarlsa Bukovskog.ljubav_aha wrote:odlicna prica,ali zar ona uvijek,ali bas uvijek mora biti deprimirajuceg negativnog karaktera u momentima slabostinevjerovatno
charles bukowski je bio prilicno razocaracan zenama
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#57 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
davljenici se hvataju za slamke pa i jazonbirile wrote:ne žurit eto Fahre i SSB i biće raj u Bosni.
ma makar skinuo 1% ljudi s biroa
-
realna do boli
#58 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
A mene optuziste da mastam..kada se dogodi da politicari realizuju bar 5% svojih predizbornih obecanja..bice med i mlijeko svuda na zemlji. Uzdati se u se i u svoje kljuse...
Zasto se mi u BiH tako tesko odricemo tradicionalizma..zasto jos uvijek imamo nipodastavajuce misljenje o poslovima koji nisu vezani za banku, drzavene institucije, kancelarije ...dok oni koji svoj kruh zaradjuju rukama i to bukvalno..sasvim lijepo zive ...i oni su jedini koji su u ratu imali stek koji je izdrazao do kraja..i uvijek su bili umogucnosti dopuniti ga.
Biti u toploj kancelatiji..piskarati na ovom forumu dok te neko drugi placa..zvuci lijepo i za nekoga posao iz maste..do onog momenta dok ti neko ne izmakne stolicu i ti tresnes koliko si dug i sirok..zajedno sa svojim novim mobitelom..laptopom..novim cipelicama i tasnom....autom na kredit...i zaputis se traziti posao kod onih koji su za to cijelo vrijeme lopatali na snijegu i vjetru ..jer jedini oni imaju izgleda da opet prezive mijenjanje shvatanja vrednovanja..bilo rada bilo ljudi.
Zasto se mi u BiH tako tesko odricemo tradicionalizma..zasto jos uvijek imamo nipodastavajuce misljenje o poslovima koji nisu vezani za banku, drzavene institucije, kancelarije ...dok oni koji svoj kruh zaradjuju rukama i to bukvalno..sasvim lijepo zive ...i oni su jedini koji su u ratu imali stek koji je izdrazao do kraja..i uvijek su bili umogucnosti dopuniti ga.
Biti u toploj kancelatiji..piskarati na ovom forumu dok te neko drugi placa..zvuci lijepo i za nekoga posao iz maste..do onog momenta dok ti neko ne izmakne stolicu i ti tresnes koliko si dug i sirok..zajedno sa svojim novim mobitelom..laptopom..novim cipelicama i tasnom....autom na kredit...i zaputis se traziti posao kod onih koji su za to cijelo vrijeme lopatali na snijegu i vjetru ..jer jedini oni imaju izgleda da opet prezive mijenjanje shvatanja vrednovanja..bilo rada bilo ljudi.
- Erzsebet
#59 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
Ja imam 27 godina i ne mogu da se naviknem nikako na vrijednosti koje vladaju u BiH, a to su štele, stranačke podobnosti, familijarne i druge vezice i sl.
Da imam 40 godina i da sam nezaposlen, ne bih se uopšte libio, nego bih prvom prilikom preko granice. Češka i slovenska ambasada imaju programe zapošljavanja naših ljudi koji nemaju nešto plaho mnogo škole, ali morate biti svjesni da nećete raditi u uredu, nego uglavnom fizičke poslove, od kojih su neki branje jagoda, građevine, krečenje, stolarenje i sl. Ako imate neki zanat, za vas nema zime u Evropi, a čim izganjate papire preko češke ili slovenske ambasade, onda možete tražiti kombinacije i za dalje. Ja bih volio da imam neki zanat i sad bih to radio, ali nažalost nemam, u ratu me nije imao ko naučiti tim stvarima, jer mi je otac poginuo (a znao je sve, rastaviti auto do najmanjeg šarafa, kao i sve kućanske radove, ma sve živo), a nikog drugog nisam imao. Okrenuo sam se školi i sad sam na birou, nemam para da upišem postdiplomski na mom fakultetu (pokušavam prodati auto, ni to mi ne ide), a možda je to i bolje, jer ću onda pogotovo biti "prekvalifikovan". Neznalice poput Asima Bešlije mi kroje sudbinu i dolazim u situaciju da me takvi procjenjuju. Primanja koja zaradim su honorarnog tipa i ne mogu se nikako pouzdati ni u šta.
Fazon je u tome, da bih ja vrlo rado i ovdje radio kao šanker, kuhar ili bilo šta slično (to recimo znam raditi i to dobro, tokom studija sam radio u Trasi i indijskom restoranu), ali ovo je takva jebena iskompleksirana sredina da ja onda više nikad neću biti novinar, komunikolog, niti bilo šta slično. Mene nije sramota šta ljudi kažu, i boli me dupe za to, ali problem je što ću samo sebi učiniti kontrauslugu. Zbog toga jednostavno ne mogu otvoriti štand na ulici s nakitom (iako moj prijatelj u Beogradu uzme i po 2-3 hiljade eura mjesečno na tome, ljeti), ne mogu raditi na građevini i sl., jer više me nikad niko neće zaposliti u mojoj struci.
Nedavno su mi došli momci da mi priključe neku kablovsku tv u zgradi i trebala je moja dozvola kao predstavnika Kućnog savjeta. Ugledao sam momka sa smjera Sigurnosti, za kojeg mogu tvrditi da je jedan od najpametnijih bio na fakultetu, načitan, normalan, fin, radan i sl., ali sada postavlja kablove s bušilicom u ruci. Obojici nam je bilo neugodno, jer smo se zadnji put sreli na Balkan Case Challengeu, gdje je bio najbolji. Priča 3-4 jezika, elokventan je za sve, imao je strašan prosjek na fakultetu, svi su mu se divili.
Ljudi, idite odavde, ne možete ništa izgubiti, uvijek se možete vratiti, ako u međuvremenu ne počne rat.
Da imam 40 godina i da sam nezaposlen, ne bih se uopšte libio, nego bih prvom prilikom preko granice. Češka i slovenska ambasada imaju programe zapošljavanja naših ljudi koji nemaju nešto plaho mnogo škole, ali morate biti svjesni da nećete raditi u uredu, nego uglavnom fizičke poslove, od kojih su neki branje jagoda, građevine, krečenje, stolarenje i sl. Ako imate neki zanat, za vas nema zime u Evropi, a čim izganjate papire preko češke ili slovenske ambasade, onda možete tražiti kombinacije i za dalje. Ja bih volio da imam neki zanat i sad bih to radio, ali nažalost nemam, u ratu me nije imao ko naučiti tim stvarima, jer mi je otac poginuo (a znao je sve, rastaviti auto do najmanjeg šarafa, kao i sve kućanske radove, ma sve živo), a nikog drugog nisam imao. Okrenuo sam se školi i sad sam na birou, nemam para da upišem postdiplomski na mom fakultetu (pokušavam prodati auto, ni to mi ne ide), a možda je to i bolje, jer ću onda pogotovo biti "prekvalifikovan". Neznalice poput Asima Bešlije mi kroje sudbinu i dolazim u situaciju da me takvi procjenjuju. Primanja koja zaradim su honorarnog tipa i ne mogu se nikako pouzdati ni u šta.
Fazon je u tome, da bih ja vrlo rado i ovdje radio kao šanker, kuhar ili bilo šta slično (to recimo znam raditi i to dobro, tokom studija sam radio u Trasi i indijskom restoranu), ali ovo je takva jebena iskompleksirana sredina da ja onda više nikad neću biti novinar, komunikolog, niti bilo šta slično. Mene nije sramota šta ljudi kažu, i boli me dupe za to, ali problem je što ću samo sebi učiniti kontrauslugu. Zbog toga jednostavno ne mogu otvoriti štand na ulici s nakitom (iako moj prijatelj u Beogradu uzme i po 2-3 hiljade eura mjesečno na tome, ljeti), ne mogu raditi na građevini i sl., jer više me nikad niko neće zaposliti u mojoj struci.
Nedavno su mi došli momci da mi priključe neku kablovsku tv u zgradi i trebala je moja dozvola kao predstavnika Kućnog savjeta. Ugledao sam momka sa smjera Sigurnosti, za kojeg mogu tvrditi da je jedan od najpametnijih bio na fakultetu, načitan, normalan, fin, radan i sl., ali sada postavlja kablove s bušilicom u ruci. Obojici nam je bilo neugodno, jer smo se zadnji put sreli na Balkan Case Challengeu, gdje je bio najbolji. Priča 3-4 jezika, elokventan je za sve, imao je strašan prosjek na fakultetu, svi su mu se divili.
Ljudi, idite odavde, ne možete ništa izgubiti, uvijek se možete vratiti, ako u međuvremenu ne počne rat.
-
realna do boli
#60 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
Ti si odgovor na sve moje sumnje....
Valjda treba imati dovoljno godina pa da se shvati da nije bitno, toliko, misljenje onih oko tebe vec da ti, covjece, moras od necega zivjeti. Ako nema posla za par hiljada dip.ekonomista i pravnika ili nekih drugih dipl...onda budi sanker..postavljaj kablovsku i nemoj se stidjeti tih i takvih poslova. To je ono sto nas ubi....postoje poslovi ispod naseg nivoa..a ja sam ubjedjena da ljudi koji rade te i slicne poslove zive puno bolje jer ih nije briga sta ja i ostali "iznad" mislimo o njima.
Valjda treba imati dovoljno godina pa da se shvati da nije bitno, toliko, misljenje onih oko tebe vec da ti, covjece, moras od necega zivjeti. Ako nema posla za par hiljada dip.ekonomista i pravnika ili nekih drugih dipl...onda budi sanker..postavljaj kablovsku i nemoj se stidjeti tih i takvih poslova. To je ono sto nas ubi....postoje poslovi ispod naseg nivoa..a ja sam ubjedjena da ljudi koji rade te i slicne poslove zive puno bolje jer ih nije briga sta ja i ostali "iznad" mislimo o njima.
-
SoulSeeker
#61 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
Hvala brate, Tiiiiito te obilato nagradio.muha_sa wrote:eeeeeeeeee--nije to tesarto je stolar
![]()
tesar je tesartesar kroji krovne konstrukcije i sl..
i veze neJma s vitrinicama-jedino ako je kakav plaho rukat-tj.univerzalac
jasno
![]()
![]()
Ni tada se ne treba preda(va)ti.realna do boli wrote:Ja ne mastam.. ja se samo pitam kao i postavljac teme..sta kada sutra ostanem bez posla..cime se baviti i sta raditi.
- Erzsebet
#62 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
Nisi uopšte pročitala sve što sam napisao. Ja bih to radio, u to nema sumnje, čak kao šanker bih zaradio više nego kao novinar, jer sam već to radio. Problem je što više nikad ne bih postao novinar, i toga se plašim, a ne rada za šankom, to je meni skroz okej. Dok, ako odem negdje vani, radiću sve poslove, nije mene stid, daleko od toga.realna do boli wrote:Ti si odgovor na sve moje sumnje....
-
trinitrotoluol
#63 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
I sam radim jedan od low profile ali dobro placenih poslova i hladno mi se h..e sta ce mishevi reci
Kada mi kazu "ti si vec pravo dugo van struke tesko bi se vratio u fol" hladno ih odhebem recenicom da je to kao i voznja bicikla, ko jednom nauci zna za cijeli zivot a ko ne nauci nece nikada ni saznati
Ne bude im bas pravo ali znaju da sam bio "tata" u svom poslu pa sada u svom vlastitom neznanju bi najradije pronasli znakove moje profesionalne nesigurnosti ali se zato ja potrudim da ih sto vishe zabrinem
.
Naravno pravi i dobronamjerni znaju da je danas najbitnije zaraditi dovoljno para kako bi obezbjedio porodicu i takvi te ne pitaju sta radis vec da li si uspjeo ili ne
.
Kada mi kazu "ti si vec pravo dugo van struke tesko bi se vratio u fol" hladno ih odhebem recenicom da je to kao i voznja bicikla, ko jednom nauci zna za cijeli zivot a ko ne nauci nece nikada ni saznati
Naravno pravi i dobronamjerni znaju da je danas najbitnije zaraditi dovoljno para kako bi obezbjedio porodicu i takvi te ne pitaju sta radis vec da li si uspjeo ili ne
-
SoulSeeker
#64 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
Čitao sam neke statistike po kojima prosječan Amerikanac tri puta promjeni radno mjesto tokom života. Naš veliki problem je što preduzeća i firme u kojima radimo doslovce osjećamo "kao nešto sa čime smo srođeni" zbog čega čitav svoj život bez obzira da li nam to radno mjesto odgovara ili ne ostajemo tu gdje i radimo, a utjehu za svaki proživljen pakleni dan nalazimo u onima koji rade kod privatnika gdje zarađuju platu od 200 evra.Erzsebet wrote:Nisi uopšte pročitala sve što sam napisao. Ja bih to radio, u to nema sumnje, čak kao šanker bih zaradio više nego kao novinar, jer sam već to radio. Problem je što više nikad ne bih postao novinar, i toga se plašim, a ne rada za šankom, to je meni skroz okej. Dok, ako odem negdje vani, radiću sve poslove, nije mene stid, daleko od toga.
Što se tiče otkaza... Nije mi niko još prijetio otkazom ali neću se ni tada predati. Prije svega bit ću sretan jer sam se riješio ovih polupismenih "amidža-dajdža" preko veze primljenih šupaka sa kojima radim, a potom ću otvoriti LAN igraonicu i izmišljat nekakve budalaste natječaje sa ciljem privlačenja posjetitelja, hodat ću po kafićima i ugostiteljskim objektima i nuditi svoje web stranice, programe, i baze podataka, tražit ću posao u servisima ili IT tehničkoj podršci i sve u svemu - boli me kurac za otkaz.
Inače, ozbiljno razmišljam o osnovanju nečeg svog i privatnog jer tamo neću imati nikoga nad glavom ko će prijetiti knjižicom. Ako budem radio kako treba - preživjet ću. Ako ne budem radio kako treba - sam pao, sam se i ubio. Sve u svemu, sve će zavisiti od mene i truda koji budem uložio. Mislim da bi o privatnim radnjama trebali razmišljati svi koji imaju sredstava i ideja jer državna preduzeća i slabo plaćeni 12-satni rad kod većine privatnika postaje prenaporan i dosadan.
Pored ovoga jedva čekam da nas prime u EU. Čak i 70-toj otići ću odavde glavom bez obzira, samo da nisam ovdje. Možda odem i na Grenland, svejedno mi je.
-
trinitrotoluol
#65 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
Htjedoh ti ustvari reci NE BOJ SE

-
SoulSeeker
#66 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
Hvala.ljubav_aha wrote:imas interesantan stil pisanja![]()
dopada mi se
![]()
Razočaran je najviše ocem, ali sve u svemu, drag mi je jer psuje k`o kočijaš.ljubav_aha wrote:charles bukowski je bio prilicno razocaracan zenama
- dinaraaa
#67 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
Slobodno se ti uhvati šanka, a novinara ima isto ko i političara previše po broju stanovnika, kako političare tako i novinare i medije treba reducirati pod hitno.
I ta priča sa zanatom vani ti ne stoji, da nema zime za njih. Ja sam se lično uvjerio kako stoje stvari na terenu i sa Slovenijom i sa ostalim zemljama = prenapučeno.
Ko je već tamo on se koprca a dobiti dozvolu boravka i radnu dozvolu sa zanatom - zaboravi.
I ta priča sa zanatom vani ti ne stoji, da nema zime za njih. Ja sam se lično uvjerio kako stoje stvari na terenu i sa Slovenijom i sa ostalim zemljama = prenapučeno.
Ko je već tamo on se koprca a dobiti dozvolu boravka i radnu dozvolu sa zanatom - zaboravi.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#68 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
ovi su najbolji, postave prvi post i propanu u zemljuu...
inace na temu sta reci, na Zapadu nema objeseno nista dzaba, ali ako hoces raditi i zdrav si i znas sta hoces, ipak ces najcesce prosparirati
a na temu zanata, recimo automehanicari, frizeri i stomatolozi, najbolje prolaze
inace na temu sta reci, na Zapadu nema objeseno nista dzaba, ali ako hoces raditi i zdrav si i znas sta hoces, ipak ces najcesce prosparirati
a na temu zanata, recimo automehanicari, frizeri i stomatolozi, najbolje prolaze
- Šeha
#69 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
hahahaha... joj nasmija me bascorolla02 wrote: a na temu zanata, recimo automehanicari, frizeri i stomatolozi, najbolje prolaze
- Erzsebet
#70 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
Genijalnocorolla02 wrote:a na temu zanata, recimo automehanicari, frizeri i stomatolozi, najbolje prolaze
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#71 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
a s'oŠeha wrote:hahahaha... joj nasmija me bascorolla02 wrote: a na temu zanata, recimo automehanicari, frizeri i stomatolozi, najbolje prolazeDobar si!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#72 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
na zapadu nema ništa džaba = istina
ali niko ne doda... na zapadu ako pošteno radiš i imaš vala
i plati se rad
ali niko ne doda... na zapadu ako pošteno radiš i imaš vala
i plati se rad
- corolla02
#73 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
Erzsebet wrote:Genijalnocorolla02 wrote:a na temu zanata, recimo automehanicari, frizeri i stomatolozi, najbolje prolaze![]()
![]()
... Fakat, ljudi imaju svoju tarifu, nema velike razlike između njih i autolimara, ista je suština posla, odstraniti loše tkivo i postaviti zakrpu.
fakat
frizer i automehanicar(ili elektronika na autu ali ne i auto limar, jer auto se mora ipak mora kotrljati a to meze i bez limarije) oba zanata gdje got te bace neces imati problema za posao i zaradu ako hoces da radis, za oba ti treba samo avlija i volja i to je sve, moze posluziti i kao vikend poso, bez obzira nalazio se ti u SAD, Njemackoj, ili BIH.
stomatolog, mislio sam na dugorocno, fin i cist posao a para i perspektive na Zapadu za ovakve koliko hoces.
- atko
#74 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
ljubav_aha wrote:atkoatko wrote:40 godina i panikapa bolan do 65-e imas jos 25 godina to je cetvrt vjeka ... sve je u tvojoj glavi sto mislis da mozes to i uradis ... problem je u stereotpinom razmisljanju da sa 40 godina moras imati kucu/stan, zenu, dvoje djece, stabilan posao i zivot tako tece jednolicnom nepromjenjenom linijom ... jebo zivot bez izazova
kao i uvijek,odusevis me
rado bih te imala za prijatlelja sa kojim mogu popiti poslijepodenvnu kafu
U glavnom tu nema nista spektakularno niti plaho odusevljavajuce ... to je samo jedno obicno misljenje ... iz mog ugla
Baveci se malo ovom temom, zasto se ljudi jednostavo iskljuce iz dinamicnog zivota, zasto jednostavno kazu ehh sad mi je 35 ja to vise ne mogu ... dosao sam do nekih naucnih istrazivanja koja su potvrdila moje predpostavke zasto je to tako ... ljud prestanu uciti ... prestanu se nadogradjivati ... do 25 guras na faxu zaposlis se ... do 30 steknes neku poziciju i onda ubacis u ler ... poslije postanes ucahureni mrgud koji ima otpor prema svakoj promjeni ... svako ko je npr od 30 do 40 godine 2 sata dnevno gledo TV nek sracuna koliko je sati vremena bacio ... nuklearna fizika se moze doktorirati za toliko vremena
- Topla voda
#75 Re: Sve napustiti u 4o-tim godinama
ja bi na maldive...
tamo ima masa nenaseljenih ostrva...pa da sve sto imam prodam,trebaju mi takva 2 lika ili jedan cak...pa da napravimo resort kao ovaj i lagano...izgleda mi kao da tamo ne trebaju pilule za spavanje
tamo ima masa nenaseljenih ostrva...pa da sve sto imam prodam,trebaju mi takva 2 lika ili jedan cak...pa da napravimo resort kao ovaj i lagano...izgleda mi kao da tamo ne trebaju pilule za spavanje