Sva sarajevska elita ?!?
-
blablacura
Prava elita u SA ne postoji, postoji ona samozvana...Jedna nasa vlasnica (propale) modne agencije je na pitanje novinarke, Da li u SA postoji elita,samouvjeno izjavila,Naravno,pa i ja pripadam toj eliti! Koliko ja znam , elita ima privatne avione, za jedno gostovanje u nekoj emisiji traze po nekoliko miliona...a najveci doseg "nase elite" su vikendice bez fasade na stjenovitim obalama hrvatskog mora...
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Kako ti se samo dalo ovo racunat'...
-
Djula
----------------------------blablacura wrote:Prava elita u SA ne postoji, postoji ona samozvana...Jedna nasa vlasnica (propale) modne agencije je na pitanje novinarke, Da li u SA postoji elita,samouvjeno izjavila,Naravno,pa i ja pripadam toj eliti! Koliko ja znam , elita ima privatne avione, za jedno gostovanje u nekoj emisiji traze po nekoliko miliona...a najveci doseg "nase elite" su vikendice bez fasade na stjenovitim obalama hrvatskog mora...
A stanovima " izdramcenim" na komunistickoj
podobnosti i na " grbaci" socijalisticke samoupravne
radnicke klase !
-
sani1978
#29 Koja crna elita?
Neznam ko je ta elita ali pitam gdje su bili devedeset druge?
-
Djula
a ispodprosjecna kao ni prosjecna klasa nema Elite.
imaju nizerazredni glumci Elite ali to prelazi u malogradjanstinu.
U Sarajevu ima nekoliko Boema i samo se oni mogu
podvesti da pripadaju elitnoj klasi ali oni su nedovoljni da bi se govorilo o postojanju te Elite.
su slab dokaz da nosioci tih diploma pripadaju i intelektualnoj
kategoriji a da ne govorim o Elitnom drustvu.
-
Djula
Ima i te kakve !winetou wrote:I Đulo kakve to veze ima sa Bosnohercegovcima![]()
Brukaju mi drzavu ti " naparirani" elitasi
koji su vec nakon prve godine nekog fakulteta
umislili sebi da su oni elitno drustvo .
Pa vec u drugoj godini studija poceli da " zicaju"
za cigaretu, burek, sladoled jer njihovo razumjevanje Elite
se svodi na " dzabanluk" na svim nivoima i u svim prilikama.
- Zox
Ne moze me biti manje briga za elitu, samo da se razumijemo, ali ipak ne bih isao tako daleko da kazem da u sa nema elite. Radi se jednostavno o eliti PROPORCIONALNOJ nasem drustvu. Naravno da nemaju privatne jetove, ali novine sa njihovim dogodovstinama imaju za nase uslove nevjerovatne tiraze.
Sva mi ova prica pomalo zvuci zavidno, bez uvrede za bilo koga. "Kakvi oni elita a nemaju za kafe". Nemam ni ja nekad za kafe, a PLUS me niko ne smatra elitom
Sva mi ova prica pomalo zvuci zavidno, bez uvrede za bilo koga. "Kakvi oni elita a nemaju za kafe". Nemam ni ja nekad za kafe, a PLUS me niko ne smatra elitom
-
keki
hej ljudi evo mene po prvi put da unesem razdor u ovu, kako vidim, skoro sloznu zajednicu hehe. sto se tice te elite, ne znam o kome je konkretno rijec ali ako od njih neko na osnovu te svoje palamude pravi pare, sve sto ja mogu na to reci je "ko umije njemu dvije" pa sad masti na volju sta je to dvije hehe. neko je spomenuo central meni se cini i novu gardarobu, eto ja sam licno od onih koji vole da imaju saso mange, i ne vidim kako bi se to moglo nekome zamjeriti. mene licno najvise nervira ona uvozna rasa neshvacenih, lafo, umjetnickih frikova koji se u slobodno vrijeme kriju iza grmova i smrde koje da zapalis gorjeli bi 20 dana i cvrcali od masnoce.
-
Tisina
nesto mi se cini da imas dobar osjecajkrava wrote:od sarajevske "elite" mi je zlo...
samo prodjite pored centrala i vidjet cete samoprozvane face, tatine sinove i kcerke, "muzicare", voditelje....u svojoj markiranoj odjeci i najnovijim cvikama...isto kao kulise stoje...imam osjecaj da svakog ljeta postave iste ljude pred central, samo u novoj garderobi...
a sto se premiejre tice sinoc...elita su oni koji ne idu u kino zbog filma, vec da budu vidjeni...
imam osjecaj da ce takav biti i 10. SFF
-
dajdzarile
elita je u prvom safu jal na dzumi jal na pozorisnoj premjeri

-
daca l
[quote="stochar"]opet vi isto, elita pa elita. pa ja vam i formulu napis'o i objasnio koja je razlika izmedju elite i snobova. elita je prava elita a snobovi misle da su elita i nastoje se tako ponasati. pa sta tu nije jasno majku mu?! da zakljuchim: neko reche zlo mu od nase elite. nije mu zlo od elite (pa cak ni s navodnicima), nego mu je zlo od snobova. pa jebem ga ja naucite bar neke osnovne pojmove pa raspravljajte...
znaci:
Elita=Nema je kod nas
Snobovi=Tipovi koji glume elitu[/quote]
Tako je
znaci:
Elita=Nema je kod nas
Snobovi=Tipovi koji glume elitu[/quote]
Tako je
-
Angel In Coma
Presmiješno je diskutovati o ovome jer mi nemamo jet-set ili vam elitu, kako god hoćete.