Sva bijeda komunistickih proslava...
-
Basta
#1 Sva bijeda komunistickih proslava...
Prode 1 maj i prode 25 maj a ostade tona smeca, pivskih i raznoraznih flasa. Nista novo. Iz godine u godinu isti scenariji. Gomile pjanih, podivljalih, zabreklih. Pa dokle vise? A sve sama "gradska raja" za koju su drugi papci, doslje koje neznaju hodat asfaltom... E jadan je taj komunizam i sociajlizam..
-
ri0
#2 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...
Viva il Comunismo e la liberta!
Malo prelistah tvoje postove pa da krenemo :
Branis Nedzu Brankovica (po tebi idejnog tvorca tuHnela
)
Branis Fahru Radoncica i ljepotu njegovih kamenih zdanja
Pljujes i trujes po temi "Druze Tito sretan ti rodjendan"
Rodjen si 1966. negdje procitah... haveru odrasti
dobices hemoroide od kompleksa
Vozdra pameti
Branis Nedzu Brankovica (po tebi idejnog tvorca tuHnela
Branis Fahru Radoncica i ljepotu njegovih kamenih zdanja
Rodjen si 1966. negdje procitah... haveru odrasti
Vozdra pameti
-
Bandierra Rossa
#3 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...
Samo ne kontam,po čemu je 1. maj komunistički praznik???Basta wrote:Prode 1 maj i prode 25 maj a ostade tona smeca, pivskih i raznoraznih flasa. Nista novo. Iz godine u godinu isti scenariji. Gomile pjanih, podivljalih, zabreklih. Pa dokle vise? A sve sama "gradska raja" za koju su drugi papci, doslje koje neznaju hodat asfaltom... E jadan je taj komunizam i sociajlizam..
Koliko ja znam,taj datum se obilježava i u zemljama u kojima vlada kapitalizam.
- ofr
#4 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...
Basta wrote:Prode 1 maj i prode 25 maj a ostade tona smeca, pivskih i raznoraznih flasa. Nista novo. Iz godine u godinu isti scenariji. Gomile pjanih, podivljalih, zabreklih. Pa dokle vise? A sve sama "gradska raja" za koju su drugi papci, doslje koje neznaju hodat asfaltom... E jadan je taj komunizam i sociajlizam..
Možeš istjerati seljaka iz sela, al' selo iz seljaka nikad a možda ni tad
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#5 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...

-
Basta
#6 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...
Nista novo. Odgovori opet tipicno komunisticki, bez argumenata, agresivni, buntovni a u sutstini tabula raze. Presipanje supljeg u prazno i obratno praznog u suplje. Pa kad vam vec smetaju SDA, SZBiH ... a vi kao nudite alternativu sa Komsicem, Lagumdzijom... onda bi barem trebali posluziti za primjer, pa kupiti smece, peksinluk i krkanluk koji ostavljate za sobom. Pa nemoramo mi normalni gradani placati komunalne sluzbe da ciste vase smece. E kakva bi nam tek drzava bila kad bi ti vasi dosli na vlast. 
-
nonca
#7 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...
Basta wrote:Nista novo. Odgovori opet tipicno komunisticki, bez argumenata, agresivni, buntovni a u sutstini tabula raze. Presipanje supljeg u prazno i obratno praznog u suplje. Pa kad vam vec smetaju SDA, SZBiH ... a vi kao nudite alternativu sa Komsicem, Lagumdzijom... onda bi barem trebali posluziti za primjer, pa kupiti smece, peksinluk i krkanluk koji ostavljate za sobom. Pa nemoramo mi normalni gradani placati komunalne sluzbe da ciste vase smece. E kakva bi nam tek drzava bila kad bi ti vasi dosli na vlast.
Basta,nepsmeni stvore!
upamti: NEGACIJA SE PISE OD-VO-JE-NO!!!
zbog ovakvih polupismenih tvrdoglavih SDA-Neandertalaca, koji izadju na izbore i glasaju za Nedzada Brankovica i Co, mi pismeni mozemo da jedemo govna dok nam polupismeni neandertalci kroje sudbinu!!
dole SDA
dole ABA3
dole otimacini postenog svijeta!
svako ko ima veze sad SDA je naobicnija varalica, lazov, krade pare sviju nas!
zasluzujete da gladujete!
- Chisum
#8 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...
Basta wrote:Nista novo. Odgovori opet tipicno komunisticki, bez argumenata, agresivni, buntovni a u sutstini tabula raze. Presipanje supljeg u prazno i obratno praznog u suplje. Pa kad vam vec smetaju SDA, SZBiH ... a vi kao nudite alternativu sa Komsicem, Lagumdzijom... onda bi barem trebali posluziti za primjer, pa kupiti smece, peksinluk i krkanluk koji ostavljate za sobom. Pa nemoramo mi normalni gradani placati komunalne sluzbe da ciste vase smece. E kakva bi nam tek drzava bila kad bi ti vasi dosli na vlast.
Al ga skroji, nane mi...
U stilu zabavljaca Dine Merlina, tj. SDA-ovog Avicene.
Kakve kerefeke pisu na ovom forumu u zadnje vrijeme.
Last edited by Chisum on 30/05/2009 11:14, edited 2 times in total.
-
Bandierra Rossa
#9 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...
Evo jedna "nekomunistička" proslava:
http://www.youtube.com/watch?v=vnbEsSEm ... re=related
Ja ipak ostajem na ovoj strani:
http://www.youtube.com/watch?v=MeP220xx7Bs
http://www.youtube.com/watch?v=vnbEsSEm ... re=related
Ja ipak ostajem na ovoj strani:
http://www.youtube.com/watch?v=MeP220xx7Bs
-
Basta
#10 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...
Ja,ja... opet teze o polupismenim, nepismenim, glupim... dok su komunisticki pioniri, juniori i seniori pismeni, fakultetski obrazovani, akademci, doktori...Ja samo apelujem na vasu svijest da sledeci put ocistite tone smeca koje ostavljate iza sebe i tone flasa, jer nam zagadujete okolinu. Nemere se dihat...nonca wrote:Basta wrote:Nista novo. Odgovori opet tipicno komunisticki, bez argumenata, agresivni, buntovni a u sutstini tabula raze. Presipanje supljeg u prazno i obratno praznog u suplje. Pa kad vam vec smetaju SDA, SZBiH ... a vi kao nudite alternativu sa Komsicem, Lagumdzijom... onda bi barem trebali posluziti za primjer, pa kupiti smece, peksinluk i krkanluk koji ostavljate za sobom. Pa nemoramo mi normalni gradani placati komunalne sluzbe da ciste vase smece. E kakva bi nam tek drzava bila kad bi ti vasi dosli na vlast.
Basta,nepsmeni stvore!
upamti: NEGACIJA SE PISE OD-VO-JE-NO!!!
zbog ovakvih polupismenih tvrdoglavih SDA-Neandertalaca, koji izadju na izbore i glasaju za Nedzada Brankovica i Co, mi pismeni mozemo da jedemo govna dok nam polupismeni neandertalci kroje sudbinu!!
dole SDA
dole ABA3
dole otimacini postenog svijeta!
svako ko ima veze sad SDA je naobicnija varalica, lazov, krade pare sviju nas!
zasluzujete da gladujete!
-
Bandierra Rossa
#11 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...
Ne kaže se "nemere" nego ne može.
Ne kaže se "dihat",nego disati.
(Možda ih u centrali SDA uče novom pravopisu...).
Ne kaže se "dihat",nego disati.
(Možda ih u centrali SDA uče novom pravopisu...).
-
oldplague
#12 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...
Haveru, sLJEdeći put uloži svjestan napor da sastaviš pismenu rečenicu, pa ti više niko neće moći nabijati nepismenost na nos. Tada ćeš bez kompleksa ući u diskusiju sa onima koji ti se rugaju, jer nije do njih, do tebe je. Generalno govoreći, ako stvarno želite razbiti tu famu da samo nepismeni glasaju za nacionaliste - opismenite se. Druge vam nema.
- Prpa.ba
#13 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...
Ruganjem i nipodastavanjem "nepismenih" ljudi koji cine, vjerovali ili ne, vecinu stanovnistva u BiH svih etniciteta, SDP i ostatak ljevice/opozicije visokih intelektualnih kapaciteta, pismenosti i fakultetske naobrazbe ce ostati ono sto je do sada i bila- opozicija sa 15%-ak posto glasova.
-
ri0
#14 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...
Kada SDA-SZBIH pokupe za sobom sve poltrone, krkane, lopove i ostali sljam za sobom tj. onda postaj ovakve nebuloze... opet mi ne ide u glavu imas 43. godine tornjak jedan ...
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#15 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...
Jasta nego ste polupismeni i priglupi. Komunisticko-socijalisticki pioniri, juniori i seniori su u urbanim sredinama organizovali komunalne sluzbe, .... nered se desi, ali ... sluzbe ulete i to caskom srede.Basta wrote: Ja,ja... opet teze o polupismenim, nepismenim, glupim... dok su komunisticki pioniri, juniori i seniori pismeni, fakultetski obrazovani, akademci, doktori...Ja samo apelujem na vasu svijest da sledeci put ocistite tone smeca koje ostavljate iza sebe i tone flasa, jer nam zagadujete okolinu. Nemere se dihat...
A vi nacional-skorojevici, lafo cistunci, .... odlazete smece na nasoj olimpijskoj muci i ponosu, .... pored vila vasih skorojevickih izabranika, ....

Koje ste vi bubasvabe, ...
- Chisum
#16 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...
Pa dobro kad pomenu te fakultete.... da se ne lazemo...Basta wrote:
Ja,ja... opet teze o polupismenim, nepismenim, glupim... dok su komunisticki pioniri, juniori i seniori pismeni, fakultetski obrazovani, akademci, doktori...Ja samo apelujem na vasu svijest da sledeci put ocistite tone smeca koje ostavljate iza sebe i tone flasa, jer nam zagadujete okolinu. Nemere se dihat...
Ekonomski fakultet u Sarajevu osnovan je 1952....
Pravni fakultet u Sarajevu osnovan 1946....
Pedagoska akademija 1945...
Stomatološki Fakultet u Sarajevu je osnovan 1960... (kao smjer na medicini, a 1974 ce prerasti u fakultet)....
Poljoprivredno-šumarski fakultet Univerziteta u Sarajevu je osnovan 1948. godine... (u BiH ostvarena su 1940. godine kada je u Sarajevu otvoren Šumarski fakultet u sastavu Beogradskog Univerziteta)
Institut za hidrotehniku Gradevinskog fakulteta u Sarajevu osnovan je 1954. godine....
Univerzitet u Sarajevu osnovan 1949. god. i Tehnicki fakultet sa Gradevinskim i Arhitektonskim odsjekom...
Odluku o otvaranju mašinskog odsjeka na Tehnickom fakultetu u Sarajevu 1958. god.... ima sljedece odsjeke: Arhitektonski, Gradevinski i Mašinski.
Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu osnovan je 1950. godine...
Fakultet poliickih nauka osnovan 1961....
Akademija likovnih umjetnosti 1972....
Akademija scenskih umjetnosti 1981...
1974.godine zajedno sa Prirodno-matematickim fakultetom u Sarajevu, Medicinski fakultet je osnovao Farmaceutski fakultet...
ANUBiH je osnovana 1966. godine, ponikla je iz Naucnog društva BiH osnovanog 1951. godine....
Zato, tise, da te neko ne cuje... da ne bi ovih gore, opet bi ti nosioci nacionalnih preporoda morali ici na skolovanja vani....
Last edited by Chisum on 30/05/2009 11:41, edited 1 time in total.
- madner
#17 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...
Samo za postavljaca teme:

-
oldplague
#18 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...
Vjerujemo da čine većinu stanovništva čovječe, ali ti o tome pišeš kao da je riječ o prirodnoj nepogodi, umalo o nečemu poželjnom. Postavlja se pitanje, zašto BAŠ ta populacija odano glasa za nacionaliste i zašto izabrane strukture ne čine ništa na njihovom opismenjavanju? Nepismenost nije urođeni hendikep ljudi, to se lako liječi. Zar ne primijetite da se na forumima sve češće o nepismenosti govori kao o poželjnom znaku raspoznavanja između "naših" i "njihovih"?Prpa.ba wrote:Ruganjem i nipodastavanjem "nepismenih" ljudi koji cine, vjerovali ili ne, vecinu stanovnistva u BiH svih etniciteta, SDP i ostatak ljevice/opozicije visokih intelektualnih kapaciteta, pismenosti i fakultetske naobrazbe ce ostati ono sto je do sada i bila- opozicija sa 15%-ak posto glasova.
Uostalom, vjerovao ili ne, nepismeni su svugdje meta poruge i nipodaštavanja, ne samo ovdje. I svugdje se nepismenost dovodi u vezu za nazadnim političkim izborom. Nema to veze sa SDP-om, nemojte se tješiti.
-
zonbirile
#19 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...
-----------------------------------------Basta wrote:Prode 1 maj i prode 25 maj a ostade tona smeca, pivskih i raznoraznih flasa. Nista novo. Iz godine u godinu isti scenariji. Gomile pjanih, podivljalih, zabreklih. Pa dokle vise? A sve sama "gradska raja" za koju su drugi papci, doslje koje neznaju hodat asfaltom... E jadan je taj komunizam i sociajlizam..
ne kakaj više,nije problem vama smeće nego ideja ravnopravnosti,čovjeće moraš se liječiti,iz posta u post,iz teme u temu sve si bolesniji.Možeš doći u situaciju da učinićiš sam sebi zlo,ili da te izaberu u kakav odbor.
-
Basta
#20 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...
Ma ode tema skroz u drugi smjer. Dakle ja sam pitao zasto komunisti ne ciste tone smeca koje ostavljaju za sobom posle svojih komunistickih zabava. Zasto mi nekomunisti moramo placati komunalne sluzbe i njihove prekovremene sate da bi ocistili vase smece. Molio bih argumente na ovu digresiju, a ne prosipanje ranjene sujete. A uz put ako pricamo o lopovima onda ne treba zaboraviti komunjare koje su sebi ogradivale more po neumu, gradili sebi vile po neumu od narodnih para, vile po planinama i gorama nase zemlje ponosite.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090529019
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090529019
-
Bandierra Rossa
#21 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...
madner wrote:Samo za postavljaca teme:
Uh,gdje me nađe...
- dada-bis
#22 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...
ovi znaju hodat asfaltom i ne ostavljaju smećeBasta wrote:Prode 1 maj i prode 25 maj a ostade tona smeca, pivskih i raznoraznih flasa. Nista novo. Iz godine u godinu isti scenariji. Gomile pjanih, podivljalih, zabreklih. Pa dokle vise? A sve sama "gradska raja" za koju su drugi papci, doslje koje neznaju hodat asfaltom... E jadan je taj komunizam i sociajlizam..
Život su izgubile četiri osobe, najmanje pet teže je ozlijeđeno, a još deseci drugih morali su zatražiti liječničku pomoć u različitim dijelovima BiH u noći proslave blagdana Bajrama.
http://www.net.hr/vijesti/europa/page/2 ... 19006.html
bacanje smeća nema veze sa komunizmom i socijalizmom (ne branim nikog) nego s primitivizmom
- Prpa.ba
#23 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...
oldplague wrote: Vjerujemo da čine većinu stanovništva čovječe, ali ti o tome pišeš kao da je riječ o prirodnoj nepogodi, umalo o nečemu poželjnom. Postavlja se pitanje, zašto BAŠ ta populacija odano glasa za nacionaliste i zašto izabrane strukture ne čine ništa na njihovom opismenjavanju? Nepismenost nije urođeni hendikep ljudi, to se lako liječi. Zar ne primijetite da se na forumima sve češće o nepismenosti govori kao o poželjnom znaku raspoznavanja između "naših" i "njihovih"?
Uostalom, vjerovao ili ne, nepismeni su svugdje meta poruge i nipodaštavanja, ne samo ovdje. I svugdje se nepismenost dovodi u vezu za nazadnim političkim izborom. Nema to veze sa SDP-om, nemojte se tješiti.
Pogresno tumacis ono sto sam napisao. Licno sam glasac i simpatizer SDP-a, za nacionaliste nisam glasao ni na prvim izborima, niti ikada poslije.
Takodjer, moj komentar nije ni u vezi sa temom (iako se o smecu moze diskutovati).
Jednostavno, radi se o isforsiranom elitizmu i gotovo snobovskom odnosu SDP-a, vecine simpatizera i clanstva samog SDP-a i ostale opozicije prema ostalim gradjanima BiH, kakvi god oni bili. Stavom "vi ste glupi, neobrazovani pa glasate za SDA", opozicija ce biti opozicija i danas i sutra i za pedeset godina. Zasto? Zato sto isti ti "glupi" i "nepismeni" cine vecinu stanovnistva koje sutra na izborima treba glasati za opoziciju. Vjerovatno biste i Josipa Broza okarakterisali kao nepismenu budalu koja ne zna govoriti maternji jezik, a uz to je i obicni bravar. Mora da glasa za SDA (HDZ)!
- slavkoimamodilera
#24 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...
Uh 'bem ti 'mal ne okinuh sa stoliceri0 wrote:Viva il Comunismo e la liberta!
![]()
![]()
Branis Nedzu Brankovica (po tebi idejnog tvorca tuHnela)
Branis Fahru Radoncica i ljepotu njegovih kamenih zdanja![]()
Rodjen si 1966. negdje procitah... haveru odrastidobices hemoroide od kompleksa
Vozdra pameti
-
oldplague
#25 Re: Sva bijeda komunistickih proslava...
Apsolutno se slažem da je to prečica do izborne pobjede, ali šta bismo imali od toga?Luke Perry wrote:Upravo tako. Ako SDP hoce dobiti izbore mora se otici i na koridu.