Suvenir

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Sarajevska Princeza

#1 Suvenir

Post by Sarajevska Princeza »

Slucajno naletih na ovaj website. :D

CITAT: "Draga osoba mi je poslala ovaj Suvenir. U malom kartonskom prospektu kaze da je napravljen od vune, koze i drveta. Stavio sam ga na frizider i uvijek kad ga otvaram, dodirnem ga pogledom. "Pozdrav iz Banja Luke". "

Image

http://www.cafekajak.com/Yes/suvenir.htm

CITAT: "Stvar je za "No comment," a onda prebacismo na " Yes" zbog greske koju smo primjetili. Naime, na drugoj strani malog drvenog postolja pise pozdrav na engleskom "Greetings from THE Banja Luka".Posto je ovo oficijelni suvenir, duzni smo kao Banjalucani, da na nju ukazemo. Ovo. ..from 'THE' Banja Luka je apsolutno neprihvatljivo u engleskom jeziku. Pravilno je ...from Banja Luka, ili ako vec 'hocemo' clan, onda ..from the Town of Banja Luka, ili mozda, mada po karakteru suvenira i nije prikladno, ... from the City of Banja Luka."

Image

CITAT: " Doduse, nama je to i nebitno. Ali zbog stranih turista, koji bi poslije razgledanja kulturno-istorijskih spomenika naseg grada, mozda pozeljeli da ponesu ovaj Suvenir, koji ce ih uvijek podsjecati na Banja Luku. Pod uslovom da ga stave na frizider.."
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

takve "suvenire" treba drzati blizu poljskog/vanjskog WCa da , za vrijeme nuzde, drzeci se za zakrivljene vrhove opanaka, osoba koja vrsi nuzdu moze balansirati i sprijeciti pad u septicku jamu :D

BTW, komentar za odredjeni clan THE stoji :D ili po novoj gramatiKi stoi :D
MrSony

Post by MrSony »

možda vam treb pomoć strućnjaka za bosanski jezik.jer ja sam novorodjenji bosanac.moja specijalnost su ...i don't now...kako to reč kad ni moj bosanski nije najbolji al bre zar se u banjoj lučici još nose opanke
Sarajevska Princeza

Ma on je sve sam ono pisao. :D :lol:
Sarajevska Princeza

Objasnjenje je pravo:
"Banja Luka se nalazi, kao i sve vece urbane sredine u jednoj specificnoj poziciji, mozda najspecificnijoj. Otisli su odavde urbani zitelji, dosli-da ne ulazimo u elaboraciju kako, zasto - ljudi strani ovom miljeu. Atmosfera je, jednostavno receno, promjenjena!
Ali kako prolazi vrijeme i kako je sve manje politickih zloupotreba izbjeglica mislim da se zivot i u banjaluci normalizuje, da se zivi normalnije, smirenije, sredjenije."
Mladen Ivanic, Predsjednik Vlade RS
(fragment iz otvorenog dijaloga Spasoja Perovica i Mladena Ivanica objavljenoga 23.02.2001. u Nezavisnom listu "Bosanska posta") :D
zili

Post by zili »

u frižideru? :shock: :?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

zili wrote:u frižideru? :shock: :?
pa rekoh ti da je na pogresnom mjestu :D
MrSony

Post by MrSony »

Sarajevska Princeza wrote:Objasnjenje je pravo:
"Banja Luka se nalazi, kao i sve vece urbane sredine u jednoj specificnoj poziciji, mozda najspecificnijoj. Otisli su odavde urbani zitelji, dosli-da ne ulazimo u elaboraciju kako, zasto - ljudi strani ovom miljeu. Atmosfera je, jednostavno receno, promjenjena!
Ali kako prolazi vrijeme i kako je sve manje politickih zloupotreba izbjeglica mislim da se zivot i u banjaluci normalizuje, da se zivi normalnije, smirenije, sredjenije."
Mladen Ivanic, Predsjednik Vlade RS
(fragment iz otvorenog dijaloga Spasoja Perovica i Mladena Ivanica objavljenoga 23.02.2001. u Nezavisnom listu "Bosanska posta") :D
mozda je mislio kad je govorio da se zivot normalizuje, da se ponovo banjalucani spremaju na osvajacke pohode,jer je povjest pokazal da se s...smatraju normalnim svjetom jedino kad su u ratu..
Fair Life

Post by Fair Life »

Pomalo tuknu na znojave noge...
Sarajevska Princeza

:lol: :lol: :lol:
MrSony

Post by MrSony »

Fair Life wrote:Pomalo tuknu na znojave noge...
... i na pokvarena jaja.
Post Reply