Šta kaže Zornija za zabranu rada nedjeljom trgovinama u Hrvatskoj, koju je isposlovala crkva?dijaliza wrote: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u novom poslovnom centru u Sarajevu5.4.2009.
A. Zornija/Pincom.info
Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
- Banksy
#401 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
-
oldplague
#402 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Ma dobro toooo, to je kul.Banksy wrote:Šta kaže Zornija za zabranu rada nedjeljom trgovinama u Hrvatskoj, koju je isposlovala crkva?dijaliza wrote: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u novom poslovnom centru u Sarajevu5.4.2009.
A. Zornija/Pincom.info
-
SemiR_SA
#403 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Kad vidim ove ateiste, "muslimane" koji ne znaju ni ko su ni sta su, koji nemaju nikakvih moralnih normi ni granica, koji nisu nista naucili iz rata i svih genocida
sta drugo da kazem
nego da vam zazelim jos jedan rat da vas se ova zemlja kutarise, jer vas i ona trpi.
P.S. A ti ateista nemoj nas ucit vjeri i tumacit propise, nego uzivaj u krmetini, zazalit ces jednog dana zbog tog
sta drugo da kazem
nego da vam zazelim jos jedan rat da vas se ova zemlja kutarise, jer vas i ona trpi.
P.S. A ti ateista nemoj nas ucit vjeri i tumacit propise, nego uzivaj u krmetini, zazalit ces jednog dana zbog tog
- nosara
#404 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Samu sebe demantujes...oldplague wrote:Ma dajte ljudi ba... Pa imate li vi pojma kolika su recimo saudijska ulaganja u SAD? A Japanska? Kad je na zapad prodirao japanski kapital zapadnjaci su se takmičili u savlađivanju orijentalnih običaja, sklapali ručice, klanjali se ko mahniti, učili jesti štapićima, nastojali razumjeti japansku poslovnu etiku, učili taj preteški jezik... i nikom ništa. Kapital nas povezuje, prisiljava nas da se bolje zagledamo jedni u druge, kad već ništa drugo nije uspjelo u tome.dr.Gonzo wrote:Upravo tako, samo sto je to rezultat dubokih problema u kojima se ova (ne)drzava nalazi.Ko je dao lokaciju vlasniku objekta?
Zasto je bas lokacija nekadasnjeg simbola Sarajeva, dodijeljena firmi za koju se zna da ce od svega toga napraviti trzni centar dostojan Teherana.
Kao slucajno
Ja u tome vidim odredjenu simboliku, znam da neki ne vide, nista novo.
Sasvim je normalno da vlasnik objekta odlucuje sta ce se prodavati. Oko toga nema price. Ali pitanje je kakve investicije zelimo u ovome gradu? Ko o tome odlucuje umjesto nas?
Al eto, mozda su ovi investitori bili pogodni i iz nekih drugih razloga
-
oldplague
#405 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
A i ti uspori s tim fetvama. Ako se neko deklariše kao ateist i u skladu s tim živi, tebe se to ne tiče. Ne nariči i ne proklinji, nije ti ovo dnevni boravak.SemiR_SA wrote:Kad vidim ove ateiste, "muslimane" koji ne znaju ni ko su ni sta su, koji nemaju nikakvih moralnih normi ni granica, koji nisu nista naucili iz rata i svih genocida
sta drugo da kazem
-
Ripicipi
#406 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Sta drugo nego da se co'ek od srca nasmijeSemiR_SA wrote:Kad vidim ove ateiste, "muslimane" koji ne znaju ni ko su ni sta su, koji nemaju nikakvih moralnih normi ni granica, koji nisu nista naucili iz rata i svih genocida
sta drugo da kazem
Last edited by Ripicipi on 06/04/2009 11:27, edited 2 times in total.
-
Liska
#407 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Evo link, cisto da vidis da su sindikati prvi pokrenuli zabranu rada nedjeljom.Banksy wrote:Šta kaže Zornija za zabranu rada nedjeljom trgovinama u Hrvatskoj, koju je isposlovala crkva?dijaliza wrote: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u novom poslovnom centru u Sarajevu5.4.2009.
A. Zornija/Pincom.info
http://www.index.hr/vijesti/clanak.aspx?id=376787
U Sloveniji i Austriji i vecini zemalja EU se nedjeljom ne radi vec godinama i cini li ih to teistickim drzavama. Valjda ljudi imaju pravo na slobodan dan. Ako je problem nerad nedjeljom, da li bi ti radio nedjeljom, sem ako ne moras ili bi radije proveo dan sa svojom obitelji na izletu.
- nosara
#408 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Da se crkva nije umijesala, hrvatska bi ostala u civilizaciji...Liska wrote:Evo link, cisto da vidis da su sindikati prvi pokrenuli zabranu rada nedjeljom.Banksy wrote:Šta kaže Zornija za zabranu rada nedjeljom trgovinama u Hrvatskoj, koju je isposlovala crkva?dijaliza wrote: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u novom poslovnom centru u Sarajevu5.4.2009.
A. Zornija/Pincom.info
U Sloveniji i Austriji i vecini zemalja EU se nedjeljom ne radi vec godinama i cini li ih to teistickim drzavama. Valjda ljudi imaju pravo na slobodan dan. Ako je problem nerad nedjeljom, da li bi ti radio nedjeljom, sem ako ne moras ili bi radije proveo dan sa svojom obitelji na izletu.
-
oldplague
#409 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Samu sebe demantujes... Kapital se prilagodjava okruzenju, a ne obratno... Ovdje je, ako pamtim okruzenje u kojem zivim, obratno... nosara
Pročitaj još jednom šta sam napisala: kad je japanski kapital prodro na zapad, a ne zapadni u Japan, ljudi su se satrali usvajajući japanske običaje. Nigdje se kapital ne prilagođava okruženju, sve se prilagođava kapitalu, jer te on zapošljava, hrani i oblači. A svoj folklor možemo prodavati na godišnjim sajmovima narodnog stvaralaštva. Pa neće neko zaposliti stotine ljudi i pustiti ih da mu oni govore kako će se ponašati i šta će promovisati, to ne sanjajte.
- zgembo_sa
#410 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Onda sigurno nije problem da kod nas neradni dan bude petak. Eto da se provede dan sa svojom obitelji na izletuLiska wrote:U Sloveniji i Austriji i vecini zemalja EU se nedjeljom ne radi vec godinama i cini li ih to teistickim drzavama. Valjda ljudi imaju pravo na slobodan dan. Ako je problem nerad nedjeljom, da li bi ti radio nedjeljom, sem ako ne moras ili bi radije proveo dan sa svojom obitelji na izletu.
-
oldplague
#411 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Uh uh uh, sve za dobrobit radnika i naroda.Liska wrote:Evo link, cisto da vidis da su sindikati prvi pokrenuli zabranu rada nedjeljom.Banksy wrote:Šta kaže Zornija za zabranu rada nedjeljom trgovinama u Hrvatskoj, koju je isposlovala crkva?dijaliza wrote: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u novom poslovnom centru u Sarajevu5.4.2009.
A. Zornija/Pincom.info
Što ne mogu...
-
Liska
#412 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Kako bi reagirali da se sutra otvori Delta i da u poslovnu politiku uvedu kako u centar nece primati npr. one koji se oblace kao vehabije ili njihove supruge. Po meni to nije poslovna politika nego diskriminacija. Ili da uvedu politiku da se prodaje samo svinjsko meso ili da svinjsko meso drze zajedno u istom frizideru sa ostalim vrstama mesa. Poslovna politika, moze im se, ali za mene bi to bilo nepostivanje obicaja i kupaca.
- Banksy
#413 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Pusti šuplju. Ovo je istjerala crkva, a ne humanost i želja da se radnicima omoguće bolji uslovi rada.Liska wrote:Evo link, cisto da vidis da su sindikati prvi pokrenuli zabranu rada nedjeljom.Banksy wrote:Šta kaže Zornija za zabranu rada nedjeljom trgovinama u Hrvatskoj, koju je isposlovala crkva?dijaliza wrote: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u novom poslovnom centru u Sarajevu5.4.2009.
A. Zornija/Pincom.info
Eto, pitaj Dubravku Šujicu šta misli o tome, ona je radila jučer.
Ovo je privatna imovina, imaju pravo na bilo kakva pravila, sve dok ne ugrožavaju druge. Nije zakon ni pravilo.
Jedino pravo pitanje je, ako ga i ima, je otkud BBI tu, kako su dobili tu lokaciju itd. Mada ne vidim više svrhe ...
- Babsy
#414 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Tresu mi se gaće. Možda od nedavnog zemljotresa.SemiR_SA wrote:P.S. A ti ateista nemoj nas ucit vjeri i tumacit propise, nego uzivaj u krmetini, zazalit ces jednog dana zbog tog
LMAO
-
oldplague
#415 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
A neeee, nećeš! Nismo mi blesavi jarane. Niko nije NIKOME zabranio ulazak u BBI, mojne falsifikata. Da sutra Delta otvori tržni centar i odluči samo za Vaskrs dijeliti posebne darove, kupone i popuste, onda bi to bila slična situacija. I na to bi imali puno pravo.Liska wrote:Kako bi reagirali da se sutra otvori Delta i da u poslovnu politiku uvedu kako u centar nece primati npr. one koji se oblace kao vehabije ili njihove supruge. Po meni to nije poslovna politika nego diskriminacija. Ili da uvedu politiku da se prodaje samo svinjsko meso ili da svinjsko meso drze zajedno u istom frizideru sa ostalim vrstama mesa. Poslovna politika, moze im se, ali za mene bi to bilo nepostivanje obicaja i kupaca.
- nosara
#416 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
To jednostavno nije tacno...oldplague wrote:Samu sebe demantujes... Kapital se prilagodjava okruzenju, a ne obratno... Ovdje je, ako pamtim okruzenje u kojem zivim, obratno... nosara
Pročitaj još jednom šta sam napisala: kad je japanski kapital prodro na zapad, a ne zapadni u Japan, ljudi su se satrali usvajajući japanske običaje. Nigdje se kapital ne prilagođava okruženju, sve se prilagođava kapitalu, jer te on zapošljava, hrani i oblači. A svoj folklor možemo prodavati na godišnjim sajmovima narodnog stvaralaštva. Pa neće neko zaposliti stotine ljudi i pustiti ih da mu oni govore kako će se ponašati i šta će promovisati, to ne sanjajte.
Ako je banana-drzava, onda nista nije normalno...
Kad sam naveo da je investitoru Bosna najzapadnija tacka na kojoj djeluje, sve je jasno...
- Babsy
#417 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Hoćeš reći da će BBI dijeliti bajramske paketiće.. koje će djeci dijeliti dedo Alija?
-
Liska
#418 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
zgembo_sa wrote:Onda sigurno nije problem da kod nas neradni dan bude petak. Eto da se provede dan sa svojom obitelji na izletuLiska wrote:U Sloveniji i Austriji i vecini zemalja EU se nedjeljom ne radi vec godinama i cini li ih to teistickim drzavama. Valjda ljudi imaju pravo na slobodan dan. Ako je problem nerad nedjeljom, da li bi ti radio nedjeljom, sem ako ne moras ili bi radije proveo dan sa svojom obitelji na izletu.
Slobodno, tebi slobodan petak a meni nedjelja. Ja nemam nista protiv. Vidis, u kako neki vide hrvatskom Mostaru je od 01.04. uvedena radna nedjelja i svi veci trzni centri rade nedjeljom. Ne znam na sto ovo lici, definitivno nije Hrvatska, ali znam da ce nastradati radnici. Ako ce crkva uspjeti progurati neradnu nedjelju, ja sam za. Ne idem u crkvu ali radnici trebaju imati jedan dan slobodno a nedjelja se vec stoljecima uobicajila kao dan odmora. Radnici ionako stalno rade za crkavicu, sada ce raditi i dan duze, za iste pare. Tu je na dobitku samo kapital, a na gubitku svi drugi, i drzava, i radnik a pogotovo radnikova obitelj. Covjek u danasnjem vremenu nema vremena vidjeti sopstvenu obitelj a kamoli odgajati djecu.
-
in33sa
#419 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Opet fasizam, ovaj put sa istocne strane.Liska wrote:Kako bi reagirali da se sutra otvori Delta i da u poslovnu politiku uvedu kako u centar nece primati npr. one koji se oblace kao vehabije ili njihove supruge. Po meni to nije poslovna politika nego diskriminacija. Ili da uvedu politiku da se prodaje samo svinjsko meso ili da svinjsko meso drze zajedno u istom frizideru sa ostalim vrstama mesa. Poslovna politika, moze im se, ali za mene bi to bilo nepostivanje obicaja i kupaca.
Ako je sa bliskoistocne, onda je to duhovito.
Jedino je fora sto Delta nikada nece dobiti pravo na takvo nesto slicno, jer se to ne uklapa u mladomuslimanski image Sarajeva, kakav se brizljivo gradi vec godinama. Moze Delta, ali preko posrednika (zna se kojeg) i po pravilima (zna se kojim).
Teritorij je davno zapisan.
- HAVANA
#420 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
SemiR_SA wrote:Kad vidim ove ateiste, "muslimane" koji ne znaju ni ko su ni sta su, koji nemaju nikakvih moralnih normi ni granica, koji nisu nista naucili iz rata i svih genocida
sta drugo da kazem
Volimo i mi tebe.
U vjeri nije problem,problem je u ovakvim vjernicima.
Često slušam predavanja i ispiranje mozga od ovakvih tipova i to je ono sa čim imam problem a ne sa vjerom.
Ovakvi meni i mojoj djeci nameću obrasce ponašanja i života a ja nikom.
Pokažite mi jedan post u kojem ja nekome pišem na ovaj način.
Ima ih dosta na ovom forumu koji se predstavljaju zaštitnicima islama a u stvari ga brukaju.
Istinski vjernik nikada ne vrijeđa druge a pola familije i prijatelja mi je takvo i funkcionišemo bez ikakvih problema.
-
oldplague
#421 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Ovdje nije prekršen nijedan zakon ove države. Možete li vi to shvatiti? To šta se sviđa meni ili tebi, nema nikakve veze sa zakonima države. Ovdje je upravo riječ o običajima, a oni se ispoštuju kad novi kapital stigne u neku sredinu. Navedi mi koji je to bh. zakon prekršen ovdje. I kakve veze ima jesmo li mi njima najzapadnija tačka ulaganja? Nekima smo i najistočnija, pa se oko toga ne diže galama.nosara wrote:To jednostavno nije tacno...oldplague wrote:Samu sebe demantujes... Kapital se prilagodjava okruzenju, a ne obratno... Ovdje je, ako pamtim okruzenje u kojem zivim, obratno... nosara
Pročitaj još jednom šta sam napisala: kad je japanski kapital prodro na zapad, a ne zapadni u Japan, ljudi su se satrali usvajajući japanske običaje. Nigdje se kapital ne prilagođava okruženju, sve se prilagođava kapitalu, jer te on zapošljava, hrani i oblači. A svoj folklor možemo prodavati na godišnjim sajmovima narodnog stvaralaštva. Pa neće neko zaposliti stotine ljudi i pustiti ih da mu oni govore kako će se ponašati i šta će promovisati, to ne sanjajte.Kapital je bitan u ovom poludjelom svijetu, ali su zakoni drzave u koju uplovljava, na prvom mjestu...
![]()
Ako je banana-drzava, onda nista nije normalno...
Kad sam naveo da je investitoru Bosna najzapadnija tacka na kojoj djeluje, sve je jasno...Da se bas sve tolerise zbog kapitala, oni bi preplavili Evropu...
-
Klodovik
#422 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Ne znam zašto spominješ odijevanje. U BBI centar može ući ko želi, kao i u svaki drugi prodajni objekt. A neka Delta uvede politiku da prodaje samo svinjsko meso ako tako hoće, njihova stvar. Naravno, ta odluka bi im se dobrano obila o glavu u smislu prodaje i profita i zato je neće donijeti.Liska wrote:Kako bi reagirali da se sutra otvori Delta i da u poslovnu politiku uvedu kako u centar nece primati npr. one koji se oblace kao vehabije ili njihove supruge. Po meni to nije poslovna politika nego diskriminacija. Ili da uvedu politiku da se prodaje samo svinjsko meso ili da svinjsko meso drze zajedno u istom frizideru sa ostalim vrstama mesa. Poslovna politika, moze im se, ali za mene bi to bilo nepostivanje obicaja i kupaca.
-
VjecitiStudent
#423 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Uh, kako balvan zacas izraste u "objektivnom" okuLiska wrote:Evo link, cisto da vidis da su sindikati prvi pokrenuli zabranu rada nedjeljom.Banksy wrote:Šta kaže Zornija za zabranu rada nedjeljom trgovinama u Hrvatskoj, koju je isposlovala crkva?dijaliza wrote: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u novom poslovnom centru u Sarajevu5.4.2009.
A. Zornija/Pincom.info
BLAGAJNICAMA POSAO UZIMAJU BISKUPI
http://www.e-novine.com/sr/region/clanak.php?id=20912
DIVLJI SEKS DRŽAVE I CRKVE
http://www.e-novine.com/sr/kultura/clanak.php?id=21049
-
Liska
#424 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Po cemu je suplja? Sindikati su prvi pokrenuli tu inicijativu, davno prije crkve i nasli su se zajedno na istom zadatku, s razlicitim motivima. Da si mogao gledati HRT 1994, onda bi znao da su jos tada sindikati pokrenuli slicnu inicijativu. Radnicima treba dan odmora, crkva misli da ce je provesti u nedjelju, a ja mislim da je ljudi provedu sa svojima ili u krevetu odmarajuci se. Da se pita kapital radilo bi se sedam dana u sedmici, citave godine i svim praznicima. Je li to pozeljno za tebe?
-
oldplague
#425 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Poželjno je da o tome svako odluči sam. Država je mogla propisati obavezan dan odmaranja tokom sedmice, a ne propisati nedjelju kao taj dan. Razlika oči bode.Liska wrote:Po cemu je suplja? Sindikati su prvi pokrenuli tu inicijativu, davno prije crkve i nasli su se zajedno na istom zadatku, s razlicitim motivima. Da si mogao gledati HRT 1994, onda bi znao da su jos tada sindikati pokrenuli slicnu inicijativu. Radnicima treba dan odmora, crkva misli da ce je provesti u nedjelju, a ja mislim da je ljudi provedu sa svojima ili u krevetu odmarajuci se. Da se pita kapital radilo bi se sedam dana u sedmici, citave godine i svim praznicima. Je li to pozeljno za tebe?
A od 1994. godine crkva lobira za vlastite interese preko organa vlasti i tuđmanizovanih sindikata. Nemojmo se pravit ludi.