ne razumijes me, je li u stilu jednog umjetnika da zaostrava situaciju ili da gradi mostove?karanana wrote:pa jeli se treba odreci istorije i onoga sto se ovdje desavalo za gradnju mostova?statix wrote:To nije dodvoravanj, nego pokusaj izgradnje mostova, umjesto barijera.slazem se sa prvim dijelom. ja bih prvi ukino bh telecom i probao m-tel. a ako je jasmili vaznije hoce li se njen film prikazivati i biti dobro posjecen u banjaluci od recimo pravljenja epskog filma o srebrenici ili sarajevu, onda je to vec druga stvar, stvar licnog interesa i dodvoravanja nekome ko te je do jucer ubijao i dao ti inspiraciju da napravis filmove na kojima danas zaradjujes.
Druga stvar, mi bar imamo u sta investirati novac, bar kada je filmska umjetnost u pitanju, sto se za RS ne moze reci. A ja sam za to da se pod svaku cijenu ovakvi i slicni filmovi prikazu u RS, jer to je nacin suocavanja sa istinom.
Moje je misljenje da ne trebamo pljuvati po umjetnicima. Oni su nam svjetlost u tami politike i korupcije.