Stand up comedy

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

MedenoSrce

#76 Re: Stand up comedy

Post by MedenoSrce »

Vazda si bio mimo svijeta :mrgreen: koji mjeri 51,197 km2
Saian

#77 Re: Stand up comedy

Post by Saian »

bajdvej ja bih Hicksa i Hagen Rethera (ko razumije njemachki na )

stavio prije u kabaretske filozofe nego u klasichni stand-up, ne zbog forme jer je to stand up forma, nego jer izlaze iz okvira "moja zhena meni kazhe", "moja djeca su...", "idem ja jedan dan kad ono tamo ampak mejdutim", njih dvojica su haman beketovski, suhi i nezgodni, i kako neko prije reche Hicks, a i Rether publici chesto izrecituju jebeno dobro argumentirane kritike
Last edited by Saian on 27/08/2012 22:01, edited 1 time in total.
kennwood

#78 Re: Stand up comedy

Post by kennwood »

Ravenn wrote:a Dave je liga za sebe
moj omiljeni skeč

hhahaha definitvno chappell je najjaci stand up komicar, genijalac, steta sto je prestao da se bavi sa snimanjem bilo cega... I'm Rick James bitch!!! Enjoy yourself hahaha
kennwood

#79 Re: Stand up comedy

Post by kennwood »

http://www.youtube.com/watch?v=WUhASVdYIXY

Djuro bi bio odlican stand up komicar
Saian

#80 Re: Stand up comedy

Post by Saian »

Ja vishe sarkazma nisam vidio u sedam mjeseci, kamoli sedam minuta
Die kommen einfach, die Afrikaner haben ueberhaupt kein Gespuer fuer Timing! Ueberhaupt nicht! Null!
Ich! Ich! Ich, der Afrikaner immer! Und das sind da ganz normale MEnschen auf diesen Marktplaetzen, haben sie es gesehen? In Egypten und Tunesien. Junge leute! Die haben telefone und alles! Moslems, die demokratie wollen. Es ist furchtbar! Jetz muessen wir den Peter Scholl LAtour umformattieren.
:D
Oni samo stizhu, afrikanci, nemaju stvarno nikakav osjecaj za tajming. Uopce! Nikako! Ja! Ja! Ja, uvijek govore! I to su potpuno normalni ljudi na tim pijacama, jeste li vidjeli? U Egiptu i Tunisu. Mladi ljudi! Imaju telefone i sve! Muslimani koji hoce demokratiju. Uzas! Sad jos moram Peter Scholl Latour-a nanovo formatirat! :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Scholl-Latour je ko neki okostali stari struchnjak za bliski istok koji je donio pogreshno i jednodimenzionalno misljenje nekad cheteres osme i nije ga od tad promijenio

helem, ja volim kad stend ap malo gorkne izgleda :D
Hiran

#81 Re: Stand up comedy

Post by Hiran »

Saian

#82 Re: Stand up comedy

Post by Saian »

you know those shops that sell 3000 baseball bats a year but never sold a baseball :D
sgunited

#83 Re: Stand up comedy

Post by sgunited »

Perdita_Durango

#84 Re: Stand up comedy

Post by Perdita_Durango »

Bas sam neki dan kontala o tome, kako je bezveze sto toga nema, barem u nekom bircu da budem stand up comedy night. Bilo bi fora...
KPNCTNJAH

#85 Re: Stand up comedy

Post by KPNCTNJAH »

Ima li sta novo kvalitetno ? :oops:
Saian

#86 Re: Stand up comedy

Post by Saian »

Well how did he get busted for a dollar and 50 cents worth of cocaine?
I have a theory. Would you like to hear it?

If you buy a dollar and 50 cents worth of cocaine from any cocaine dealer in America, he gonna tell on your ass!
:D , a Pryor nouz hiz koukejn :D
Tesla10

#87 Re: Stand up comedy

Post by Tesla10 »

Ovo je najveći komičar svih vremena.
Perdita_Durango

#88 Re: Stand up comedy

Tesla10

#89 Re: Stand up comedy

Post by Tesla10 »

George Carlin je najbolji od njih sviju. Čovjek je bio psiholog, filozof, sociolog i naučnik. Znao je kako doći do ljudske duše.
Perdita_Durango

#90 Re: Stand up comedy

Naravno, Carlin je zasebna kategorija.
anjaistkrank

#91 Re: Stand up comedy

Post by anjaistkrank »

Sto se mene tice trenutni kralj stand-up comedy scene je Jim Jefferies. Neki konzervativniji smatraju da pretjeruje, ali svakako humor nije za konzervativne ljude. A sto se tice nase scene, to je tuga. Evo poceli su magacin kabare da rade neke veceri stand-upa, ali kad sam cuo da to vodi Filip Andronik koji se smatra "najboljim" komicarem u bih, odustao sam od zelje da to vidim. Filip je mozda dobar decko, ali slusao sam ga prosle (ili predprosle) godine u satoru na holiday marketu, lose mi bilo. Vise provala bude na istocnoj tribini kad igra sarajevo-celik. malo gori nastup je imao neki iz zagreba koji se fura da je iz sarajeva, neki bajic ili ovako nesto... Tuga.

I s druge strane, da ne budem toliko negativan, ipak je stand-up najtezi obilik scenskog nastupa, pa vjerujem da je nasa scena jos uvijek mlada i da treba vremena da se to izgradi kako treba.
pakica_

#92 Re: Stand up comedy

Post by pakica_ »

anjaistkrank wrote:Sto se mene tice trenutni kralj stand-up comedy scene je Jim Jefferies.
agreed! :thumbup: obozavam ga!
uz njega jos carlina, menciu (mada kazu da on krade zahebancije :P ) i robina williamsa 8-)
anjaistkrank

#93 Re: Stand up comedy

Post by anjaistkrank »

a robin williams je strasan. jedno vrijeme je legao na busha i svaka mu je bila o njemu, ali se sjecam da sam se danima smijao ko budala onoj njegovoj "if jesus had a brother"

a sa bivsom sam se posvadjao jer mi je ovo bilo smijesno :-)
pakica_

#94 Re: Stand up comedy

Post by pakica_ »

:lol: :lol: jes' crnjak, al' je smijesno :oops:
a kad sam slusala robinovu teoriju o nastanku golfa, kocila sam se od smijeha doslovce.. usla sefica da vidi kol'ko nas to sjedi skupa kol'ko sam se smijala :lol: :lol:
graue_maus

#95 Re: Stand up comedy

Post by graue_maus »

ima li u bosni trenutno uopste kvalitetni komicara .....
graue_maus

#96 Re: Stand up comedy

Post by graue_maus »

dupli :roll:
Last edited by graue_maus on 05/12/2013 19:10, edited 2 times in total.
graue_maus

#97 Re: Stand up comedy

Post by graue_maus »

ima li u bosni trenutno uopste kvalitetni komicara .....
Perdita_Durango

#98 Re: Stand up comedy

graue_maus wrote:ima li u bosni trenutno uopste kvalitetni komicara .....
Ne.
chengaba

#99 Re: Stand up comedy

Post by chengaba »

Ne.

Ima ono prosječnih, barem što sam do sada slušao i gledao petkom kod Goge. Ali opet ne može se očekivati da će neki žlj lokalni open-miceri biti smiješni kao Bill Burr, Jim Jefferies, Dave Chapelle...

Bude tu nekih momenata, ali isto kao što nemamo izvođača nivoa npr. Deep purple-a, Satriania, Warhola (lupam imena), tako ne možemo očekivati ni neku vrh stand-up komediju...
Perdita_Durango

#100 Re: Stand up comedy

chengaba wrote:
Ne.

Ima ono prosječnih, barem što sam do sada slušao i gledao petkom kod Goge. Ali opet ne može se očekivati da će neki žlj lokalni open-miceri biti smiješni kao Bill Burr, Jim Jefferies, Dave Chapelle...

Bude tu nekih momenata, ali isto kao što nemamo izvođača nivoa npr. Deep purple-a, Satriania, Warhola (lupam imena), tako ne možemo očekivati ni neku vrh stand-up komediju...
Ono sto sam vidjela na Seretu 'stan up', vise bi me nasmijalo gledanje boje na zidu kako se susi, pogotovo zenski dio 'komicara'.
Post Reply