Sta znaci kompleks?
-
ugledan_clan
#1 Sta znaci kompleks?
Ovo je moja prva tema, imam 14 godina i idem u 8 razred. Cuo sam za rijec komleks. Sta to znaci? Jel to kad imas dosta para ili kad imas dvije djevojke?
- .Irfan.
#2 Re: Sta znaci kompleks?
Kompleks = Fobija.
A sad, DIE TROLL!!!!1
A sad, DIE TROLL!!!!1
-
prof.
#3 Re: Sta znaci kompleks?
hmmmmmm
pa ne bih ja bas rekao da je kompleks fobija, prije bih rekao da se radi o nesigurnosti i manjku samouvjerenosti po odredjenom pitanju.
pa ne bih ja bas rekao da je kompleks fobija, prije bih rekao da se radi o nesigurnosti i manjku samouvjerenosti po odredjenom pitanju.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#4 Re: Sta znaci kompleks?
Tacno, .... npr, .... ako ti je cuna mala, onda postajes nesiguran i gubish samouvjerenost kad je u pitanju sex.prof. wrote:hmmmmmm
Je l` tako?
- pape
#6 Re: Sta znaci kompleks?
trcicu trceci wrote:kompleks je prije svega strah zbog necega, nastaje obicno zbog trauma kojih dozivimo u ranom djetinjstvu...kompleks je ozbiljna stvar i zna biti opasna za covjeka ako je ne zna kontrolisati
- Not My Idea
#7 Re: Sta znaci kompleks?
kompleks je kada ima puno zgrada na jednom mjestu. moze i bazena. i hotela.
-
prof.
#8 Re: Sta znaci kompleks?
slazem se s ovim dijelom da nastaje kao posljedica neke traume ali i dalje ne mislim da se radi o strahu. ljudi koji s iskompleksirani necim se ne boje toga vec jednostavno nisu sigurni u svoje sposobnosti po tom odredjenom pitanju. nisam htio da ulazim u detalje ali mislim da vam ovaj papetov primjer iz licnog iskustva moze slikovito prikazati sta je kompleks
@pape

@pape
- pape
#9 Re: Sta znaci kompleks?
prof. wrote:slazem se s ovim dijelom da nastaje kao posljedica neke traume ali i dalje ne mislim da se radi o strahu. ljudi koji s iskompleksirani necim se ne boje toga vec jednostavno nisu sigurni u svoje sposobnosti po tom odredjenom pitanju. nisam htio da ulazim u detalje ali mislim da vam ovaj papetov primjer iz licnog iskustva moze slikovito prikazati sta je kompleks
@pape![]()
![]()
-
IHAVEDREAM
#10 Re: Sta znaci kompleks?
.........kada Dama u 49-oj misli da slavi 35-i rodjendan!
Danas slavim 49-i

Danas slavim 49-i
Last edited by IHAVEDREAM on 23/06/2011 20:20, edited 1 time in total.
- pape
#11 Re: Sta znaci kompleks?
Pa onda, ...IHAVEDREAM wrote:.........kada Dama u 49-oj misli da slavi 35-i rodjendan!![]()
Danas slavim 49-i![]()
![]()
![]()
--{---@
- psydelija
#12 Re: Sta znaci kompleks?
kompleksa ima dve vrste, vise i nize vrednosti.
kompl. vise vrednosti je kada je covek po malo narcisoidan, egosista, egocentrik... covek koji zudi da drugom ("manjm, slabijem, siromasnjiem, ruznijem") pokaze svoju nadmoc... ova pojava je jako in!
kompl. nize vrednosti je kad osećaj nize vrednosti ovladava duševnim zivotom coveka. on se ispoljava kroz osecaje nedovoljnosti, nepotpunosti i konstantnog trazenja u kojem se covek nalazi... ovi su slucajevi najcesca pojava kod dece, ali i kod ljudi koji slabije kontrolisu svoju senziblnost... a narocita je pojava kod bolesnih ljudi.
kompleks nize vrednosti moze da preraste u fobiju, a nije fobija!
kompleks vise vrednost moze da preraste da se kad-kad dobiju batine.
kompl. vise vrednosti je kada je covek po malo narcisoidan, egosista, egocentrik... covek koji zudi da drugom ("manjm, slabijem, siromasnjiem, ruznijem") pokaze svoju nadmoc... ova pojava je jako in!
kompl. nize vrednosti je kad osećaj nize vrednosti ovladava duševnim zivotom coveka. on se ispoljava kroz osecaje nedovoljnosti, nepotpunosti i konstantnog trazenja u kojem se covek nalazi... ovi su slucajevi najcesca pojava kod dece, ali i kod ljudi koji slabije kontrolisu svoju senziblnost... a narocita je pojava kod bolesnih ljudi.
kompleks nize vrednosti moze da preraste u fobiju, a nije fobija!
kompleks vise vrednost moze da preraste da se kad-kad dobiju batine.
Last edited by psydelija on 23/06/2011 20:29, edited 1 time in total.
- pape
#13 Re: Sta znaci kompleks?
trcicu trceci wrote: evo jos jedan kompleks...smije se sopstvenom primjeru, ti zaista imas ozbiljnih problema, sreca pa imamo ovu temu
Ali, .... vrati nam se opet, bilo bi tuzno i pusto bez tvojih analiza, ....
-
IHAVEDREAM
#14 Re: Sta znaci kompleks?
....malo krupne rijeci...trcicu trceci wrote:nemogucnost da se prihvati nesto sto je cinjenica mozda najlakse objasniti
Ako ti kazem da ne prihvatam religiju kao "cinjenicno stanje"....
Last edited by IHAVEDREAM on 23/06/2011 20:31, edited 2 times in total.
- pape
#15 Re: Sta znaci kompleks?
E, .... dobro ondaK, ...trcicu trceci wrote:vidim tebi znaci ozbiljan problem prave godina, pa pokusavas sa tim "h" da se osjecas mladje...aha, zanimljivo.pape wrote:Trceci, .... a, da ti malo protrckarash oko svog stambenog kompleksa, ....
![]()
Ali, .... vrati nam se opet, bilo bi tuzno i pusto bez tvojih analiza, ....![]()
ne znam sta bi ti rekao, suoci se sa istinom i budi zadovoljan sobom, i ne trazi nesto sto nije moguce
-
IHAVEDREAM
#17 Re: Sta znaci kompleks?
Ja ne osudjujemtrcicu trceci wrote:pa jesi ako je osudjujes u svakom pogledu...ako nisi vjernik a postujes je onda je to nesto drugo...ali definitivno jesi kompleksas ako je ne prihvatas uopsteIHAVEDREAM wrote:....malo krupne rijeci...trcicu trceci wrote:nemogucnost da se prihvati nesto sto je cinjenica mozda najlakse objasniti![]()
![]()
Ako ti kazem da ne prihvatam religiju kao "cinjenicno stanje"....Da li sam, "ad hoc", kompleksas?
Malo analiziraj vlastite postove!
-
IHAVEDREAM
#18 Re: Sta znaci kompleks?
trcicu trceci wrote:ako ne osudjujes znaci da prihvatas
-
IHAVEDREAM
#19 Re: Sta znaci kompleks?
JBG.
.....tebi to rekao "cika GOOGLE"..
....
a ti se u " kolo hvatas" sa nekim ko je diplomirao Psihologiju i Pedagogiju u SA 1980.......

-
IHAVEDREAM
#20 Re: Sta znaci kompleks?
Star jesam....ali bez "Komplexa".....

- pape
#21 Re: Sta znaci kompleks?
@trceci, sto se sliktas gdje ti nije mjesto, ........ ha, ..... kako ti ga starka viknu, .... 
- JThomas
#22 Re: Sta znaci kompleks?
sjo dobre emisije

-
IHAVEDREAM
#23 Re: Sta znaci kompleks?
[quote="pape"]@trceci, sto se sliktas gdje ti nije mjesto, ........ ha, ..... kako ti ga starka viknu, ....
[/quote
P.S........
Mi i moja jaca polovina koristimo isti NICK......
Doticni gospidin (a moj voljeni muz) je Psiholig.......
(da ne bude zabune), a ni Komplexa...

P.S........
Mi i moja jaca polovina koristimo isti NICK......
Doticni gospidin (a moj voljeni muz) je Psiholig.......
-
IHAVEDREAM
#24 Re: Sta znaci kompleks?
trcicu trceci wrote:haj mi onda reci nesto...je li uredu ubiti nekolicinu ljudi radi vlastitih ciljeva...recimo ako amerika smatra da treba pobiti protivnike u siriji da bi se ostvario "mir", zasto onda ja ne bi smatrao korektnim ubiti isto neke ljude da bi ostvario potrebni mir ?
Razmisli o fenomenu "KOMPLEX".......nakon ovog svog posta!
Tendencizno upotebljena rijec"Fenomen"......
Last edited by IHAVEDREAM on 23/06/2011 20:58, edited 1 time in total.
- Not My Idea
#25 Re: Sta znaci kompleks?
@trcicu treba znat kad je vrijeme da se usuti.
em se provaljujes em ne kontas da se svi ostali na temi zahebaju